SZEGED

Nemcsak gyönyörködni lehet bennük, szüretelhető is a virág a mórahalmi Tulipgardenben

A látványos kertben 120 ezer virág nyílik, a tulipánok mellett a szemfülesek még nárciszt és jácintot is tudnak szedni, sőt, még az illatos, ötvirágú nárciszokból is van.
Fotók: LINK - szmo.hu
2023. április 20.


Link másolása

Újra várja a tulipánkedvelőket a Tulipgarden Mórahalmon. A sokszínű, vidám virágmező nemcsak látványos, de remek programot is kínál a családnak, barátoknak.

Még két hétvégén lehet élvezni a tavaszi virágpompát. Legközelebb április 22-23-án, illetve a következő hétvégén. Reggel 9-től délután 17 óráig várnak.

Mint írják, a tulipánok mellett a szemfülesek még nárciszt és jácintot is tudnak szedni, sőt, még az illatos, ötvirágú nárciszokból is van. Metszőollót es praktikus virágszedô kosarat - korlatozott számban - tudnak csak biztosítani, ezért érdemes azt vinni.

Mindösszesen 120.000 szál virág fog nyílni a kertben, ebből 31 fajta lesz szedhető és 44 fajta a bemutatókertben lesz látható.

A környezettudatosság jegyében idén inkább üvegbe teszik a virágokat, amelyeket friss kútvízzel töltenek meg. Îgy hazafelé sem hervadnak el a virágaid. Ha van otthon befőttesüveged, vidd magaddal nyugodtan, sőt a feleslegeset át is veszik tőled.

Van játszótér a gyereknek, lehet venni helyben készült finomságokat, van kávé és kézműves termékek is és a kert kutyabarát.

A belépés díja 18 éven felüliek számára 500 Ft/fô, amely 15 szál virág vásárlása esetén a végösszegbôl levonható (minden belépôjegy, akár egy csokor árából). Minden eladott szál virág árából 10%-ot jótékony célra ajánlanak fel, a Kisgyerekek is lehetnek nagybetegek Alapítvány számára. A virágok ára: 300 Ft/szál.

Bővebb információk ITT.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


SZEGED
A Rovatból
Videó: Hatméteres, öt tonnás, mosolygó krokodil költözött a szegedi Tisza-partra
Alkotója bízik benne, hogy akár egy hónapig is látható lesz a békés fenevad a homokos folyóparton.

Link másolása

Egy békés krokodil lesz a szegedi Lapos-Beach látványossága akár egy hónapig is, ugyanis

egy hatméteres, öt tonnás jószág "mászott ki" a folyóból

- írja az RTL.hu.

A szörny a Belvárosi-híd lábánál lévő homokos parton várja a nézelődőket. Készítője Szivos Sándor és családja komoly munkával alkotta meg a fenevadat.

Elmondása szerint előbb kijelölték a helyét, majd gyúrás, gombócolás, locsolás után alakult ki az állat élethű homokmása. Az ihletője a legnagyobb Fülöp-szigeti krokodil is hasonló hosszú volt és egy tonnát nyomott.

Mint kiderült, korábban is gyakran készített nyaralásain homokszobrokat, de azokat gyorsan lerombolták a nyaralók. Ám egyszer egy krokodilt csinált, és azt valamiért nem bántották. Azóta épít homokkrokodilokat.

VIDEÓ: Az RTL Híradó beszámolója


Link másolása
KÖVESS MINKET:

SZEGED
Mindössze kétezer ilyen állat van a világon, Magyarországon csak egy vadasparkban láthatók, ott viszont egyre szaporodnak
Újabb mezopotámiai dámvad borjakkal gyarapodott a Szegedi Vadaspark állatállománya: immár 21 szaladgál a Bibliában is említett jószágokból az erdei kifutóban. A vadon élő példányok a múlt század közepére kipusztultak.

Link másolása

Az elmúlt hetekben öt mezopotámiai dámvad borjú született a Szegedi Vadasparkban, a legfiatalabb csupán egy hete. Magyarországon csak Szegeden lehet példányokat látni ebből a ritka fajból, amely a múlt század közepére pusztult ki, és már csak állatkertekben találkozhatunk velük.

A fajmentő tenyészprogram keretében Szegeden a kicsinyekkel együtt 21 mezopotámiai dámszarvas él.
Mint a Vadaspark honlapján írják, a fajból mindössze kétezer egyed él a világon. A dámvad borjak pár órásan már futni is tudnak, és mind az öten megtekinthetők az erdei kifutóban.

A dámvadot a Bibliában is említik: „Ezek azok az állatok, amelyeket ehettek: szarvasmarha, juh és kecske, szarvas, gazella és dámvad; vadkecske, antilop, nyársas antilop és kőszáli zerge”

– olvasható az Ószövetség Második Törvénykönyvében (Szent István Társulati Biblia).

(via ZooSzeged, szegeder.hu)


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk

SZEGED
Tragédia Szegeden: kizuhant egy tinilány egy társasház ötödik emeletéről
A mentők életveszélyes állapotban szállították kórházba a 14 év körüli fiatalt.
Maier Vilmos - szmo.hu
2024. március 28.


Link másolása

„Ma hajnalban, 3 és 4 óra között kizuhant egy fiatal, 14 év körüli lány az 5. emeletről, a Szilléri soron. Még életben volt, amikor a mentők elvitték” – számolt be a Szeged365 egyik olvasója.

Az eset kapcsán a lap megkereste az Országos Mentőszolgálatot, ahonnan azt a választ kapták, hogy

„a Szilléri soron egy életveszélyesen sérült személyt láttunk el, majd a helyszíni beavatkozásokat követően kórházba szállítottuk”.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


SZEGED
A Rovatból
Fotók a mesés Szegedről: idén is gyönyörű díszítést kapott a város
Érdemes ellátogatni a városba, mert a belváros egy igazi elvarázsolt világgá változik ilyenkor. A Dóm téren és a környező tereken, utcákon számtalan látványosság és programok várják a látogatókat.
Fotók: Papdi Balázs - szmo.hu
2023. december 11.


Link másolása

Idén is - a hagyományoknak megfelelően - december elején gyúltak fel a karácsonyi fények Szeged belvárosában. Ezzel kezdetét vette a Szegedi Karácsonyi Hetek rendezvénysorozata. A mesés dekoráció januárig lesz látható.

Az adventi ünnepség központi helyszíne most is a Dóm tér, ahol a sokféle program, 50 méter magas óriáskerék is várja a látogatókat. Íme egy kis kedvcsináló:


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk