KULT

„Nem vagyok színész, pénzért hazudok” – Johnny Depp 61 éves

Megosztó figura, botrányhős, egyesek szerint erőszaktevő, mások szerint a #metoo áldozata - az az egy biztos, hogy a most születésnapos Johnny Depp a világ egyik legismertebb, és legtehetségesebb színésze.


Johnny Depp régi nagy kedvencem. Még jóval A Karib-tenger kalózai előtt ismertem meg, és jellemzően nem nagy blockbusterekben szerettem meg. Első találkozásom vele alighanem az Arizónai álmodozók volt, Emir Kusturica nagyszerű filmje.

A halott ember című, mára szinte teljesen feledésbe merült volt a következő. Jim Jarmusch rendező mozija elég fura, szürreális alkotás volt, pedig olyan nagy nevek tűntek fel még benne, mint Lance Henriksen, John Hurt, Robert Mitchum vagy Iggy Pop. De említhetném Tim Burton Ed Woodját, vagy a habkönnyű Don Juan de Marcót, ahol a nagy Marlon Brando méltó partnere lehetett Depp.

Persze vannak olyan filmjei is, amiket nem szeretek – kövezzetek be, a Cry baby mellett ilyen számomra az Ollókezű Edward is –, de ezekben sem a színésszel volt problémám.

Depp most ünnepli 61. születésnapját, ebből az alkalomból csokorba szedtünk néhány érdekességet a sztárról, aki az utóbbi években legtöbbször Amber Heardtől való viharos válása és az ehhez kapcsolódó per miatt került be a hírekbe.

– Ősei Angliából vándoroltak ki, de távoli felmenői között francia hugenották is vannak, akik még úgy írták a nevüket: Deppe. Németek, írek, sőt, afro-amerikaiak is találhatóak a családfáján.

– 16 évesen otthagyta az iskolát, mert zenész szeretett volna lenni. Bandájával olyan sztárok előtt lépett fel előzenekarként, mint Iggy Pop, a Duran Duran és a The B-52’s.

Nicolas Cage bíztatta, hogy próbálkozzon a színészettel, és ő intézte el, hogy elmehessen a Rémálom az Elm utcában castingjára.

Oliver Stone Deppet szerette volna szerződtetni A szakasz főszerepére, de a stúdió úgy vélte, Depp túl fiatal. A szerepet végül Charlie Sheen kapta annak ellenére, hogy két évvel fiatalabb Deppnél.

– Saját szigete van a Bahamákon.

– „Minden, amit 1999. május 27 előtt csináltam, csak illúzió, léteztem, de nem éltem. A lányom születése keltett életre” nyilatkozta egyszer.

– A Doktor Parnasszusért kapott gázsiját az elhuny Heath Ledger lányának adományozta. Jude Law és Colin Farrell is követte a példáját.

– Jó barátok voltak Marlon Brandóval, az idős sztár generációja egyik legtehetségesebb színészének tartotta Deppet.

– 1989-ben letartóztatták Vancouverben mert rátámadt egy biztonságiőrre.

– Születése óta rövidlátó, a bal szemére csaknem teljesen vak.

– Amikor Vanessa Paradisszal élt, megtanult franciául, hogy tudjon beszélgetni párja szüleivel. Paradise és Amber Heard mellett jó pár ismert hölggyel járt vagy élt együtt.

Randizott Winona Ryderrel, Lisa Mary Presleyvel, Jennifer Greyjel és Kate Mossal is.

Tim Burton gyerekeinek keresztapja.

– Visszautasította Bruce Banner szerepét a 2003-as Hulkban.

– Eredetileg ő lett volna a Mr. és Mrs. Smith férfi főszereplője, de más munkái elhúzódása miatt le kellett mondania. Ki tudja, ha nem lép vissza, talán Brangelina helyett Jangelináról beszéltünk volna?

– Az Oasis Fade-In-Out című számában ő gitározik az 1997-es Be Here Now albumon.

– 2015-ben Joe Perryvel, az Aerosmith gitárosával és Alice Cooperrel megalakította a Hollywood Vampires zenekart. 2023-ban Budapesten is felléptek.

– Egyszer azt mondta:

„Tisztázni szeretnék valamit: nem vagyok színész. Én pénzért hazudok.”

– Megvásárolta Lugosi Béla Los Angeles-i otthonát.

– Barbie babákat gyűjt a lányával.

– Fél a bohócoktól.

– Habár háromszor is jelölték Oscar-díjra, eddig még egyszer sem vihette haza a szobrocskát. Golden Globe-ot is csak egyszer kapott, bár 10-szer jelölték. Egyszer így nyilatkozott a díjakról:

„Közel sem olyan fontosak, mint amikor odajön egy tíz éves gyerek azzal, hogy »Szeretem Jack Sparrow kapitányt”«… na, az az igazi varázslat nekem.

- Következő filmjében, amit Terry Gilliam rendez, a sátánt fogja alakítani.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


KULT
A Rovatból
Mi lesz a Balaton Sounddal? Megszólaltak a szervezők
A legutóbbi zamárdi képviselő-testületi ülésen már elhangzott, hogy nem lesz több Sound a településen. Pumped Gabó is gyászolja már szeretett fesztiválját, de vajon mi lesz a Sound sorsa?


Nem sokkal a 16. Balaton Sound lezárulta után érkezett a hír, hogy lejárt a fesztivál szerződése Zamárdival. A Balaton-parti város polgármestere szerint így ez lehetett az utolsó alkalom, hogy a rendezvényre a településen került sor.

Korábban is voltak pletykák a fesztivál esetleges megszűnéséről, de akkor Vető Viktória, a Sziget Fesztivál és a Balaton Sound sajtófőnöke azt nyilatkozta, hogy nem foglalkoznak ezekkel a híresztelésekkel, mivel nincs napirenden a téma.

A sonline.hu azonban csütörtökön arról számolt be, hogy

a legutóbbi képviselő-testületi ülésen, amelyen a szervezők képviselője is részt vett, egyértelműen elhangzott, hogy az idei volt az utolsó Balaton Sound Zamárdiban.

Az Index megkereste a szervezőket, akik a hírre reagálva az alábbi választ küldték:

„A Balaton Sound jövőjét érintő hírekkel kapcsolatban továbbra is azt tudjuk megerősíteni, amit korábban is elmondtunk: egyelőre nincs döntés ebben a kérdésben. Az valóban helytálló, hogy

Zamárdi önkormányzatával még nincs megállapodásunk, de ennek az oka az, hogy az önkormányzati választások miatt erre még alkalom sem nyílt, hiszen az októberre felálló új testülettel lehet majd érdemben tárgyalni.

Ezért mi a nemsokára kezdődő Sziget Fesztiválra koncentrálunk, majd értékeljük a fesztiválszezont, és ezután fogjuk megválaszolni a jövőt érintő kérdéseket.”

A Balaton Sound a tematikus fesztiválok közé tartozik, hiszen többnyire DJ-k és elektronikus zenei formációk lépnek fel. A rendezvény 2007-ben nyitotta meg kapuit a Balaton déli partján, és a koronavírus-járvány miatt történt lezárásokig minden év júliusában megrendezték Zamárdiban. A Covid után 2022-ben újraéledt az esemény, amely az elektronikus zenét kedvelők számára a nyár egyik fő programjának számított.

A Sound Európa egyik legnagyobb elektronikus zenei fesztiválja, amelyet prémiumfesztiválnak is neveztek. Az esemény különleges atmoszféráját nemcsak a vízparti elhelyezkedése adta, hanem az is, hogy

az árak magasabb kategóriát képviseltek – cserébe a vendégek kényelmére és a tisztaságra nagyon odafigyeltek.

A fesztiválon számos világsztár megfordult, többek között Tiesto, Armin van Buuren, Calvin Harris, Martin Garrix, The Chainsmokers és Paul Kalkbrenner, de fellépett itt a The Prodigy, Moby, Fatboy Slim és a Faithless is.

A 2012-es fesztivált a European Festivals Awarddal tüntették ki a legjobb közepes méretű fesztivál kategóriában.

A koronavírus-járvány előtti években rekordszámú látogatót vonzott a Sound: 2016-ban 157 ezren, 2018-ban 165 ezren, míg 2019-ben már 172 ezren szórakoztak a fesztiválon.

A celebek közül a legnagyobb reklámot Pumped Gabo hozta a rendezvénynek, akire 2015-ben az Index figyelt fel egyedi tánca miatt.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

KULT
A Rovatból
Meghalt az Alf gyerekszínésze, Benji Gregory
A később visszavonult sztár az autójában hunyt el, kutyájával együtt. 46 éves volt.


Negyvenhat évesen elhunyt Benji Gregory, akit az Alf című sorozat Brian Tannerjeként ismert meg a világ. Június 13-án találták meg az autójában ülve egy bank parkolójában, az arizóniai Peoriában. Halálhírét most erősítette meg a testvére, Rebecca Pfaffinger a New York Timesnak. A szomorú eseményről az is kiderült, hogy Gregory mellett ült szolgálati kutyája, Hans, aki szintén elpusztult.

Pfaffinger elmondta, hogy a halál pontos okát még vizsgálják, de valószínű, hogy Gregory elaludt az autójában, és a nagy hőségben hőgutát kapott.

Hozzátette, hogy Gregory bipoláris személyiségzavarban és depresszióban szenvedett, és mindkét betegségét kezeltette.

Gregory már nyolcévesen ismert lett, amikor 1986-ban debütált az Alf című sorozatban, ahol a Tanner család legfiatalabb tagját, Brian Tannert alakította. A tévés szerepei között feltűnt A szupercsapatban és az Alkonyzónában is, és filmekben is játszott, például Whoopi Goldberg mellett az 1986-os Spiclik, sipirc című vígjátékban.

2004-ben Gregory visszavonult a színészettől, és a haditengerészetnél vállalt munkát. Élete végéig küzdött a mentális betegségeivel.

via 24.hu


Link másolása
KÖVESS MINKET:


KULT
A Rovatból
Meghalt Shelley Duvall, a Ragyogás színésznője
A színésznő évekkel ezelőtt beszélt arról, hogy lelkileg és pszichikailag nagyon megviselte a legendás film forgatása. Duvall 75 éves volt.


Csütörtökön 75 évesen elhunyt Shelley Duvall, akit a legtöbben Stanley Kubrick Ragyogásából és a Popeye-ből ismerhetnek. A színésznő álmában halt meg texasi otthonában, cukorbetegség szövődményei miatt. Halálhírét élettársa, Dan Gilroy közölte a The Hollywood Reporterrel.

„Drága, édes, csodálatos élettársam és barátom hagyott itt minket. Túl sokat szenvedett az utóbbi időben, most már szabad. Repülj, gyönyörű Shelley”

– mondta Gilroy, akivel 1989 óta éltek együtt.

Duvall állapota már korábban is aggodalomra adott okot. 2016-ban megjelent a Dr. Phil talkshow egyik epizódjában, ahol elárulta, hogy mentális betegségben szenved. „Nagyon beteg vagyok. Segítségre van szükségem” – mondta akkor.

Mielőtt a kilencvenes évek közepén Hollywoodból Texasba vonult vissza, Duvall virágzó karriert futott be. Sokoldalú és egyedi színésznőként rengeteg filmben játszott, és saját produkciós cégét, a Think Entertainmentet vezette, amely innovatív gyermekműsorokat készített, sztárfellépőkkel. Ezekért a produkciókért két Emmy-díjra is jelölték.

Színészi karrierje Robert Altman filmjeivel kezdődött, olyan alkotásokban szerepelt, mint a McCabe és Mrs. Miller, a Nashville és a Három nő. Utóbbiban nyújtott alakításáért elnyerte a Cannes-i Filmfesztivál legjobb színésznőnek járó díját.

A legnagyobb sikert Stanley Kubrick horror-klasszikusa, a Ragyogás hozta. A színésznő később elmondta, hogy a forgatás rendkívül megviselte, mivel Kubrick „heteken át napi 12 órán át sírásra késztette”, és számos jelenetet rengetegszer kellett újra felvenni.

Duvall a Ragyogás után még több filmben szerepelt, majd eltűnt a nagyközönség elől, és leginkább a produkciós cégével foglalkozott. Két évtizedes kihagyás után 2022-ben tért vissza a színészethez a The Forest Hills című produkcióban.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


KULT
A Rovatból
Új klip: Kökény Attila, Rakonczai Viktor és Charlie végre „Együtt a bárban”
A videóklipben az emblematikus whisky is előkerül, így koccintanak a művészek, és egy kis időre elképzelhetjük a három művészt, ahogy újoncként egy zongorával díszített, félhomályos bárban tarthatták első koncertjeiket.


Az együtt alkotó kultikus duó, Kökény Attila és Rakonczai Viktor gyermekkori vágya teljesült azzal, hogy új dalukat Charlie-val készíthették el. Az Együtt a bárban című közös igazi hangszeres, nyári örömzene, melyben a főszereplők felidézték első zenei kalandozásaik élményét egy jó hangulatú videóklippel együtt.

Egy csodálatos szinergia jött létre, amikor Kökény Attila és Rakonczai Viktor 2022-ben úgy döntött, hogy együtt folytatja a zenélést. Habár mindketten nagy hírnévre tettek szert az elmúlt évtizedekben, egymás között mégis egy új időszámítás indult el. A folyamatos koncertezés mellett 11 év után első felvételüket tavaly adták ki, melyet most a legendás énekessel, Charlie-val közös projekt követ.

„Szerettem volna egy olyan életérzést átadni a dallal, amit Atti és Charlie annak idején a vendéglátó világban éltek át, nem véletlenül lett a címe a dalnak - Együtt a bárban”

– árulta el a zeneszerzőként is részt vállaló Viktor az együttműködés hátteréről.

Kétség sincs afelől, hogy Kökény Attila számára is kiugró ez a közreműködés, így mesélt róla:

„Bakancslistás álmom volt, hogy egyszer együtt énekeljek Charlie-val, annyi hála és szeretet van a szívemben, hogy ez most sikerült! Gyakorlatilag olyan vagyok, mint egy kétéves kisgyerek, aki megkapta a hőn áhított karácsonyi ajándékát!”

S hogy miért is azonosult könnyen a felkéréssel a 77 éves művész? Nemcsak zeneileg, de a magánéletben is látja a párhuzamot Charlie:

„Ezer éve ismerem Viktort és Attilát, nagyon szeretek velük dolgozni. Ráadásul az is közös bennünk, hogy az én fiam is baromi jól énekel, csakúgy, mint Attilának” – mondta el a nemrég életműkönyvvel is jelentkezett ikon.

A számhoz készült videóklipben az emblematikus whisky is előkerül, így koccintanak a művészek és egy kis időre képzelhetjük el ismét a három művészt, ahogy újoncként egy zongorával díszített, félhomályos bárban tarthatták első koncertjeiket.

VIDEÓ: Kökény Attila, Rakonczai Viktor és Charlie – „Együtt a bárban”


Link másolása
KÖVESS MINKET: