GASZTRO
Kíváncsiak voltunk, hogy szerintetek melyik a legjobb cukrászda Budapesten és ti egyértelműen a Daubnerre szavaztatok. Második lett a Sugar!, harmadik a Horváth Cukrászda.
GASZTRO
Ma már csak ilyen szavazós napunk van, de most kivételesen nem a kalocsai mintás F-1 overallra, hanem az Év Fiatal Borászára adhattok le voksokat. Eddig az egriek vitték a prímet, de vajon mi lesz idén? Ez csak rajtatok, fogyasztókon múlik.
GASZTRO
A hűvös idő legjobb ellenszere a forralt bor. Mi most egy citromos-körtés, és egy chilis-borsos változatot mutatunk be nektek. Ezekkel az italokkal garantált sikert érhettek el!
GASZTRO
Ebben az esős hideg időben egy forró tea, csoki vagy kávé, és mellé valami finom sütemény igazán jobbá tudja varázsolni a délutánt. A Kávé és csokoládé blog receptje alapján mézes-citromos sütit készíthettek, ami már hangzásra is igazán ínycsiklandozó.
GASZTRO
A sütőtök az ősz klasszikus alapanyaga. A répához hasonlóan süteményekbe is finom. Borbély Anita segítségével megmutatjuk nektek, hogyan készíthettek belőle kuglófot.
GASZTRO
A Paris Budapest Restaurant bemutatja Marilyn Monroe és Brigitte Bardot kedvenc italát, a borok királynőjét október 21-én exkluzív vacsora keretében. A minden érzéket megmozgató Champagne-vacsorán az egyes fogásokhoz más-más fajta Champagne-t kínálnak.
GASZTRO
10 éve már, hogy Budapest egyik legfelkapottabb és lassan legendássá váló szórakozóhelye megnyitott. A Szimpla-kert a romkocsmák egyik emblematikus intézményévé vált. Turistacélpont és a pasti fiatalok kedvelt találkozóhelye is egyben.
GASZTRO
A káptalantóti Liliomkertben berendezett piac az elmúlt években igazi zarándokhellyé vált. Az elmúlt hetekben kritikus időszakon ment keresztül, hónapokig a bezárás veszélye fenyegette. A piac egyelőre marad, igaz, helyzete továbbra sem egyértelmű. Képes beszámolónkból megtudhatjátok, mi a valóság.
GASZTRO
Egy kávézó, ahol semminek sincs ára. Egy hely, ahová ha beviszel egy könyvet, hozhatsz helyette egy másikat. Egy volt magánlakás, ahová Szalóki Ági csak úgy beugrik énekelni. Ez a ZACC, ami a Zöld Autonóm Civil Centrum rövidítése. Egy igazi közösségi tér Budapesten.
GASZTRO
Egy könnyű, hamisítatlan őszi recept kékszőlővel és áfonyával. Ezt az édességet akkor is bátran elkészíthetitek, ha épp fogyókúráztok. Garantáltan nem hizlal, és garantálnan nagyon finom.
GASZTRO
Pénteken elkezdődtek Tokaj-hegyalján a Szüreti Napok. A borközpont legnagyobb fesztiválján, édes szőlő, friss must, minőségi borok és számtalan kulturális program vár titeket. A sztárvendégek között megtaláljátok Takács Nicholast, Vastag Tamást és Wolf Katit is.
GASZTRO
Épp egy hónapja nyitott a Doboz, úgy gondoltuk, ideje visszanézni. A Klauzál utcai exkluzív „romkocsma” nem változott. Egyik sarkában külföldi fiatalok váltják meg a világot, a másikban alteros arcok sörözgetnek, a bárpultnál pedig üzletemberek lazítanak egy hosszú nap után.
GASZTRO
Igazi csoki már nemcsak Nyugaton készül, hanem itthon is találkozhattok csúcskategóriával. Az idei Magyar Termék Nagydíjat a chocoMe manufaktúra nyert el. Képes beszámolónkból minden titokra fény derül, megtudhatjátok, hogyan készül ez a csoki.
GASZTRO
Este 11 körül értünk oda Budapest legújabb szórakozóhelyére. Sor állt. Fél kettőkor visszanéztünk. Még mindig. Így aztán kivártuk, és nem bántuk meg. A Doboz azt adta, amit ígért. Különleges hely, például a romos bérház belsejében fogadó meglepő dizájn, és nem utolsó sorban Szőke Gábor Miklós nagyszerű alkotásai miatt.
GASZTRO
Anita segítségével megmutatjuk nektek, hogyan készíthettek ropogós tésztájú gyümölcstortát, szezonális gyümölcsökből.
GASZTRO
Az osztrák-magyar határon lévő Határmenti Vigadóba látogattunk el azért, hogy bemutassuk nektek milyen az igazán jó vidéki vendéglátás.
GASZTRO
Erdélyi étel, tulajdonképpen szász eredetű, de a magyar konyhában is elterjedt. Eredetileg ünnepnapokon, főként lakodalmak alkalmával sütötték. Az étkezés egy fonott kaláccsal és e lepény evésével kezdődött.
Népszerű
Ajánljuk