GASZTRO
A tejszín a gasztronómia egyik hamupipőkéje. Gondoljatok csak bele, hogy ez a fehér folyadék hogyan teszi a legegyszerűbb ételt is selymesen nemessé. Tudjátok, mi a különbség főző-, és habtejszín között, mitől növényi egy tejszín, egyáltalán: nevezhető tejszínnek? Mitől verődik kemény habbá? A kérdésekre a választ cikkünkből megtudhatjátok!
GASZTRO
Ennek a szilvás gyümölcskenyérnek az a különlegessége, hogy külsejét pálinkás csokimáz borítja. A sütemény duplán részeges, az aszaltszilvát és a mazsolát felhasználás előtt érdemes rumba áztatni. A tésztájába kakaó és csoki is kerül, igazi élvezetet nyújt a csokiimádóknak is.
GASZTRO
A kölesből készített puding egyszerű és egészséges. Ez a narancsos-mákos változat ízlésesen tálalva ünnepi fogás is lehet.
GASZTRO
Ha a hétvégén kinéztek a Szabadság térre, úgy érezhetitek magatokat, mintha egy megelevenedett népmese-illusztrációba csöppentetek volna. A Mangalica Fesztivál helyszínén ugyanis még a kerítés is kolbászból van.
GASZTRO
Az almás palacsinta receptje a puha, dundi amerikai palacsintáéhoz hasonlít. Különlegessége, hogy a tésztájába reszelt alma kerül. Elkészítéséhez érdemes olyan palacsintasütőt használnotok, amit nem kell olajozni, mivel ez a változat nagyon gyorsan magába szívja az olajat. Reggelire és uzsonnára is tökéletes fogás.
GASZTRO
Ez a tömény csokis sütemény tulajdonképpen egy krémes brownie pite. A tésztába és a krémbe is tönkölyliszt és nádcukor kerül, így a reform desszert kategóriába is sorolható. Könnyű elkészíteni, kínálhattok mellé vaníliafagyit, habos tejet, kávét vagy teát.
GASZTRO
A mogyoróvaj nem csak kenyérre kenve jó, hanem sütemények ízesítésére is kiváló. Ez a ropogós keksz csokiba mártva mesés finomság. Ajándékba is készíthetitek.
GASZTRO
Ennek az édességnek rengeteg neve van: csokiszalámi, kekszszalámi, néger szalámi, majomkenyér, keksz-tekercs. Aminek ennyi neve van, az csak jó lehet, különösen, ha ilyen jó hozzávalók kerülnek bele.
GASZTRO
Ez az ízletes és tápláló cukormentes palacsinta kiváló reggeli vagy uzsonna lehet. Egy banán is nagyon finom, édes ízt ad a palacsinta tésztájának. Kínálhatjátok friss gyümölcsökkel, juharsziruppal vagy mézzel. A receptet kezdőknek is ajánljuk!
GASZTRO
A farsangi időszakban jól jönnek a vidám sütemények. Ez a keksz egészséges alapanyagokból készült, a vanília a rum és a citrom ízeinek összhatása remek. A ropogós falatkákat becsomagolva ajándékba is adhatjátok.
GASZTRO
Ez a csokitorta nagyon finom, gyorsan elkészíthető és a tésztája lisztmentes. Különlegessé a csokis-mogyorós krém teszi. Ha fokozni szeretnétek az élvezeteket, akkor kínáljátok tejszínhabbal. A tortát szobahőmérsékleten tálaljátok, mert úgy sokkal krémesebb.
GASZTRO
Ebben a kekszben kevés a cukor, teljes kiőrlésű tönkölyliszt, valamint dió adja a tészta alapját. Fogyaszthatjátok úgy is, hogy csak egy kekszre kentek a csokoládékrémből, de össze is ragaszthattok két kekszet a krémmel.
GASZTRO
Látvány disznóvágást tartottak a Millenárison, az I. Hentes Fesztivál keretében. Volt aki érdeklődve figyelte, volt aki élvezte és természetesen szomorú tekintetek is akadtak bőven. Egy biztos, hogy mindenki megismerhette hogyan készülnek a disznóságok.
GASZTRO
A kocsonya az egyik legismertebb téli fogás. Az első, kocsonyával kapcsolatos magyar írásos emlék 1544-ből maradt fenn. Ezt az ételt lehet utálni, imádni vagy éppen rettegni tőle. Évente egyszer azonban érdemes elkészíteni, és hogy ne legyen unalmas, egy kicsit lehet újítani is rajta.
GASZTRO
A huszárcsók egy klasszikus teasütemény, több változata létezik. Ezúttal a mandulásat ismerhetitek meg. Egyszerűen és gyorsan elkészíthető, szinte elronthatatlan és sokáig eltartható. Kezdőknek is ajánljuk.
GASZTRO
A farsangi sütemények választékába nem csak a fánkok tartoznak. A vaníliakrémes kosárka egy nagyon vidám sütemény. Elkészítése nem nagy ördöngösség, a kosárkákat előre is elkészíthetitek és jól záródó dobozban töltetlenül sokáig eláll. A krémeket ízlés szerint variálhatjátok és díszíthetitek.
Népszerű
Ajánljuk