News here
hirdetés

RÓKALAND

Horvátország ősszel is csábító! - végigettük Rijekát

Hal hallal és rákkal, na meg egy kis kagylóval. Fiumét sokan csak átutazásra használják, pedig a kikötőváros tele van élettel és ízekkel.

Link másolása

hirdetés

Valamiért Horvátország eddig kimaradt az életemből. Gyerekként nem utaztunk a szüleimmel külföldre, amikor pedig már magam utazhattam, mindig a repülővel könnyedén elérhető helyszínek közül válogattam.

Pedig Fiume itt van a szomszédban. Autóval 5-7 óra, vonattal pedig 10.

Ügyesen elcsípve a szezon utolsó járatainak egyikét, mi most ezt az utóbbi lehetőséget választottuk.

RegioJettel utaztunk éjszaka, így a 10 órás menetidő nagy részét konkrétan átaludtuk, és délelőtt már aktívan tudtuk járni a várost. (Bár szezonon kívül ez a vonal nem üzemel, érdemes lehet a RegioJet honlapját böngészni, mert több, más európai városba is eljuthatunk Budapestről, és a kényelmi szolgáltatásaiknak köszönhetően jóval pihentetőbb utunk lehet, mint egy hagyományos vonatkocsiban.)

Fiume (horvátul: Rijeka) Horvátország legfontosabb kikötője, és harmadik legnépesebb városa Zágráb és Split után. 2020-ban Európa kulturális fővárosa volt.

A magyarok szempontjából azért is fontos, mert a Monarchia idején ez volt a legnagyobb kikötője Magyarországnak. Ekkor élte fénykorát a város, számos épületet emeltek, és az infrastruktúrát is jelentősen fejlesztették. Ezeket a magyar emlékeket is érdemes meglátogatni egy városi séta során.

Furcsa rádöbbenni, hogy mennyire szépen megmaradtak itt Monarchia nyomai, miközben a mediterrán életérzés és az ipar is megérintette a várost.

Szállást 2 főre nagyjából 10.000 forint környékén már lehet foglalni egy éjszakára, de ha nagyobb keret van rá, csodaszép hotelek közül is válogathatunk.

hirdetés
Mi a Hotel Bonavia Plava Laguna 7. emeltén foglaltunk szállást, és a kilátás miatt ez egy hibátlan döntésnek bizonyult.

Az 1876-ban épült, de azóta teljesen felújított 4 csillagos hotel a Corso sétány mellett található, és a tengerhez is csak pár perc leérni.

Már az első napunkon ki is használtuk a part közelségét, és a kikötőtől nem messze fogyasztottuk el az ebédünket.

A tenger édes gyümölcsei

És itt történt meg a csoda, az élmény, ami teljesen megváltoztatta a tenger kincseihez való hozzáállásomat. Nem tudom, hogy hogyan kerülhettek el eddig az igazán ízletes, tengeri ételek, de ez után az ebéd után rá kellett jönnöm, hogy én még soha nem ettem igazán friss halat.

Mert az igazán friss hal, rák és kagyló édes, omlós és abbahagyhatatlan. Olyan, amilyet itt adnak. Olyan, ami köszönőviszonyban sincs egy fagyasztott darabbal. Olyan, ami mellé szinte mindegy, hogy mi a köret, mert magában is megállja a helyét.

Ha csak egy helyet ajánlhatnék Fiumében, ez lenne az. És ha szeretitek a halat, vagy szeretnétek megszeretni, akkor itt bátran vállaljatok be bármit.

Az előételek feléről azt sem tudtuk, hogy pontosan mi, mégis egymás kezéből kaptuk ki a kanalat és ájuldoztunk az ízeken és a friss hal minőségén.

A tulajdonos gyorsan lefektette a főbb szabályokat is: fokhagyma, olíva és friss hal. Ez a szentháromság. És valóban, olyan helyen nem jártunk, ahol ezek közül ne szerepelt volna valami az asztalon.

Itt kóstoltuk először a blitvát, ami mángold és főtt krumpli elegye. Remek köret egy friss hal mellé.

És itt ettem először buzarát, ami az egyik kedvencem lett, és ami egy állandó vágyakozást idézett elő bennem. (És ez a vágyakozás sajnos a hazatéréssel sem szűnt meg.)

De mi is az a buzara?

A Buzara egy horvát "technika" a tenger gyümölcseinek elkészítésére. Különösen Dalmáciára és az Isztria régiókra jellemző. Olívaolaj, bor, fokhagyma, friss fűszernövények (általában petrezselyem) és (néha) zsemlemorzsa keveréke. Ez az elkészítési mód ízletes mártást hoz létre, amely jellegzetes, friss és tiszta ízt és aromát kölcsönöz az ételnek, amely a tengerre emlékeztet. A tenger gyümölcsei közül leggyakrabban a scampit vagy a kagylót készítik el így, de a kis halakat is gyakran főzik ezzel a módszerrel.A buzara elkészíthető fehéren vagy pirosan, a mártás színére utalva. A fehér buzara fehérborból és a fent említett összes többi összetevőből készül, míg a vörös változat friss paradicsomot vagy paradicsomszószt is tartalmaz. Általában ropogós kenyérrel szolgálják fel, hogy felitathassuk a finom mártást.

Szóval az első ebédünk után biztosak lettünk benne, hogy ki kell használnunk a lehetőséget, hogy ilyen közel vagyunk a tengerhez.

És ha fürdeni nem is fogunk, nekiállhatunk felfalni a tenger összes gyümölcsét!

A vacsoránk helyszíne egy klasszikus, kockás terítős hely volt a belvárosban.

Itt is rábíztuk magunkat a felszolgálónkra, és azt ettük, amit ajánlott nekünk. Nem jártunk rosszul, bár egy picit szintén túlrendeltük magunkat.

A horvátoknál is szokás az, hogy a főételeket egymásra halmozzák, és hogy egy tésztás étel után még jön egy halas fogás, amit aztán megfejelhetünk egy desszerttel.

Itt kóstoltunk először surlicét, ami a horvátok egyik közkedvelt, friss tésztája. Ez a hosszúkás, belül lyukas tészta tényleg mindenhez megy. Húsos és zöldséges raguk mellé ugyanúgy jól esik, mint a paradicsomos vagy tejszínes tenger gyümölcsei alá.

Desszertek közül csak a fritulét kóstoltuk meg, ami a horvátok mini fánkja.

A piac

Ha valaki el szeretné kerülni a napi kétszeri éttermezést, és apartmanban foglal szállást, jó barátságot köthet a helyi piaccal.

A friss zöldségeket és gyümölcsöket is csodaszépnek találtuk, de a halpiac abszolút új élmény volt. Na itt lehet kísérletezni a különböző tengeri állatokkal.

Ha pedig mégis beülnénk valahova, a piac mellett kifejezetten olcsó éttermek sorakoznak.

Napi ajánlat, pörgős konyha, óriási adagok. Ebben a kategóriában sem csalódtunk.

És végre szarvasgomba is került a tányérunkra, amiről szintén híres ez a térség. Hihetetlen, de igaz, hogy egy egyszerű, "kifőzdeszerű" helyen is kerülhet ilyen luxus cikk a tányérra.

A vacsoránk aztán ismét elég extrára sikerült. A Conca D'oro tökéletes elegye a pizzériának, a kocsmának és a bisztró kategóriának.

Van, aki csak egy pohár gyöngyözőt dönt le itt magába, mások elé meg óriási húsos tál érkezik. Mi természetesen a tulajdonos tanácsára maradtunk a tengeri fogásoknál.

A polip carpaccio füstölögve érkezett az asztalunkra. És ez a füstös aroma szerencsére az étel ízében is megmutatkozott. Itt már tényleg szóhoz sem jutottunk, annyira sokat adott maga az étel, és az elkészítési mód különlegessége is.

A másik friss hal, ami ha jól emlékszem csak marinálva volt, passiógyümölcsöt is tartalmazott, és ettől igazán gyümölcsös és könnyed ízt kapott az egész tál. Most is a számban érzem az ízét, ha rágondolok.

De asztalra került egy fésűkagylós rizottó is. Természetesen szarvasgombával!

És egy mondhatni egyszerűbb fogás is érkezett: a tintahal főtt burgonyával.

Na ezen a ponton érzi az ember, hogy mennyire fontos a frissesség és a minőség. Mert ha ez nincs, akkor csak krumplit eszel hallal, de így egy tökéletes, sallangmentes ételt.

A következő napokban kicsit barangoltunk a szomszédos városok és szigetek között (erről majd egy másik cikkben mesélek!), és csak az utolsó vacsoránkat fogyasztottuk el Fiumében.

Ez az étterem, ahogy a többi is, vegyesen volt tele turistákkal és helyiekkel, úgyhogy úgy érzem, hogy jó helyeket találtunk meg az utazásunk során.

Itt is sorakoztak friss halak a hűtőpultban, ami arra ösztönzött minket, hogy maradjunk hűek az előző napokhoz, és búcsúzzunk méltóan a várostól.

Ismét egy fergeteges előételes tálat fogtunk ki. Ami akkor adag volt, hogy bőven elég lett volna vacsorára. És eszméletlenül puha kenyér is érkezett hozzá, így otthagyni nem tudtuk.

A főfogásként érkező tintahal itt egyben volt megsütve. Az első két darabnál hirtelen nem értettük, hogy mi az a kis műanyagnak tűnő zsák benne, de miután rájöttünk, hogy csak a tinta tokja, már annak örültünk, hogy ez így mennyivel autentikusabb élmény volt.

Ha az ember a nyári melegben látogat el a tengerhez, nyilván inkább fürdeni és pihenni fog a tengerparton. De ha ősszel érkezik, több figyelmet fordíthat a kultúrára, a nagy kirándulásokra vagy éppen a gasztronómiára. Mi rendkívül hálásak vagyunk azért, hogy végül nyárról őszre csúsztattuk a túránkat.

Horvátországról rengeteg információt olvashattok még ide kattintva. És higgyétek el, szezonon kívül is tele van élettel!


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
RÓKALAND
20 teraszos hely Budapesten, ahová érdemes betérni
Teraszok, kertek, udvarok és placcok. A lényeg, hogy szabad ég alatt, idilli környezetben lehessen élvezni a tavaszt.
Vass Adrienn - szmo.hu
2022. május 05.


Link másolása

hirdetés

A városi lét tél végén már eléggé szorítja az embert, és fantasztikus érzés, amikor újra van hova kiszabadulni. Ilyenkor még a tűző nap elől se menekülünk, de pulcsiban és pokrócban is szívesen vacogunk esténként egy kertben, csak ne kelljen a négy fal között lenni újra.

Budapest szerencsére rengeteg remek hellyel büszkélkedhet, így kisebb-nagyobb kiülős opciókból nincs hiány.

Leszögezném, hogy a lista elég szubjektív, és közel sincs rajta mindenki (mert egyszerűen képtelenség is lenne). De aki rajta van, az mindenképpen megér egy látogatást!

+1 Food Truck Show - Kincsem Park

Kezdem a kakukktojással. A Kincsem Park csak ezen a hétvégén lényegül át evős-ivós fesztivállá, de ebben a három napban az egyik legjobb opció a városban. Különleges ételek és italok, lóversenyfutamok, agárversenyek, gyerekprogramok, utcazenészek és artisták. Mi kell még?

Május 6-8. - Kincsem Park

Facebook

hirdetés

A KERT Bisztró

A Kert Bisztró azoknak a helye lesz, aki egy jót szeretnének vacsorázni, vagy egy minőségi italt szeretnének elfogyasztani egy meseszép kertben. Asztalfoglalás még hétköznap este is erősen ajánlott!

1146, Thököly út 57/b

Facebook

Zsiráf, Zsiráf Buda

A Zsiráf a Nyugati mellett régi motoros. Bulizni és iszogatni abszolút ideális. A Zsiráf Buda pedig inkább a nyugisan beszélgetni vágyók helye lehet.

Budán a rossz idő miatt elmaradt az először kitűzött terasznyitó hétvége, amit jövő hétvégén pótolnak. Az extra fellépőkön túl nápolyi pizzát falatozhatunk és fancy koktélokat szürcsölhetünk majd.

Pest: 1062, Teréz krt. 53.

Facebook

Buda: 1024, Kis Rókus u. 2-4.

Facebook/Buda

Pántlika

Ha a Városligetbe jársz, a Pántlika remek választás. Jók a burgerek és minőségi italok vannak, közben pedig simogat a jóféle "retro vibe".

1146, Hermina út

Facebook

Jamie Oliver's Italian Budapest

A Várnegyed legnagyobb és legjobb terasza a pucér szakácshoz köthető. Sok a turista, kevesebb az ismerős arc. Jól tud az ilyen esni egy tészta vagy egy pizza mellett.

1014, Szentháromság u. 9-11.

Facebook

a Majomhoz

Buda titkos kertje már a hét minden napján nyitva van. Több mint 30 féle gin kapható a pultban, és van bottle service is! Mellé pedig Burger Market burger és Niks pizza falatozható.

1122, Maros utca 56.

Facebook

High Note SkyBar

Az egyik legszebb és legelegánsabb rooftop bár az Aria Hotel tetején található. Az szezonra új, virágok által inspirált koktélokkal készülnek, és eddig még soha nem okoztak csalódást, úgyhogy mindenképpen érdemes tesztelni őket!

1051, Hercegprímás u. 5.

Facebook

Felix

A Várkert Bazár szomszédja maga a luxus. Nyilván az árak is ehhez igazodnak, viszont egyedülálló élmény itt egy pezsgős reggeli vagy egy naplementés vacsora.

1013, Ybl Miklós tér 9

Facebook

Haris Park

Hibátlan gyep, lenyűgöző épület, és egy terasz, ahol úgy érezheti magát az ember, mintha a saját kertjében ülne (csak ez a kert ezerszer szebb). A Bobo Restaurant pedig a finom falatokat szolgáltatja.

1022, Marczibányi tér 6-7.

