PROGRAMOK
A Rovatból

Idén márciusban lenne 80 éves Szécsi Pál: születésnapi emlékkoncert lesz az Arénában

Az egykor többmillió rajongó által ünnepelt ikonnak állít emléket a Szécsi Pál 80 emlékkoncert a Budapest Arénában, felidézve a legnagyobb slágereit, olyan ismert előadók tolmácsolásában, mint Miller Zoltán, Nagy Sándor, Pál Dénes és Serbán Attila.

Link másolása

Korának egyik legnagyobb magyar sztárja, a bársonyos hangú énekes, a „nők bálványa”, azaz Szécsi Pál márciusban lenne 80 éves. Az egykor többmillió rajongó által ünnepelt ikonnak állít emléket 2024. március 10-én a Szécsi Pál 80 emlékkoncert a Budapest Arénában, felidézve a legnagyobb slágereit, mint például a Csak egy tánc volt, az Egy szál harangvirág, a Gedeon bácsi, a Karolina vagy a Két összeillő ember, olyan ismert előadók tolmácsolásában, mint Miller Zoltán, Nagy Sándor, Pál Dénes és Serbán Attila.

Bár a hetvenes években nemigen voltak a Puskás Arénában, azaz akkor még a Népstadionban koncertek (1965-ben Louis Armstrong, ’86-tól pedig elsőként a Queen tudta megtölteni a Stadiont), de a kor ünnepelt hazai sztárjai akár egyszerre 70 ezer embert is bevonzottak a lelátóra már azzal, hogy a színészek-énekesek válogatott focicsapata évente összecsapott az akkori újságíró válogatottal. 1974. év elején meg arról szóltak a hírek, hogy azon a nyáron a jeles mérkőzésen a Koós-Aradszky-Szécsi csatársor vezeti fel a színész-énekes csapatot, azonban nem így lett. Az akkor 30 éves, de már milliók által ünnepelt sztár, Szécsi Pál ’74 márciusában, tragikus hirtelenséggel elhunyt.

Szécsinek mindössze pár év adatott meg arra, hogy a rivaldafényben álljon. A hányatott sorsú, apját hamar elvesztő, majd anyja által magára hagyott és így állami gondozásba került kissrác felcseperedve nyomdai segédmunkás és strandi kabinos volt, amikor a véletlen szerencse a tenyerébe emelte. A jóképű fiúból manöken lett, majd – még alig 21 évesen – néhány dalt is el kellett énekelnie a kifutón. Őstehetség, mondták, és fénylő üstökösként elindult énekesi karrierje, hamar az ország kedvencévé vált, dalait milliók dúdolták.

Életében két lemezt adtak ki tőle, a dalok azonban a mai napig élnek. Halála után még tíz lemezen jelentek meg a jól ismert dallamok, de a mai napig örömmel nyúlnak a régi slágerekhez napjaink előadói is.

Márciusban pedig a Budapest Arénában, a születésnapi gálakoncerten elhangzik majd az összes ismert Szécsi-dal, köztük az Egy szál harangvirág, a Gedeon bácsi, a Karolina, a Két összeillő ember, az Én édes Katinkám, a Csak egy tánc volt, a Szeretni bolondulásig, A távollét, a Kósza szél, a Mint a violák vagy a Pillangó, emlékezve a kor nagy előadójáról. Jegyvásárlás ezen a linken!

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk


PROGRAMOK
A Rovatból
3 budapesti hangulatos korcsolyapálya, ahová még el tudsz menni idén, ha a korizás szerelmese vagy
Körbenéztünk, mik azok, amik még nyitva vannak Budapesten. Ezek közül mutatunk most be hármat!

Link másolása

Az állandó műjégpályák mellett számos adventi vásárhoz kapcsolódva hoztak létre ideiglenes korcsolyapályákat is, azonban azok sajnos az ünnepek után bezártak, de még így is akad bőven lehetőségünk élvezni a városban ezt a téli sportot! Mutatunk is most három Budapesten található fedetlen korcsolyapályát, amik még februárban is működnek.

Városligeti Műjégpálya

Európa legrégebbi és legnagyobb területű, ma is működő szabadtéri jégpályája több, mint 150 éve, 1870. január 29-én nyitott meg a Városligeti-tavon. Ez egy igazi csodavilág, mindenkit elvarázsol, függetlenül attól, hogy valaki profi koris, vagy csak épp most ismerkedik az alapokkal. A vidám családi vagy baráti kikapcsolódás kicsiknek és nagyoknak egyaránt feltöltődést jelent, itt nincsenek szürke téli napok, csak jókedv, zene, tánc és nevetés. Jó hír, hogy idén újra a teljes pályán, 12 ezer négyzetméteren korizhatunk és a megszokott programok színesítik a csúszkálást, zene, a büfében finomságok, korcsolyaoktatás, a legkisebbek számára pedig bobby is bérelhető. További infokat a Városligeti Műjégpálya hivatalos oldalán találtok!

Jégpályaméret: 12 070 m²

Belépés: normál időszakban 3.000 Ft, kiemelt időszakban 4.000 Ft

Korcsolyakölcsönzés és élezés: van

Öltözőszekrény és ruhatár: van (Az érvényes belépőjegy ára tartalmazza a használatot)

Típus: fedetlen

Étel/ital: kapható

Nyitvatartás: február végéig

VIDEÓ: Videón is megnézheted a helyeket!

Budapest Park

Harmadik alkalommal tárta szélesre kapuit a Budapest Park téli mesebirodalma, a Jégvilág. Ennek középpontjában egy korcsolyapálya áll, amely idén több mint kétezer négyzetméteren várja a korizókat. De nem csak a pálya lett nagyobb, a megjelenésben és a kínálatban is találkozhatunk újdonságokkal.

Az egyik rögtön egy régi-új ismerős: a nyári évad egyik központi eleme a körpult, amely idén télen is a megszokott helyén maradt, és ahol bátran válogathatunk a különleges téli italkínálatból. Ez a pályáról közvetlenül is megközelíthető, de kori nélkül is látogathatjuk: a teraszról átívelő, romantikus kis híd vezet ide. Továbbá frissítették az étel-italkínálatukat is:  különféle - néhol egészen extrém - meleg frissítőket, vegetáriánusok számára is tökéletes harapnivalókat, illetve a fánk mellett újdonságként egy kis mediterrán nyarat is csempésztek az étlapra, ugyanis különleges formában kapható a spanyolok kedvenc desszertje, a churros is.

Továbbra is kölcsönözhetünk korcsolyát a helyszínen, illetve a kevésbé magabiztos korizóknak biztos támaszt jelenthet a jégpingvin, amelyet szintén bérelhetünk. További infokat a Budapest Park hivatalos oldalán találtok!

Jégpályaméret: több, mint 2.000 m²

Belépés: normál időszakban 2.500 Ft, kiemelt időszakban 3.500 Ft

Korcsolyakölcsönzés: van

Ruhatár: van

Típus: fedetlen

Étel/ital: kapható

Nyitvatartás: február 4-ig

Csepeli Jégpark

Február 29-ig csúszkálhatunk a Csepeli Jégparkban, amit a HÉV Szent Imre téri megállója mellett találunk. A különleges és izgalmas panorámájú pálya két nagyobb részből áll, amiket csodásan kivilágított jégfolyosó köt össze.

A Csepeli Jégpálya körül a fák gyönyörű karácsonyi díszítést és világítást kaptak, korcsolyakölcsönzési és korcsolyaoktatási lehetőség is van. További infokat a Csepeli Jégpark hivatalos oldalán találtok!

Jégpályaméret: több, mint 2.000 m²

Belépés: 2.000 Ft

Korcsolyakölcsönzés és élezés: van

Ruhatár: van

Típus: fedetlen

Étel/ital: kapható

Nyitvatartás: február végéig


Link másolása
KÖVESS MINKET:

PROGRAMOK
A Rovatból
10 izgalmas budapesti programötlet a borongós téli estékre
Szubjektív téli bakancslistánkban ezúttal olyan programokat, eseményeket, élményeket gyűjtöttünk össze, amik a legszürkébb napokat is tartalmassá teszik!

Link másolása

Van ez a fura becsípődése az embereknek, miszerint télen semmit sem lehet csinálni. Elvégre hideg van, minden szürke, meg amúgy is olyan korán sötétedik. Mintha az első mínuszok érkeztével automatikusan behúznánk a kéziféket: mostantól sorozatmaraton, forró tea és tavaszvárás van. Pedig az igazság az, hogy a téli hónapok alatt is rengeteg szuper élményben lehet részed – csak tudni kell, hol keresd őket. Ezúttal Budapest téli programjaiba ástuk bele magunkat, mutatjuk miket találtunk!

1. Detective Pub Tour

A 7 éve működő Detective Pub Tour a kültéri nyomozós játékok, a szabadulószobák és a kocsmatúrázás élményét gyúrta egybe. A koncepció teljesen egyedülálló hazánkban és Szelindi Miklós ötlete alapján jött létre. Itt nem a jól ismert szabadulószobákra kell gondolnotok, ugyanis ez egy mobilról játszható nyomozós kocsmatúra, ahol egy történet keretében, három kocsmába kell ellátogatnotok és közben feladványokat kell megoldanotok. Ahhoz, hogy az egyik helyről átjussatok a másikra, különböző játékokban kell jeleskednetek.

Fontos tudnivaló, hogy nincs kötelező alkoholfogyasztás, mert azt szeretnék, ha a játék, az új helyek megismerése és a társaság lenne a fontos egy-egy túra során. Minden játéknak saját története van, ezért könnyen belecsöppenhettek olyan szituációkba, mint az elnök fiának elrablása, de Harry Potter varázsvilága is megelevenedhet a szemetek láttára. A Detective Pub Tour céges csapatépítőnek, születésnapi programnak is kiváló!

2. Budapest Retro Élményközpont

A töretlen népszerűségnek örvendő Budapest Retro Élményközpont egy karnyújtásnyira az Erzsébet tértől, az Október 6. utca legelején csábítja időutazásra a magyar és a külföldi, csakúgy, mint a fiatal vagy épp idősebb közönséget. Nem is csoda, hiszen olyan felejthetetlen nosztalgikus utazásban lehet részetek, mint járőrözni igazi Lada rendőrautóval a Gazdagréti lakótelepen, megnézhetitek mi mindent vitt magával az űrbe Farkas Bertalan, de akár bemondóként is kipróbálhatjátok magatokat a korabeli Híradó stúdiójában. És ez csak néhány a több ezer különleges tárgyat bemutató létesítmény számtalan élménye közül, ahol egészen 1960-tól 1999-ig visszamehetünk az időben.

Akik ebben az időszakban nőttek fel, azok gyermekkoruk mindennapjait élhetik újjá, a fiatalabb generációk pedig megismerhetik szüleik, nagyszüleik hétköznapjait, miközben önfeledten szórakozhatnak az interaktív kiállításon. A történelmi időutazás biztos, hogy órákra leköt majd benneteket, így ha megéheznétek vagy megszomjaznátok, akkor kipróbálhatjátok a Retro Bisztrót is, ahol gyermekkorunk kedvenc ételeibe és italaiba is újra belekóstolhattok.

3. The Magic Budapest

Budapest sok varázslatos helyet rejt, azonban kevés olyan van, ahol igazán megelevenedik a mágia, és ahol úgy érezhetjük magunkat, mintha valóban Harry Potter világába csöppentünk volna. Ez a hely pedig nem más, mint a The Magic birodalom, mely nemcsak varázslatos szabadulószobákat rejt, de mára már több étteremmel is büszkélkedhet.

A Hajós utca 25. alatt található a The Magic Budapest első étterme, ami már többször elbűvölt minket. Alig néhány évvel ezelőtt nyitotta meg kapuit és pillanatok alatt a budapesti varázslók törzshelyévé vált. Nem csoda, hiszen különleges hamburgerek, színes gofrik, és füstölgő bájitalok mellett élvezhetik a látogatók a Roxfort kastély falait visszaidéző belső kialakítást. A mágikus kastély falai között amerre csak szem ellát, varázslényeket, életre kelt képeket és misztikus ereklyéket vehettek szemügyre közelebbről, miközben készülnek a fantázianevekkel ellátott mágikus fogások, melyek mindegyike különleges köntösben érkezik hozzátok.

Tavaly nyitotta meg kapuit a The Magic II., mely még nagyobb területen, kibővült étlappal és még több bűbájjal vár benneteket a Nagymező utcában. Ha szeretnétek kicsit kiszakadni a hétköznapokból, megfeledkezni a külvilágról, és olyan nyalánkságokat kóstolni, mint a Mágikus zuhatag burger, a Varázsigés tekercs vagy a Csokitulátus desszert, akkor nem is találhatnátok jobb helyet Budapest legvarázslatosabb étterménél.

4. Pirate Empire - A Kalóz Birodalom

2022-ben nyitotta meg kapuit a Pirate Empire, amit a jól ismert közönségkedvenc, a The MAGIC Budapest tulajdonosai csinálnak. A kalózlegendárium, ezen belül is leginkább A Karib-tenger kalózai filmek adták az inspirációt a különleges étteremhez, melyet minden korosztály garantáltan élvezni fog.

A belső kialakítás egészen lenyűgöző, a földszinten kikötőt formáltak, lőporraktárakkal, rumossufnikkal, csordogáló vízzel, a falból folyó örök élet elixírjével és egy gigantikus krakenszoborral, odafent pedig maga a fedélzet és a kalózkapitány dolgozóasztala vár. A hangulatot tovább fokozzák a kalózoknak és a legénység tagjainak öltözött felszolgálók, a csatadalok és tengeri énekek, meg persze a tematikus ételek.

Tipp: Ha ott jártok mindenképp kóstoljátok meg a fekete buciban szervírozott A fekete gyöngy hamburgert, amiben lilahagyma lekvár, dupla sajt és bacon öleli körbe a marhahúspogácsát, de nem érdemes kihagyni a Tortugai kalózok hírhedt tésztái közül a Szirének éneke névre keresztelt fekete spagettivel készült, tejszínes szószos tenger gyümölcsei tésztát és a Barbossa végzete browniet is érdemes megkóstolni!

5. Unicum Ház

A családi vállalkozás székhelye 1892-ben került a Soroksári útra, amely azóta is a Zwack otthonául szolgál. Az itt kialakított látogatóközpont vagyis az Unicum Ház a történelemmel párhuzamosan haladva meséli el az alapító család, a cég és a minden szempontból jótékony hatású Unicum történetét.

A kiállításon a látogatóknak először levetítenek egy 20 perces filmet, ez után pedig indulhat a régi italokban, személyes relikviákban és egy 17 000 darabos minipalack gyűjteményben gazdag tárlatfelfedező séta. A múzeumi program talán legérdekesebb része az idegenvezetővel bejárható régi lepárló épülete és a mintegy 2500 négyzetméteres pince, ahol évi több mint 3 millió liter Unicum készül. Itt megnézhetitek és meg is szagolhatjátok azt a rengeteg gyógynövényt, amelyek közül néhány jó eséllyel az Unicum titkos receptjének is a része lehet.

6. Sweet Escape

A Nagyvárad téri metróállomás közelében található Budapest egyik legjobbra értékelt szabadulószobája, a családbarát Sweet Escape. Tölts el együtt barátaiddal egy összezárt órácskát, és jussatok ki együtt a szabadulószobából! Ne féljetek semmitől, a Sweet Escape mind a 4 szabadulószobája ijesztgetés és horrormentes, az egyetlen izgalmat az idő múlása okozza majd, no meg a sok furfangos fejtörő!

Nevük egyébként máig népszerű első játékukra utal, melyben változatos, ötletes és egyedi feladványokat, sok-sok fejtörőt és ügyességi feladatot megoldva fedhetitek fel a végtelen csoki titkos receptjét. Az édesszájúaknak kihagyhatatlan a hasonlóan furfangos, mézeskalácsház tematikájú szoba, de cowboyok bőrébe is bújhattok, ahol bankrablókat kell fülön csípni és minél több pénzt megmenteni vagy kimenthetitek a Bűvös Toronyból a királykisasszonyt. A Sweet Escape ráadásul ár-érték bajnok a verhetetlen árakkal, és a szabadulós játékon túl a helyszínen mókás kvízjátékot és szabadtéri kincskereső játékot is kínál, ha többórás vagy épp többkörös, színes csapatépítő programot terveztek cégeteknek, osztályotoknak, vagy családotok számára. Ráadásul a szervezést is leveszik a vállatokról! Remek első választás, ha szeretnél belekóstolni a szabadulószobák világába!

Tipp: Ha csapatépítő programot szerveznétek, akkor az interaktív nyomógombos kvízjátékot mindenképpen ajánljuk, ami Vetélkedőszoba néven fut.

7. Light Art Museum

A Hold utcai piac helyén 2022. nyarán nyitott meg a LAM, vagyis a Light Art Museum, ami a világ egyik első olyan kiállítóhelye, amely a fényművészeti alkotások gyűjtésével és azok bemutatásával, valamint a tevékenység kutatásával foglalkozik.

Új kiállításuk a Superluminal 2024. május 20-ig lesz látható, ahol közel negyven hazai és nemzetközi művész utóbbi években készült alkotásait vagy kifejezetten erre az alkalomra létrehozott fényobjektjeit, installációit és immerzív fény-/térkonstrukcióit láthatjátok. A válogatás leghangsúlyosabb szeletét azok a művek adják majd, melyek a fény fizikai és élettani jelentőségével és funkciójával foglalkoznak, és korunk olyan égető kérdéseire reagálnak, mint a globális felmelegedés, a klímaváltozás, a fenntartható ökoszisztéma és a biodiverzitás.

A Superluminal kiállításhoz tárlatvezetések is kapcsolódnak heti 6 alkalommal:

kedden 16.00 és 18.00 órakor

pénteken 15.00 és 17.00 órakor

szombaton 10.00 és 12.00 órakor.

A vezetés keddenként ingyenes, egyéb alkalmakkor 1000 Ft/fő összegért foglalható hely korlátozott számban.

Nyitvatartás: mindennap 10-től 22.00 óráig.

8. Cat Museum Budapest

A Cat Museum Budapest egy nyugodt oázis a Bajcsy Zsilinszky úttal párhuzamosan futó Vadász utcában. Ha valami miatt nem tarthattok otthon állatot vagy szeretnétek jobban megismerni a különböző macskafajtákat, jó program lehet, hiszen a helyszínen 10 különleges cica várja a simogató kezeket, mind nagyon barátságosan és bújósak.

Itt nemcsak nézhetitek a játszadozó cicákat, akiket simogathattok is, de a hely – ami egyébként kétszintes, mert van egy méretes galériarész is – minden ízében a macskákról szól. A falakat cicás festmények borítják, melyek között vannak antik festmények, illetve olyanok, amelyek Budapest jellegzetes tereiben (például Halászbástya, Gellért fürdő) ábrázolják a macskákat, de a legötletesebbek azok, melyek klasszikus festmények cicásított verziói. A kortárs festmények legnagyobb része egyébként meg is vásárolható. Van szelfifal is, meg mindenféle ajándéktárgy, a kulcstartótól kezdve a párnákon és az ékszereken át a pólókig, sőt a világ legdrágább kávéja, a cibetmacskakávé is kapható náluk.

A falakon nemcsak cicás képek vannak, hanem mindenféle érdekes kultúrtörténeti információk a macskákról, sőt, a galérián egy róluk szóló dokumentumfilmet is megnézhettek, és van egy olyan tabletes kvíz is, amin tesztelhetitek tudásotokat a macskákkal kapcsolatban. Emellett különböző workshopokon is részt vehettek, ahol elsajátíthatjátok hogyan kell akvarellel vagy akrillal cicát festeni.

Fontos, hogy érdemes előzetesen időpontot foglalni hozzájuk, hiszen a cicák védelme érdekében maximalizálva van a látogatók létszáma, illetve csak 8 éves kortól lehet részt venni a programon.

9. Balta Dobálás

Budapest első és eddig egyetlen baltadobálós helye a Dohány utcai BAZ Beer Bar alatti pincében található, ahol 23 pályán dobálgathatjuk a baltát és a dobócsillagot. Vastag falapokra kell célozni, melyekre felfestették, melyik részük hány pontot ér, a többi szabályt viszont mi magunk alkothatjuk. A veszélytől nem kell tartanunk, mert figyelnek a biztonságra, ezért a pályák dróthálóval vannak elválasztva egymástól, de ha kicsit fokoznánk az adrenalint, akkor például UV-fényben is dobálhatunk. A baltadobálás legény- és leánybúcsúra, szülinapra, csapatépítésre, vagy extravagáns pároknak még randira is tökéletes program, de akkor is, ha csak úgy lemennénk egyik délután, hogy kicsit levezessük a stresszt, és ne vigyük haza az aznapi feszkót. Ha ez megvolt, akkor a fenti sörözőben még megihatunk egy jól megérdemelt sört, de akár előtte is levihetjük a pincébe, hogy még felszabadultabban induljon a játék.

10. Magyar Zene Háza

A Magyar Zene Háza széleskörű és nagyszámú programkínálattal vár benneteket. A Hangdimenziók – Zenei utazások térben és időben című állandó zenetörténeti kiállítás mellett változatos koncertműsorból – klasszikus, népzenei, globálzenei, pop, jazz, elektronikus zenei események –, sokrétű zenepedagógiai programokból (iskolásoknak szóló, családoknak szóló, workshop, egyéb interaktív) és zenéhez kötődő szabadegyetemi előadásokból lehet válogatni.

A Magyar Zene Háza hármas osztatú, mind az épületet, mind az intézményi felépítést tekintve. A föld alatti térben egy állandó és egy időszaki kiállító tér kapott helyet közel 2000 négyzetméteren, illetve egy egyedülálló hangdóm. A park szintjén kialakított két belső terem élőzenei programok, koncertek és workshopok szervezésére ad lehetőséget, míg a tó melletti szabadtéri kerthelyiségben baráti beszélgetések mellett élvezhetjük a szabadtéri színpad koncertjeit, előadásait. Az épület emeleti szintje az elmélyüléshez, a tanuláshoz és az oktatáshoz kínál könyvtárat elsősorban a populáris zene világából, illetve a zenepedagógiai termekben foglalkozásokkal viszi a fiatalokat közelebb a zenéhez.

Link másolása
KÖVESS MINKET:


PROGRAMOK
A Rovatból
Állatalakoskodó farsang lesz idén is Panyolán, még a polgármester is beöltözik, pulyaszedőként incselkedik
Február 3-án a hagyományőrző rendezvény sok-sok régi szokást idéz vissza, ráadásul jönnek a környező településekről, sőt a határon túlról is felvonulók.

Link másolása

Idén is lesz február 3-án, szombaton farsangi állatalakoskodó felvonulás Panyolán. A hagyományőrző rendezvény sok-sok régi szokást idéz vissza. Az ötutcás kis falu megtelik élettel, számos alakoskodó jelmezessel futhatunk össze, akik incselkednek, játszanak - beleélve magukat a szerepbe.

Medve, gólya, kecske, pulyaszedő, cigányasszony, tallas, sirató férfiak és nők. Ilyenkor felcserélődnek a szerepek, mint hajdanán, az 1960-as televíziós forgatáson és az Ujváry professzor könyvében olvasott oldalakon. Jelenetek, néptáncos, népzenei csapatok ropják és húzzák a muzsikát egész nap és színesítik a programokat a felvonuláson.

A szervezők déltől várják a nézőket, felvonulókat, hogy 14 órától együtt éljék át ezt a régi népszokást, amelyet hajdanán a nagyszülők, ükmamák és papák téli estéken a fonóban idéztek meg.

„Szeretnénk minden évben farsang idején ezt a Szamosmenti hagyományt felidézni. Ha nem is úgy, mint hajdanán tették az ősök, de az értékét, a hangulatát a mai gyermekeknek is bemutatni. Ők is érezzék a közösség erejét, a felvonulók önfeledt játékát, hogy majd tovább tudják adni az utánunk jövő nemzedéknek”

- mondta Muhari Zoltán, Panyola polgármestere, aki maga is jelmezbe bújva, pulyaszedőként incselkedik a faluba érkezőkkel, viccelődik a gyermekekkel.

„Továbbá az is nagy öröm számomra, hogy immáron második alkalommal tartanak velünk határon túlról a nagykászoniak, akik az ottani hagyományokat hozták el nekünk. Így távolságot nem ismerve élhetjük át egymás régi farsangi élményeit. Összeköt minket a Szamos, a határokat elfeledve élő örökségünket tudjuk közösen népszerűsíteni. A másik fontos dolog, hogy évről évre egyre több települést, civil szervezetet tudunk megszólítani és bevonni a közös játékba. Idén több szomszédos településről és a vármegyeszékhelyről is érkeznek hozzánk. Hat helyszínen keresztül haladnak a felvonulók, ahol minden megállóban láthatunk egy-egy jelenetet vagy táncos produkciót a fehérgyarmati KisDeák, a tunyogmatolcsi és a Szatmár Néptáncegyüttes és a Szatmár Alapfokú Művészeti Iskola Cifra Bandája előadásában. Igazi látványosság a hargitaiak télűző jelenete, azaz a nagykászoni bikaütés és szalmaégetés. Közben a fesztiváltéren egész nap disznótoros ételeket, farsangi fánkot, egyéb finomságokat vásárolhatnak az ide érkezők. Este sem maradnak programok nélkül, Boka Gábor képmutogató vásári komédiás János vitéz c. vidám előadása szórakoztatja a közönséget a Közösségi Házban. Majd népzene és táncház a Csipkés Együttessel" - zárta gondolatait a polgármester, Muhari Zoltán.

Bővebb információ ITT.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


PROGRAMOK
A Rovatból
A nyár egyik különlegessége lesz a Magyar Tavak Fesztiválja: a Velencei-tónál, a Tisza-tónál és a Balatonon
Mivel a komolyzenei előadások a megszokottól teljesen eltérő, természetes környezetben zajlanak, a hangulat és a művészi élmény ebben a formában sehol máshol nem található meg az országban.

Link másolása

A Magyar Tavak Fesztiválja néven, több helyszínen még több érdeklődőt fog elkápráztatni a nyár nagy eseménye - ígérik a szervezők.

A 2024-ben három helyszínen jelentkezik a fesztiválsorozat a Velencei-tónál, a Tisza-tónál illetve a Balatonon. A kultúra, az egészséges életmód és az aktív pihenés a természet csodálatával egészül ki, hiszen ez a fesztivál bemutatja hazánk legszebb régióinak növény- és madárvilágát, sőt, a környék népi kultúráját is.

Mivel a komolyzenei előadások a megszokottól teljesen eltérő, természetes környezetben zajlanak, a hangulat és a művészi élmény ebben a formában sehol máshol nem található meg az országban.

A Tisza-tónál:

2024-ben július 26-án, 27-én és 28-én tizenegyedik alkalommal rendezik meg a Természet Operaháza a Tisza-tavon eseményt.

Ha a zene lélekemelő élményét és a természetben való mozgás örömét ötvözzük, abból olyan szabad ég alatti „zeneterápia” születik, amely valódi felüdülést hoz testnek és léleknek. Nemesen egyszerű gondolat, mégis minden benne van, ami valódi gyógyírt jelent a passzív, ugyanakkor stresszes életmódra és a hangulatromboló, üldögélős bezártságra is, ami korunkban a legtöbbünket jellemez - írják.

To'Pera

Nyári kiruccanás és komolyzenei koncert – csodálatos tóparti varázslat. Ha a szabad ég alatti nyári fesztiválok világa eddig idegen volt számodra a zenei stílusok miatt, és akkor is, ha annyira imádod őket, hogy más műfajokat is szívesen hallanál festői helyszínen, exkluzív környezetben: fogadd el a Tisza-tó tündérének meghívását a komolyzenei koncertre!

Tour D'Opera

Ha kedveled a zenét, a mozgást és a nyarat, akkor érdemes benevezned a Tour D'Operára, hogy testközelből lehessen részed abban a rengeteg élményben, amit a Tisza-tó környéke kínál. A 67 km-es távon bőven lesz alkalom szusszanni is: mindegyik megállóban komolyzenei minikoncertet élvezhetsz, és különleges meglepetésekben lesz részed!

Boat D’Opera

A Boat D’Opera elnevezésű hajós rendezvény a tiszai hajósok világát megidézve nyújt egyedi élményt a résztvevőknek. A fellépő művészek különleges helyszíneken kápráztatják el a résztvevőket előadásukkal. Az Abádi kikötőből indulva az abádszalóki öböl természeti szépségei is különlegessé teszik ezt az eseményt ahol számos madár faj fellelhető és közelről megfigyelhető a csónakokból.

Bővebb információkat ITT találsz.


Link másolása
KÖVESS MINKET: