GASZTRO
A kelt tésztás sütemények nagyon népszerűek. Borbély Anita segítségével megmutatjuk nektek, hogyan lehet otthon, szezonális gyümölcsből, csiga alakút készíteni.
GASZTRO
A nyár nagyszerű alkalom bográcsozásra, családi és baráti összejövetelekre. Mi most megmutatjuk nektek, hogy készül a Velemi vörösboros vadpörkölt.
GASZTRO
Nyáron napi 2,5-3 liter folyadék fogyasztása ajánlott. Megmutatjuk, hogy készítsetek hűsítő, egészséges nyári italokat.
GASZTRO
A nyár egyik legjobb étele a padlizsánkrém. Borbély Anita lépésről-lépésre bemutatja nektek, hogy készül a klasszikus változata.
GASZTRO
Karády Katalin legendás alakjához és az őt övező világhoz most egy lépéssel közelebb kerülhettek. A napokban nyitotta meg kapuit Budán a Karády Katalin Múzeum és Kávézó.
GASZTRO
A gasztronómia sokszínűsége és a gazdag fűszerkínálat ma már annyira természetes számunkra, hogy az ínycsiklandozó pikáns ízek kapcsán nem is jut feltétlenül eszünkbe, hogy e fűszerek múltja nem csak az ízek, illatok és gasztronómia világában gyökerezik, de a világ- és földrajztörténelem kapuját is feltárja előttünk.
GASZTRO
Magyarországot és Budapestet méltón jelképező pálinkásüvegeket terveztek a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem diákjai a Rézangyal Pálinkaház felkérésére. Két, hozzánk igencsak közel álló témakörben dolgoztak, hiszen „I Love Budapest” és „Spirit of Hungary” címmel kellett palackokat tervezniük.
GASZTRO
A szekszárdi Bodri Család öt generáció óta foglalkozik szőlőműveléssel, borkészítéssel. Pár napja nyitott új kupolás pincéjük, amely európai viszonylatban is kuriózumnak számít. A megnyitón mi is részt vettünk, hogy kiderítsük, miért is érdemes Szekszárdra mennetek.
GASZTRO
Külföldön nagy sikere van a Facebook emblémás tortáknak és süteményeknek. A Zila családnak köszönhetően itthon is elkészült a Like kocka, amivel rajongóit jutalmazta meg a nagy múltú cukrászda. Sajnos a sütemény már elfogyott, de mi bemutatjuk nektek, hogy milyen is volt a rajongóknak készült édesség.
GASZTRO
Hétvégén rendezték meg az I. Nyíregyházi Gasztrofesztivált. Mi végigkóstoltuk a finom fogásokat, képes beszámolónkból megtudhatjátok milyen jó volt a hangulat.
GASZTRO
Az egyik legismertebb fiatal cukrász, Varga Gábor Gourmandia néven megnyitotta cukrászműhelyét Budán. A cukrászda csak az első lépés, hamarosan indul a Gourmandia Akadémia is. Mi nem csak kóstoltunk, hanem végignéztük, miből és hogyan készülnek a fagylaltok és a sütemények, sőt, az Akadémiát is megnéztük.
GASZTRO
Régi erdélyi sütemény a darázsfészek, amelyet legtöbben nagymamáink konyhájából ismerünk. A dédnagymama feljegyzései alapján klasszikus változatát készítette el Anita.
GASZTRO
Éjfélkor végetért a Budai Gourmet Fesztivál. A három napja tartó rendezvényen a magyar gasztronómia színfoltjai képviseltették magukat. A legjobb éttermektől a kézműves termelőkig bezárólag mindenki jelen volt, aki számít. Mi mindennap ott voltunk, és megkóstoltuk a legjobb ételeket, borokat, kézműves söröket.
GASZTRO
Harmadik alakalommal rendezte meg a Monori Borút Egyesület a Strázsahegyi Pincék Fesztiválját.
A rendezvénynek több különlegessége is volt, egyrészt az egész országból érkeztek borászok, másrészt Szent Orbán napi vigasságokkal is összekapcsolódott a fesztivál. Ráadásként különböző műfajokban négy tárlat nyílt a hegyi pincékben.
GASZTRO
Egy hónapja nyitotta meg kapuját a belvárosi Kapitány Cukrászda és Pékség Budapesten, amely nekünk bebizonyítja, hogy a tradicionális ízeknek a 21. században is van helyük. Íme, egy kis kóstoló a kínálatból.
GASZTRO
Május 28-án a nyári kiülős szezonra hivatkozva bezárja vaskos pinceajtaját a Lámpás Pinceklub, úgyhogy ha szeretitek a jófajta csapoltat (világos és barna Staropramen, Löwenweisse búzasör) a héten mindenképpen tegyetek egy látogatást ebbe a szerethetően lakájos pincekocsmába.
GASZTRO
Nálunk szokatlan, Erdélyben mindennapos. A lestyán kiváló fűszer, a tojásos salátaleves lestyánnal fűszerezve pedig a legjobb tavaszi ételek egyike lehet.
Népszerű
Ajánljuk