Facebook

Tereza

Ha mexikói hangulatban vagy a belvárosban, akkor csak a Tereza! Margarita a kézbe, és taco az arcba. Központi elhelyezkedése miatt szórakozni és enni vágyóknak is kedvence lehet ez a hely.

1065, Nagymező u. 3.

Facebook

Mad Garden Buda

A Mad Garden a legfrissebb hely a listánkról. Főként a Mad Scientist sörei teszik egyedivé és kifejezetten vonzóvá.

1033, Miklós tér 1.

Facebook

Liz and chain

A Marriott tetején található Budapest legszebb panorámájával rendelkező terasza. Kevesen járnak ide a magyarok közül, pedig az árak egyáltalán nincsenek elszállva, és valóban leírhatatlan a látvány, amit a fogyasztás mellé kapunk.

Bár a hotel előtt található terasz nem a magasban van, oda is érdemes kiülni, ha fent esetleg nincs hely.

1052, Apáczai Csere János u. 4.

Facebook

Pontoon

Hetedik szezonját kezdi idén a Pontoon, ami hamar kulthellyé vált, nemcsak a Lánchíd szinte tapintható közelsége miatt. A 2022-es évet ismét hajón kezdik, amihez jó pár meglepetéssel is készülnek. Lesz délutáni chill és kávé, mexikói ízélmények, magyar és külföldi fellépők.

1051, Vigadó 1/A kikötő

Facebook

Kertem

Egy fájdalmas költözés után, tavalyi óta található a Közlekedési Múzeum és az Eiffel Műhelyház mögötti ligetes részen a Kertem. Idén pedig a megszokott lemezlovasok mellett kisebb koncertekkel, vásárokkal, kutyás és biciklis találkozókkal készülnek a Kertészek.

1101, Kőbányai út 30.

Facebook

Dürer Kert

A Dürernek is költöznie kellett, így hát kötelességünknek érezzük, hogy kicsit reklámozzuk őket. Aki underground szórakozásra vágyik szabad téren, az mindenképpen keresse fel őket.

1117, Öböl utca 1.

Facebook

The Sky Garden Rooftop Terrace

Még egy csodás, hotel felett elhelyezkedő rooftop bár. De hát mit tehetünk, ha ez a városunk egyik újkori erőssége. Koktélok, mutatós falatok és remek kilátás.

1064, Podmaniczky u. 45

Facebook

Samantha

A Samantha egy rózsaszín ékköve a Millenáris parknak. A szexi koktélokon túl izgalmas, új poké bowl-ok kerülnek idén az asztalokra, az Ono Poké Bowl jóvoltából.

Millenáris park

Facebook

Kabin

A Népsziget rejtett kincse legalább olyan menő mint a Római. És talán egy picit kevesebbet hallani róla, úgyhogy mi most ezt az oldalt ajánljuk, és egy jó hideg fröccsöt.

1044, Népsziget

Facebook

Émile

Étterem, kávézó, pékség és cukrászda egyben. No meg csinos belső és külső placc. És óriási gyereksarok!

1026, Orló utca 1.

Facebook

KIOSK

Van olyan, aki nem ismeri a Kioskot? Megannyi rendezvényt tartanak itt, és szép nagy teraszuk csúcsidőben mindig fullon van. Mondjuk lehet is, mert az italok mellett az étlap is kiváló!

1054, Március 15. tér

Facebook

Gundel

A Gundel étterme és kávézója nemrég nyitott újra, és már jönnek is a legújabb meglepetéssel: ha jól hallottuk, jövő héttől már lesz kert is, úgyhogy készüljetek!

1146, Gundel Károly út 4.

Facebook

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
RÓKALAND
Rácz Jenő menüje már a Costesben – megkóstoltuk!
Az ételek lenyűgözően szépek, rengeteg íz van egy tányéron, élvezet elveszni bennük. Te mennyit adnál azért, hogy megkóstolhasd a sztárséf kreációit?

Link másolása

hirdetés

Nemrég bombaként robbant a hír, hogy Rácz Jenő átvette az ország első Michelin-csillagos helyének vezetését. Ezt a menüt mi sem hagyhattuk ki! Múlt szombaton végigettük a 6-9 fogásos sort, és most megmutatjuk nektek.

A Costes és Jenő útja

A Costes Restaurant 2010-ben kapta meg a Michelint. Ezzel elsőként nyert csillagot nemcsak Magyarországon, hanem az egész közép-európai régióban. Ráadásul sikeresen meg is tartotta ezt évről-évre.

A pandémia miatt 2020 tavasza óta zárva volt, és tavaly Miguel Rocha Vieira portguál séf is távozott az éléről.

Szóval sejthető volt, hogy valami nagyon új dolog jön majd.

Jenő, már évek óta együtt dolgozik a Costes-csoporttal és Gerendai Károllyal, ugyanis közösen nyitották a Rumour by Rácz Jenő éttermet, és 2021 nyarán a Szigliget Várudvarban is lett egy közös projektjük, a kacsás tematikájú, streetfoodos jellegű Nemrossz.

A harmadik közös vállalkozás pedig a Costes Restaurant, ahol

hirdetés
Jenő chef patron pozícióba kerül, tehát társtulajdonos és szakmai vezetésért felelős séf is lesz egyben.

Így aztán még egy személyt fontos megemlítenünk, Koppány Leventét, aki a chef de cuisine, vagyis a konyhafőnök pozíciót kapja, és a mindennapokban ő áll majd helyt az étteremben.

Ez gyakorlatilag azt jelenti, hogy a menü kitalálása Jenő asztala marad, de a konyhában általában Levente dolgozik, és küldi ki a tálakat. Ettől függetlenül a séffel itt is össze lehet majd futni, hiszen gyakran néz be felügyelni a munkát, segíteni a szervizt.

Most pedig következzen a teljes menü, amit mi kóstoltunk

Fontos leszögezni, hogy bár az étlapon 6 fogás szerepel, van egy fogadófalat (ami rögtön 3 falat), egy kenyérből és vajból álló köztes fogás, és a desszert utáni levezető falatok sem maradnak el.

Szóval az a 6 inkább 9 fogás.

A menü ára 42.990 forint. Borsorral együtt 66.990 forint.

Mindenki eldöntheti, hogy ez sok vagy kevés egy ilyen élményért.

Az biztos, hogy az ételek lenyűgözően szépek. Már-már annyira, hogy az ember félve lát nekik. És az ízek is igazodnak ehhez a képhez. Volt időszak, amikor minden étel kicsit alul volt ízesítve a luxus kategóriás helyeken, amit azzal indokoltak, hogy "lehessen érezni az alapanyagok eredeti ízért". Nos itt nem ez a helyzet.

Rengeteg íz van egy tányéron és élvezet elveszni bennük.

Minden fogás karakteres és erőteljes. És sok meglepetés is érheti az embert. Nekem például még azok az ételek is ízlettek, amiket amúgy messziről kerülök. Sőt, ősi ellenségem, a tatár lett az egyik kedvenc fogásom. És úgy tűnik, hogy a kacsaszívtől sem kell már tartanom ezután.

És bár nem feltétlenül a "jóllakás" az egyetlen hozadéka ennek a műfajnak, mire az ember végez az utolsó falattal is, abszolút tele lesz. Ebben biztosak lehettek!

A borsor izgalmas, és némelyik étellel teljesen új ízeket hoz elő, de ha nem rajongtok értük, akkor is találhattok kedvetekre valót az itallapról. A koktélokért például Kántor Kristóf felel, és engem határozottan meggyőzött azzal a két itallal, amit kóstoltam tőle. Kifejezetten az ételekhez is lehet kérni párosítást, de ha egyedi kívánságotok van, abban is tud majd segíteni.

Én próbáltam elég kritikusan állni a dologhoz, nem hagyni csak úgy elvarázsolni magam, de nehéz erre a menüre rosszat mondani... konkrétan nem is tudok.

Costes Restaurant

Nyitvatartás:

Szombat: 18:30-21:30

Vasárnap: 18:30-21:30

Hétfő: 18:30-21:30

CÍM: Budapest, Ráday u. 4, 1092

DRESSZKÓD: smart casual

ASZTALFOGLALÁS: [email protected]

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
RÓKALAND
Húsvéti menü rendelés – Last minute húsvéti menüsor körkép
Húsvéti menük, különlegességek és hagyományos húsvéti ételek. Húsvéti finomságok, amelyek nem hiányozhatnak az ünnepi asztalról.
Vass Adrienn - szmo.hu
2022. április 11.


Link másolása

hirdetés

Sokan szállítanak házhoz klasszikus a húsvéti menühöz kapcsolódó finomságokat, érdemes hát lecsapni rájuk.

Az idő azonban sürget. Van olyan hely, ahonnan már csak ma és holnap lehet rendelni, így döntsetek gyorsan, ha a hétvégén megspórolnátok egy főzést magatoknak!

Az alábbiakban egy szubjektív, nem teljes körű, ennek ellenére hasznos és praktikus lista következik, amely választ ad arra, honnan érdemes beszerezni a húsvéti menüsort.

Húsvéti ételek

Hagyományos húsvéti ételek a NekedTerem-től

A NekedTerem rengeteg kisgazdaság portékáját kínálja webshopon keresztül, és természetesen a húsvétra is komoly felhozatallal készülnek.

A húsvéti húsételek természetesen nem hiányozhatnak a kínálatból. Rendelhetsz tőlük hagyományos húsvéti sonkákat, kötözött combsonkát, bio mangalica csülköt, kistermelői tormát, mustárt és chutneyt is. De akár kész dobozokba is rendezik a húsvéti főételeket és egyéb finomságokat.Húsvéti menüsor, husveti etelek az ünnep elmaradhatatlan tartozékai. Egy igazi húsvéti menü mindenkinek emlékezetes marad.

Friss zöldségek, gyümölcsök, tojások is vannak náluk. Nem is kell másért boltba menni. Részletek ITT

hirdetés

Húsvéti menü rendelés

Babka Budapest

A Babkánál idén sem maradnak el a klasszikusok: a Lusták Kosara, a babkák és a fonott kalácsok.

Húsvéti Lusták Kosara: Ez egy igazi, békebeli húsvéti menüajánlat. A kosárban minden fogyasztásra készen érkezik, csak ki kell tenni az ünnepi asztalra.

Tartalma: sonka, kalács, Kislaki bor, házi torma, 4 piros tojás, friss retek, újhagyma

A kosarat kettő, maximum három személyre ajánlják. Árakról, húsvéti ajánlatainkról kérjetek infót email-ben ([email protected]), telefonon (+36-30-014-0111), vagy személyesen a Deliben! Részletek ITT

Kifli.hu

A hagyományos húsvéti menüsor húsvéti sonka nélkül elképzelhetetlen.

A Kifli.hu a házhozszállítás királya. Minden IS van náluk, így nyilván a húsvétra is parádés kínálattal készülnek. Van egy online katalógusok is receptekkel megspékelve, de az oldalukon, a "húsvét" fül alatt már elérhető az újdonságok java.

Az egyik kedvencünk a festett tojás. Ha neked sincs kedved bajlódni vele, náluk készen megkapod a hímest.

Részletek ITT

Az elmaradhatatlan húsvéti finomságok

Ghraoui Chocolate

Rengeteg csokoládé van a piacon, és sokan készülnek húsvéti tematikájúakkal is, de a Ghraoui kézzel készül bonbonválogatásai igazi luxusajándéknak számítanak. Így ha valami nagyon különleges édességet szeretnétek venni, érdemes böngészni a honlapjukat, vagy ellátogatni az Andrássy úti üzletükbe.A húsvéti menü rendelés során a desszertről se feledkezzünk meg. A csokitojások hamisítatlan húsvéti finomságok

Most a dobozos bonbonok mellé kedves videóüzenetet is rejthettek. Van ennél különlegesebb, édes meglepetés? Részletek ITT

Étel és játék is egyben, Animézeskalácsa

A mézeskalács nem csak télen hódít. Sokan foglalkoznak mostanában egész évben a díszítésükkel. Szülinapra, babaváró partyra és húsvétra is készülnek tematikus kalácsok.

Ani pedig még egyel izgalmasabbá tette a játékot. Nála is lehet kapni nyuszit, tojást vagy csibét, de festetlen mézest is, amit a gyerekekkel együtt lehet befejezni otthon.A hagyományos húsvéti menü fogásai között nem szerepel a mézeskalács, mégis jól kiegészíti.

"Mi kisütjük nektek a mézest, hozzátesszük az ecsetet és a színes curkomázat, nektek már csak ki kell festeni. A mézeskalács kifestő 25x25 cm-es díszdobozba van csomagolva, az ára 3900 ft."

Rendelést üzenetben tudtok leadni nála. Részletek ITT

Néhány kiegészítő, amivel gazdagítható a hagyományos húsvéti menüsor

Különleges húsvéti menü az Etyeki Hernyák Birtoktól

A Hernyák Birtok 3 palackot, 2 sajtot, házi sonkát és tormakrémet csomagolt össze.

Rendelés határideje: 2022.04.12. 16:00 óra. Kiszállítás időpontja: 2022.04.14.A húsvéti főételek közül a húsvéti sonka nem hiányozhat.

A csomag pontos tartalma:

  • 1 palack Hernyák Chardonnay 2019
  • 1 palack Hernyák Cabernet Sauvignon 2015
  • 1 palack Hernyák Öreghegy Cuvée 2019
  • 20 dkg Tekeresvölgyi Matuzsálem 12 hónapos érlelésű félkemény sajt
  • 20 dkg Tekeresvölgyi joghurtos natúr sajt
  • 20 dkg Tekeresvölgyi házi füstölésű sous-vide sonka
  • 250ml reszelt házi ecetes tormakrém

    Ára: 16.800 Ft

    Részletek ITT

    Borkülönlegességek a húsvéti ebéd mellé a Koch Borászattól

    A húsvéti ebéd mellé egy pohár minőségi bor dukál.

    Borok és gyümölcslevek Húsvétra, egy csomagban. Létezik ilyen is!

    Idén húsvétkor nem csak a felnőttek koccinthatnak, hanem a gyerekek is a 100% frissen préselt Koch gyümölcslevekkel! A csomag tartalma egy palack Organic Ister, Frisch Selection Irsai Olivér, Néró rosé, Cabernet sauvignon és 4 különböző mindenmentes gyümölcslé!

    Ár: 7310 -, Ft / 8 palack

    Részletek ITT

    Különleges húsvéti menüajánlat a Culinaristól

    Egy különleges húsvéti menüajánlat feldobja az ünnepet.

    A Culinaris prémium delikátesz bolthálózat áprilisban nyitott új, minden eddiginél nagyobb és szebb kiskereskedelmi egységet, valamint prémium alkoholos és soft drinkekre specializálódott, különleges Wine&Spirit shopot a Hegyvidék Bevásárlóközpontban. Érdemes hozzájuk személyesen elmenni, mert náluk tényleg felsorolhatatlanul sok különleges, gourmet élelmiszer van.

    Speciálisan a húsvétra pedig előre elkészített piknikkosarakkal készülnek, de bárki állíthat magának össze a saját ízlése szerint is hasonlót.

    Ne hagyjátok ki a Loison Pasticceri dal 1938 húsvéti süteményét és a Peters Pralinen pralinékat, de a sonka és kalács mellé a Maison Bornibus majonézeket és a Moutardes Fallot (Edmond Fallot) mustárokat is nagyon ajánljuk. Részletek ITT

    hirdetés
    Link másolása
    KÖVESS MINKET:


hirdetés
RÓKALAND
A hotel, ahol te is rocksztár lehetsz – A Hard Rock Hotel Budapestben jártunk
Márciusban nyitott az első magyar Hard Rock Hotel, ami már ránézésre is kitűnik a hoteltengerből, hát még ha közelebb megy hozzá az ember.

Link másolása

hirdetés

A Vörösmarty téren 2011 óta működik a Hard Rock Cafe, így Budapest történelméhez gyakorlatilag már hozzátartozik az a kis szelet Amerika. És aki ott jól érzi magát, az jó eséllyel a márciusban megnyílt hotelt is bírni fogja.

Mégis furcsa érzés belépni a régi Instant helyére, a Hard Rock Hotel Budapest vibrálóan színes előterébe.

Egyfelől csupa luxus és csillogás, de közben fiatalos, laza és élettel teli az egész. Nem tud benne sokáig feszengeni az ember.

A Hard Rock-rólA Hard Rock International egyike a világ legismertebb cégeinek és helyszíneinek. 68 országban 240 helyszínen van jelen, amelybe beletartoznak a saját, liszenszelt és üzemeltetett hotelek, kaszinók, Rock Shopok, élőzenei helyszínek és kávéházak.

Egy Eric Clapton gitárral indulva, a Hard Rock ma már a világ legnagyobb és legértékesebb valódi zenei emléktárgy-gyűjteményével rendelkezik, amelynek több mint 86 ezer darabja a világ különböző pontjain van kiállítva.

2020-ban a Hard Rock lett a Forbes magazin legbefogadóbb és legsokszínűbb munkáltatója és a legjobb női munkahely díj nyertese. 2021-ben pedig a magazin nekik ítélte a legjobb munkáltató díját az utazási-, szabadidős-, játék- és szórakoztatóiparban, valamint a Deloitte Private és a The Wall Street Journal az Egyesült Államok legjobban irányított cégének választotta.

hirdetés

Én a lobbyba konkrétan szerelmes vagyok. Így képzelném el a vendégváró, bulikompatibilis nappalimat, ha bármit megengedhetnék magamnak.

Tele van ingerrel ez a tér, és nem érdemes azonnal a szobába indulni belőle. Mert ezen a szinten van egy kis kávézó/bár, ahol már guríthatjuk is le az első kávét (sört), és ha szerencsénk van, egy élőzenei koncertet is elcsíphetünk itt. Vagy akár az étterem felé is vehetjük az irányt, ahol esténként Dj pakolja a lemezeket.

Zenei programok a Hard Rock Hotel Budapestben

Szerda: élő koncert a lobbyban

Csütörtök, péntek és szombat este: 19.00-tól DJ-k gondoskodnak a jó hangulatról a Sessions Bistroban

Vasárnap: 12.00-tól ‘Sercegő Bakelit’ ebéd a Sessions Bistroban

Itt található a Rock Shop is, amit inkább nem is ajánlok, mert annyira addiktív. Ennek az üzletnek a kínálata akkor is megállná a helyét, ha nem a Hard Rock logók díszelegnének a ruhákon, pineken és illatgyertyákon.

És van még egy izgalmas tér az emeleten, egy rooftop bár, ami jelenleg rendezvényhelyszínként működik, de én azért remélem, hogy egyszer majd a betérő vendégek számára is elérhető lesz, és a Bazilika látványa mellett szürcsölhetünk itt egy jó koktélt.

Eminem sapkája, vagy Katy Perry fehérneműje?

A legtöbb szálloda folyosója és közösségi tere csak átjáróház. A Hard Rockban a liftben is szól a zene, és értékes relikviák vannak kiállítva lépten-nyomon.

A budapesti szálloda büszkesége a több mint 50, a zene- és szórakoztatóipar legnagyobbjaihoz kötődő, világsztárok személyes tárgyaiból álló gyűjtemény: például Prince élénk lila műszőrme kabátja, Beyoncé egyik fekete flitteres ruhája, Freddy Mercury kézzel írt levele, John Lennon jegyzetfüzete, Katy Perry fellépőruhája vagy Madonna gimnáziumi évkönyve mind megtalálható a szálloda lobbijában és emeleti folyosóin.

Az úgynevezett „memorabilia” kollekció részeként három magyar legenda egy-egy ruhadarabja, vagy hangszere:

Bródy János bőrkabátja, Horváth Charlie kongája és napszemüvege, valamint Szikora Róbert első gitárja is helyet kapott a szálloda különböző pontjain.

De mi kiszúrtuk Eminem sapkáját és Bono szemüvegét is.

Rocksztár életérzés

Az hogy mindenhol szól a zene, többet ad mint ahogy hangzik. Folyamatos a pörgés és táncra hívó ritmus, így teljesen más hangulatba kerül az ember, mint amikor belépett az ajtón.

Ráadásul rengeteg olyan szolgáltatás van, ami egyedivé teszi a hotel, és magát a Hard Rock nevet.

A Hard Rock nem egy zenei témájú étterem vagy hotel márka.

A zene az egész rendszer és élmény alapköve, maga a márka DNS-e.A hotellánc szállodáiban világszerte elérhető zenei szolgáltatások, a Sound of Your Stay, Budapesten is élvezhetők. A Hard Rock tracks ingyenes streaming program részeként, bejelentkezéskor a szálloda vendégei kódot kapnak egy lejátszási listához, melyen klasszikus daloktól egészen az underground zenékig válogathatnak. A Wax a márka zenei programjának legújabb elemeként lehetőséget kínál a vendégeknek arra, hogy a legnagyobb klasszikusokból készült válogatást eredeti bakelit lemezen, valódi lemezjátszókon, eredeti hangzásban hallgathassák. A szálloda vendégek többféle Fender gitárból választhatnak, amelyeken teljes tartózkodásuk alatt játszhatnak, kiegészítve azokat Fender erősítővel, fejhallgatókkal és akár interaktív zeneórákkal a szállodai szobában (Picks). A Rock Om névre keresztelt jóga-élményt pedig a vendégek a saját szobájuk kényelméből érhetik el és élvezhetik.

A szolgáltatások mellett pedig a szobák is igazán színesek és élettel teliek.

És az egész szálloda állatbarát!

És nemcsak "eltűrik" őket, hanem a kedvenceknek igény szerint saját fekhelyet, tálat és játékot is készítenek be a szobába.

A lakosztályok közül pedig muszáj kiemelnem egyet:

A Rock Star Suite a szálloda ékköve, amely saját terasszal, jakuzzival, privát szabadtéri étkezési lehetőséggel, valamint tágas nappalival várja a legexkluzívabb szolgáltatásra vágyókat.

Zenére falatozni

A szállodához tartozó Sessions étterem nem csak a hotel vendégeinek lehet vonzó, hiszen a belvárosban, frekventált helyen található, és vacsorázni éppúgy érdemes náluk, mint koktélozni, vagy borozni.

Az ételek között megtalálhatóak a klasszikus Hard Rock burgerek, és a magyaros ételek, mint például a gulyásleves vagy a csirkepaprikás.

De nekünk talán a kicsit rafináltabb ázsiai kacsamell, és a tradicionális fish and chips ízlett a legjobban.

Na meg a koktélok, amiknél csinosabbakat konkrétan képtelenség lenne készíteni!

(Zárójelben megjegyzem, hogy az ételekből mi csak fél adagokat kóstoltunk, így a képen szereplőnél jóval nagyobb adagot kaphattok a pénzetekért.)

Összességében azt gondolom, hogy a Hard Rock Hotel komplex élményt nyújt, és nem csak a külföldi turistákhoz szól. Megszállni, enni és inni is remek élmény itt.

Ez a brand valami olyat mutat, ami Magyarországon abszolút egyedülálló, és szépen színesíti a palettát.

Hard Rock Hotel Budapest

Nagymező utca 38.

Telefon: +3614725299

Email: [email protected]

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: