RÓKALAND

Gyógyító energiák és finom falatok Hévíz szívében

Belekóstoltunk a hévízi kényelembe, és rájöttünk, hogy a nyugalom ezen formája a fiatalabb korosztály számára éppoly vonzó program lehet, mint a gyógyulni vágyóknak.

Link másolása

Nektek mi jut eszetekbe, ha azt mondom Hévíz? (De jó lenne, ha tudnátok válaszolni…)

Úgy tippelem, hogy a vízililiomot valaki biztos bedobná, esetleg az iszappakolást, de azon sem lepődnék meg, ha egyfajta idősek paradicsomaként asszociálna valaki rá.

Nemrég a Balaton környékén barangoltunk, és próbáltunk egy kicsit más szemmel tekinteni erre a takaros városra, hiszen ha jobban belegondolunk, Hévíz alkalmas lenne arra, hogy egyfajta mentőövként használjuk a nagy tavunk mellett. Ha az ember elindul Balcsizni, kivette a szabadságát és alig várja, hogy egy hetet hesszeljen a parton, óriási pofon lehet, ha nem elég meleg a víz, ha esik, ha nem süt a napocska. És ilyen helyzetekben menteni kell, Hévízzel pedig könnyedén lehetne.

Kisgyerekként nyaraltam egyszer ott, és például lenyűgözőnek találtam a tavat, meg emlékeim szerintem rengeteg fagyit könyörögtem ki egy cukiban, de a kirándulás nagyjából ezeket az emlékeket hagyta bennem, és eszem ágában nem volt arra tévedni felnőtt fejjel.

Nem is tudom hogy pontosan miért, de gyanítom csak annyi volt az oka, hogy soha senkitől nem hallottam azt, hogy oda érdemes.

És most pár hete ott ültem a sétálóutcában egy étterem teraszán, és azt a fajta relax feelinget éreztem, amire egyre többször van igényem.

Hévíz talán nem villog annyit a tv-ben, és nem tűnik fel plakátok tömkelegén, de szépen csendben gyarapodott, és ma már könnyedén talál az ember olyan szállást, ahol a legmodernebb körülmények között lehet élvezni a gyógyító energiákat.

És a szálloda, amit mi pécéztünk ki magunknak, tényleg minden volt csak nem öreges, és nem egy letűnt kor maradványa.

De persze ez a város még mindig a világon egyedülálló természetes tőzegmedrű gyógytó miatt érdekes igazán, és ebből kifolyólag mindig is sokan járnak majd oda csendben regenerálódni, belföldről és külföldről egyaránt. Soha nem lesz partyközpont és fesztiválmennyország, de ez nem azt jelenti, hogy csak az időseknek lehet érdekes.

Mert egy ilyen fürdő, egy iszappakolás, egy páros masszázs és egy jó vacsora kinek nem kecsegtető? Az ég világon semmi más nem kell egy kis kikapcsolódáshoz.

A mi választásunk a Bonvitalra esett, ami immáron egy éve várja a relaxálni vágyókat. A sétálóutcában található hotel egyik legszebb része a wellness, az egyik legkényelmesebb eleme az ágyakban található matrac, amiből kb. ki se akartunk kelni, és a legfinomabb pontja a Brix étterem, ami szállóvendégeknek és utcáról betérő éhezőknek is remek választás.

Na persze a reggeli, ami minden hoteles tartózkodásunk legkedvesebb momentuma (bárhol is járjunk az országban), csak azoknak elérhető, akik minimum egy estét itt töltenek.

A svédasztalos rendszerben mondhatni semmi új nincs, de bevallom őszintén, engem meglepett a bőséges választék.

A gyümölcslevektől a felvágottakig és sajtokig annyiféle opció van, hogy garantáltan túlzásba esik az ember.

Ráadásul halak, kencék és édes opciók között is találtunk olyat, amit máshol nemigen. És miután telerakod a tálad minden jóval, még kávéval és különböző frissen készülő tojásos ételekkel is megkínál a személyzet, akikről nem süt a világfájdalom, és egyszer németül, másszor angolul, majd magyarul udvarolnak körbe mindenkit.

Jó kedvem lett tőlük.

Ha túljut az ember az emésztési fázison, indulhat a pezsgőfürdős, szaunázós, párosmasszázsos dolgos nap.

A liliomos tavat látni kell, és ki kell próbálni, de az ember borzasztó nehezen veszi rá magát, hogy elhagyja a Bonvitalt, mert őszintén, minek, ha minden adott a feltöltődéshez.

A vacsora vagy ebéd miatt is lehetne egy kört tenni a városban, de a Brix az egyik, ha nem a legszebb étterem a környéken, szóval mi emiatt sem jutottunk ki a szállodából.

És nem bántuk meg, mert a klasszikus hamburger, cézársaláta és fish&chips mellett találtunk pár igazán izgi fogást is.

Az én kiszemeltem vacsorára például a grillezett lazacderék volt, raviolival és vajban forgatott spenótlevelekkel, és remek borajánlatot is kaptam hozzá, amiből hirtelen két, majd három pohár is lett.

És miután az ember ilyen intenzíven lopta a napot, még tehet egy sétát a közeli parkban, vagy felfedezhet egy olyan borbárt, ahol jazz szól és sejtelmes kis fények pislákolnak.

Ha ilyen egy öreges nyaralás, akkor szerintem minden fiatalnak is járna évente minimum egy, és senki nem húzná a száját rá a végén.

Hévíz klassz, és a Bonvitál pirosponttal végzett a tesztemen. Ha pedig csak átutaznátok, benéznétek, arra járnátok, legalább a Brixbe ugorjatok be. Üdítő élmény lesz mind az étel és italkínálat, mind pedig a kedves kiszolgálás.

Bővebb infók itt!

 

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


RÓKALAND
4 fantasztikus hely, ahol egyszerűen imádunk reggelizni
A kiadós reggelire könnyű rászokni. Főleg ha az ember olyan helyet talál, ahol közben nyugodtan intézheti a dolgát, és hangolhatja rá magát a napra.

Link másolása

Volt egy projektem. Le akartam tesztelni a város legmenőbb reggeliző helyeit, de elég gyorsan rá kellett jönnöm, hogy a lehetetlenre vállalkozom: Ebben a városban ugyanis annyi, de annyi klassz reggelizőhely van, hogy szinte lehetetlen korrekt és szuperfriss listát készíteni róluk (kivéve ha az ember napi háromszor reggelizik egy hónapon át)... Így inkább csak hátradőltem és élveztem azokat, amik szembejöttek velem.

Ez a lista most egyszerűen csak négy szuper helyet tartalmaz, ami egy rohangálós, folyton laptopon dolgozó, későn reggeliző nő rutinjához igazodik.

Írjátok meg, hogy ti hova jártok! Hátha még egyszer nekiveselkedem majd...

 

Pesten:

Spíler

Király utca 13

Reggeli: 8:30-11:30

A bulinegyed napközben sem halott, de azért szerencsére jóval kevesebben randalíroznak ilyenkor, mint éjjel.  A Spíler hangulatát nagyon szeretem, és így világosban jobban ki is lehet élvezni, például egy jó reggeli mellett.

Van itt minden, ami csak felmerülhet az emberben ha a reggelire gondol: Angol serpenyős 1980-ért vagy waffel 1320-ért, és nem egy szimpla, rohanós kávézóélményt kapunk mellé, hanem egy bohó és trendi étterem kiszolgálását, ami mellet szépen neki is lehet látni az e-mailekre válaszolgatásnak.

De randiszituációnak is tudom ajánlani. Reggelizni hívni valakit szerintem kifejezetten rendhagyó ötlet.

Budán:

Cafe Five Szépvölgyi

Szépvölgyi út 7.

Reggeli: 7:30-11:30

Ha Budán járok, a Cafe Five-ra esik a választásom. Kiadós, friss, finom minden, és meglepően olcsó. Szeretem, hogy igazi "gyorsan bekapok valamit és már rohanok is" hangulata van, de a hátsó falnál található kanapén sikerült már kicsit hosszabban is ejtőzni.

Itt az angol reggeli csak 990, de én a bundáskenyér rabja vagyok, amit kézműves sajttal és tejföllel szervíroznak. Van frissen facsart narancs és bitangjó kávé is. (Olyan espresso gépük van, amelyen az eltérő kávékhoz személyes beállításokat rendeltek, és olyan őrlőik, amelyek figyelik a hőmérsékletet, a páratartalmat, ezzel is segítve a tökéletes beállítást, és a tökéletes kávé elkészültét.)

A személyzet kedves és gyors. Mi kellhet még?

Egész nap:

BITE bakery café

Király utca 59. és Oktogon

Nyitvatartás: 7:00-20:00 (vasárnap 8:00-20:00)

A BITE az egyik kedvenc helyem, ha ennék egy kis glutént a nap bármely szakában. Nem kifejezetten reggeliző, mégis tökéletesen megfelel arra a célra is... meg ebédre, vacsorára, tízóraira, uzsonnára...

Nem magyaros és nem is hasonlít a többi pékséghez a kínálata, éppen ezért izgalmas, és baromi gyorsan függőséget okoz!

A kakaós csiga helyett itt olyan tekercs vagy roll van, amitől egy igazi édesszájúaknak könny szökik a szemébe. Nekem mégis inkább a hot dog feljavított verziója a kedvencem. Tökéletes tésztába van burkolva a minőségi kolbi, és ha olivás-sajtos mártogatót is kér hozzá az ember, az egekbe emel.

Vannak limitált finomságok is. Biztos, hogy erre a téli szezonra is kitalálnak majd valamit! (Tavaly egy pisztáciás panettone rabolta el a szívemet!)

Kedvenckém:

Solinfo Café & Tom Dixon Showroom

Wesselényi u. 6.

Nyitvatartás: 8:00-20:00

Érdekes, hogy bár ez a legszebb hely mind közül, a fotóimon ez baromira nem köszön vissza. Az a baj, hogy itt mindig elfelejtek fotózni, és csak vagyok, mint a befőtt. Túl jól érzem magam!

A Solinfo Café egy Tom Dixon Showroom is, ezét olyan pöpec a design. Szóval ami itt megtetszik neked, az később akár a nappalid vagy a szobád dísze és központi bútora is lehet.

Persze szerintem a legtöbben nem széket venni térnek be, sokkal inkább ez a "kényelmes és kellemes iroda" hangulat vonzza be az arra járókat. Itt lehet a legkomfortosabban laptopozgatni, és ezt nem csak én mondom, elég csak a nap bármely szakában körbenézni.

Eredeti olasz kávét lehet kapni (Caffé Vergnano) és egész nap elérhetőek a különböző reggelifélék (meg saláták meg sütik).

Itt ettem életem legfinomabb bundáskenyerét (gondolom lassan sejtitek, hogy ez a legkedvesebb reggelifélém), és hogy mindössze 690 forintba fájt sajttal és kis zöldségel együtt, az csak hab a tortán.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

RÓKALAND
Velő, kijevi és tökéletes rizses hús - Csopakig mentük a Szomszéd főztjéért
A Szomszéd kertje Csopakon a legzöldebb! Zseniális éttermet találtunk a Balaton partján.

Link másolása

Biztos mondtam már, de nekem az őszi Balaton az igazi. Kellemes idő, színek és nyugalom a köbön, miközben körbevesz a természet. Annyi mindent lehet ilyenkor csinálni, amihez a nyári kánikulában nem mindig van kedve az embernek. És miközben bebarangoljuk a hegyeket, völgyeket, bitang jókat lehet enni és inni. Egyre jobbakat!

Lassan, de biztosan haladnak a partmenti helyek az egész éves nyitvatartás irányába, és olyan új szereplők tűnnek fel, akik miatt valóban érdemes egy utazást szervezni a környékre ősszel, vagy akár télen is.

Az egyik ilyen friss gyöngyszem a Szomszéd Kertje, ami már első ránézésre izgalmas hely. Benne van a falusi kocsma életérzés, de annál sokkal több, annál sokkal varázslatosabb.

A tulajdonos, Tóth Attila Wes Andersont szerette volna megidézni. Szerintünk sikerült.  

De mit ér a trendi külső, ha nem ad annyit az étel, hogy még másnap is beszéljünk róla... Hát a Szomszéd kertjének séfje, Bajkai Gábor úgy főz, hogy mi hirtelen annyi mindent mondtunk volna, hogy nem találtuk a szavakat.

Nézzétek csak:

A hely nagy erőssége, hogy nem izzadtságszagú. A legegyszerűbb ételt is eléd rakják anélkül, hogy erőlködés és millió újragondolt elem lenne a tálon. A velős pirítós például szimplán egy karéj vastag kenyérszelet, irdatlanul megpakolva belsőséggel. Ha eddig nem mertél ilyet kóstolni, itt ugorj először fejest az élvezetbe!

És ha az előétel után még fér bármi az emberbe, akkor szerencséje van, mert a folytatás is figyelemreméltó.

Ezen a ponton meg kell említenem, hogy tényleg derék adagok vannak, és az árakra se lehet panasz. A "baconbe göngyölt szerelem" például 2800 forintba fáj, és egy olyan burgert takar, ami szinte lemászik a tányérról. A sajttal töltött és baconbe tekert hús mellett a zöldségeket sem spórolták ki belőle, és az uncsi jégsaláta helyett például fodros kel emeli a tétet.

De az egyszerű rizses hús vagy a kijevi is izgalmas tálalást kap, miközben az ízek hozzák azt az egyszerű nagyszerűséget, amire ilyen ételeknél vágyunk.

És van sok mentes finomság, így a vegán sem marad éhen. Jah, és a csokitorta! Na azt szintén nem szabad kihagyni!

A Szomszéd kertje sok fővárosi éttermet kenterbe ver, és a környezete is jobb hatással van a lelkünkre, mint a nyüzsgő belvárosé. Ha tehetitek, válasszátok a Balatont ezekben a nyugalmasabb hónapokban. Minden szempontból üdítő változatosságban lesz részetek!
Csopak
Kossuth Lajos utca 97
(30) 769 0528
Nyitvatartás:
Hétfő: 12-22
Kedd- Szerda: zárva
Csütörtöktől Vasárnapig: 12-23

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk

RÓKALAND
Töltött, nutellás, tejbegrízes – a legfinomabb kürtőskalácsokat kóstoltuk az idei fesztiválon
Már a látványuktól is összefut a nyál a szánkban. Te melyiket kóstolnád meg?

Link másolása

Ott voltunk az idei Kürtőskalács Fesztiválon, ahol a legérdekesebb és legfinomabb verzióit kóstoltuk meg ennek a közkedvelt édességnek.

Volt például olyan, amit tejbegrízzel töltöttek meg, de az egyik kedvencünk a Kürtős Csapágy lett, ami egy igazán extra és nyálcsorgató finomság.

Link másolása
KÖVESS MINKET:


RÓKALAND
"Van barnamedvénk és farkasunk is" – egy őszi délután a Budakeszi Vadasparkban
Használjátok ki ezeket a szép őszi napokat, és irány a Vadaspark. Rókákkal, medvékkel, de még dinoszauruszokkal is találkozhattok!

Link másolása

Kétség sem fér hozzá, hogy az állatkerteket inkább a gyerekes családoknak találták ki... de két infantilis felnőtt is jól szórakozhat ott.

Nem hiszitek? Nézzétek meg a mi kirándulásunkról készült videót, és ha tehetitek, húzzatok ti is túrabakancsot, és irány a természet!

 

Budakeszi Vadaspark

http://www.vadaspark-budakeszi.hu

Nyitva tartás:

Hétköznap: 9:00 - 15:30 (A vadaspark területét 16:30-ig kell elhagyni.)

Hétvégén és ünnepnapokon:  9:00 - 16:00 (A vadaspark területét 17:00-ig kell elhagyni.)

 

Link másolása
KÖVESS MINKET: