HÍREK
A Rovatból

ATV: Több település adóbevételeit elveheti a kormány – jönnek a különleges gazdasági övezetek

Az ilyen övezetekben a települési önkormányzat egyes feladat- és hatásköreit a jövőben a megyei önkormányzat veszi át. És a bevételek is oda folynak be.

Link másolása

A Semjén Zsolt által éjszaka benyújtott új törvényjavaslat kimondja: a legalább 5 milliárd forint teljes költségigényű, munkahely-teremtő és -megtartó beruházások helyszínét és közvetlen környezetét nyilvánítják különleges gazdasági övezetté. A különleges gazdasági övezetben a települési önkormányzat egyes feladat- és hatásköreit a jövőben a megyei önkormányzat veszi át - írja az atv.hu.

A Pest megyei Göd esetében korábban kormányrendelettel vették el, és helyezték át az ellenzéki vezetésű település adóbevételeinek egy részét a fideszes megyei önkormányzathoz. A rendelet a 100 milliárdosnál nagyobb beruházásoknál tette ezt lehetővé, a mostani javaslat viszont az értékhatárt ötmilliárdra szállítja le, így sokkal több településtől vehetik el a bevételük jelentős részét.

"A szabályozással a cél Magyarország kiemelt gazdasági jelentőséggel bíró térségei gazdasági fejlődésének előmozdítása, a meglévő munkahelyek megőrzése és új munkahelyek létesítése olyan elkülönített területek létrehozásával, amelyek kedvező körülményeket teremtenek a gazdasági tevékenység folytatására" - indokolják a javaslatot.

A törvényjavaslat megteremti a lehetőségét a nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű, a megye jelentős részére kiható gazdasági jelentőségű, legalább 5 milliárd forint teljes költségigényű, munkahely-teremtő és -megtartó beruházások helyszínét és közvetlen környezetét különleges gazdasági övezetté nyilvánításának.

A különleges gazdasági övezetben a települési önkormányzat egyes feladat- és hatásköreit a jövőben a megyei önkormányzat látja el.

A törvényjavaslat szerinti megoldás "arányosabb elosztást tesz lehetővé a megyén belül, arra való tekintettel, hogy az ilyen övezetben megvalósuló beruházások nem csupán egy településen, hanem annál tágabb körben, akár a megye egész területére fejtik ki hatásukat".

"A megyei önkormányzathoz befolyó adóbevételt ennek érdekében a – megyei gazdasági, foglalkoztatási viszonyok tekintetében megfelelő ismeretekkel rendelkező – megyei önkormányzat a rendelet alapján célzottan tudja felhasználni a megye területén fekvő, különösen a beruházással érintett települések területén megvalósuló fejlesztések és a települések működésének támogatására" - szól az indoklás.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


HÍREK
A Rovatból
„A göbbelsi, rogáni propaganda szintet lépett” – Magyar Péter barátnőjének anyját támadja a kormánypárti sajtó
Magyar feljelentést tesz és kártérítési pert indít. Hétfőn a Metropolban jelent meg lejárató cikk a politikus barátnőjének anyjáról.

Link másolása

„Ma a göbbelsi, rogáni propaganda ismét szintet lépett” – írja közösségi oldalán Magyar Péter. Ezzel folytatja:

„Aljas a és a magánélet legmélyebb részeit sem tisztelő, aljas lejárató cikket jelentetett meg a barátnőm édesanyjáról, aki egyébként semmilyen pozícióval nem rendelkezik a TISZA Pártban”.

Magyar barátnőjének anyjáról a Metropol egy hétfői cikkben azt állítja, 4 évet ült fegyházban, amiért egy piramisjáték résztvevőjeként 1200 embert károsított meg. A lap szerint a nő jelenleg „Magyar Péter gazdasági vezetője”. Magyar ehhez azt teszi hozzá:

„A hazug cikkek miatt természetesen feljelentést teszünk és kártérítési pert indítunk. A hölgy, akit az aljas propagandisták meghurcolnak nem közszereplő. Annyit tudok elmondani róla, hogy büszke édesanya, akinek van 3 gyermeke, akik közül az egyik világbajnok vízilabdázó, aki épp most készül a párizsi olimpiára.”


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk
HÍREK
A Rovatból
Rács mögé került az Orbánnal is ujjat húzó szegedi politikus, trombitálással próbálta megzavarni a kínai elnök látogatását
Míg a kínai elnök gépe fel nem szállt, az időmet ismét egy 2X4 méteres cellában töltöttem - írta a Facebook-oldalán Szabó Bálint.

Link másolása

Trombitálással próbálta megzavarni a kínai elnök látogatását a tárgyalások helyszínén Szabó Bálint. A korábbi szegedi önkormányzati képviselőre ezért 150 ezer forint pénzbírságot szabott ki a rendőrség.

A Blikk azt írja, hogy Szabó a kínai elnök látogatása során több helyszínen is feltűnt, hogy tiltakozzon, és a trombitájával próbált minél közelebb kerülni a delegációhoz. A rendőrség szerint Szabó múlt pénteken a biztonsági kordonnal elzárt területen várakozott, ahonnan a felszólítás ellenére sem távozott.

Az egykori önkormányzati képviselő a Facebookon így számolt be az eseményekről:

„A kínai elnök három napos magyarországi látogatása alatt a kínai és a magyar rendőrség mindent megtett azért, hogy ellenvélemény sehol ne jelenjen meg nyilvánosan.

Az első két napon csupán hermetikus zárásokkal és titkosügynökök hadával operáltak, pénteken azonban szintet léptek: bilincs, rendőrautó, fogda, elzárás következett. Míg a kínai elnök gépe fel nem szállt, az időmet ismét egy 2X4 méteres cellában töltöttem.

Szabadulásom utáni első utam a belügyminiszterhez vezetett, aki vizsgálatot rendelt el az ügyben.”

Szabó Bálint most szegedi polgármester-jelöltként indul az Itt az Idő Egyesület színeiben, május 11-én vették nyilvántartásba. A szegedi politikustól nem állnak távol a mostani trombitás-perfomanszhához hasonló akciók, de leginkább arról ismert, hogy 2022-ben autóval vette üldözőbe Orbán Viktor konvoját az M5-ön.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk

HÍREK
A Rovatból
Molnár Áron kiakadt az SZFE felvételijén, ahol szerinte Orbán Viktorról és a sorkatonaságról kérdezték a diákokat
Szerinte ez tökéletesen mutatja, hogy nem a felvételizők általános műveltségére, olvasottságára, tájékozottságára kíváncsiak, hanem a hűségükre és a lojalitásukra.

Link másolása

Kiakadt Molnár Áron, miután a Színház- és Filmművészeti Egyetemen Orbán Viktorról és a sorkatonaságról kérdezték a jelentkezőket.

A színész az Instagram-oldalán közzétett videóban azt mondta, hogy

a felvételi egyik kérdésében egy Orbán Viktor idézetet kellett felismerni.

Szerinte egy másik feladatban arról kérdezték a jelentkezőket, hogy szükséges-e a sorkatonai szolgálat, illetve hogy döntési helyzetben mit változtatnának az országban.

Ahogy fogalmazott: ez azért is csodálatos kérdés, mert pár kérdéssel ezelőtt egy Orbán-idézetet kellett behúznod helyesen.

A színész szerint mindez „gigantikus probléma”.

„A példa tökéletesen mutatja, hogy nem a felvételizők általános műveltségére, olvasottságára, tájékozottságára kíváncsiak az intézmény vezetői, az osztályt indító tanárai, hanem a hűségükre és a lojalitásukra.

Miért a felvételizőknek kell kockáztatniuk a saját sorsukat, hogy ha a saját elveik szerint cselekednek? Anno az egyetem jelenlegi vezetője, a Nemzeti Színház igazgatója azzal az érvvel foglalta el többek között az egyetemet, hogy ott ideológiai nevelés zajlik. Soha nem volt a régi, szabad egyetemen ilyen... A kőkemény ideológiai átnevelés most zajlik, pofátlanul!”

- fakadt ki Molnár Áron.

A színész ezután arra kérte a diákokat, a felvételizőket, hogy folyamatosan kérdőjelezzék meg a tanáraikat, legyenek résen, legyenek kritikusak, és ne hagyják, hogy elvegyék tőlük a szabadságukat.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk

HÍREK
A Rovatból
Így kell harcolni Magyar Péter ellen – Fricz Tamás megmondta a tutit
A CÖF egyik vezetője szerint az nem hatásos ha Magyart elsősorban „személyében, karakterében” támadják, mert biztos sok feleség megutálta, de nem biztos, hogy ez minden más, a kormányt gyűlölő nőre és férfira igaz.

Link másolása

Hosszú véleménycikkben elemzi Fricz Tamás a Magyar Nemzet hasábjain a Magyar Péter által jelentett kihívást, „aminek meg kell felelni”. A Civil Összefogás Fórum egyik vezetője azt a címet adta az írásának: így kell harcolni Magyar Péter ellen.

Fricz azzal kezdi, hogy szerinte nem hatásos, ha Magyart elsősorban „személyében, karakterében” támadják, mert ezt már megtették, és „ez csak akkor hatásos, ha olyan plusztények kerülnek még napvilágra, amelyekből az derül ki, hogy Magyar Péter szörnyűséges gazember”.

„Persze sokan mondhatnák, miért nem volt elég azt megtudni a választóknak Hajdú Péter Varga Judittal készült interjújából, hogy mit művelt a feleségével. Hogy hosszú éveken keresztül abuzálta, fenyegette, szemétkedett vele, ahol csak tudott. Igen, elvileg ez alapján már le lehetett vonni a következtetést arról, hogy Magyar Péter minden, csak nem úriember, aki a nőkkel – főleg a feleségével, gyermekei anyjával – tisztességesen bánna. Ellenkezőleg, mocskos módon viselkedett vele. Igen, de azt is látnunk kell, hogy mégsem ment át ez teljesen az ellenzék felé hajló tömegeken.

Fricz szerint

biztos, hogy Magyart sok feleség egy életre megutálta, de nem biztos, hogy ez minden más, a kormányt gyűlölő nőre és férfira igaz.

Ezzel szemben szerinte azt kell mondani: van itt egy figura, aki csúnyán elárulta a Fideszt, a kormányt, amelytől nagyon sokat kapott, ellenzéki pályára lépett, s ezzel annyi történt, hogy bővült az ellenzéki paletta, s most már egy új szereplőt, illetve pártot is figyelembe kell venni.

„Először is ki kell deríteni: mennyire és milyen mértékben segíti őt a szokásos külföldi hálózat Soros Györgytől az Action for Democracyn át az amerikai nagykövetségig és a demokratákig, akár a davosi elitig, s erről konkrét tényeket és bizonyítékokat kell szolgáltatni a társadalmi nyilvánosságnak.”

Ahogy Fricz fogalmaz: ez oknyomozó és egyéb típusú munkát igényel, de ennek nagy a jelentősége. Itt megemlítette a CÖF dollárbaloldalas plakátjait is, amivel a szervezet már megtette az első lépéseket ebben az ügyben, „így rákerült a plakátokra Magyar Péter, mint aki szintén a guruló dollárok egyik kegyeltje”.

„Ha sikerül bizonyítani, hogy ő sem több és jobb, mint Karácsony, Gyurcsány, Márki-Zay vagy Fekete-Győr, Donáth Anna, Cseh Katalin, az már nagyon fontos eredmény, ugyanis a magyar választók döntő része nem szereti, ha egy politikust külföldről, pénzzel irányítanak, s azt teszi, amit diktálnak neki. Ezt a magyar közvélemény egyértelműen hazaárulásnak tekinti, s a hazaárulókat a magyarok mindig is megvetették. Még akkor is, ha a nevük Magyar.”

Fricz ugyanakkor azt is írja, lehet hogy nem tűnnek el olyan gyorsan, mert esetleg van bennük némi tehetség, beszéd- és szervezőkészség, bátorság, fellépési képesség. A CÖF-alapító szerint azonban ez sem gond, ez is a demokratikus politika természetes része.

„Ne tagadjuk le: Magyar Péter kihívás, aminek meg kell felelni. A politika így működik, aki ezt nem érti, azzal nem lehet mit kezdeni. Vagyis egy dolgot kell tenni ilyenkor a másik oldalnak, a kormánynak: még határozottabban és még nyíltabban kell a nemzeti érdekeket képviselni.”

Fricz ezután példaként említi az Egészségügyi Világszervezet (WHO) járványügyi terveit.

„Jómagam semmilyen jelét nem láttam annak, hogy ellent kívánunk állni a WHO elképesztő, vészjósló, világkormányzást előre vetítő terveinek. Pedig a következmények elborzasztóak: ha ismét jönne egy világjárvány – s miért ne jönne, ezt már előre tudják a „jól értesült” nagyfiúk –, akkor a WHO kötelezővé is tehetné a legújabb vakcina remek hatású változatának kötelező beadatását. Minden országban. Attól óvjon meg az Isten bennünket!

Éppen ezért Fricz szerint a magyar nemzeti szuverenitás és egészségünk védelme érdekében nekünk is ellent kellene állnunk,

végső esetben pedig meg kellene fontolnunk a WHO-ból való kilépésünket is.

„Ez például igazán kurucos, nemzeti cselekedet lenne, amely után a kormányt, a Fidesz–KDNP-t újra magasra emelnék a magyar választópolgárok. Ilyen és ehhez hasonló lépések kellenek, s akkor a 2026-os győzelem garantált, bárki legyen is az ellenzéki kihívó” - írta Fricz Tamás.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk