RÓKALAND

Degeszre ettük magunkat a város legkiadósabb sörvacsoráján

Sörbolt, sörkocsma, sörvacsora, sörfesztivál. Ha valaki, hát én tényleg nem rajongok a sörért, mégis egyszerre négy olyan dolgot ajánlok most nektek, ami teljesen őszintén kihagyhatatlan.


Nem tudom, hogy manapság mennyire dívik nőként sörözni, de én nem az a fajta vagyok. Az „egyszerűbb modellek” ízét nem szeretem, nem áll jól a kezemben a korsó, és valahogy a hangulat sem igazán csúszik.

De van mellettem egy férfi, akivel nap mint nap kompromisszumos megoldásokat igyekszem kötni, szóval gondoltam egy merészet, és beneveztem magunkat egy sörvacsorára.

Majd én kérek egy pohár vizet, átcsúsztatom hozzá a részemet, és elleszek a harapnivalókkal. Így hangzott a terv, és igazán meg is lepett, de nem így lett.

Történt ugyanis, hogy fél órával előbb érkeztünk, így a Dunaparti Matróz Kocsma előtt még volt időnk beugrani a Belga Sörök Házába is, és szerencsére már itt váratlan finomságokra találtam. Miközben Peti az ütősebb cuccok között keresgélt, én begyűjtöttem vagy négy gyümölcsös verziót a kosaramba. Mert azért

sör ide vagy oda, a banános, a barackos és a mangós italcsodát igenis szeretni akartam, és tudtam, hogy fogom is.

A sok színes belga üvegtől olyannyira izgalomba jöttem, hogy az étterembe érve még a menüsor előtt rendeltem egy meggyes Deliriumot, és meggyőztem magam, hogy igenis engedek majd az unszolásnak, és élvezni fogom a többi csemegét is.

DSC_5089

DSC_5093_1

Az este főszereplőjével, a La Trappe apátsági sörével szerencsém volt, mert ha nem is kezdtem oltári nagy vedelésbe, egy-egy pohár észrevétlenül is lecsúszott, az ételekben meg egyenesen imádnivaló volt.

Nem térnék ki a teljes menüre, mert az alkalom úgyis egyszeri és megismételhetetlen volt, és ha részt vesztek egy ilyen sörvacsorán, minden alkalommal más sört kóstolhattok. De azért van, amit ki kell emelnem, csak hogy érezzétek, mit tud a séf és a konyha.

Először is,

a sörrel rendkívül sok fogást lehet készíteni, és a levestől a desszertig hasznos és fontos összetevő lehet,

de kell vele melózni rendesen, hogy igazán megtalálja a helyét. Van, ahol csak éppen hogy kisejlik, máshol a karaktere arcon csap és aláz, ahogy azt kell.

Én ezen az estén az endívia-krémlevesbe szerettem bele a legjobban. Ebből a salátaféléből levest főzni amúgy is merész és bevállalós ötlet, de itt olyan összhang volt, hogy térdre rogytam előtte. És akarom újra!

És a halat, és a sertést, és még a csokis pohárdesszertet is! Tök jó, hogy volt sajttál a végén, mert különben éhen maradtunk volna. A fenéket!

Az adagok nem elégségesek, megfelelőek, kiadósak, hanem brutálisak és óriásiak. Ha mindent belapátolsz, és az összes sört ráiszod... hát lelked rajta... mi nehezen számoltunk el a sajátunkkal.

DSC_5107_1

DSC_5097

Én tényleg nem szeretem a sört. Csak a férfimat szeretem, aki szereti. Na jó, meg egy kicsit a gyümölcsöseket. Meg talán azokat, amiknek lágyabb ízük van. Meg esetleg, ha főznek vele, mondjuk így.

Szóval lehet, hogy nem szeretem a sört, de ha ti is így nem szeretitek, ahogy én, akkor a Dunaparti Matróz Kocsmát bírni fogjátok. Ha meg tényleg szeretitek a sört...

Az elején említettem, hogy kezdésnek lecsúszott egy meggyes Delirium. Na most szerdán éppenséggel a Delirium sörvacsora lesz a következő, amit mondanom sem kell, hogy milyen nagyon ajánlok.

Évadzáró "Delirium" Sörvacsora a Dunaparti Matróz Kocsmában 2017.04.12-én!

Vendégelőadó: Patrick Van Leijsen a Delirium söröket készítő Huyghe sörfőzdéből!

A menüsor és a felszolgát italok ára: 8.990 Ft/fő.

Aztalfoglalás: (1) 212 38 17

Időpont, helyszín: 2017.04.12. 19:00, Dunaparti Matróz Kocsma (1011 Bp., Halász utca 1.)

A programon való részvételhez előzetes foglalás szükséges!

Minden sörre és tudásra szomjazó, és jobbnál jobb, Delirium sörökkel készült ételkülönlegességekre éhes sörbarátot sok szeretettel várunk!

Ha bevállaltok egy ilyen vacsorát, előtte ti is tegyetek egy kis kitérőt a Belga Sörök Házába, hogy legyen otthon is mit kóstolni, vagy járjatok feléjük kifejezetten csak a nedűk miatt.

És figyeljétek őket több fronton is online, mert nemsokára Belga Sörfesztivál is lesz a Bálnában!

DSC_5124

DSC_5117_1

Oldalak, ahonnan a sokféle sörös eseményről és újdonságról értesülhettek:

Belga sörmester

Belga sörök háza

Dunaparti Matróz Kocsma

Belga sörfesztivál


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


RÓKALAND
4 fantasztikus hely, ahol egyszerűen imádunk reggelizni
A kiadós reggelire könnyű rászokni. Főleg ha az ember olyan helyet talál, ahol közben nyugodtan intézheti a dolgát, és hangolhatja rá magát a napra.


Volt egy projektem. Le akartam tesztelni a város legmenőbb reggeliző helyeit, de elég gyorsan rá kellett jönnöm, hogy a lehetetlenre vállalkozom: Ebben a városban ugyanis annyi, de annyi klassz reggelizőhely van, hogy szinte lehetetlen korrekt és szuperfriss listát készíteni róluk (kivéve ha az ember napi háromszor reggelizik egy hónapon át)... Így inkább csak hátradőltem és élveztem azokat, amik szembejöttek velem.

Ez a lista most egyszerűen csak négy szuper helyet tartalmaz, ami egy rohangálós, folyton laptopon dolgozó, későn reggeliző nő rutinjához igazodik.

Írjátok meg, hogy ti hova jártok! Hátha még egyszer nekiveselkedem majd...

 

Pesten:

Spíler

Király utca 13

Reggeli: 8:30-11:30

A bulinegyed napközben sem halott, de azért szerencsére jóval kevesebben randalíroznak ilyenkor, mint éjjel.  A Spíler hangulatát nagyon szeretem, és így világosban jobban ki is lehet élvezni, például egy jó reggeli mellett.

Van itt minden, ami csak felmerülhet az emberben ha a reggelire gondol: Angol serpenyős 1980-ért vagy waffel 1320-ért, és nem egy szimpla, rohanós kávézóélményt kapunk mellé, hanem egy bohó és trendi étterem kiszolgálását, ami mellet szépen neki is lehet látni az e-mailekre válaszolgatásnak.

De randiszituációnak is tudom ajánlani. Reggelizni hívni valakit szerintem kifejezetten rendhagyó ötlet.

Budán:

Cafe Five Szépvölgyi

Szépvölgyi út 7.

Reggeli: 7:30-11:30

Ha Budán járok, a Cafe Five-ra esik a választásom. Kiadós, friss, finom minden, és meglepően olcsó. Szeretem, hogy igazi "gyorsan bekapok valamit és már rohanok is" hangulata van, de a hátsó falnál található kanapén sikerült már kicsit hosszabban is ejtőzni.

Itt az angol reggeli csak 990, de én a bundáskenyér rabja vagyok, amit kézműves sajttal és tejföllel szervíroznak. Van frissen facsart narancs és bitangjó kávé is. (Olyan espresso gépük van, amelyen az eltérő kávékhoz személyes beállításokat rendeltek, és olyan őrlőik, amelyek figyelik a hőmérsékletet, a páratartalmat, ezzel is segítve a tökéletes beállítást, és a tökéletes kávé elkészültét.)

A személyzet kedves és gyors. Mi kellhet még?

Egész nap:

BITE bakery café

Király utca 59. és Oktogon

Nyitvatartás: 7:00-20:00 (vasárnap 8:00-20:00)

A BITE az egyik kedvenc helyem, ha ennék egy kis glutént a nap bármely szakában. Nem kifejezetten reggeliző, mégis tökéletesen megfelel arra a célra is... meg ebédre, vacsorára, tízóraira, uzsonnára...

Nem magyaros és nem is hasonlít a többi pékséghez a kínálata, éppen ezért izgalmas, és baromi gyorsan függőséget okoz!

A kakaós csiga helyett itt olyan tekercs vagy roll van, amitől egy igazi édesszájúaknak könny szökik a szemébe. Nekem mégis inkább a hot dog feljavított verziója a kedvencem. Tökéletes tésztába van burkolva a minőségi kolbi, és ha olivás-sajtos mártogatót is kér hozzá az ember, az egekbe emel.

Vannak limitált finomságok is. Biztos, hogy erre a téli szezonra is kitalálnak majd valamit! (Tavaly egy pisztáciás panettone rabolta el a szívemet!)

Kedvenckém:

Solinfo Café & Tom Dixon Showroom

Wesselényi u. 6.

Nyitvatartás: 8:00-20:00

Érdekes, hogy bár ez a legszebb hely mind közül, a fotóimon ez baromira nem köszön vissza. Az a baj, hogy itt mindig elfelejtek fotózni, és csak vagyok, mint a befőtt. Túl jól érzem magam!

A Solinfo Café egy Tom Dixon Showroom is, ezét olyan pöpec a design. Szóval ami itt megtetszik neked, az később akár a nappalid vagy a szobád dísze és központi bútora is lehet.

Persze szerintem a legtöbben nem széket venni térnek be, sokkal inkább ez a "kényelmes és kellemes iroda" hangulat vonzza be az arra járókat. Itt lehet a legkomfortosabban laptopozgatni, és ezt nem csak én mondom, elég csak a nap bármely szakában körbenézni.

Eredeti olasz kávét lehet kapni (Caffé Vergnano) és egész nap elérhetőek a különböző reggelifélék (meg saláták meg sütik).

Itt ettem életem legfinomabb bundáskenyerét (gondolom lassan sejtitek, hogy ez a legkedvesebb reggelifélém), és hogy mindössze 690 forintba fájt sajttal és kis zöldségel együtt, az csak hab a tortán.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk
RÓKALAND
Velő, kijevi és tökéletes rizses hús - Csopakig mentük a Szomszéd főztjéért
A Szomszéd kertje Csopakon a legzöldebb! Zseniális éttermet találtunk a Balaton partján.


Biztos mondtam már, de nekem az őszi Balaton az igazi. Kellemes idő, színek és nyugalom a köbön, miközben körbevesz a természet. Annyi mindent lehet ilyenkor csinálni, amihez a nyári kánikulában nem mindig van kedve az embernek. És miközben bebarangoljuk a hegyeket, völgyeket, bitang jókat lehet enni és inni. Egyre jobbakat!

Lassan, de biztosan haladnak a partmenti helyek az egész éves nyitvatartás irányába, és olyan új szereplők tűnnek fel, akik miatt valóban érdemes egy utazást szervezni a környékre ősszel, vagy akár télen is.

Az egyik ilyen friss gyöngyszem a Szomszéd Kertje, ami már első ránézésre izgalmas hely. Benne van a falusi kocsma életérzés, de annál sokkal több, annál sokkal varázslatosabb.

A tulajdonos, Tóth Attila Wes Andersont szerette volna megidézni. Szerintünk sikerült.

 

De mit ér a trendi külső, ha nem ad annyit az étel, hogy még másnap is beszéljünk róla... Hát a Szomszéd kertjének séfje, Bajkai Gábor úgy főz, hogy mi hirtelen annyi mindent mondtunk volna, hogy nem találtuk a szavakat.

Nézzétek csak:

A hely nagy erőssége, hogy nem izzadtságszagú. A legegyszerűbb ételt is eléd rakják anélkül, hogy erőlködés és millió újragondolt elem lenne a tálon. A velős pirítós például szimplán egy karéj vastag kenyérszelet, irdatlanul megpakolva belsőséggel. Ha eddig nem mertél ilyet kóstolni, itt ugorj először fejest az élvezetbe!

És ha az előétel után még fér bármi az emberbe, akkor szerencséje van, mert a folytatás is figyelemreméltó.

Ezen a ponton meg kell említenem, hogy tényleg derék adagok vannak, és az árakra se lehet panasz. A "baconbe göngyölt szerelem" például 2800 forintba fáj, és egy olyan burgert takar, ami szinte lemászik a tányérról. A sajttal töltött és baconbe tekert hús mellett a zöldségeket sem spórolták ki belőle, és az uncsi jégsaláta helyett például fodros kel emeli a tétet.

De az egyszerű rizses hús vagy a kijevi is izgalmas tálalást kap, miközben az ízek hozzák azt az egyszerű nagyszerűséget, amire ilyen ételeknél vágyunk.

És van sok mentes finomság, így a vegán sem marad éhen. Jah, és a csokitorta! Na azt szintén nem szabad kihagyni!

A Szomszéd kertje sok fővárosi éttermet kenterbe ver, és a környezete is jobb hatással van a lelkünkre, mint a nyüzsgő belvárosé. Ha tehetitek, válasszátok a Balatont ezekben a nyugalmasabb hónapokban. Minden szempontból üdítő változatosságban lesz részetek!
Csopak
Kossuth Lajos utca 97
(30) 769 0528
Nyitvatartás:
Hétfő: 12-22
Kedd- Szerda: zárva
Csütörtöktől Vasárnapig: 12-23

Link másolása
KÖVESS MINKET:


RÓKALAND
Töltött, nutellás, tejbegrízes – a legfinomabb kürtőskalácsokat kóstoltuk az idei fesztiválon
Már a látványuktól is összefut a nyál a szánkban. Te melyiket kóstolnád meg?


Ott voltunk az idei Kürtőskalács Fesztiválon, ahol a legérdekesebb és legfinomabb verzióit kóstoltuk meg ennek a közkedvelt édességnek.

Volt például olyan, amit tejbegrízzel töltöttek meg, de az egyik kedvencünk a Kürtős Csapágy lett, ami egy igazán extra és nyálcsorgató finomság.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


RÓKALAND
"Van barnamedvénk és farkasunk is" – egy őszi délután a Budakeszi Vadasparkban
Használjátok ki ezeket a szép őszi napokat, és irány a Vadaspark. Rókákkal, medvékkel, de még dinoszauruszokkal is találkozhattok!


Kétség sem fér hozzá, hogy az állatkerteket inkább a gyerekes családoknak találták ki... de két infantilis felnőtt is jól szórakozhat ott.

Nem hiszitek? Nézzétek meg a mi kirándulásunkról készült videót, és ha tehetitek, húzzatok ti is túrabakancsot, és irány a természet!

 

Budakeszi Vadaspark

http://www.vadaspark-budakeszi.hu

Nyitva tartás:

Hétköznap: 9:00 - 15:30 (A vadaspark területét 16:30-ig kell elhagyni.)

Hétvégén és ünnepnapokon:  9:00 - 16:00 (A vadaspark területét 17:00-ig kell elhagyni.)

 


Link másolása
KÖVESS MINKET: