Csirkeszárny és garnéla hús nélkül? - különlegességekkel nyitott meg az új Vegan Love Downtown
A Vegan Love neve fogalom a magyar vegánok körében. A budai üzletükben még évekkel a nyitás után is verekedni kellett ebédidőben egy-egy jobb asztalért, és a nagyobb fesztiválokon is fixen jelen voltak, hogy a növényevők is csillapíthassák éhségüket hajnalban, gyorskajával.
Ráadásul a húsevők körében is egyre népszerűbbek lettek, mert sok olyan ételük van, ami egy húsos finomságot vesz alapul, de így hús nélkül is remekül megállja a helyét.
Olvadós sajtok, fűszeres darált hús, műhúsból készült burger. Nehéz csalódni bennük még úgy is, ha az ember disznóhoz vagy trappistához van szokva.
Furcsa is volt, hogy nem terjeszkednek tovább, hogy a pesti oldalt még nem hódították meg, de arra azért nem számítottunk, hogy pont most jelentkeznek be egy vadiúj, többszintes belvárosi egységgel.
A hely még messze nem 100%-os, nekünk is csak a középső szintet mutatták meg. De a látvány már most üdítő és reménykeltő. Jó lenne itt ücsörögni egy burger és egy sör felett...






A kormányrendeletnek megfelelően egyelőre természetesen nem lehet helyben fogyasztani, csak rendelni lehet Wolt-on és Netpincéren keresztül, vagy be lehet sétálni hozzájuk, és lehet kérni elvitelre.
Így arról egyelőre csak álmodozunk még, hogy italozásra, lazulásra és hosszabb beszélgetésekre is alkalmas lesz a hely, és hogy egy teljesen új, csillezős felső szinttel is készülnek majd a tényleges nyitásra.
De valami azért kellett, hogy már most felkapjuk a fejünket, hogy már most felbolygassák a vegán közösség állóvizét, és az új étlap szerencsére alkalmas erre.
Hoztak persze magukkal nagy klasszikusokat Budáról, de majdnem minden ételükön csavartak egyet, és új összetevőkkel, ízekkel kísérleteztek.
A garnéla vagy a csirkeszárny például elég extrém vállalkozásnak tűnt már első hallásra is. Ezek abszolút olyan tételek, amikkel a húsevőket is zavarba lehet hozni.
De menjünk szépen végig azokon az ételeken, amikbe mi kóstoltunk bele. Talán így könnyebben rendel magának az ember, némi információmorzsával a háta mögött.
Panírozott vegán garnéla, coctail szósz
Nagyon izgalmas étel. Kinézetében gyakorlatilag megtévesztésig hasonlít a bundázott garnélára, és az állag is durván hasonló. Kicsit a halas íz hiányzik belőle, de ez már tényleg csak szőrszálhasogatás. Kötelező és remek elem ez az étlapról.
Ár: 2200 Ft

Chick'n szejtán, buffalo szósz, kéksajt mártás, zellerszár
Nekünk egyértelműen ez lett a kedvencünk az új étlapról. Savanykás, csípős, fűszeres, pikáns. Minden, ami az eredeti ételben jó, az ebben a fogásban is megvan, csak csont nélkül. És a mellé felszolgált kéksajt mártás is őrületes.
Ár: 2000 Ft

Chili ragu növényi hússal, sült édesburgonya, vegán sajtszósz, újhagyma
Ez az étel már Budán is nagyot ment. Szerintem a sajtmártás és a darált hús is iszonyat megtévesztő. Ha nem figyel az ember, vagy nem tudja hogy mit eszik, simán el lehet hinni, hogy ez disznó és tehénsajt származéka. A fűszerezés is hibátlan.
Ár: 3000 Ft

Zöld buci, édesburgonya+kenderliszt pogácsa, füstölt cheddar, paradicsom, bébispenót, hagymakarika, fokhagymás tahini szósz, sült paprika ketchup, fekete szezámmag
A kender most nagyon megy, így szerintem ez a burger igazi közönségkedvenc lesz. Mediterrán hangulata van, és nagyon szaftos, ízletes. A sült paprikás ketchupot el kéne terjeszteni húsos körökben is. Ízorgia.
Ár: 2600 Ft


Piros Buci, hickory füstölt cékla + adzuki bab pogácsa, füstölt cheddar, ranch szósz, madársaláta, lila röszti, paradicsom, újhagyma
A legcsinosabb burger a felhozatalból. És az az olvadós sajt... Hogy olvadhat egy vegán sajt ilyen szépen? Rejtély.
Ár: 2600 Ft


Kifli, tofu Virsli, thai slaw, mogyoró szósz, koriander
Ár: 2500 Ft
A háttérben pedig:
Rozsos bagett, koreai BBQ szojasteak, sült hagyma, jégsaláta, koriander, fokhagymás szósz, mogyoró szósz
Ár: 2600 Ft
Kisebb étkűek jobban járhatnak egy szendviccsel vagy hotdoggal. Bár... ezek az ételek is rendesen tele vannak tömve minden jóval.