News here
hirdetés

SZTÁRVILÁG

Kádár ügynöke végezhetett az LGT gitárosával

Nyilvánosságra kerültek korábban titkos dokumentumok. Ezek alapján elképzelhető, hogy Kádár János ügynöke ölte meg Barta Tamást.

Link másolása

hirdetés

Barta Tamás 1971-ben csatlakozott az LGT-hez, az alábbi cikkünkben foglalkoztunk részletesebben. Most elég annyit tudni, hogy a gitáros Kaliforniában telepedett le 1974-ben, onnan szeretett volna zenei karriert indítani, ami nem jött össze, így egy ottani magyar papírírószer-kereskedőnél kezdett dolgozni. Ekkor még nem tudta, hogy az üzlet tulajdonosai az amerikai magyar szervezett bűnözői banda tagjai.

2020-ban jelent meg egy dokumentumfilm Barta Tamásról, most a film producere, Mester Sándor mondta el, hogy korábban előkerült egy „Bornemissza” fedőnevű titkos ügynök jelentése – írja a Blikk. A producer elmondta, hogy a jelentésben

a Kádár rezsim beépített embere egyértelműen arról tájékoztatta a szocialista Magyarország pártállami kémelhárítását 1983-ban, hogy a magyar maffia végezte ki Bartát, mert önálló vállalkozásba akart kezdeni.

"Barta alapvetően a kommunizmus elől menekült, így a sors keserű fintora, hogy a magyar papír-maffia vezetője Simon Csaba - aki korábbi disszidálása előtt Magyarországon is bűnözésből élt - a kommunista kémelhárításnak jelentett az USA-ból. Barta ennek a kémnek a beosztottja volt, az sem zárható ki, hogy lebuktatta - estleg Bartát is be akarta szervezni felsőbb utasításra - és ő adta ki a parancsot a gyilkosságra" - mesélte a Lapnak Mester.

hirdetés

Simon még 1967-ben menekült ki az USA-ba, mert Magyarországon börtönbe akartrák zárni. A dokumentum szerint a kommunista titkosszolgálat minden kinti magyar megfigyelhetett, amiben Simon Csaba a segítségükre lehetett. Ha ez igaz, akkor nem zavarta őket, hogy az informátoruk - és feltehetően ügynökük is - bűnöző volt.

Mester Sándor abból gondolja, hogy beszervezhették Simon Csabát, hogy az előkerült 1975-ös keltezésű magyar belügyes anyagban az szerepel Simon Csabáról, hogy „tulajdonságai és lehetőségei, valamint a magyar hatóságok irányában kifejezett szándéka alapján alkalmasnak látszik további tanulmányozásra" ami egyértelműen utal a beszervezésre.

Az is kiderült, hogy Barta halála után a titkosszolgálat tiltólistára helyezte Simon Csabát. Ennek a szakértők szerint az lehetett az oka, hogy az informátor hamis jelentésekkel félrevezethette tartótisztjét, illetve nem végezte el a kiadott feladatot.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
SZTÁRVILÁG
Fluor beszólt Tóth Gabi Rolexére: Ha tudtam volna, hogy 7 milliós Rolexszel jár a kereszténység, kicsit jobban hittem volna Istenben
Fluor Tomi keményen odaszúrt Tóth Gabinak, aki mostanában egy 7 milliós karórával a csuklóján flangál.

Link másolása

hirdetés

Lakatos Zsolt óraszakértő nemrégiben újabb TikTok-videóval jelentkezett a Beszéljünk Órákról csatornáján, melyben ezúttal a Tóth Gabi csuklóját több képen is díszítő luxusketyegő került a középpontba. Mint kiderült, az önmagát végre felvállaló, mélyen keresztény énekesnő egy Rolex Submariner fekete arany-acél változatát hordja, melynek listaára úgy 14 600 euró, vagyis körülbelül 7 millió forint.

Valószínűleg erre a tényre reagálhatott Fluor Tomi, vagyis Karácson Tamás Twitter oldalán, amikor azt írta, hogy

ha tudtam volna, hogy 7 milliós Rolexszel jár a kereszténység, kicsit jobban hittem volna istenben.

A bejegyzés alatt megtaláltuk a legjobb hozzászólást és reakciót is, miután az egyik kommentelő viccesen megjegyzi: "várjunk a 20 milláshoz akkor mi kell, ha a kereszténység a 7 millás szint?", mire jön is a frappáns válasz:

"Ahhoz Istennél nagyobb dolgokban kell hinni. Mint a NER például."

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
SZTÁRVILÁG
Elképesztő összeg: ennyit kaptak Korda Györgyék egykori villájukért
Az ingatlan szállodaként is működött, 22 szobája van, egy kész vagyont kapott érte az énekes házaspár.

Link másolása

hirdetés

Ahogy arról korábban mi is írtunk, eladta híres, budapesti, II. kerületi villáját a Korda házaspár. Balázs Klári arról is beszélt, hogy a már a rezsicsökkentés szigorítása előtt is több mint félmillió forint volt a luxusház gázszámlája.

Most kiderült:

a házaspár decemberben csaknem 780 millió forintért árulta az ingatlant, ami szállodaként is működött, és 22 szobát foglal magába

– írja a Blikk.

A házaspár a lapnak elárulta, hogy az ingatlanon még januárban túladtak, csak nem akarták nagydobra verni. A döntés mindenkit meglepett, ugyanis korábban nem szerettek volna megválni tőle, sőt még azt is cáfolták, hogy el akarják adni, így az ingatlanos hibájára hivatkoztak.

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
SZTÁRVILÁG
Berki Mazsi Nádai Anikó exével jelent meg egy eseményen
Kovács Dániel Richárddal jelent meg Berki Krisztián özvegye.

Link másolása

hirdetés

Berki Mazsi tegnap este a a Gigi's Budapestben tűnt fel Nádai Anikó volt párjával, a producer Kovács Dániel Richárddal. Az eseményen mutatták be Zalatnay Cini és DR BRS egy újraálmodott közös dalát, a „Várlak még” című számot.

Berki Krisztián özvegyén kívül bőven akadtak még sztárok a bemutatón, többek között Fodór Zsóka, Kis Grófo, Nemazalány és Rábaközi Andrea is feltűnt – írja a Blikk, aki kilátogatott az eseményre.

Berki Mazsiról és Kovács Dániel Richárdról a bulvárlap fényképet is készített, melyet ide kattintva nézhetsz meg.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
SZTÁRVILÁG
A Rovatból
hirdetés
Csepregi Éva Majka lemondott koncertjéről: „Én belehalnék, hogy ott a közönség, de nem lépek fel”
Csepregi Éva azon a bizonyos estén, Majka előtt egy különleges formációval adott koncertet.

Link másolása

hirdetés

Ahogy azt mi is megírtuk, múlt héten elmaradt Majka Fehérgyarmatra meghirdetett koncertje, aki helyett végül Curtis ugrott be az utolsó pillanatban. Az okokról a rapper a közösségi oldalán írt, részletesen kifejtve, hogy a technikai körülmények nem feleltek meg, és bár megpróbálták megoldani, végül nem sikerült a koncertet megtartani.

A Sláger FM Csepregi Évát is megszólaltatta az ügyben, aki azon a bizonyos estén, Majka előtt egy különleges formációval adott koncertet. Az énekesnő a lapnak az mondta, a rapper stábja már akkor ott volt, az egyik srác centivel méregette a színpadot.

„Tény, hogy a színpad olyan volt, hogy a Neoton se fért volna el rajta. Nehéz kérdés ez. Régen – amíg nem volt ilyen profi csapat mögöttünk, mint most – nálunk is előfordult olyan eset, hogy a technikus azt mondta, rossz a helyszín, nem lesz tökéletes. Ma már ilyet nem vállalnánk be, ezt már nem engedhetjük meg magunknak. A közönség az első, belehalnék, hogy ott a közönség, de nem lépek fel”

– folytatta a Neoton Família forntembere, aki megérti Majkáék döntését, és védelmükre kelve annyit hozzátett,

„Ha tényleg nem fér el a színpadon, mit tud csinálni? Nem ugyanaz az élmény, nem ugyanazt a minőséget tudja adni így az előadó. Persze, olyanra is van példa, hogy szólnak előre, hogy valami nem úgy lesz, egyeztetik, hogy ez gondot okoz-e. Ez a jobbik eset, mert akkor úgy készülünk. Mindenesetre nagyon nehéz helyzet ez mindenkinek, borzasztó lehet neki is, hogy ezzel esetleg csalódást okoz a közönségnek, miközben a legtöbb előadónak – nyilván neki is – a közönség az első.”

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: