25 éve szolgálja és szereti vendégeit a Gusto
Ha őszinte akarok lenni, még én is nehezen követem a város gasztronómiai egyedfejlődését, pedig nap mint nap ezzel foglalkozom. Minden hétre jut egy új hely, egy új menü, egy új koncepció. Sőt, nem is egy. És akkor besétálok egy 25 éve működő kávéházba. 25! (Szinte hihetetlen, de a szakács nagyjából 20 éve csatlakozott.)
És nem arról van szó, hogy azóta kézről kézre járt volna, vagy hogy folyton valami új és meglepő lépéssel rukkolt volna elő. Egyszerűen csak teljesíti azt a küldetését, amit negyed évszázada a vállára vett.

Kiszolgálja, megvendégeli és szereti a vendégeit, és azt a minőséget adja számukra változatlanul, amibe anno beleszerettek, vagy beleszerethetett bárki, aki arra járt.
Válaszolj helyesen az alább feltett kérdésünkre, majd lájkold a Gusto Café Facebook oldalát és tiéd lehet egy 2 főre szóló általad választott szombati páros vacsora! A válaszokat a cikk/poszt alatt várjuk! Sorsolás:2017. május 31.
Kérdés:
Hányadik születésnapját ünnepli a Gusto Café?
Az étlap nem túl széles, de nem is túl szűk, és tele van olyan fogással, amiből kiderül, hogy jó-e a konyha, hogy értik-e a dolgukat. Lehet reggelizni, ebédelni menü formájában, de vacsorázni is, mindezt a fő profil, a kávézás és az esti iszogatás mellé.
A borlap kellemesen terjedelmes, a tömények között pedig bőven van olyan is, ami már igazi úri mulatság. Mi nyilván a vacsorát választjuk. Mert a hely nyugodt, és hosszú falatozásra hív. Vörös és barna, meghitt és otthonos.
Felcsillan a szemem, mert van kacsa, aztán még egyszer, mert avokádó is, és a helyiek rábeszélnek a carpacciora.

A szuvidált kacsamell olyan mint otthon... csak jobb! Omlós, kellemesen fűszerezett, és imádom, hogy rizs van hozzá. (Manapság a krémek és pürék rengetegében egyre kevesebb helyen tálalnak egy hússzelet mellé „mezei” rizs köretet.)

Az avokádó rákocskákkal és koktélszósszal érkezik. Ez az a tipikus „egzotikus” fogás, ami már oly régen épült be, hogy egy magyar kávéház is sajátjának tekintheti. És kell is ide, és jó is ez itt.

És akkor a carpaccio. Ugye nem kell mondanom, hogy ettől tartottam a legjobban? Hiszen itt a frissesség és a minőség kulcsfontosságú.
Nem lesz olyan kép, ami visszaadná, hogy milyen tökéletes itt ez a fogás. A csodaszép vörös bélszín, a kis parmezánforgácsokkal és a rukkolaággyal pillanatok alatt a pirítósok tetején, majd a gyomrunkban végzi.
Én itt megálltam volna, de az alkalmazottak nem engednek a hely egyik specialitása, a tiramisu nélkül. Hát jó, jöjjön. Nem mondom senkinek, hogy én marhára nem szeretem ezt az édességet, és hogy a hússal már bőven le lettem kenyerezve...
Peti elé tolom hát a tálat, akivel szent megállapodásban vagyunk: bármi kerül elénk, kóstolunk, aztán a felét a másiknak adjuk. Várok. Türelemmel. Nézem ahogy a kis kanálra egyre nagyobb adagokat kanalaz fel. Már az utolsó előtti falatnál tart, amikor rászólok. Legkedvesebb gyerekábrázatát elővéve mered rám: -Nem vettem észre, hogy megettem!

Kell ennél nagyobb dicséret?
A Gusto Cafe Budapestnek egy olyan oldalát hivatott bemutatni, amit sokan elfeledtek már, és amit az új épületek, új vendéglátóhelyek próbálnak kisatírozni. Pedig tagadhatatlan, hogy a múlt ebben a formában értékes és manapság is vonzó.
Nem kell mindig kaviár! - mondják. De egy jó kávé, egy jó bélszín, egy csendes terasz, egy hibátlan tiramisu és egy kellemes kávéház, kedves személyzettel sokszor jól jöhet.
A születésnapjuk ünneplésbe ti is bekapcsolódhattok. Sőt, ha később a ti születésnapotokat tartanátok itt, egy csinos különteremmel is bír a hely.


Gusto 25 - Ünnepeljünk együtt!
https://www.facebook.com/events/1129787060500107/
Gusto Cafe
Frankel Leo utca 12.
Szponzorált tartalom (x)