GASZTRO
Ma azoknak a kedvébe szeretnénk járni, akik még egy rántottát sem tudnak elkészíteni. Ha pontosan követik a recept leírását, sikerülni fog és csodás finomság kerül majd az asztalra.
GASZTRO
Gyorsan elkészíthető, könnyű ételt ajánlunk figyelmetekbe. A tejszínes-gombás hús percek alatt elkészül, kezdők is könnyen bevállalhatják.
GASZTRO
Az idei évben az ország tortája a szabolcsi almás máktorta lett. Emőke segítségével megmutatjuk, hogy készítsétek el házilag. Ez a változat nyírfacukrot tartalmaz, így egészségesebb. Az eredetitől eltérően erre a tortára fehércsokoládés trüffel is került.
GASZTRO
A tökös-mákos rétes tradicionális zalai étel. A Kerka mentén főzőtökből és sütőtökből is készítik, mi most a sütőtökös változatot választottuk. A hagyományokhoz hűen azt is megmutatjuk, hogyan készítsétek el házilag a réteslapot. Ez az őszi sütemény nagyon finom, kóstoljátok meg!
GASZTRO
Emlékeztek még a menzai desszertre? Könnyű elkészíteni, és ebből a mennyiségből hatalmas adag lesz, így marad repeta is. A piskóta mellé igyatok kakaót, de először a pohár szélét kenjétek be mogyorókrémmel és mártsátok cukorba, aztán a kakaóra jöhet a tejszínhab és a csokicseppek. Ettől lesztek jóllakott napközisek! :)
GASZTRO
Most már van otthon dió is, már akinek van diófája, vagy vett a piacon, itt az alkalom, hogy süssünk belőle egy isteni diós-citromos süteményt.
GASZTRO
Ez a keksz töményen csokoládés, kakaós, kiváló a reggeli kávé mellé. A tésztájában ráadásul darált mandula van, amitől még finomabb. Sokkal jobb mint a hasonló bolti kekszek, lezárt dobozban hosszabb ideig is eltartható. A receptet kezdőknek is ajánljuk!
GASZTRO
Ha szeretitek a fahéjat, akkor ez a keksz számotokra is nyerő lesz. A finom, omlós süteményt könnyen elkészíthetitek. Karácsonyra is jó választás lehet.
GASZTRO
A cékla nem csak ecetesen finom, hanem sütiben is fel lehet használni, a répához, cukkinihez és az avokádóhoz hasonlóan. A céklától színes, szaftos, és édeskés lesz ez a csokis finomság. A sütibe hagyományos liszt helyett mandulaliszt került, így a gluténmentes étrendbe is beilleszthető.
GASZTRO
Meghökkentő és rendhagyó divatfotó sorozatot láthattok egy nemrég nyílt étteremben, amelyben női táska helyett marha borda szerepel a fotókon.
GASZTRO
A hűvös időben jól esik egy tányér tartalmas, krémes rizottó. Sok mindennel készíthetjük, jól illik hozzá az éppen szezonális sütőtök is. Készítése állandó felügyeletet igényel, még sem nehéz megcsinálni. Az étel húsmentes, de húsevők is jóízűt ehetnek belőle.
GASZTRO
A házi vegeta egy nagyon jó dolog. Intenzív, finom zöldséges ízt ad az ételeknek. Nincs benne tartósítószer, adalékanyag, ízfokozó és színezék sem. Kiválthatjátok vele a leveskockát és a bolti ételízesítőt is. Csináljátok meg, megéri!
GASZTRO
Eljött a mák szezonja is. Egyik kedvenc süteményünk a habos-mákos. Ezt a változatot gluténérzékenyek és laktózérzékenyek is fogyaszthatják.
GASZTRO
Ha ősz, akkor szilva. Ha túl vagy már a szilvaszüreten, akkor irány a konyha, és süss egy szilvás lepényt, amiből ráadásul most gluténérzékenyek, laktózérzékenyek és tejfehérjére érzékenyek is ehetnek.
GASZTRO
Minden évben október második péntekén van a tojás világnapja. Ezen a napon, több mint 30 országban kampányolnak a tojásfogyasztás mellett. Ezért ma a nagyon finom és olcsó ételt a tojáspörköltet ajánljuk figyelmetekbe. A tojást így elkészítve úgy is nevezhetnénk, hogy „Főtt tojás paprikás-tejfölös mártással”.
GASZTRO
Néha jól jön valami erős, a házi chililekvár köszönő viszonyban sincs a bolti Erős Pistával. A receptben az a legjobb, hogy sütőben készül, és főzni sem kell. A koktélparadicsom nem tévedésből került bele, kiegyenlíti az erős ízeket. A recept szerzője az idei év Goldenblog díjasa. Gratulálunk Annának!
Népszerű
Ajánljuk