GASZTRO
Ez a tömény csokis sütemény tulajdonképpen egy krémes brownie pite. A tésztába és a krémbe is tönkölyliszt és nádcukor kerül, így a reform desszert kategóriába is sorolható. Könnyű elkészíteni, kínálhattok mellé vaníliafagyit, habos tejet, kávét vagy teát.
GASZTRO
A mogyoróvaj nem csak kenyérre kenve jó, hanem sütemények ízesítésére is kiváló. Ez a ropogós keksz csokiba mártva mesés finomság. Ajándékba is készíthetitek.
GASZTRO
Ennek az édességnek rengeteg neve van: csokiszalámi, kekszszalámi, néger szalámi, majomkenyér, keksz-tekercs. Aminek ennyi neve van, az csak jó lehet, különösen, ha ilyen jó hozzávalók kerülnek bele.
GASZTRO
Ez az ízletes és tápláló cukormentes palacsinta kiváló reggeli vagy uzsonna lehet. Egy banán is nagyon finom, édes ízt ad a palacsinta tésztájának. Kínálhatjátok friss gyümölcsökkel, juharsziruppal vagy mézzel. A receptet kezdőknek is ajánljuk!
GASZTRO
A farsangi időszakban jól jönnek a vidám sütemények. Ez a keksz egészséges alapanyagokból készült, a vanília a rum és a citrom ízeinek összhatása remek. A ropogós falatkákat becsomagolva ajándékba is adhatjátok.
GASZTRO
Ez a csokitorta nagyon finom, gyorsan elkészíthető és a tésztája lisztmentes. Különlegessé a csokis-mogyorós krém teszi. Ha fokozni szeretnétek az élvezeteket, akkor kínáljátok tejszínhabbal. A tortát szobahőmérsékleten tálaljátok, mert úgy sokkal krémesebb.
GASZTRO
Ebben a kekszben kevés a cukor, teljes kiőrlésű tönkölyliszt, valamint dió adja a tészta alapját. Fogyaszthatjátok úgy is, hogy csak egy kekszre kentek a csokoládékrémből, de össze is ragaszthattok két kekszet a krémmel.
GASZTRO
Látvány disznóvágást tartottak a Millenárison, az I. Hentes Fesztivál keretében. Volt aki érdeklődve figyelte, volt aki élvezte és természetesen szomorú tekintetek is akadtak bőven. Egy biztos, hogy mindenki megismerhette hogyan készülnek a disznóságok.
GASZTRO
A kocsonya az egyik legismertebb téli fogás. Az első, kocsonyával kapcsolatos magyar írásos emlék 1544-ből maradt fenn. Ezt az ételt lehet utálni, imádni vagy éppen rettegni tőle. Évente egyszer azonban érdemes elkészíteni, és hogy ne legyen unalmas, egy kicsit lehet újítani is rajta.
GASZTRO
A huszárcsók egy klasszikus teasütemény, több változata létezik. Ezúttal a mandulásat ismerhetitek meg. Egyszerűen és gyorsan elkészíthető, szinte elronthatatlan és sokáig eltartható. Kezdőknek is ajánljuk.
GASZTRO
A farsangi sütemények választékába nem csak a fánkok tartoznak. A vaníliakrémes kosárka egy nagyon vidám sütemény. Elkészítése nem nagy ördöngösség, a kosárkákat előre is elkészíthetitek és jól záródó dobozban töltetlenül sokáig eláll. A krémeket ízlés szerint variálhatjátok és díszíthetitek.
GASZTRO
A képviselőfánkhoz hasonlóan égetett tészta az alapja az olasz profiterolnak is. A népszerű desszertet otthon is elkészíthetitek. Farsangi és ünnepi finomságnak is kiváló. Ezt a változatát különösen finommá varázsolja a csokoládé, a narancs, és a krémsajt triója.
GASZTRO
Az áfonyás zsemlébe a szokásos összetevőkön kívül egy kis narancshéj és vörös áfonyalekvár kerül. Áfonyalekvár hiányában a ribizli vagy szilva is jó. A tésztához a lekvárt is hozzá kell dolgozni, ettől lesz a zsemlének kellemesen édeskés íze. Sütés után vajjal, dzsemmel, mézzel és egy jó kávéval kifogástalan reggeli.
GASZTRO
Ha már igazán vágysz egy hagyományos, vékony tésztájú palacsintára, akkor készítsd gesztenyelisztből. Így sokkal egészségesebb és finomabb is. Készíts hozzá karamellás almát, és meglátod ennek a téli desszertnek senki nem tud ellenállni. A receptet paleosoknak és gluténérzékenyeknek is ajánljuk.
GASZTRO
Ez a recept közel 100 éves, a fánkkészítés különleges módját mutatja be számotokra. Megtanulhatjátok, hogy kitartó keverés mellett, élesztő és sütőpor nélkül is készíthettek finom fánkot. A ti munkátokat már robotgépek segítik, így talán nem lesz olyan nagy munka a farsangi finomság elkészítése.
GASZTRO
Itt a citrusok szezonja. Az általunk bemutatott citromkrémet könnyű elkészíteni. Ebben a receptben nincs tejszín, íze inkább egy különleges, pikáns lekvárhoz hasonlítható. Hűtés után még az állaga sem különbözik a dzsemtől és 3 hétig is eltartható. Készítsétek el ti is, érdemes eleve két adaggal kezdeni, hogy ne fogyjon el rögtön.
Népszerű
Ajánljuk