RÓKALAND

25 éve szolgálja és szereti vendégeit a Gusto

És változatlanul azt a minőséget nyújta, amibe negyed százada beleszerettek a vendégek.


Ha őszinte akarok lenni, még én is nehezen követem a város gasztronómiai egyedfejlődését, pedig nap mint nap ezzel foglalkozom. Minden hétre jut egy új hely, egy új menü, egy új koncepció. Sőt, nem is egy. És akkor besétálok egy 25 éve működő kávéházba. 25! (Szinte hihetetlen, de a szakács nagyjából 20 éve csatlakozott.)

És nem arról van szó, hogy azóta kézről kézre járt volna, vagy hogy folyton valami új és meglepő lépéssel rukkolt volna elő. Egyszerűen csak teljesíti azt a küldetését, amit negyed évszázada a vállára vett.

IMG_1817

Kiszolgálja, megvendégeli és szereti a vendégeit, és azt a minőséget adja számukra változatlanul, amibe anno beleszerettek, vagy beleszerethetett bárki, aki arra járt.

JÁTÉK! Nyerj egy 2 főre szóló vacsorát a Gusto Caféba!

Válaszolj helyesen az alább feltett kérdésünkre, majd lájkold a Gusto Café Facebook oldalát és tiéd lehet egy 2 főre szóló általad választott szombati páros vacsora! A válaszokat a cikk/poszt alatt várjuk! Sorsolás:2017. május 31.

Kérdés:

Hányadik születésnapját ünnepli a Gusto Café?

Az étlap nem túl széles, de nem is túl szűk, és tele van olyan fogással, amiből kiderül, hogy jó-e a konyha, hogy értik-e a dolgukat. Lehet reggelizni, ebédelni menü formájában, de vacsorázni is, mindezt a fő profil, a kávézás és az esti iszogatás mellé.

A borlap kellemesen terjedelmes, a tömények között pedig bőven van olyan is, ami már igazi úri mulatság. Mi nyilván a vacsorát választjuk. Mert a hely nyugodt, és hosszú falatozásra hív. Vörös és barna, meghitt és otthonos.

Felcsillan a szemem, mert van kacsa, aztán még egyszer, mert avokádó is, és a helyiek rábeszélnek a carpacciora.

gustokacsa

A szuvidált kacsamell olyan mint otthon... csak jobb! Omlós, kellemesen fűszerezett, és imádom, hogy rizs van hozzá. (Manapság a krémek és pürék rengetegében egyre kevesebb helyen tálalnak egy hússzelet mellé „mezei” rizs köretet.)

gusto1

Az avokádó rákocskákkal és koktélszósszal érkezik. Ez az a tipikus „egzotikus” fogás, ami már oly régen épült be, hogy egy magyar kávéház is sajátjának tekintheti. És kell is ide, és jó is ez itt.

gustobélszín

És akkor a carpaccio. Ugye nem kell mondanom, hogy ettől tartottam a legjobban? Hiszen itt a frissesség és a minőség kulcsfontosságú.

Nem lesz olyan kép, ami visszaadná, hogy milyen tökéletes itt ez a fogás. A csodaszép vörös bélszín, a kis parmezánforgácsokkal és a rukkolaággyal pillanatok alatt a pirítósok tetején, majd a gyomrunkban végzi.

Én itt megálltam volna, de az alkalmazottak nem engednek a hely egyik specialitása, a tiramisu nélkül. Hát jó, jöjjön. Nem mondom senkinek, hogy én marhára nem szeretem ezt az édességet, és hogy a hússal már bőven le lettem kenyerezve...

Peti elé tolom hát a tálat, akivel szent megállapodásban vagyunk: bármi kerül elénk, kóstolunk, aztán a felét a másiknak adjuk. Várok. Türelemmel. Nézem ahogy a kis kanálra egyre nagyobb adagokat kanalaz fel. Már az utolsó előtti falatnál tart, amikor rászólok. Legkedvesebb gyerekábrázatát elővéve mered rám: -Nem vettem észre, hogy megettem!

gusto5

Kell ennél nagyobb dicséret?

A Gusto Cafe Budapestnek egy olyan oldalát hivatott bemutatni, amit sokan elfeledtek már, és amit az új épületek, új vendéglátóhelyek próbálnak kisatírozni. Pedig tagadhatatlan, hogy a múlt ebben a formában értékes és manapság is vonzó.

Nem kell mindig kaviár! - mondják. De egy jó kávé, egy jó bélszín, egy csendes terasz, egy hibátlan tiramisu és egy kellemes kávéház, kedves személyzettel sokszor jól jöhet.

Gusto 25

A születésnapjuk ünneplésbe ti is bekapcsolódhattok. Sőt, ha később a ti születésnapotokat tartanátok itt, egy csinos különteremmel is bír a hely.

gustokülönteremgustokülönterem2

Gusto 25 - Ünnepeljünk együtt!

https://www.facebook.com/events/1129787060500107/

Gusto Cafe

Frankel Leo utca 12.

http://www.gustocafe.hu/

Szponzorált tartalom (x)


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


RÓKALAND
4 fantasztikus hely, ahol egyszerűen imádunk reggelizni
A kiadós reggelire könnyű rászokni. Főleg ha az ember olyan helyet talál, ahol közben nyugodtan intézheti a dolgát, és hangolhatja rá magát a napra.


Volt egy projektem. Le akartam tesztelni a város legmenőbb reggeliző helyeit, de elég gyorsan rá kellett jönnöm, hogy a lehetetlenre vállalkozom: Ebben a városban ugyanis annyi, de annyi klassz reggelizőhely van, hogy szinte lehetetlen korrekt és szuperfriss listát készíteni róluk (kivéve ha az ember napi háromszor reggelizik egy hónapon át)... Így inkább csak hátradőltem és élveztem azokat, amik szembejöttek velem.

Ez a lista most egyszerűen csak négy szuper helyet tartalmaz, ami egy rohangálós, folyton laptopon dolgozó, későn reggeliző nő rutinjához igazodik.

Írjátok meg, hogy ti hova jártok! Hátha még egyszer nekiveselkedem majd...

 

Pesten:

Spíler

Király utca 13

Reggeli: 8:30-11:30

A bulinegyed napközben sem halott, de azért szerencsére jóval kevesebben randalíroznak ilyenkor, mint éjjel.  A Spíler hangulatát nagyon szeretem, és így világosban jobban ki is lehet élvezni, például egy jó reggeli mellett.

Van itt minden, ami csak felmerülhet az emberben ha a reggelire gondol: Angol serpenyős 1980-ért vagy waffel 1320-ért, és nem egy szimpla, rohanós kávézóélményt kapunk mellé, hanem egy bohó és trendi étterem kiszolgálását, ami mellet szépen neki is lehet látni az e-mailekre válaszolgatásnak.

De randiszituációnak is tudom ajánlani. Reggelizni hívni valakit szerintem kifejezetten rendhagyó ötlet.

Budán:

Cafe Five Szépvölgyi

Szépvölgyi út 7.

Reggeli: 7:30-11:30

Ha Budán járok, a Cafe Five-ra esik a választásom. Kiadós, friss, finom minden, és meglepően olcsó. Szeretem, hogy igazi "gyorsan bekapok valamit és már rohanok is" hangulata van, de a hátsó falnál található kanapén sikerült már kicsit hosszabban is ejtőzni.

Itt az angol reggeli csak 990, de én a bundáskenyér rabja vagyok, amit kézműves sajttal és tejföllel szervíroznak. Van frissen facsart narancs és bitangjó kávé is. (Olyan espresso gépük van, amelyen az eltérő kávékhoz személyes beállításokat rendeltek, és olyan őrlőik, amelyek figyelik a hőmérsékletet, a páratartalmat, ezzel is segítve a tökéletes beállítást, és a tökéletes kávé elkészültét.)

A személyzet kedves és gyors. Mi kellhet még?

Egész nap:

BITE bakery café

Király utca 59. és Oktogon

Nyitvatartás: 7:00-20:00 (vasárnap 8:00-20:00)

A BITE az egyik kedvenc helyem, ha ennék egy kis glutént a nap bármely szakában. Nem kifejezetten reggeliző, mégis tökéletesen megfelel arra a célra is... meg ebédre, vacsorára, tízóraira, uzsonnára...

Nem magyaros és nem is hasonlít a többi pékséghez a kínálata, éppen ezért izgalmas, és baromi gyorsan függőséget okoz!

A kakaós csiga helyett itt olyan tekercs vagy roll van, amitől egy igazi édesszájúaknak könny szökik a szemébe. Nekem mégis inkább a hot dog feljavított verziója a kedvencem. Tökéletes tésztába van burkolva a minőségi kolbi, és ha olivás-sajtos mártogatót is kér hozzá az ember, az egekbe emel.

Vannak limitált finomságok is. Biztos, hogy erre a téli szezonra is kitalálnak majd valamit! (Tavaly egy pisztáciás panettone rabolta el a szívemet!)

Kedvenckém:

Solinfo Café & Tom Dixon Showroom

Wesselényi u. 6.

Nyitvatartás: 8:00-20:00

Érdekes, hogy bár ez a legszebb hely mind közül, a fotóimon ez baromira nem köszön vissza. Az a baj, hogy itt mindig elfelejtek fotózni, és csak vagyok, mint a befőtt. Túl jól érzem magam!

A Solinfo Café egy Tom Dixon Showroom is, ezét olyan pöpec a design. Szóval ami itt megtetszik neked, az később akár a nappalid vagy a szobád dísze és központi bútora is lehet.

Persze szerintem a legtöbben nem széket venni térnek be, sokkal inkább ez a "kényelmes és kellemes iroda" hangulat vonzza be az arra járókat. Itt lehet a legkomfortosabban laptopozgatni, és ezt nem csak én mondom, elég csak a nap bármely szakában körbenézni.

Eredeti olasz kávét lehet kapni (Caffé Vergnano) és egész nap elérhetőek a különböző reggelifélék (meg saláták meg sütik).

Itt ettem életem legfinomabb bundáskenyerét (gondolom lassan sejtitek, hogy ez a legkedvesebb reggelifélém), és hogy mindössze 690 forintba fájt sajttal és kis zöldségel együtt, az csak hab a tortán.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

RÓKALAND
Velő, kijevi és tökéletes rizses hús - Csopakig mentük a Szomszéd főztjéért
A Szomszéd kertje Csopakon a legzöldebb! Zseniális éttermet találtunk a Balaton partján.


Biztos mondtam már, de nekem az őszi Balaton az igazi. Kellemes idő, színek és nyugalom a köbön, miközben körbevesz a természet. Annyi mindent lehet ilyenkor csinálni, amihez a nyári kánikulában nem mindig van kedve az embernek. És miközben bebarangoljuk a hegyeket, völgyeket, bitang jókat lehet enni és inni. Egyre jobbakat!

Lassan, de biztosan haladnak a partmenti helyek az egész éves nyitvatartás irányába, és olyan új szereplők tűnnek fel, akik miatt valóban érdemes egy utazást szervezni a környékre ősszel, vagy akár télen is.

Az egyik ilyen friss gyöngyszem a Szomszéd Kertje, ami már első ránézésre izgalmas hely. Benne van a falusi kocsma életérzés, de annál sokkal több, annál sokkal varázslatosabb.

A tulajdonos, Tóth Attila Wes Andersont szerette volna megidézni. Szerintünk sikerült.

 

De mit ér a trendi külső, ha nem ad annyit az étel, hogy még másnap is beszéljünk róla... Hát a Szomszéd kertjének séfje, Bajkai Gábor úgy főz, hogy mi hirtelen annyi mindent mondtunk volna, hogy nem találtuk a szavakat.

Nézzétek csak:

A hely nagy erőssége, hogy nem izzadtságszagú. A legegyszerűbb ételt is eléd rakják anélkül, hogy erőlködés és millió újragondolt elem lenne a tálon. A velős pirítós például szimplán egy karéj vastag kenyérszelet, irdatlanul megpakolva belsőséggel. Ha eddig nem mertél ilyet kóstolni, itt ugorj először fejest az élvezetbe!

És ha az előétel után még fér bármi az emberbe, akkor szerencséje van, mert a folytatás is figyelemreméltó.

Ezen a ponton meg kell említenem, hogy tényleg derék adagok vannak, és az árakra se lehet panasz. A "baconbe göngyölt szerelem" például 2800 forintba fáj, és egy olyan burgert takar, ami szinte lemászik a tányérról. A sajttal töltött és baconbe tekert hús mellett a zöldségeket sem spórolták ki belőle, és az uncsi jégsaláta helyett például fodros kel emeli a tétet.

De az egyszerű rizses hús vagy a kijevi is izgalmas tálalást kap, miközben az ízek hozzák azt az egyszerű nagyszerűséget, amire ilyen ételeknél vágyunk.

És van sok mentes finomság, így a vegán sem marad éhen. Jah, és a csokitorta! Na azt szintén nem szabad kihagyni!

A Szomszéd kertje sok fővárosi éttermet kenterbe ver, és a környezete is jobb hatással van a lelkünkre, mint a nyüzsgő belvárosé. Ha tehetitek, válasszátok a Balatont ezekben a nyugalmasabb hónapokban. Minden szempontból üdítő változatosságban lesz részetek!
Csopak
Kossuth Lajos utca 97
(30) 769 0528
Nyitvatartás:
Hétfő: 12-22
Kedd- Szerda: zárva
Csütörtöktől Vasárnapig: 12-23

Link másolása
KÖVESS MINKET:


RÓKALAND
Töltött, nutellás, tejbegrízes – a legfinomabb kürtőskalácsokat kóstoltuk az idei fesztiválon
Már a látványuktól is összefut a nyál a szánkban. Te melyiket kóstolnád meg?


Ott voltunk az idei Kürtőskalács Fesztiválon, ahol a legérdekesebb és legfinomabb verzióit kóstoltuk meg ennek a közkedvelt édességnek.

Volt például olyan, amit tejbegrízzel töltöttek meg, de az egyik kedvencünk a Kürtős Csapágy lett, ami egy igazán extra és nyálcsorgató finomság.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


RÓKALAND
"Van barnamedvénk és farkasunk is" – egy őszi délután a Budakeszi Vadasparkban
Használjátok ki ezeket a szép őszi napokat, és irány a Vadaspark. Rókákkal, medvékkel, de még dinoszauruszokkal is találkozhattok!


Kétség sem fér hozzá, hogy az állatkerteket inkább a gyerekes családoknak találták ki... de két infantilis felnőtt is jól szórakozhat ott.

Nem hiszitek? Nézzétek meg a mi kirándulásunkról készült videót, és ha tehetitek, húzzatok ti is túrabakancsot, és irány a természet!

 

Budakeszi Vadaspark

http://www.vadaspark-budakeszi.hu

Nyitva tartás:

Hétköznap: 9:00 - 15:30 (A vadaspark területét 16:30-ig kell elhagyni.)

Hétvégén és ünnepnapokon:  9:00 - 16:00 (A vadaspark területét 17:00-ig kell elhagyni.)

 


Link másolása
KÖVESS MINKET: