News here

SZÍNES

Törölnie kellett a mentősökről készült videóját a népszerű tiktokernek, mert a mentőszolgálat szerint degradáló volt

A „Bezár a gyrosos, ezért b*zd fel a kéket!” című alkotást nem vette jó néven az OMSZ. Sápi Vivien videóban reagált a történtekre.

Link másolása

Kiverte a biztosítékot az Országos Mentőszolgálatnál (OMSZ) az a TikTok-videó, amit egy népszerű influenszer, Sápi Vivien készített a mentősökről.

Az OMSZ kedden azt írta a Facebook-oldalán, hogy a mentők maguk is tiktokoznak és jól értik a viccet, de szerintük sértette a közízlést és a bajtársi közösség nagy részének felháborodását is kivívta magának Vivien „Bezár a gyrosos, ezért b*zd fel a kéket!” című alkotása.

Mint írták, a videó ügyében

a kommunikációs osztály munkatársai rögtön felkeresték a készítőt és megkérték, hogy a jogi hercehurca elkerülése érdekében távolítsa el a „mentő hivatást degradáló tartalmat” a közösségi felületeiről.

Ezt Vivien meg is tette, és elnézést kért. Később azonban két videót is közzétett az esetről, ezekben pedig az OMSZ szerint szapulni kezdte a mentők közösségét és „olyan tartalmakkal állította párhuzamba saját produktumát, amiben semmi ízléstelenség vagy trágárság nem látható”.

Vivien a TikTokon pont azokkal a videóval lett népszerű, amelyekben különböző szakmák dolgozóit mutatja be vicces rap szöveggel. Készült ilyen tartalom például a gyorséttermi dolgozókról, az autókereskedőkről és a rendőrökről is. Azt mondta, hogy ezt, az oldalán az utóbbi időben hanyagolt videótípust akarta visszahozni a mentősokról készült videóval.

A tiktoker egy videójában elmondta, hogy a felvétellel összesen 12 órát dolgozott, de ez most ment a kukába, mert végül törölnie kellett. Vivien szerint sok mentős tartalom van a közösségi oldalon, és ezekkel szerinte semmi probléma nincsen. Ugyanakkor

azt már nem tartja elfogadhatónak, ha például valaki egy kivonulás közben élőzik.

Az OMSZ erre kedden azt írta, hogy a tiktoker válaszában kifogásolt videók miatt most hivatalból megkezdődtek az érintett életmentők meghallgatásai.

@viviensapi Válasz @Judit részére Sajnálom... ? #hogymiii ♬ eredeti hang - Vivien Sápi

@viviensapi Válasz @Judit részére Egyszer visszatérek ígérem. ? Annyira vártam ezeket a tartalmakat, sajnálom hogy ez lett a vége… #sajnálom #hogymiii ♬ eredeti hang - Vivien Sápi

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


SZÍNES
Szerepálom: a gitáros Mikulást sokáig nem felejtik el a gyerekek!
A különleges ötlet egy webáruházi vásárlás után fogalmazódott meg Bence fejében. A videóból az is kiderül, hogyan rendelhetsz gyorsan és egyszerűen a neten.

Link másolása

Töretlenül nő a kártyás fizetés népszerűsége hazánkban - derül ki egy friss reprezentatív kutatásból*.

Ráadásul számos webáruházban egyetlen kattintással fizethetünk – most megmutatjuk, miért érdemes élni ezzel a lehetőséggel.

Tízből hét magyar használta már kártyáját online vásárláskor, és a lakosság több mint fele mentette már el kártyaadatait valamelyik webáruházban.

A mentett kártyás fizetés népszerűségének titka, hogy olyan esetekben is tudunk a netről rendelni, amikor bankkártyánk nincs nálunk.

Ezt jól mutatja Bence esete is, az ő történetéből megtudhatjuk, miért érdemes elmenteni a kártyaadatainkat kedvenc webáruházunkban.

Gyors és kényelmes

Miután napjainkban az online vásárlás legfontosabb eszköze az okostelefon, ezért minden eddiginél fontosabb, hogy a fizetési folyamat egyszerű legyen a weben is. A mentett kártyás fizetés kényelmes és gyors, hiszen elég egyszer elmenteni az adatokat a webáruházában, ezt követően egyetlen kattintással tudunk fizetni.

Biztonságos

Teljesen jogos, hogy fokozott elővigyázatossággal járunk el, ha az adatainkat kell megadnunk egy online felületen. A mentett kártyás fizetési mód biztonságos, mivel a kártya adatait nem látja a kereskedő, azokat ugyanis szinte kivétel nélkül a bank vagy a fizetési szolgáltató tárolja.

A mentett kártyás fizetésről itt olvashatsz bővebben.

*Fizetési Élmény Riport: 1000 résztvevővel végzett reprezentatív kérdőíves kutatás.

A cikk a Mastercard támogatásával készült.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

SZÍNES
Beszóltak Árpa Attilának: „Ha újra csókolózni szeretne velem, akkor mosson fogat még egyszer!”
Mimi nem örült annak, hogy a színész egy másik lánnyal is csókolózott.

Link másolása

Árpa Attilára rájár a rúd A Nagy Ő-ben. Mint azt mi is megírtuk, a színész kegyeiért versengő nők a hírnév mellett vélhetőleg a pénzes sztárt is látják benne. Ám ő gyorsan kiábrándította a hölgyeket. Sőt, azt is elmondta, hogy neki most egy olyan jelölt lenne a kedvére való, aki el tudná tartani a következő egy-két évben.

Az egyik párjelölt, Mimi pedig elmondta, nem szívesen csókolózna a színésszel úgy, hogy Árpa előtte az egyik vetélytársával, Bogival váltott csókot.

„Ha újra csókolózni szeretne velem, akkor mosson fogat még egyszer!”


Link másolása
KÖVESS MINKET:


SZÍNES
Szinetár Dóra Bereczki Zoltánról: Az anyukájától költözött el hozzám, szinte gyereklétből jött abba a kapcsolatba
Megfogadták, hogy nem elemzik a nyilvánosság előtt a kapcsolatukat.

Link másolása

Szinetár Dóra Bereczki Zoltánnal való házasságáról mesélt Palik Lászlóéknak a Három igazságban.Többek közt reagált arra, hogy ex-férje márciusban beszélt kapcsolatukról a műsor vendégeként.

"Megnéztem azt az adást, amikor Bereczki Zoli itt volt nálatok, egyszerűen azért, mert szembejött velem az interneten ezer helyen, hogy itt volt, és beszélt a mi házasságunkról. Érdekes volt, mert én nem szoktam vele erről beszélgetni. Meghallgattam, hogy miket mondott, és tényleg az igazság olyan relatív:

neki megvan a maga igazsága, nekem az én igazságom, a kettő időnként köszönőviszonyban sincs egymással, néha van átfedés, de nagyon nehéz az igazságot, mint olyat keresni egy olyan helyzetben, ahol egynél több szereplőről beszélünk"

– mondta erről Szinetár Dóra.

"Azt hiszem, ezt ő sem tagadná el, hogy amikor mi összekerültünk, ő nagyon fiatal volt. Nem születésileg, mert mi egy évben születtünk, fél évvel idősebb nálam, hanem ő tényleg az alatt az idő alatt érett felnőtt férfivá vagy emberré, amíg mi együtt éltünk, meg azóta. Hozzá képest én egy nagyon koravén, felnőtt, felelősségteljes anya voltam. Ő az anyukájától költözött el hozzám, szinte gyereklétből jött abba a kapcsolatba" - fejtette ki a színésznő.

„Nagyon okos, értelmes ember volt nyilván akkor is, de nagyon sok szempontból nagyon gyereklétben volt, és akkor én voltam a felnőtt, és én tudtam a gyakorlati életben, hogy merre van az előre” – fogalmazott.

13 évig tartott a kapcsolat, született egy közös lányuk. Miután egy évtizede elváltak, megfogadták, hogy nem elemzik a nyilvánosság előtt a kapcsolatukat.

"Nem olyan régen, többek között amiatt, amiket itt mesélt, írtam neki egy szép hosszú levelet, amiben megkértem, hogy továbbra is tegye meg, hogy tartja magát ehhez, mert ez így nem jó.

Tényleg nagyon nehéz dolog az embernek a saját szűrőjen keresztül mesélni egy történetet úgy, hogy a másik nem mond semmit. Még ha nem is ártó szándék vezeti, akkor is a világ abból levesz ilyen nagy igazságokat, és akkor azt kiírják a címlapra, és az a másiknak nagyon rosszul tud esni"

– mondta a színésznő, aki senkit nem szeretne megbántani.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


SZÍNES
Így szól Magyarország második zenélő útja – mindenki által ismert dallamot játszik
A Gesztely és Szerencs közötti útvonalon bárki meghallgathatja.

Link másolása

A Republic együttes dala után legendássá váló 67-es út után megépült Magyarország második zenélő útja – írja a Magyar Építők.

A Gesztely és Szerencs között születő 18,9 kilométernyi új, 37-es gyorsforgalmi út a Kaposvárra vezető úthoz hasonlóan szintén zenélni fog.

A Szerencs felé vezető útpályán óránként 80 kilométeres sebesség mellett egy 513 méteres szakaszon áthaladva az „Érik a szőlő” kezdetű népdal dallama hallható az út különleges bordázatának köszönhetően, amiről videót is megosztottak.

A zenélő 37-es út

Az RTL.hu oldal emlékeztet arra, hogy a négy éve átadott zenélő 67-es útnak nem mindenki örült: az úttól néhány száz méterre lakók akkor arra panaszkodtak, hogy nagyon zavaró a folyamatos muzsika.


Link másolása
KÖVESS MINKET: