Az étterem, amit hűséges törzsvendégei mentettek meg az azonnali csődtől
A Taberna Infinito egy tapasbár a Szent György-hegy oldalában, legnagyobb vonzereje az elképesztő panoráma: a teljes Tapolcai-medencét, a tanúhegyeket és a Balatont is meg lehet csodálni innen.
2018 júliusában nyitottak meg, a tulajdonos, Bicskei Sándor direkt emiatt költözött ide Budapestről, hátrahagyva a média és a sales világát, amivel addig foglalkozott.
Családi vállalkozásként indultak, a céljuk az volt, hogy mediterrán hangulatot teremtsenek a Káli-medencében. A 6000 négyzetméteres kertbe télálló kaktuszokat, pálmákat és egy levendulást is telepítettek.
Az elmúlt telet végigdolgozták, kialakítottak egy nagy rendezvényteraszt, új attrakcióként pedig egy sárkányt mintázó szoborral is készültek a hegy legendája nyomán, ami kilátóként funkcionálna.
Mindent önerőből valósítottak meg, a március közepétől november végéig tartó szezon nyereségét eddig kizárólag fejlesztésekre fordították.
Az idei év lett volna az első, amikor nem forgatnak vissza minden hasznot, nagy reményekkel is futottak neki. Különösen, hogy tavaly közel 12 ezren jártak náluk, ami nyolc hónap alatt nem kis eredmény.
Március 14-én nyitottak ki, ekkor már Magyarországon is érezni lehetett a járvány hatását, ennek ellenére szinte teltházzal ment le a nap.
Az idill azonban nem tartott sokáig. „Záráskor már tudtam, hogy itt hatalmas bajok lesznek, és jó ideig ez volt az utolsó találkozásunk a vendégekkel”
– idézi fel Sándor.
A kiszállítás több szempontból sem volt opció számukra: egyrészt 200 méter magasan vannak a hegyen, innen logisztikailag is nehéz lenne megoldani, másrészt a vendégek többsége nem környékbeli.
„Arra a célcsoportra építünk, akik Budapestről vagy más nagyvárosokból utaznak ide egy hétvégére, hogy az irodából kiszakadva megtapasztalják a mediterrán életérzést” – magyarázza.
Ekkor kezdődött nála egy nagyjából két hétig tartó pánik, különösen, hogy nemcsak saját megélhetéséért aggódott, hanem a három alkalmazottjáért is, akik mind a mellettük lévő faluban, Kisapátiban élnek.
„Nem szerettünk volna sztárséfet felbérelni, a trendi fine dining vonal helyett egy sokkal emberközelibb hely volt a fejünkben.”
Tulajdonosként Sándor is fontosnak tartja, hogy közeli kapcsolatban legyen a vendégekkel: ő maga szolgálja fel az ételeket, és mindenkivel szívesen elbeszélget, aki nyitott erre.
Emiatt is lehet, hogy a vendégkörük kicsit olyan, mint egy nagy baráti társaság. És ez a fegyvertény most szó szerint a túlélést jelentheti a Taberna Infinito számára.
Sándor ugyanis a kéthetes pánikon túljutva kitalálta, hogyan kerülhetnék el az azonnali csődöt, még ha pont le is nullázták magukat a szezon kezdetére.