GASZTRO
A sütinyalókák családja széles. Többek között pite pop is létezik, ez egy sütinyalóka, ”falatnyi pite”, pálcikán. Valóban nagyon könnyű és gyorsan elkészül. Az apró pitéket pikáns lekvárral ízesítették bloggereink. Ha szeretitek, kis csokit is rakhattok bele, ami sütés közben megolvad a pite belsejében. Nagyon finom lesz!
GASZTRO
A lángos nem tartozik az egészséges ételek sorába, némi furfanggal azonban változtathattok rajta. A liszt jelentős részét lecserélhetitek teljes kiőrlésű lisztre, így a rostoknak köszönhetően tovább tart tőle a jóllakottság érzés. Süthetitek párna alakúra, vagy háromszögre, de nyújthatjátok klasszikusan kerek formájúra is.
GASZTRO
Egy reprezentatív felmérés szerint a legnépszerűbb magyar desszert a Rákóczi túrós. Az átalakítására már több kísérlet történt, most torta formájában mutatjuk be.
GASZTRO
Nem kell különleges konyhatechnikai tudás a mutatós és ízletes zöldborsós burgonyagolyókhoz, gyorsan elkészíthetjük. Előételként és uzsonnaként is tálalhatjuk. A kissé édeskés zöldborsóhoz illik a savanykás balzsamecettel készült enyhén csípős rucola saláta.
GASZTRO
Kávé vagy tea mellé, tízóraira vagy vendégvárónak egyaránt kiváló ez a mogyorós, csokis keksz. Ropogós és omlós, légmentesen zárható dobozban sokáig eláll. A receptet kezdőknek is ajánljuk!
GASZTRO
A kézműves csokiknak egyre nagyobb kultusza van hazánkban. Némi kézügyességgel és türelemmel otthon is készíthettek ilyeneket.
GASZTRO
Szereted a kakaós csigát? Esetleg a perecet? Akkor a Nyugatinál most megnyílt első BITE Bakery Café a te helyed. Csigák és perecek újragondolva. Megkóstoltuk a helyben készülő finomságokat.
GASZTRO
A dobos torta teteje vagy a pirított hagyma a hot dogon. Hmm! Tuti, hogy mindig kevés van belőlük! Nem értesz egyet? Sebaj! Add nekünk! :)
GASZTRO
Húshagyókedd van. Az angolszász országokban tradicionálisan a palacsintáé a főszerep ezen a napon. Mivel számtalan országban szeretik a palacsintát így ma már nemzetközileg elterjedt a Palacsinta Nap. Mi egy amerikai csokikrémes palacsintát hoztunk, amit könnyű elkészíteni és nagyon finom!
GASZTRO
A tejszín a gasztronómia egyik hamupipőkéje. Gondoljatok csak bele, hogy ez a fehér folyadék hogyan teszi a legegyszerűbb ételt is selymesen nemessé. Tudjátok, mi a különbség főző-, és habtejszín között, mitől növényi egy tejszín, egyáltalán: nevezhető tejszínnek? Mitől verődik kemény habbá? A kérdésekre a választ cikkünkből megtudhatjátok!
GASZTRO
Ennek a szilvás gyümölcskenyérnek az a különlegessége, hogy külsejét pálinkás csokimáz borítja. A sütemény duplán részeges, az aszaltszilvát és a mazsolát felhasználás előtt érdemes rumba áztatni. A tésztájába kakaó és csoki is kerül, igazi élvezetet nyújt a csokiimádóknak is.
GASZTRO
A kölesből készített puding egyszerű és egészséges. Ez a narancsos-mákos változat ízlésesen tálalva ünnepi fogás is lehet.
GASZTRO
Ha a hétvégén kinéztek a Szabadság térre, úgy érezhetitek magatokat, mintha egy megelevenedett népmese-illusztrációba csöppentetek volna. A Mangalica Fesztivál helyszínén ugyanis még a kerítés is kolbászból van.
GASZTRO
Az almás palacsinta receptje a puha, dundi amerikai palacsintáéhoz hasonlít. Különlegessége, hogy a tésztájába reszelt alma kerül. Elkészítéséhez érdemes olyan palacsintasütőt használnotok, amit nem kell olajozni, mivel ez a változat nagyon gyorsan magába szívja az olajat. Reggelire és uzsonnára is tökéletes fogás.
Népszerű
Ajánljuk