Az Ország Levese készülhet a te recepted alapján
Kezdem azzal a résszel, amiért le fogtok hurrogni: Én bírom a konzerveket és a fagyasztott zöldségeket. Vidéken nőttem fel. Nálunk nem volt zöldséges. Persze nyilván szezonális, saját kertben termett zöldségeket ettem, amikor lehetett, de például friss zöldborsó baromira nincs télen, igényünk viszont akkor is volt rá.
Szóval anya befőzött meg fagyasztott, és vettünk is hasonló cuccokat a havi nagybevásárlás alkalmával, és egyáltalán nem éreztem magam ettől kevesebb embernek.
Itt Pesten szólt be először az akkori lakótársam az életmódom miatt:
- Fujj, te fagyasztott borsóból főzöl?
- Aha, persze. Mi a baj ezzel?
És akkor itt elkezdődött egy hosszú vita, de most is azt mondom, hogy vele nincs valami rendben, mert a fagyasztás, a befőzés, a konzervfogyasztás nem ördögtől való. Nincs mindig megfelelő mennyiségű és minőségű friss zöldség az ember keze alatt, ezt be kell látni, és a pár órával a betakarítás után zacskóba kerülő fagyasztott cuccok remek alternatívát kínálnak szükség esetén. (Meg mondjuk nem kell mosni, pucolni, szelni. Gyorsabb, egyszerűbb... satöbbi, satöbbi.)
Szóval aki nem bírja a fagyasztott zöldséget, az lapozzon, a többieknek meg jó hírem van.




A zöldségmixek már elég elterjedtek több márkánál is, de azért főként a franciasalátához, a wokban ügyeskedéshez, a mexikói akármihez és a hús- vagy zöldségleveshez találunk segítséget e téren. Ha egy klassz krémlevest akar az ember villámgyorsan összedobni, akkor több zacskó ilyen-olyan dolgot kell vennie és vegyítenie, aztán vagy jó lesz az arány, vagy nem.
De mostantól ez a probléma is ki lesz küszöbölve, mert (dobpergés) a Bonduellnek megjelent két új krémlevesekhez való zöldségmixe: egy karfiolos és egy sütőtökös keverék.
Fördős Zé még baromira szereti a „megúszós kajákat”, úgyhogy hirtelen levesnagykövetnek állt, és én bele is kóstoltam a főztjébe.
Minden a fűszerezésen és a feltéteken múlik! Kiolvasztod a mixet, és csípőssé, édessé, fűszeressé varázsolod, ahogy tetszik, majd teszel bele/mellé/rá valami klassz kiegészítőt. Lehet egyszerű kenyérkocka, de egy pikáns csirkét sem hiba beletépkedni. Engedd el a fantáziádat!




És ne csak azért kreatívkodj mert én azt mondtam, vagy mert apa örülni fog neki, hanem azért is, mert most baromi jó dolgokat lehet vele nyerni, és a te receptedből készülhet az Ország Levese!
Én nagyon örülnék, ha nem a te recepted, hanem az enyém nyerne, mert szerintem ez egy brutál menő cím, de asszem éles lesz a verseny...
Na, ki száll be? Ki fog főzőcskézni?
Részleteket a most következő színes poszteren és a linken találtok. Itt tudjátok feltölteni a leveseteket is... Ha meritek!
