GASZTRO
Szereted a kávét? És a Semiramis kávét? Aki betér a pécsi Semiramis Garden Panoramaba, a világ legnevesebb termőterületeiről származó húszféle színtiszta és frissen pörkölt arabica kávéból válogathat, amit akár húszféle módon is elkészítenek neki.
GASZTRO
Itt a farsang, itt a fánkszezon. Az égetett édes tésztának számtalan változata van. Hazánkban is igen kedvelt a spanyol nyelvterületek népszerű édessége a churros. Magyar nevét az elkészítési technika alapján kapta. Az élvezetek fokozásáért kínáljatok mellé csoki-, karamell-, vagy vaníliaöntetet.
GASZTRO
A Keserédes az egyik legismertebb csokimanufaktúra Magyarországon. Ha kíváncsiak vagytok, milyen a fűszeres csokiszalámi vagy éppen a belga sörös bonbon, akkor tartsatok velünk a manufaktúrába!
GASZTRO
Negyed óra sütés után a konyha úszik majd a csoki illatban, és egyértelmű, hogy a házi készítésű, friss, meleg csokis kekszre fogtok szavazni, szemben a giga kávézók száraz, hideg, néha kőkemény változataira.
GASZTRO
A perec hazánkban is nagyon kedvelt csemege. Házilag könnyen megcsinálhatod, jól záródó dobozban sokáig eláll. Hétköznapi nasinak, vendégváró falatnak, ünnepi süteménynek is kiváló. Az elkészítéséhez szükséged lesz egy perec alakú kiszúróra.
GASZTRO
Újévkor nemcsak Magyarországon hagyomány, hanem más országokban is szokás sertést enni. Ehhez húshoz sült sárgarépából készített püré a köret. A sárgarépa karikák együtt párolódtak a hússal, ez ad az ételnek különleges zamatot.Ha a szeletekre apróra kockázott sonkát is tesztek, úgy még ízletesebb lesz.
GASZTRO
A lencse a gazdagság szimbóluma, ezért olyan népszerű étel szilveszterkor és újévkor. Pástétomként a büféasztalon is megállja a helyét. Egyszerű elkészíteni, száraz lencse helyett készülhet lencsekonzervből is. Pirítósra kenve kiváló.
GASZTRO
Az olasz ciambelline al vino mintájára készült ez a szilveszteri sütemény. A perechez hasonló, kívül ropogós, belül puha karikák különleges ízét a fehérbor adja meg. Olcsó, és nem igényel speciális konyhai szaktudást a tészta összeállítása.
GASZTRO
Szilveszteri édességnek készítsetek szerencsehozó malackákat. Ez az egyszerű keksz garantáltan nagy siker lesz. Máz nélkül is nagyon finom, de a rózsaszín bevonattal még vonzóbb.
GASZTRO
A sertéshús és a káposzta kiválóan illik a szilveszteri menübe. Elkészítése nagyon egyszerű, pár perc munka van vele, utána már csak magára hagyva sül a sütőben. A húshoz járó csontból készítsetek orjalevest.
GASZTRO
A szilveszteri virslihez jól jön a házi készítésű pikáns diós mustár. Készíthetitek saját magatoknak vagy ajándékba és vihetitek magatokkal a szilveszteri buliba. Néhány alapanyag kell csak hozzá.
GASZTRO
Ez az egyszerű, mégis különleges rágcsálnivaló ideális lehet sajttálakra, szilveszterre nasinak, de egy szép zacskóba csomagolva gasztroajándéknak sem utolsó. A receptet bloggerünk marokkói utazása ihlette. Blansírozva és héjastól is felhasználhatjátok a mandulát.
GASZTRO
A téli fagyit bizonyára sokan kedveltétek gyerekkorotokban. Most megmutatjuk, hogyan készítsétek el házilag.
GASZTRO
Karácsonykor előtérbe kerülnek a csokis sütemények, édességek. Megkértünk benneteket, hogy osszátok meg velünk, milyen csokis desszerteket ettetek karácsonykor. Felhívásunkra sok kép érkezett, nézzétek meg a legjobbakat.
GASZTRO
Ez a kakaó testnek és léleknek egyaránt kedvező, nem csak finom, hanem melegítő hatása van. A fűszerek teszik különlegessé. Vegánok és laktózérzékenyek is fogyaszthatják.
GASZTRO
Ha nem eszel húst vagy vegetáriánus vendéget vársz, készíts vörösáfonyás pisztácia mandulasültet, ami a fasírt alternatívája. Különlegessége, hogy nemcsak csonthéjas magok vannak benne, hanem árpagyöngyből készült rizottó is. Ez adja meg a fasírt alapját. A tojás és a sajt elhagyásával a vegánok is fogyaszthatják.
Népszerű
Ajánljuk