News here

SZÍNES

Így dolgozz hatékonyan otthonról a koronavírus idején

Néhány tipp az eredményes munkavégzés érdekébe, hogy ne érezzük magunkat haszontalannak.

Link másolása

A nagyobb vállalatok, mint a Google, Miscrosoft, Twitter, Apple, Spotify globálisan otthoni munkát rendeltek el. Várhatóan minden cég követi a példájukat a koronavírusra való tekintettel, amit az Egészségügyi Világszervezet hivatalosan is világjárvánnyá minősített.

Sokaknak újdonság lesz az otthoni munka. Az új környezet pedig nem biztos, hogy megfelelő a hatékony munkavégzésre. Ennek ellenére a BBC Worklife szerint

van módunk rá, hogy a legtöbbet hozzuk ki magunkból saját lakásunk négy fala közt, eredményes munkát végezzünk és ne őrüljünk bele.

Kommunikálj

Koronavírus ide vagy oda, a legfontosabb eleme az otthoni munkának, hogy folyton kapcsolatba legyél a főnökeiddel. Mindig tudd pontosan, hogy mit várnak el tőled aznap.

A legtöbb ember a mindennapjai nagy részét a főnöke közvetlen környezetében tölti, ami azt jelenti, hogy a kommunikáció könnyű és ösztönös. Több kilométer távolságból két számítógép előtt ülve azonban már nem rutinszerű művelet. Legyél telefonközelben, vagy videó-chaten tárgyalj a munkatársaiddal.

Akik hozzá vannak szokva az otthoni munkához, az ő esetükben is előfordulhat, hogy elszigeteltnek érzik magukat. Egy felmérés alapján, amit a Buffer ügynökség végzett, a második legjelentősebb kihívás a home office-ban a magány. A magány miatt ugyanis veszthetünk a motiváltságunkból és termelékenységünkből. Azaz légy mindig kapcsolatban valakivel, kooperálj a munkatársaiddal, beszélj a főnökeiddel.

Nézz rá úgy, mint egy igazi munkahelyre

Csak azért mert megteheted, hogy pizsamában a kanapén fekve dolgozol, az nem azt jelenti, hogy meg is kell tenned. Tusolj le, öltözz fel. Tekints úgy az otthoni munkára, mintha bemennél dolgozni a munkahelyedre.

Ha nincs otthon dolgozószobád, akkor tegyél meg mindent érte, hogy kialakítsd az ideális munkakörülményeket. Szóval ahelyett, hogy az ágyból dolgoznál egész nap, ülj le az ebédlőasztal mellé a laptopoddal, de ne feledkezz meg az ideális ergonómiai körülményekről se. Legyen kényelmes, egészséges és praktikus az ülőhelyed.

Ha kialakítasz egy ideális munkalégkört otthon, akkor a környezeted is könnyebben tudomást vesz róla, hogy dolgozol.

Néha állj fel, mozgasd át magad, igyál egy kávét, vagy kapcsolódj úgy ki tíz perc erejéig, ahogy a munkahelyeden nem mernéd megtenni. Használd ki a pozitív oldalát az otthoni munkának.

Tartsd fent a koncentrációd

Ne zavarjon meg az átmeneti helyzet, a stresszes idők. A betegségtől való rettegés, a szeretteink féleleme, a kényszeres WC-papír felvásárlás, a folyamatos szorongás a megbetegedéstől, mind befolyásoló tényező lehet. Ahelyett, hogy a WC-papír gurigákat számolnánk naphosszat, kommunikáljunk a külvilággal. Tartsunk fent a kapcsolatot, ne szigetelődjünk el hosszú időre a külvilágtól, mert az depresszióhoz vezethet.

Az állandó kapcsolattartás lehet a kulcsa annak, hogy szellemileg is rendben legyen a hosszútávú otthoni munkavégzés idején.

Csináljatok videóhívásokat az ismerősökkel, akikkel most nem tudsz összefutni egy kávézóban vagy egy bárban.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


SZÍNES
Tíz pár zokni, néhány alsónadrág, egy gitár és rengeteg adósság – ezt örökölte Damu Rolandtól a kislánya
Maja hivatalos gyámja lemondott az örökségről a kislány nevében. Csak a gitárt tartották meg, emlékképpen.

Link másolása

Csupán adósságot örökölt Damu Roland kislánya az apja után - írja a Blikk a hagyatéki ügy csütörtöki tárgyalása alapján.

Maja gyámja a gyerek nevében lemondott az örökségről, amiből egyetlen dolgot tartottak meg: egy gitárt.

Damu Rolandnak három gyereke van, de a két idősebb fiút, Andort és Benjámint nem találta meg a közjegyző. Benjámint a hivatalos irat szerint örökbe fogadhatták, így ő más néven élhet. Így lett az egyetlen örököse a kislánya, Maja. Ebben azonban nincs sok köszönet: a hétéves kislány azonban csak adósságot örökölt az apjától.

„Majának négymillió forintnyi gyerektartással tartozott Roland, ezt is megörökölte, valamint egy nagyobb, három és félmillió forintnyi kölcsönt is, ami miatt Roland egykori párja indított polgári peres eljárást”

- mondta a lapnak a kislány hivatalos gyámja. Katalint az rázta meg leginkább, hogy Roland több kölcsönt is vett fel különböző pénzintézetektől, amiket rendre meg is kapott, noha nem volt bejelentett munkahelye, és gyerektartást sem fizette.

Katalin szerint ezen kölcsönök összege több százezer forintra rúg.

„Ez mélységesen felháborít, különösen úgy, hogy Maja árvaellátást is csak méltányossági alapon kap, mert az édesapjának nem volt meg a hét és fél évnyi minimum munkaviszonya. 19 ezer forint ez az összeg, ebből nem lehet gyereket nevelni!” - tette hozzá a nő.

Katalin Maja nevében lemondott az örökségről, hiszen az gyakorlatilag csak tartozásból állt.

„A hagyatéki eljárás során tételesen felsoroltak mindent: a listán szerepelt tíz pár zokni, három alsónadrág, egy ágynemű huzattal, egy márkás napszemüveg, egy Samsung tévé, néhány óra és egy gitár. Ezek közül csak a gitárra tartottam igényt, emlékképpen Majácskának, aki hihetetlenül tehetséges”

– mondta Katalin.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

SZÍNES
Kiakadt a nő, amikor elővette a tavalyi karácsonyfáját, és meglátta, mi lett belőle
Annyit elárulunk, hogy a macskájának is köze volt hozzá.

Link másolása

Váratlan meglepetés érte azt a nőt, aki úgy gondolta, itt az ideje elővenni a tavalyi műfenyőt, hogy feldíszítse.

Amikor ugyanis kivette a csomagolásból, azzal szembesült, hogy egyes faágak annyira tönkrementek, hogy már nem mutatott volna jól a fán, ezért kénytelen volt levenni őket. Így végül egy elég vékonyka karácsonyfa lett belőle, aminek úgy a fele hiányzott alulról.

Ahogy Stephenie TikTok-videójából kiderült, mindezért a macskája, Lola volt a felelős. Ugyanis a cica rágta meg annyira az ágakat, hogy azok már használhatatlanok lettek. Meg is mutatta a "bűnöst", aki nagy szemekkel nézett a kamerába, de valószínűleg nem bánkódott annyira, mint a gazdája.

„Ha még így is felmászik rá, akkor nem tudom, mit csináljak. Ezt már nem bírom tovább!”

- mondja a nő.

A videója nagy sikert aratott a TikTokon, már több mint félmilliószor nézték meg, és 68 ezernél is többen lájkolták. Volt, aki azt írta kommentben, hogy a fa most úgy néz ki, mintha miniszoknyás lenne, míg mások azt tanácsolták, ne becsülje alá a macskáját, még így is képes lesz tönkretenni. Többen együttéreztek vele, mivel állításuk szerint ugyanezzel a problémával küzdenek ők is. Akadt azonban olyan hozzászóló is, aki azt írta, hogy ő a 9 hónapos babája miatt csinálná meg így a fát.

@stephenieviolet LOLA 1 - 0 STEPH #christmas #cattok #christmastree #catsoftiktok #stephenieviolet #foryoupage #xyzbca ♬ original sound - steph ?


Link másolása
KÖVESS MINKET:


SZÍNES
Új hátizsákja van Orbán Viktornak
Mindez a kormányfő Facebook-bejegyzéséből derült ki.

Link másolása

Szlovéniába utazott pénteken Orbán Viktor, hogy egy új magasfeszültségű távvezetéket adjanak át a két ország között. Az indulásról a kormányfő pénteken a Facebook-oldalán is posztolt,

a képen az látható, ahogy táskával a vállán éppen beszáll a kisbuszba.

Amiért azonban a poszt érdekes, az nem maga az utazás ténye, hanem a miniszterelnök táskája.

A hátizsákon ugyanis az idei katari világbajnokság logója látható. Orbán Viktor ezek szerint egy új táskát szerzett be, és már ezzel utazott el Szlovéniába.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


SZÍNES
Árpa Attila nagyot nézett, amikor Mimi azt mondta, akkor is jelentkezett volna, ha más férfi lenne A Nagy Ő
„Azért nekem is van egy egóm, na!” – reagált erre a színész.

Link másolása

A végéhez közeledik A Nagy Ő című párkereső reality, amelyben Árpa Attila keresi a szerelmet. A csütörtöki adásban egy párkapcsolati szakértő érkezett a villába, hogy a színésszel és párjelöltjeivel beszélgessen. Akadtak meglepetések, például Miminél, aki olyan kijelentést tett, amin Árpa is nagyot nézett.

A coach ugyanis megkérdezte a lányt, hogy akkor is jelentkezett volna-e a műsorba, ha más férfi A Nagy Ő. Mimi erre azt válaszolta: „Hát ha bejön, akkor igen”.

Árpa Attilának ez láthatóan nem tetszett, és ennek hangot is adott:

„Teljesen elfogadható, hogy egy hölgy azért jelentkezett ebbe a versenybe, mert a szerelmet keresi, és igazából mindegy neki az, hogy ki ül itt. De most fordítva nekem azért nem mindegy. Azért nekem is van egy egóm, na!

Nekem ez nem esik jól, hogy hát igazából mindegy, ki a Nagy Ő, én jelentkeztem volna ígyis, úgyis. Ezek a mondatok nem segítik a közös kapcsolatunkat és a vonzalmat”.

Mimi a beszélgetés után elismerte, nem biztos, hogy pozitív volt a válasz, amit erre a kérdésre adott, de kitartott mellette:

„Nyilván van más ember is, aki Attilán kívül lehet szimpatikus nekem. Akkor meg kell adni másnak is az esélyt, nem?”

A történtek ellenére Árpa versenyben tartotta Mimit, sőt, neki adott először rózsát az aznapi rózsaceremónián.


Link másolása
KÖVESS MINKET: