Cserpes Tejivó: a megasiker
A Cserpes Tejivója olyan gyorsan népszerű lett, hogy az szinte hihetetlen. A nyitástól kezdve minden nap kígyózó sorok állnak előtte. Csendesebb időszak szinte nem is létezik, ottjártunkkor még zárás után is próbálkoztak páran. Joggal merül fel a kérdés bennetek, hogy mi áll a rajongás mögött?
Anno a rendszerváltás előtt volt ismert a tejivó fogalma, szüleink korosztálya szívesen idézi fel azokat a szép pillanatokat, amikor ezeken a helyeken molnárkát ettek és tejeskávét ittak.
A kilencvenes években volt pár hasonló kezdeményezés, de ezek mind elhaltak, Cserpeséknek is volt egy kísérlete vidéken, de ez sem jött össze.Jött helyette a gyorsétterem-láz, meséli Cserpes István, tulajdonos.
A vendégek között felbukkan pár középkorú, és idősebb személy, de a fiatalok többségben vannak, mi sem a nosztalgia miatt keressük fel az új helyet.
A titok nyitja nagyon egyszerű: egyre nagyobb az a tudatos fogyasztói réteg, amelynek elege van az élelmiszernek látszó készítményekből, a mesterséges ízekből és valódi táplálékra vágyik. Trendi piacra járni, és tehéntejet inni.
Ezt a hullámot ragadta meg kellőképpen Cserpes úr, és elmondása szerint nem szántszándékkal, de pont a Deák téri Mcdonalds mellett nyitotta meg a Tejivót. A stílus fiatalos, a mai kornak megfelelő. A színes, vidám falakat feldobják a tejesüvegből készült lámpabúrák.
A mosdóban a célra kialakított tejeskannában moshatjátok meg a kezeteket, a plafont pedig műfő díszíti. A turmixgép hangja elég erős, de ezt leszámítva idillikus az egész hely. A tejtermékeket a Cserpes Tejüzem központjából, Kapuvárról szállítják, itt készülnek a klasszikus péksütemények is, ezeket fagyasztva hozzák fel, és helyben sütik ki.
A termékek kilencven százaléka magyar áru, a szendvicsekbe többek között mangalicasonka kerül. Cserpes István a fejébe vette, hogy megmutatja számunkra, milyenek az igazi vidéki ízek és színek. A málnaturmix gyönyörű rózsaszín és annyira sűrű, hogy szinte kanállal kell megenni.
A túrós batyu és a kakaós csiga illata ellenállhatatlan, a kakaón pedig igazi tejszínhab díszeleg, mindenbe valódi vaj kerül. Szerintünk nem is kell ennél több egy finom reggelihez vagy uzsonnához. Az egésznek szó szerint csak egy szépséghibája van, hogy nem minden péksütemény egyforma.
Minket ez nem zavar, ez is csak azt bizonyítja, hogy nem műanyag étellel szeretnének megetetni, de a piaci elvárásoknak is meg kell felelni, ezért Cserpesék lelkesen dolgoznak azon, hogy minél több „hibát” kiküszöböljenek.
A Tejivóban hidegen és melegen is ihattok tejet, csokit, karamellás tejet is. Vannak házi szörpök, klasszikus limonádé, házi jeges tea és habos kávé is. A rongyos kifli és a sajtos pogácsa sem hiányozhat a kínálatból, mint ahogy a tormás molnárka és a körözöttes szendvics sem.
Klasszikus retro pedig a sonkás és a gombás melegszendvics, a tejberizs és a túró rudi, amit az eredeti receptúra alapján készítenek. A választékban két kakukktojás is megjelenik, van mozzarellás szendvics, és görögsaláta is, de ennyi bőven belefér.
Az árak megfizethetőek. 3 dl tejszínhabos kakaó 280 Ft, ugyanekkora turmixért 580 forintot kérnek, a péksütemények 160 és 200 Ft között mozognak, míg a szendvicsek 160 és 680 Ft között, menüt pedig 390 és 920 Ft között tudtok venni.
Szerintünk a Tejivó egy klasszikus reggeliző, uzsonnázó hely, de a hosszú nyitvatartás megengedi, hogy akár késő este is itt vacsorázzatok. Egyre többen érdeklődnek afelől, hogy mikor nyílnak újabb tejivók. Cserpesék egyelőre ezzel az eggyel szeretnének megbirkózni, de bízunk benne, hogy eljön az az idő, amikor az ország több pontján is ihattok igazi tejet.
Cím: V. kerület, Budapest, Sütő u. 2.
Nyitva tartás: Hétfő-Szombat 7:30-22:00
További infókért katt ide!
Ha tetszik a hely, nyomj egy lájkot! :)