5 hely, ahol különleges az ebédmenü
Unjátok a menzákat és a tálcás, rántott húsos gyorséttermeket? Mutatunk nektek 5 olyan helyet, ahol tuti, hogy nem a megszokott ebédmenüt kapjátok. Ez az 5 étterem szerintünk a legjobb, illetve legkülönlegesebb a saját kategóriájában.
Konyha – a legminőségibb alapanyagok
A Deák tér és a Gozsdu között félúton terpeszkedik a Konyha nevezetű étterem, amit sokan nem definiálnak étteremnek, mivel a hipsztercentrikus Madách tér kellős közepén található. A hely a Telep közvetlen szomszédságában van, így talán érthető a felvetés, sőt az üzemeltetők is ugyanazok. Ez a letisztult, barátságos tér azonban a frenetikusan laza hangulat mellett igazán különleges ételekkel is vár. Étlap konkrétan nincs, csak napi menük, amik eszméletlenül minőségi alapanyagokból, változatosan készülnek el, méghozzá az év étterméből, a ZONA-ból átigazolt Huszár Krisztián vezényletével. Nem kell félnie az adag trolloknak sem, nem a klasszikus degusztációs, fine dining vonallal van dolgunk, hanem a TÖKÉLETES fogás szindrómával. Nem a legolcsóbb, de itt új értelmet nyerhet számodra a vajhal, vagy a marhanyak és garantáltan jól is laksz.
Babuska – a legkülönlegesebb
Belefásultál a főzelékfalásba? A munkahelyi menzán kiszúrt magának az a szakállas, folyton pörköltszaftos pólóban feszítő Klári néni, aki csak addig kedves, amíg rá nem kérdezel a rántott gombára? Mi lenne ha néha orosz ebéddel újítanál a hétköznapokon? A Babuska vörös-fekete díszletei mélyén olyan autentikus de laza orosz fogásokat tömhetsz egy ezresért az arcodba, hogy soha többet nem térsz vissza Klárikához. Zsarkoje marha? Pirozskij? Kvasz? Mi sem tudjuk mit jelentenek, de isteniek! Egy tipikus olyan hely, amit arra a kérdésre, hogy hol együnk ma valami különlegeset olcsón, egyből rávágnánk, mint Vágó István a jó választ.
Roni Hami – a legolcsóbb
A kakukktojás. Tudtad, hogy a mindenhol ott lévő narancs-zöld Roni ABC-k egyikében enni is lehet? Méghozzá borzasztóan olcsón. A Rákóczi úti főhadiszállásuk egyik felében található a Roni Hami, ami konkrét klasszikus magyar ebédmenüvel szolgál, tisztességes adaggal és valóban diszkont áron. 590 Ft(!!!44!!!4!!)-ért juthatunk hozzá egy gigászi adag rakott kelhez vagy pásztortarhonyához, esetleg egy szép szál rántott szelethez, mikor mit dobnak be ugye. A cégtől amúgy sem áll messze a vendéglátás, hiszen az Astorián két szeretetreméltó éttermük is van: a Nika és a Bali.
ARAZ – a legjobb ár érték arány
Luxus hotelben ebédek. Mond csak ki. Ugye milyen jól hangzik? No de kinek van erre pénze... Nos, az Arazban 1390-1590 Ft-ig terjed egy kétfogásos ebédmenü ára, ami azt hiszem, senkit nem vág földhöz. Ezért az összegért pedig, egy tágas, világos, elegáns enteriőrben kényeztetik a sejhajotokat az udvarias felszolgálók. Ilyen tényleg van? Persze! A Continentál hotel aljában, a Dohány utcában található ez a felfedezetlen kincs, ahol Barka Áron agyondíjazott séf készít nektek olyan finomságokat napról-napra, mint például a Grillezett csirkemell fokhagyma emulzióval és burgonyatortával vagy egy jó vadrizses chili con carne.
Bors – a kulthely
A Bors a leves&szendvics kombós helyek első magyarországi helytartója. A Kazinczy utcai hall of fame legelső díjazottja. A street foodot és a jókedvet először forradalmasítók nagykövetei. A Bors már legenda, már szinte alig vannak páran, akik nem ettek ott, vagy ne akart volna már. Az évek során talán ezerféle levessel előrukkoló fiúk stílust teremtettek az országban. Eddig lehetett enni gyorsan is, meg faszát is, de a Bors óta faszán is lehet gyorsat enni, és ezt a szellemiséget mára rengetegen felvették. A hazai gasztroforradalom első pár felkelői közé tartoznak, így hát érthető minden.
Ha tetszett az összeállítás, nyomj egy lájkot!