KULT
A Rovatból

Tilla: Ha Madonnának ilyen hangja lett volna, lehet, hogy szűz marad – folytatódott a Sztárban sztár leszek

Köllő Babett megszólalni sem bírt Solymár Matyi produkciója után, a TV2 kijátszotta az ukrán menekült kártyát, és kiderült, hogy néha a közönségben jobb énekesek vannak, mint a színpadon.

Link másolása

Szentes Henrietta saját bevallása szerint színésznő Angliában, kint „naturelnek” tartják, ő „method actor”, aki volt már recepciós, pincér, businesswoman, vámpír, tündér. A vámpírt mondjuk el is hiszem, csak szerintem az a civil foglalkozása. „International” karriert épített fel, el tudja képzelni, hogy csillagot kap Hollywoodban. (Esetleg dobócsillagot.)

Madonna Like a virginjét hozta – azt nem mondhatom, hogy énekelte. Azt nem tudom, Londonban miről ismerik fel, de remélem, nem az énekléséről, mert akkor biztos gyakran megverik.

Tilla foglalta össze jól:

„Ha Madonnának ilyen hangja lett volna, lehet, hogy szűz marad.”

Lássuk be, ez a csaj mindent összekamuzott magáról.

Igaz, Henrietta még jónak számított az utána következőkhöz képest. Beindult a pancsercunami, a gagyiságméter kiakadt. A tehetség hiányán kívül az kötötte össze őket, hogy – állítólag – mind Angliában él. Ez valahol megnyugtató.

Bara is Angliából érkezett. Ilyenkor persze kicsit már aggódunk, de a jól ismert dramaturgia szerint sejthetjük, hogy ő jó lesz, és annyi szenvedés után megváltást hoz.

Amy Winehouse Valerie-jét énekelte. Egyébként szerintem nem volt annyira jó, a hangutánzás egyáltalán nem stimmelt, lehet, ezért tették a sok rossz után, hogy jobbnak hasson. Joci szerint csak az önbizalom hiányzott. Négy igent kapott, de végül Pápai Joci meggyőzte mestertársait, hogy lépjenek vissza. Nem vagyok meggyőződve róla, hogy Bara örült ennek, bár utána Tillának azt mondta, ő is Jocit választotta volna.

A következő blokkban mindenki megütötte a mércét, bár üthették volna némely versenyzőtársukat is. Volt tapolcai lány, Highway to Hellt éneklő rockdíva, és cowboy, aki saját bevallása szerint lépett már fel nudista hajón 1500 meztelen ember előtt. Illetve jött Noémi, aki már szerepelt a műsorban, Majka csapatából esett ki, de most megint őt választotta.

Ma még nem volt szomorú történet, úgyhogy ideje volt beadni a TV2 válaszát Herceg Erikára.

Victorá Koloszova sorsa valóban szívszorító, édesanyjával menekült Ukrajnából Magyarországra a háború elől. Édesapja sajnos nem tarthatott velük és nem is tudják, mi lehet vele.

Kiválóan énekelte Sia I’m Alive című dalát. Bár hangutánzásról nem igazán beszélhetünk, de a műsornak ebben a szakaszában ezt még nem veszik olyan szigorúan, és nem meglepő módon tovább is jutott. A fiúk valamiért úgy érezték, női kezekben jobb helyen lenne az ukrán énekesnő, Tóth Gabi viszont nem akart harcolni a háborúból érkezett lányért, így hát Babett ölébe hullott.

Tiv Tivy a Tik-tokról lehet ismerős, annyit mondok: Szökik a málna. A kipattintott srácnak egész jó a dumája, miközben játssza az önelégült izomagyat, vannak önironikus kikacsintásai, de nem vagyok meggyőződve róla, hogy mindig érti, amit mond.

Ars poeticája:

„Ha csaj lennék, összejönnék magammal és csalnám magamat magammal.”

Énekelni nem tud, de hát nyilván nem is ezért jött. Volt itt kacagás és mulatás, az fel sem merült, hogy szavazzanak róla.

Rég szenvedtünk úgy igazán, és ez nem maradhatott így. Volt itt kérem Sandokan, Julie Andrews, Edith Piaf és Hair. Illetve ezt ígérték, de amit kaptunk, ahhoz képest a köröm a palatáblán felér egy Freddie Mercuryval.

Szentmártoni Norman musical színész az Operett Színházból, a szaxofonos Szt. Martin fia. Én ezt nem árultam volna el a helyében, sosem szimpatikus, ha valaki a nehéz sorsával próbálja meghatni a zsűrit.

Pozitívum, hogy nem musicallel érkezett, hanem egy pop-rock egyveleggel. Végre valaki próbálta a megidézett előadók hangját is utánozni, ráadásul sikerrel. Volt némi küzdelem a mesterek között, de Babett nem hagyta magát, és elvitte Normant, akit persze nagyon jól ismer a színházból.

A 15 éves, izgulós Magdics Gréta csak szakmai véleményt szeretett volna kérni. De kár volt aggódnia, úgy énekelte a Hagylak mennit, mintha maga Tolvai Renit hallottuk volna. Ahogy telik az idő, egyre ritkábban fordul elő, hogy egyetértek Tóth Gabival, de most igazat kell adnom neki:

„Te 15 évesen úgy énekelsz, mint a nagy dívák.”

Csorba Gyuszi sokat élőzik Tik-tokon, és úgy érzi, ez elég is. Nem. Mentségére szóljon, be is vallotta, hogy énekelni nem tud, csak bulizni jött.

Feledje a múlt homálya a produkciót. Mondjuk Gyuszi egy Cyla hasonmás versenyen abszolút dobogós lehet, én ebbe az irányba mennék a helyében.

Némi szürreális rimánkodás után Joci tovább vitte. Ahogy mondani szokás, legyenek boldogok, csak ha lehet otthon, a négy fal közt csinálják.

Végre történt valami szokatlan: Majka a közönség soraiból rábeszélt egy lányt, hogy menjen ki a színpadra énekelni. A hazai tehetségkutatókban azt hiszem ilyet még nem láttunk (külföldi példa azért akadt már). Hogy ez mennyire volt előre lezsírozva, nehéz eldönteni, mert a hölgy, mint kiderült, törzsnéző. Mindenesetre, ha tényleg nem készült előre a lehetőségre, ahhoz képest nagyon jól énekelt.

Mint elmondta, azért nem jelentkezett még eddig a versenybe, mert otthon nem támogatják.

A mesterek viszont mind igent mondtak neki. Mivel az egész Majkától indul, így az ő csapatában találkozhatunk vele a folytatásban.

Szabó Fruzsina személyi edző 16 évesen kezdett énekelni. Azért jött, hogy meglepetést okozzon, és ez sikerült is, ráadásul kellemeset, ami azért ebben a műsorban nem magától értetődő.

Fruzsi valamiért nagyon szeretett volna Pápai Jocihoz kerülni, így hát a többi mester kihozta a helyzetből a legtöbbet, és halálra szívatták Jocit. Az énekes térden állva rimánkodott Babettnek és Majkának.

Közeledett a vég, de jött még Solymár Matyi, aki Kings of Liontól a Sex On Fire-t hozta. Jól énekel, a nők imádják - Babett megszólalni is alig bírt, és nem is merte elvinni a srácot a csapatába -, de azért lássuk be, a Matyi nem egy rockernév, ezen még dolgozni kell.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


KULT
A Rovatból
Az egész hazai sztárvilág gyászolja a 36 évesen meghalt Ferich Balázst: „Mérhetetlen fájdalom”
Tóth Gabi, Czutor Zoltán és a Carson Coma is kifejezte együttérzését. A Supermanagement társtulajdonos-ügyvezetője csütörtök hajnalban halt meg hosszú betegség után.

Link másolása

Az egész hazai zenei világ gyászolja a 36 évesen meghalt Ferich Balázst, a Supermanagement nevű kiadó-menedzsment társtulajdonos-ügyvezetőjét.

A zenei szakember számos hazai sztárnak, köztük Azahriah-nak, a Wellhellonak és Dzsúdlónak volt a menezdzsere.

Ferich Balázsról a Supermanagement másik alapítója, Tóth Gergő megható sorokkal búcsúzott a Facebookon.

„2012-ben vettük be a Blind Myselfbe basszusgitározni. Pillanatok alatt lettünk barátok. Rengeteget segített a zenekar dolgainak intézésében. Veleszületett tehetsége volt a menedzseléshez.”

A Supermanagement Facebook-oldalán csütörtök délután közzétett bejegyzésére azóta több mint ezer hozzászólás érkezett, köztük számos hazai sztár is kifejezte a részvétét. A Carson Coma zenekar egy fekete szívvel fejezte ki együttérzését, az AWS gitárosa, Brucker Bence pedig egy érzelmes üzenettel köszönt el Ferich Balázstól.

„A folyamatos profi és maximalista hozzáállásod mindig irigyeltem és nagyon nagy hatással volt rám! Ha nem ismerlek, bizony nem lennék ott ahol. Mindig emlékezni fogok rád!”

- írta többek között a zenész.

„Őszinte részvétem” - írta a hozzászólások között Azahriah gitárosa, Szabolcsi Fészek.

„Őszinte részvétem Gergő, sok erőt a családnak mérhetetlen fájdalom…” - írta Tóth Gabi.

„Végtelenül sajnálom, sok erőt kívánok Gergő!” - üzente megrendülve Czutor Zoltán.

Antal Timi énekesnő egy korlátozott ideig elérhető Instagram-sztoriban, egy fekete-fehér fotóval emlékezett meg, a képhez pedig azt írta:

„Ég Veled, Balázs!”

via Blikk


Link másolása
KÖVESS MINKET:

KULT
A Rovatból
Teljes a káosz: az RTL úgy cserélgeti a főműsoridős műsorait, hogy erről már nem is szól
Teljes a fejetlenség a csatornánál, néhány nap alatt két fontos műsor ismétlése is csődöt mondott. Így hétköznap este ismét jöhetnek a pajkaszegiek.
Maier Vilmos - szmo.hu
2024. április 19.


Link másolása

Ember legyen a talpán, aki követni tudja az RTL hétköznapokat érintő műsorváltozásait. A csatorna láthatóan nem tudja, mihez kezdjen Az álommeló második évada utáni sávval, ahol egyre-másra bedőlnek a korábbi műsorok ismétlései.

A március 25-én indult álláskereső reality után először a Gólkirályság első évadát ismételték, elfogadható eredményekkel, írja a Sorozatwiki. Április 8-tól Az Árulók – Gyilkosság a kastélyban első évadát tűzték műsorra ugyanott, katasztrofális nézettség mellett.

Ezért most hétfőtől ebben az időpontban a Házasodna a gazda tavaly őszi, 6. szezonjának ismétlését kezdték el, ami két nap után szintén beleállt a földbe. Így péntektől, vagyis április 20-tól inkább egy újabb bőrt lehúznak Pajkaszeg lakóiról, és elkezdik A mi kis falunk hatodik szezonjának újravetítését.

A magyar sorozat után az RTL Híradó – Késő esti kiadás 10 perccel korábban, 22:40 helyett, 22:30-kor lesz látható a csatornán. Ezt követően a Gyilkos elmék 23:15 helyett, 23:05-kor kerül majd képernyőre.

A műsorváltozás a szombati és a vasárnapi napokat nem érinti.

Link másolása
KÖVESS MINKET:


KULT
A Rovatból
Fotók: Eltemették Tordy Gézát
Ernyey Béla közös emlékeket idézve búcsúzott Tordy Gézától. Óriási szívű, nagystílű ember volt - mondta. A Vígszínház társulata nevében Lukács Sándor színművész búcsúzott.

Link másolása

Családja, barátai, pályatársai, tisztelői kísérték utolsó útjára Tordy Géza Kossuth-díjas, kétszeres Jászai Mari-díjas színművészt, rendezőt, érdemes és kiváló művészt, a nemzet színészét, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagját csütörtökön Budapesten, a Farkasréti temetőben.

A 85 éves korában, március 30-án elhunyt színművész búcsúztatásán elsőként a jövő színésznemzedéke nevében Szőcs Artur mondott beszédet. A színész-rendező felidézte, hogy Tordy Gézát még színművészetisként ismerte meg, majd 15 évadot dolgoztak együtt. Kiemelte: Tordy Gézát ízig-vérig érdekelte a színházcsinálás, fontos volt számára a csapatmunka.

Ernyey Béla közös emlékeket idézve búcsúzott Tordy Gézától. Óriási szívű, nagystílű ember volt - mondta a művészről, akivel 1963-ban találkozott először, és akihez élete leghosszabb barátsága fűzte.

A Vígszínház társulata nevében Lukács Sándor színművész búcsúzott, színészkollégája játékát és közös munkáikat idézte fel. Mint mondta, Tordy Gézában nagy erők lakoztak, nagy dühök és nagy szenvedélyek.

A színészet illanó pálya - fogalmazott. A kincs az az üzenet, amelyet át tudunk adni úgy, hogy a lelkekben minél tovább megmaradjon. "És te, Gézus, ezeknek az üzeneteknek katartikus átadója voltál" - mondta.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk

KULT
A Rovatból
Barátja és kollégája megható szavakkal búcsúzott a néhány napja meghalt magyar menedzsertől
Ferich Balázs Azahriah mellett a Wellhello, a Follow The Flow vagy az Anna and the Barbies partnere is volt. Az egész zenei szakma megrendülten búcsúzott a szakembertől.

Link másolása

Ferich Balázs halálát mi is megírtuk. Tóth Gergő, a menedzser üzlettársa és barátja jelentette be közösségi oldalán a hírt, egy rendhagyó megemlékezéssel. Ebből idézünk.

2012-ben vettük be a Blind Myselfbe basszusgitározni. Pillanatok alatt lettünk barátok. Rengeteget segített a zenekar dolgainak intézésében. Veleszületett tehetsége volt a menedzseléshez. Együtt találtunk ki minden hülyeséget is, nagyon egy húron pendültünk, ami a poénkodást illeti. Néha nem voltak határaink ebben, sokan nem is értették a vicceinket. Mi viszont nagyokat nevettünk együtt. A Blind egy underground banda volt, de a Bazsival töltött időszak volt az egyik legsikeresebb korszaka.

Amikor felvettek a Magneotonba és belekezdtem a zenekarok menedzselésébe, minden áldott nap a melómról beszéltem vele. Ő ajánlotta a Cloud 9+-t, én pedig megmutattam a főnökeimnek. (...) Amikor megalapítottuk a Supermanagementet, hatalmas kockázatot vállaltunk. A mai napig hatalmas hálát érzek a Wellhellónak, hogy bíztak bennünk, hiszen feladtak egy nagykiadós hátteret két fekete humorú hülyegyerek által összegrundolt, no name vállalkozásért. Velünk tartottak az újrakezdésben. Egy pici lakásban volt az első irodánk, Bazsi albérletében. Az első pár hétben csatlakozott az Anna and the Barbies és leszerződtettük a Follow the Flow-t. Aztán egyre nagyobb lett a cég. Megszállottként dolgoztunk, 24/7-ben. Egyre nagyobb irodákba kellett költöznünk, egyre több szuper, aranyos kollégánk lett. A cloudos Biksi Gabi beajánlotta nekünk Dzsúdlót, Szakács Geri a Follow-ból pedig Azahriah-t és Desht. A kis független kiadónkból, menedzsmentünkből komoly vállalkozás lett. (...) Bazsinak hatalmas szíve volt. Imádta a gyerekeit és feleségét, Dittát, a legjobb apuka volt, akit valaha ismertem. Soha nem emelte fel a hangját gyerekei jelenlétében, olyan kedves volt velük, hogy mindig ő lesz az egyik legnagyobb inspiráció számomra gyereknevelésben. (...) Persze voltak vitáink is. Egyszer nagyon megsértettem, és hiába kértem bocsánatot, egy darabig nem volt minden perfekt közöttünk. A kapcsolatunk akkor vált újra tökéletessé, amikor 3 évvel ezelőtt a legrohadtabb betegséggel diagnosztizálták. Az elmúlt időszakban soha semmin nem vitáztunk, mindent teljes egyetértésben csináltunk. Már most iszonyatosan hiányzik.

Nagyon szeretlek Bazsi.

– zárta megemlékezését Tóth Gergő.

Ferich Balázs három évig harcolt az életéért súlyos betegségével.

A zenésszakma részéről többen is búcsúztak a szakembertől:

Jajj, srácok... megrendülve állunk. Sok-sok szeretettel gondolunk Bazsira, a családjára és rátok, Geri. Őszintén együttérzünk és sok erőt kívánunk Nektek, az egész zenekar, a stáb nevében” – Anna and the Barbies.

Őszinte részvétem, Gergő, sok erőt a családnak, mérhetetlen fájdalom...” – Tóth Gabi.

Végtelenül sajnálom, sok erőt kívánok, Gergő!” – Czutor Zoltán.

Döbbenet, részvétem” – Molnár Tamás, fekete szíves emojival.


Link másolása
KÖVESS MINKET: