SZTÁRVILÁG

Katalin gyógyul? Vilmos herceg először utazott beteg felesége nélkül

Tavaly decemberben derült ki Katalin daganatos betegsége. Azóta szinte egy percre sem hagyta magára Vilmos.


Vilmos herceg első kétnapos hivatalos útja szeretett hercegségébe, Cornwallba vezetett, írja a Sassy.hu. Ez a kiruccanás nem számít ritkaságnak, minden évben ellátogat ide néhány alkalommal, hiszen ez a kis dél-nyugati földnyelv hagyományosan, pontosabban 1337 óta a mindenkori trónörökös tulajdona.

Ami különlegessé teszi most az utat, az az időzítés. Vilmos tavaly december óta szinte minden pillanatát a feleségével tölti, akinek előbb súlyos műtéten kellett átesnie, majd azt követően egy megrázó rákdiagnózist feldolgozni, és a kezelést elkezdeni.

Ebben a folyamatban sziklaként állt mellette a herceg.

Katalin hogyléte négy hónapja képezi találgatások tárgyát, a palota szűkszavú nyilatkozatai egy ideig csak olajat öntöttek a tűzre, majd amikor maga a hercegné ült le a kamerák elé, és tárta fel a szomorú tényt, az indulatok lecsillapodtak és az egész ország támogató megértéssel fordult a királyi család felé. Vilmos közben ellátta trónörökösi feladatait is, de sosem utazott messzire, csak néhány órára hagyta egyedül a beteget.

Most azonban igazi mérföldkőhöz érkeztünk, a trónörökös két teljes napot tölt távol Katalintól, és ezt nem lehet másként értelmezni, mint hogy a hercegné jobban van, erősebb, az aggodalom csökken. Vilmos cornwalli látogatásának első napján a hercegség Newquay melletti birtokát, Nansledant látogatta meg. Ez egy olyan terület, ahol még édesapja, Károly kezdett el egy nagyszabású projektet, egy egész várost épít a saját földjén.

Vilmos ehhez azt teszi hozzá, hogy a hajléktalanság elleni küzdelemként 24 lakást építtet saját pénzből, a város hajléktalan polgárainak otthonhoz juttatására.

Ezt követően ellátogatott a szörfösök angol fővárosának számító Newquay legmenőbb strandjára is, ahol fiatalabb és idősebb szörfösökkel, és az életmentőkkel beszélgetett. Vilmos maga is dolgozott a helikopteres tengeri életmentőknél pilótaként, jól megértették egymást a csapat tagjaival.

A Fistral Beach-en Cornwall hercege a vízimentő szolgálat tagjaival és önkénteseivel lógott, strandröplabdázott és egy terepjáróval részt vett egy edzésen is. A látogatás során a herceg találkozott a mentőállomás több önkéntesével, Gareth Horner így mesélt az élményről:

„Hihetetlen volt nekem és a mentőcsónak személyzetének is, hogy ma találkozhattunk a cornwalli herceggel. Különösen különleges élmény volt, hogy mivel ma van a születésnapom, a herceg boldog születésnapot kívánt nekem"

– mondta.

Vilmos ma is a hercegségben időzik, ellátogat a csodálatos fekvésű Scilly-szigetekre, ahol új egészségügyi és szociális ellátó létesítményt építtet a tulajdonában lévő földterületen, a kórház mellett. Talán nem véletlen, hogy első kétnapos útjának fókuszában az egészségügy és az elesett emberek kerültek. Bízzunk benne, hogy mindez Katalin gyógyulásának egyik első, bíztató jele és egyben a hála kifejezése.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


SZTÁRVILÁG
Magyar Péter nem az első: Rónai Egont már Berki Krisztián is hagyta faképnél a stúdióban
Nem egyszer történt már meg, hogy élő adásban hagyta ott valaki a stúdiót. Vonult már ki Németh Szilárd és Pokorni Zoltán is sértetten tévés vitáról.
FM - szmo.hu
2024. június 11.Magyar Péter, a TISZA Párt alelnöke és Rónai Egon az ATV Egyenes beszéd című műsorában élő adásban vesztek össze hétfő este, ami után Magyar felállt és otthagyta a stúdiót. De nem Magyar az első, aki eléjátszotta ezt a magyar sajtó történetében, a legemlékezetesebb esetekből pedig egy csokorra valót az RTL.hu gyűjtött össze.

2006-ban Kálmán Olga az ATV műsorvezetőjeként próbálta szóra bírni Pokorni Zoltánt, aki a Fidesz alelnöke volt akkor. Az önkormányzati választáson induló Pokornitól azt akarta megtudni, mit gondol arról, hogy Orbán Viktor Fidesz-elnökként azt mondta, az önkormányzati választást a kormány elleni harcra kell használni.

Pokorni kijelentette, hogy nem foglalkozik blődségekkel és blöffökkel, majd sarkon fordult, és otthagyta a stúdiót.

2016-ban az ATV Szabad szemmel című műsorában Németh Szilárd, a Fidesz politikusa, és Szigetvári Viktor, a valamikori Együtt elnöke vitáztak a népszavazásról, amit a menekültek unión belüli elosztásáról tartottak. A vita azzal ért véget, hogy Szigetvári azt kérdezgette Némethtől, hogy őt kinek az ügynökének tartja, mire Németh kivonult a stúdióból​.

Rónai Egont már Berki Krisztián is faképnél hagyta az ATV műsorában.

Berki Krisztián 2019-ben főpolgármester-jelöltként a Fradin veszett össze Rónai Egonnal. Később magát Berkit is otthagyták adás közben: a celeb a Life TV-ben beszólt Szabó Dórinak, a műsorvezetőtársának, aki további vita helyett kisétált.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

SZTÁRVILÁG
A Rovatból
Először mutatkozott együtt nyilvánosan Lagzi Lajcsi lánya és 29 évvel idősebb szerelme
Galambos Bogi és Csipak Péter egy divatbemutatón tűntek fel a belvárosban. Az üzletember a tenyerén hordozza fiatal szerelmét.


Először szerepelt nyilvánosan Lagzi Lajcsi lánya, Galambos Boglárka, és 29 évvel idősebb, milliárdos szerelme, Csipak Péter. A páros egy divatbemutatón tűnt fel a Fashion Streeten.

A Blikk beszámolója szerint a pár összeszokott csapatként ügyelt arra, hogy minden tökéletes legyen, így romantikázásra nem maradt idejük. A lap szerint az egyértelműen látszott, hogy

a divattervezőnek tanuló lányt a tenyerén hordozza Csipak,

aki korábban az egykori szépségkirálynő Horváth Éva partnere volt.

Boglárka korábban azt mondta az RTL Reggeli című műsorában, hogy számára ez egy nagyon motiváló kapcsolat, mert ugyanaz az érdeklődési körük, és rengeteg segítséget, tanácsot kap a párjától. A lány a köztük lévő korkülönbséget nem érzi problémának.

„Világéletemben az idősebbek körében éreztem jól magam: idősebbek a barátnőim és a korábbi párjaim is. A korombelieken azt látom, nem igazán tudják, mi akarnak, merre tartanak. Én mindig is tudtam. Azt gondolom, bár 25 éves vagyok, igazából jóval öregebb a lelkem” – mondta korábban a Story magazinnak.

Az is kiderült, hogy a kapcsolatukra édesapja, Galambos Lajos is áldását adta.

Link másolása
KÖVESS MINKET:


SZTÁRVILÁG
A Rovatból
Szakított Magyar Péter a párjával, a Facebookon posztolta ki
A fotón egyedül ül talán a Balaton partján, és a hashtagek közé beírta a szakítás szót is.


Magyar Péter szinte mindent kiposztol a Facebookra, ami vele történik, a magánéletét eddig viszonylag tabuként kezelte, és kevés fotót láttunk a gyerekeiről vagy épp a párjáról. Azt lehetett tudni, hogy a barátnője Vogel Evelin, aki többször is együtt mutatkozott vele a kampányrendezvényeken.

Most azonban megjelent egy poszt, ami mellé azt írta Magyar:

"Valaminek a vége, valaminek a kezdete."

Ez még sok minden lehetne, de a fotón egyedül ül talán a Balaton partján, és a hashtagek közé beírta a szakítás szót is:

#breakup #szakítás #köszönet #hála

Magyar körül február óta forr a levegő, és a frissen alakult pártjának sikeres szereplése a vasárnapi választáson nem enyhítette a politikuson lévő nyomást.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


SZTÁRVILÁG
A Rovatból
Fotók: Könnyek között, mécsesekkel és színes virágokkal búcsúztak a 41 évesen meghalt Tompos Kátyától
Péntek este sokan összegyűltek a budapesti Várkert Bazár Neoreneszánsz Kertjében, hogy megemlékezzenek a tragikusan fiatalon elhunyt színésznőről.


Virrasztást tartottak a hosszas betegség után 41 éves korában meghalt Tompos Kátya emlékére péntek este a budapesti Várkert Bazár Neoreneszánsz Kertjében. A szervezők arra a kérték a résztvevőket, hogy színes virágokat és mécseseket hozzanak magukkal a megemlékezésre.

A helyszínen Tompos Kátyáról készült felvételeket vetítettek, a hangszórókból az ő dalai szóltak.

Tompos Kátya éveken át küzdött ritka daganatos betegségével, amit sokáig titkolt a nyilvánosság előtt. Később gyűjtés indult a külföldi gyógykezelésének költségeire. Az összeg gyorsan összegyűlt, de a színész- és énekesnő május 31-én elhunyt.

Halála megrázta a hazai művészvilágot,

kollégái és ismerősei, barátai közül sokan nyilvánosan is elbúcsúztak tőle.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk