hirdetés

KULT

Fél Hollywood belé szerelmes - ki a fene ez a Timothée Chalamet?

A kannibalizmussal vádolt Armie Hammer oldalán futott be a 25 éves amerikai színész, akit sokan az új DiCaprióként emlegetnek. Hatalmas egyéniség, vicces sztorikkal.

Link másolása

hirdetés

Timothée Chalamet nem szokványos nevével úgy fest - ejtsd: sálamé - , jelenleg épp felkapaszkodik a legnagyobb sztárok közé, legalábbis erőteljesen halad ezen az úton. Talán már csak egy hajszál választja el ettől. A rajongótábora már így is hatalmas, világszerte főleg a nők ezrei odavannak a vékonyka, érzékeny kisugárzású huszonéves színészért. Nemrég például a Kisasszonyokban rajonghattunk érte.

Chalamet-t szokták emlegetni mint az új DiCapriót, és valóban van köztük hasonlóság a tekintetben, hogy mindketten nagyon fiatalon hívták fel magukra a figyelmet szuggesztív, őszinte, nyers játékukkal. Olyan színészi jelenléttel, amit a nézők és a kritikusok várnak egy igazi filmszínésztől.

Mindketten rengeteg női rajongót gyűjtöttek viszonylag korán, mindketten függetlenfilmekkel indultak, aztán onnan eveztek át a blockbusterek világába. Ami DiCapriónak volt a Titanic az lehet most Chalamet-nek az új Dűne-feldolgozás, melyet már megjelenése előtt hatalmas várakozás előz meg.

Függetlenfilmes indulás

Habár gyerekszínészként már feltűnt a Homeland című nagy sikerű sorozatban és még a Csillagok közöttben is játszott, a figyelmet mégis igazi függetlenfilmekkel hívta fel magára, ugyanis szinte egyszerre jött ki a Lady Bird és a Szólíts a neveden. Mindkét film a 2018-as Oscar-verseny főszereplőinek számított, és így nem lehetett nem felfigyelni Chalametre, főleg, hogy utóbbiért legjobb főszereplő-díjra jelölték az akkor 23 éves fiút.

Szólíts a neveden és a véget nem érő csók

A színész hiteles, teljesen átélt játékáról híres, melynek a minden szintű bevállalósság is fontos része, erről az egyik legérdekesebb anekdota pont a Szólíts a neveden című filmjének forgatásához kapcsolódik. Aki nem ismerné a sztorit: középpontjában egy önmagára találó fiú (Chalamet) áll, a film pedig gyönyörű óda az első nagy kamaszkori szerelemről. Chalamet hihetetlen jelenléttel és hitelességgel játssza el a szerepet. A forgatás előtt egyetlen próbájuk volt partnerével, Armie Hammerrel és a rendezővel. A rendező kivitte őket egy kertbe, ahol annyit kért, hogy a fűben hemperegve csókolózzanak.

A két színész először csak nézett, de aztán belevágtak a próbába. Mindent beleadva hemperegtek és csókolóztak a fűben, mire azt vették észre, hogy a rendező már ott sincs. Chalamet az a típus, aki egy jó szerepért, egy jó alakításért belemegy annak minden lelki bugyrába. Érdekesség még, hogy senki sem kérte rá, mégis, az olaszországi forgatásra úgy érkezett, hogy megtanult olaszul és a zongoradarabokat is kívülről tudta már, melyeket a moziban játszania kellett.

hirdetés
Imádják a színésznők

Ez a videó remekül példázza a körülötte kialakuló hisztériát, hiszen a kortárs színésznők is megőrülnek érte. A videóban válogatást kapunk színésznőkről, akik kattannak a fiúra és nem is titkolják, többek között Jennifer Lawrence is vágyakozva és beindulva beszél róla, hogy mennyire tehetséges, mennyire izgató jelenség a számára és hogy ha harminc lenne, ráugrana. Rajta kívül Ariana Grande, Elisabeth Olsen, Florence Pugh, Saorise Ronan, Zendaya csorgatják a nyálukat a nevét meghallva. 

Művészcsaládban nőtt fel

A művészetbe Chalamet szinte belenőtt, hiszen anyja táncosnő volt, apja pedig újság-szerkesztő. A filmes területen több családtag is az iparág szereplője volt, például nagypapája, Harold Flender író-forgatókönyvíróként kereste a kenyerét, s az ő regényéből készült a Párizs blues című film, a nagybátyja, Rodman Flender pedig a filmes világ sűrűjében él. Ő színészként kezdett ő is a kilencvenes években, ma pedig sorozatrendező, pl. A hivatal több részét is rendezte, 2019-ben pedig egy horrorfilmjét mutatták be. Chalamet négy évvel idősebb nővére, Pauline Chalamet szintén a színészet útját választotta, így a kis Timothée-nek ebben is volt családon belül elődje, hiszen nővére is foglalkoztatott színész gyerekkora óta. Legutóbb a Staten Island Királya című filmben láthattuk.
hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
KULT
A Rovatból
hirdetés

Leleplezték a Szarvast az Álarcos énekesben, többen is eltalálták, kit rejtett a maszk

Fluor Tomi szinte önkívületi állapotban örült annak, hogy nyomozása sikerrel járt. A Gorilla is lelepleződött.

Link másolása

hirdetés

Az Álarcos énekes legutóbbi adásában, vasárnap újabb két énekest leplezett le az ezúttal Miller Dáviddal kiegészült nyomozócsapat.

A Szarvas jelmez alatt éneklő sztárról a csapat egyöntetűen megállapította, hogy kifejezetten jól énekel. A nyomozók végül két táborra szakadtak: Miller, Szabó Zsófi és Nagy Ervin Serbán Attila színész mellett tette le a voksát, míg Szandi és Fluor Tomi határozottan állította, hogy Zámbó Krisztián rejtőzik a jelmez alatt.

Utóbbi két nyomozónak lett igaza, a Szarvas jelmez valóban Zámbó Jimmy fiát rejtette.

Nagy Ervin nem fukarkodott a dicsérettel, amikor közölte az énekessel: „Figyelj, le a kalappal, amit elénekeltél az utolsó számban. Elképesztő.”

Zámbó Krisztián mint Szarvas az Álarcos énekesben

Az este folyamán lelepleztek még egy celebet: a negyedik szuperkártya bedobása után kiderült, hogy egy igazi sztárzenész, Lotfi Begi énekelt a Gorilla maszk alatt.

A Gorilla szerepében Lotfi Begi – Álarcos énekes

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
KULT

Drágul a Netflix Magyarországon is, ennyivel kell többet fizetnünk

Az áremelést október 7-én vezették be, így szép lassan minden, előfizetését megújító felhasználóhoz elér majd.
Címkép: Pixabay - szmo.hu
2021. október 18.


Link másolása

hirdetés

A SorozatWiki számolt be arról, hogy emelkednek a Netflix árai Magyarországon, több felhasználó jelezte ezt nekik.

A Standard csomag ára háromszáz forinttal növekszik (3190 helyett 3490 kell fizetni), míg a Prémiumé ötszázzal (3990 helyett 4490 kell fizetni).

A HD-felbontást nem adó alapcsomag továbbra is 2490 forintba kerül. A drágulást október 7-én vezették be, így szép lassan minden, előfizetését megújító felhasználóhoz elér majd.

Erről egy hónapra előre tájékoztatják is az érintetteket emailen, így senkit nem érhet nagyon váratlanul a dolog.

A Netflix egyébként még sosem emelt árat Magyarországon, mióta 2016 januárban nálunk is elérhetővé vált a szolgáltatás. Más országokban ezen már átestek, csak idő kérdése volt, hogy nálunk is dráguljon.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
KULT

Magas színvonalú, művészfilmes besorolást kapott az Elk*rtuk című mozi a Médiahatóságtól

Az őszödi beszédről szóló film a testület szerint „hozzájárul a magyar, az európai és az egyetemes audiovizuális kultúra fejlődéséhez”.

Link másolása

hirdetés

Art besorolást adott a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) az Elk*rtuk című magyar játékfilmnek; a döntés révén nemcsak a multiplexek, de az ország összes artmozija vetítheti a 2006-os őszödi beszéd kiszivárogtatását és az azt követő történéseket feldolgozó politikai krimit - közölte a filmet gyártó Megafilm Kft. vasárnap az MTI-vel.

Az NMHH-ban kizárólag a Fideszhez közeli tagok ülnek. Mint korábban beszámoltunk róla, a hatóság elnöke, Karas Monika – egy évvel megbízatásának lejárta előtt – lemondott posztjáról, ám mivel lemondása október 31. után lép érvénybe, ez a döntés még az ő elnöksége alatt történt.

A filmalkotást október 21-től vetítik a mozikban – olvasható a közleményben, amely arra is kitér, hogy az NMHH azoknak a forgalomba kerülő filmeknek ad art minősítést, amelyek

művészi értékükkel hozzájárulnak a magyar, az európai és az egyetemes audiovizuális kultúra fejlődéséhez, vagy amelyet a bizottság oktatási, kulturális szempontból jelentősnek, magas művészi színvonalúnak ítél.

Korábban Kálomista Gábor, a film producere azzal vádolta meg a Budapest Filmet, hogy szándékosan, politikai nyomásra kevés budapesti moziban vetítik majd a filmet. Az előzetes jegyfoglalások azonban azt mutatják, hogy a film iránt egyelőre nincs kimagasló érdeklődés.

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
KULT

Golyóálló lesz Robert Pattinson - kijött az új Batman-film új előzetese

Akciódús trailert kapott a Robert Pattinson-féle The Batman.

Link másolása

hirdetés

2022. március 4-én érkezik a mozikba a The Batman, az első igazi előzetese pedig vasárnap jelent meg. A korábbi teaser előzetesek alapján már kaphattunk képet arról, hogy milyen hangulatra számíthatunk a filmtől, de most ez még egyértelműbbé vált.

Robert Pattinsonra egyértelműen jól illik a szerep, mert a manapság már nem feltétlenül úgy képzeljük el a denevérembert sem, ahogy korábban: egyrészt nem izomkolosszus a feltétele a karakternek, másrészt érzékenyebb vagy többdimenziósabb irányt is vehet a személyisége.

VIDEÓ: Az új Batman-film előzetese

Az előzetes alapján a kiindulópont egyértelműen a borús hangulatú Nolan-féle Batman feldolgozás folytatása, viszont feltűnően felturbózták plusz akcióval és sok fegyverropogással, plusz egy kicsit áramvonalasították, ettől egy kicsit sci-fisebb hangulata lett. Meglátjuk.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: