GASZTRO
A képviselőfánkhoz hasonlóan égetett tészta az alapja az olasz profiterolnak is. A népszerű desszertet otthon is elkészíthetitek. Farsangi és ünnepi finomságnak is kiváló. Ezt a változatát különösen finommá varázsolja a csokoládé, a narancs, és a krémsajt triója.
GASZTRO
Az áfonyás zsemlébe a szokásos összetevőkön kívül egy kis narancshéj és vörös áfonyalekvár kerül. Áfonyalekvár hiányában a ribizli vagy szilva is jó. A tésztához a lekvárt is hozzá kell dolgozni, ettől lesz a zsemlének kellemesen édeskés íze. Sütés után vajjal, dzsemmel, mézzel és egy jó kávéval kifogástalan reggeli.
GASZTRO
Ha már igazán vágysz egy hagyományos, vékony tésztájú palacsintára, akkor készítsd gesztenyelisztből. Így sokkal egészségesebb és finomabb is. Készíts hozzá karamellás almát, és meglátod ennek a téli desszertnek senki nem tud ellenállni. A receptet paleosoknak és gluténérzékenyeknek is ajánljuk.
GASZTRO
Ez a recept közel 100 éves, a fánkkészítés különleges módját mutatja be számotokra. Megtanulhatjátok, hogy kitartó keverés mellett, élesztő és sütőpor nélkül is készíthettek finom fánkot. A ti munkátokat már robotgépek segítik, így talán nem lesz olyan nagy munka a farsangi finomság elkészítése.
GASZTRO
Itt a citrusok szezonja. Az általunk bemutatott citromkrémet könnyű elkészíteni. Ebben a receptben nincs tejszín, íze inkább egy különleges, pikáns lekvárhoz hasonlítható. Hűtés után még az állaga sem különbözik a dzsemtől és 3 hétig is eltartható. Készítsétek el ti is, érdemes eleve két adaggal kezdeni, hogy ne fogyjon el rögtön.
GASZTRO
A sütinyalóka egyre népszerűbb desszert hazánkban is. Számtalan változata létezik, ezt a változatot sütni sem kell. A felnőttek legalább annyira hálásak lesznek érte, mint a gyerekek. A receptet kezdőknek is ajánljuk.
GASZTRO
A Kinder Bueno népszerű édesség. Sütemény formájában otthon is elkészíthetitek. Mogyoró önmagában és nutella formájában is szerepel benne. Ez a finom krémes édesség elég tömény, egy szelet már igazi élvezetet nyújt.
GASZTRO
Ahány ház, annyi szokás, avagy mindenki másképp csinálja, és persze mindenkinek az anyukája tudja a legjobban! Semmi nem kelt olyan parázs vitákat, mint az alábbi nagy gasztrofilozófiai kérdések.
GASZTRO
Ha tartósítószer-mentes és adalékanyag-mentes kenyeret szeretnétek enni, próbáljatok meg otthon kenyeret, cipót sütni. Nem kell hozzá kenyérsütő gép.
GASZTRO
Kenhető, épp megfelelően édes, magában, de kenyérrel, kaláccsal is isteni jó. Ráadásul egészségesebb a bolti változatnál.
GASZTRO
A szilvás gombóc mindig biztos siker. Jöhet második fogásnak, de uzsonnára, vagy édesszájúaknak akár egy vacsorára önálló fogásnak is megállja a helyét. Sokféle elkészítési módja van, mi most a gluténmentes, laktózmentes, tejfehérjementes változatot mutatjuk meg. Ételallergiások is fogyaszthatják.
GASZTRO
A tésztájába kakaó és író is került. Tetejéről pedig nem hiányozhat a csokiöntet. Kínálj mellé gyümölcsöt és juharszirupot is.
GASZTRO
A téli ízeket hordozó csokitortának hangulatjavító hatása van. Egyedisége a vodkában áztatott mazsolában és a házilag készített fűszerkeverékben rejlik. Születésnapokra, családi összejövetelekre kitűnő választás lehet. Elkészítése egyszerű, az eredmény különleges.
GASZTRO
Az egyik legmutatósabb és legkönnyebben elkészíthető reggeli a házi készítésű müzli: egyszerűen össze kell kevernetek a hozzávalókat, magvakat és szárított gyümölcsöket.
GASZTRO
Szereted a kávét? És a Semiramis kávét? Aki betér a pécsi Semiramis Garden Panoramaba, a világ legnevesebb termőterületeiről származó húszféle színtiszta és frissen pörkölt arabica kávéból válogathat, amit akár húszféle módon is elkészítenek neki.
Népszerű
Ajánljuk