RÓKALAND

4 belvárosi cukrászda, amit egy édességimádó sem hagyhat ki

Habkönnyű krémek és izgalmas ízek: ide menj, ha újszerű és finom desszertekre vágysz, amik még jól is néznek ki!

Link másolása

Az egész úgy kezdődött, hogy Petivel szokás szerint valami óriási baromságon összevesztünk, és én sértődötten elrohantam egy sajtótájékoztatóra, ahol történetesen éppen egy csokis könyvet mutattak be. Mondanom sem kell, hogy amikor az ember feje majd szétrobban, és parázs chatvitában van, pont nem érdekli se a süti, se a csoki. De azért fél füllel ott voltam.

Aztán amikor kissé már lenyugodva a Király utcában baktattam hazafelé, a következő monológ járt a fejemben:

„Jézusom, Adrienn, mekkora marha vagy! Ezúttal tényleg, rohadtul nem volt igazad. Miért kellett hisztizni ezzel a szegény emberrel?!”

Az okos nő azonban nem ostorozza magát sokáig, hanem a megoldást keresi, és a tudat alatt belémégő cukorvágy hatására, egy cégér mindennél fényesebben villant fel előttem: The Fat Fairy!

„Micsoda remek cukrászdanév! Sütit kell venni! Bocsánatkérő sütit neki, meg egyet magamnak is, mert... megérdemlem!”

Az édesség jött, látott, győzött! Békét kötöttünk két desszertvilla társaságában. És arra emlékszem, hogy a süti passiógyümölcsös, meg mogyorós, meg nutellás, meg málnás volt, de hogy min vitáztunk azon a decemberi estén, egyikőnk sem tudja már. Tanulság: Bocsánatkérésre és emlékezettörlésre a süti kiváló!

Ennek a kis szösszenetnek az apropóján jöjjenek a kedvenc helyeink, ha ti is lekenyereznétek valakit, vagy éppen magatokat.

The Fat Fairy

Szóval ez a díszes válogatás tulajdonképpen egy hülye vita, és a feloldást jelentő duci tündér miatt született meg. Azóta is a kedvencemnek mondhatom a helyet.

Mert az egy dolog, hogy cuki a design, és a nutellás málnás mousse-t soha nem felejtem, de még a bankárból cukrászdatulajdonossá lett Emese is emeli a hely fényét.fat (3)

„Az utánpótlást nem lehet margarinnal kinevelni.” - ezzel gyakorlatilag egy mondatban letudtuk a szakma problémájának gyökerét, és saját hitvallását is. Franciás, könnyed desszerteket alkot meg kis csapatával a cuki alatti műhelyben. Odafigyelnek a folyamatos megújulásra és a különböző mentes igényekre is, és nagyon örülnének, ha a külföldieken kívül a magyar törzsközönség is hozzájuk szokna.

A kedvencem 790 forintba kerül, egy újragondolt somlói 590. Mindegyik kötelező!fat (1)fat (2)

(Ne aggódj Emese, a rumot lehet benne érezni, de én nagyon örülök ennek! Egy cseppel se tegyél kevesebbet!)

NASPOLYA NASSOLDA

Könyörögve kérlek titeket, amikor egy nyers cukrászdáról kezdünk beszélni, ne édesanyátok gyümölcstortájával, meg a hatodik szülinapotokra kapott dobossal kezdjétek el összehasonlítani az élményt.

Tehát nyers, cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, és mégis finom. Más, különleges, érdekes, izgalmas. Nem olyan mint a békebeli kávézó kínálata, nem olyan, amilyenhez általában hozzászoktunk, de komplex és különleges ízélmény. És pont ezért van helye ezen a listán.

A gránátalmás vegán „sajttorta” a belépő (880 Ft), és ha megszoktad a hangulatát, a matchateás (940 Ft), szuperintenzív verziót is bevállalhatod. Igyatok mellé mandulatejes szuperkakaót vagy vegán bort, aztán vigyetek haza egy kis datolyagolyót is!naspolya (1)naspolya (2)naspolya (3)

Desszert.Neked

Az első édesség, amit itt kóstoltam kardamomos, meggyes, lájmos, banános ízű volt, és ezzel csak az egyik belső réteget írtam le eddig. Ezek a sütik költemények, és rendkívül összetettek.

Peti, a kreációk megálmodója, saját bevallása szerint majd minden nap tol egy islert. Mondjuk így, hogy náluk pisztácialiszttel és házi málnalekvárral készül, nem is csoda hogy rajtamarad az ember. Ha valami kötelező itt ezen kívül, az mindenképpen egy tart. Mondjuk a Rákóczi túrós újragondolása a kis kosárban.desszert (2)desszert (3)

Lisztmentes verziók közül is válogathattok, de modern és egyedi szülinapi tortát is rendelhettek itt. A választék 500 fölött, de 1000 alatt mozog, és folyamatosan megújul, átalakul. Belépéskor hasra esel a látványtól, aztán megkóstolod és nehezen hiszed, hogy van olyan dolog, ahol a külső és a belső is ennyire kellemes.desszert (1)

Damniczki Budapest - cukrász manufaktúra

A Damniczkibe jártunk nyáron fagyizni, és télen a fagyikra reflektáló szaloncukrokból is betankoltunk. És láss csodát, a jelenleg pultban csábító sütik közül többet szintén a kultikus fagyik ihlettek!

Mi egy vasárnap hajnalban, otthon estünk neki a málnás, epres és karamellás költeményeknek, és ezúttal sem csalódtunk. A legnagyobb meglepetést pedig az okozta, hogy a cukormentes és lisztmentes versenyző lett az abszolút nyertes.

Ha nem elviteles vagy, forró limonádét és kávét is érdemes kóstolni, de fagyi is van, most is. 750 körül mozog egy süti, és egy adag bőven elég. Be mersz vállalni egy csokiorgazmust? Akkor annyit súgok, hogy: szarvasgombás étcsoki!damniczki (1)damniczki (2)damniczki (3)

Ha tetszett a cikk, kattints a megosztásra!

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


RÓKALAND
4 fantasztikus hely, ahol egyszerűen imádunk reggelizni
A kiadós reggelire könnyű rászokni. Főleg ha az ember olyan helyet talál, ahol közben nyugodtan intézheti a dolgát, és hangolhatja rá magát a napra.

Link másolása

Volt egy projektem. Le akartam tesztelni a város legmenőbb reggeliző helyeit, de elég gyorsan rá kellett jönnöm, hogy a lehetetlenre vállalkozom: Ebben a városban ugyanis annyi, de annyi klassz reggelizőhely van, hogy szinte lehetetlen korrekt és szuperfriss listát készíteni róluk (kivéve ha az ember napi háromszor reggelizik egy hónapon át)... Így inkább csak hátradőltem és élveztem azokat, amik szembejöttek velem.

Ez a lista most egyszerűen csak négy szuper helyet tartalmaz, ami egy rohangálós, folyton laptopon dolgozó, későn reggeliző nő rutinjához igazodik.

Írjátok meg, hogy ti hova jártok! Hátha még egyszer nekiveselkedem majd...

 

Pesten:

Spíler

Király utca 13

Reggeli: 8:30-11:30

A bulinegyed napközben sem halott, de azért szerencsére jóval kevesebben randalíroznak ilyenkor, mint éjjel.  A Spíler hangulatát nagyon szeretem, és így világosban jobban ki is lehet élvezni, például egy jó reggeli mellett.

Van itt minden, ami csak felmerülhet az emberben ha a reggelire gondol: Angol serpenyős 1980-ért vagy waffel 1320-ért, és nem egy szimpla, rohanós kávézóélményt kapunk mellé, hanem egy bohó és trendi étterem kiszolgálását, ami mellet szépen neki is lehet látni az e-mailekre válaszolgatásnak.

De randiszituációnak is tudom ajánlani. Reggelizni hívni valakit szerintem kifejezetten rendhagyó ötlet.

Budán:

Cafe Five Szépvölgyi

Szépvölgyi út 7.

Reggeli: 7:30-11:30

Ha Budán járok, a Cafe Five-ra esik a választásom. Kiadós, friss, finom minden, és meglepően olcsó. Szeretem, hogy igazi "gyorsan bekapok valamit és már rohanok is" hangulata van, de a hátsó falnál található kanapén sikerült már kicsit hosszabban is ejtőzni.

Itt az angol reggeli csak 990, de én a bundáskenyér rabja vagyok, amit kézműves sajttal és tejföllel szervíroznak. Van frissen facsart narancs és bitangjó kávé is. (Olyan espresso gépük van, amelyen az eltérő kávékhoz személyes beállításokat rendeltek, és olyan őrlőik, amelyek figyelik a hőmérsékletet, a páratartalmat, ezzel is segítve a tökéletes beállítást, és a tökéletes kávé elkészültét.)

A személyzet kedves és gyors. Mi kellhet még?

Egész nap:

BITE bakery café

Király utca 59. és Oktogon

Nyitvatartás: 7:00-20:00 (vasárnap 8:00-20:00)

A BITE az egyik kedvenc helyem, ha ennék egy kis glutént a nap bármely szakában. Nem kifejezetten reggeliző, mégis tökéletesen megfelel arra a célra is... meg ebédre, vacsorára, tízóraira, uzsonnára...

Nem magyaros és nem is hasonlít a többi pékséghez a kínálata, éppen ezért izgalmas, és baromi gyorsan függőséget okoz!

A kakaós csiga helyett itt olyan tekercs vagy roll van, amitől egy igazi édesszájúaknak könny szökik a szemébe. Nekem mégis inkább a hot dog feljavított verziója a kedvencem. Tökéletes tésztába van burkolva a minőségi kolbi, és ha olivás-sajtos mártogatót is kér hozzá az ember, az egekbe emel.

Vannak limitált finomságok is. Biztos, hogy erre a téli szezonra is kitalálnak majd valamit! (Tavaly egy pisztáciás panettone rabolta el a szívemet!)

Kedvenckém:

Solinfo Café & Tom Dixon Showroom

Wesselényi u. 6.

Nyitvatartás: 8:00-20:00

Érdekes, hogy bár ez a legszebb hely mind közül, a fotóimon ez baromira nem köszön vissza. Az a baj, hogy itt mindig elfelejtek fotózni, és csak vagyok, mint a befőtt. Túl jól érzem magam!

A Solinfo Café egy Tom Dixon Showroom is, ezét olyan pöpec a design. Szóval ami itt megtetszik neked, az később akár a nappalid vagy a szobád dísze és központi bútora is lehet.

Persze szerintem a legtöbben nem széket venni térnek be, sokkal inkább ez a "kényelmes és kellemes iroda" hangulat vonzza be az arra járókat. Itt lehet a legkomfortosabban laptopozgatni, és ezt nem csak én mondom, elég csak a nap bármely szakában körbenézni.

Eredeti olasz kávét lehet kapni (Caffé Vergnano) és egész nap elérhetőek a különböző reggelifélék (meg saláták meg sütik).

Itt ettem életem legfinomabb bundáskenyerét (gondolom lassan sejtitek, hogy ez a legkedvesebb reggelifélém), és hogy mindössze 690 forintba fájt sajttal és kis zöldségel együtt, az csak hab a tortán.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

RÓKALAND
Velő, kijevi és tökéletes rizses hús - Csopakig mentük a Szomszéd főztjéért
A Szomszéd kertje Csopakon a legzöldebb! Zseniális éttermet találtunk a Balaton partján.

Link másolása

Biztos mondtam már, de nekem az őszi Balaton az igazi. Kellemes idő, színek és nyugalom a köbön, miközben körbevesz a természet. Annyi mindent lehet ilyenkor csinálni, amihez a nyári kánikulában nem mindig van kedve az embernek. És miközben bebarangoljuk a hegyeket, völgyeket, bitang jókat lehet enni és inni. Egyre jobbakat!

Lassan, de biztosan haladnak a partmenti helyek az egész éves nyitvatartás irányába, és olyan új szereplők tűnnek fel, akik miatt valóban érdemes egy utazást szervezni a környékre ősszel, vagy akár télen is.

Az egyik ilyen friss gyöngyszem a Szomszéd Kertje, ami már első ránézésre izgalmas hely. Benne van a falusi kocsma életérzés, de annál sokkal több, annál sokkal varázslatosabb.

A tulajdonos, Tóth Attila Wes Andersont szerette volna megidézni. Szerintünk sikerült.  

De mit ér a trendi külső, ha nem ad annyit az étel, hogy még másnap is beszéljünk róla... Hát a Szomszéd kertjének séfje, Bajkai Gábor úgy főz, hogy mi hirtelen annyi mindent mondtunk volna, hogy nem találtuk a szavakat.

Nézzétek csak:

A hely nagy erőssége, hogy nem izzadtságszagú. A legegyszerűbb ételt is eléd rakják anélkül, hogy erőlködés és millió újragondolt elem lenne a tálon. A velős pirítós például szimplán egy karéj vastag kenyérszelet, irdatlanul megpakolva belsőséggel. Ha eddig nem mertél ilyet kóstolni, itt ugorj először fejest az élvezetbe!

És ha az előétel után még fér bármi az emberbe, akkor szerencséje van, mert a folytatás is figyelemreméltó.

Ezen a ponton meg kell említenem, hogy tényleg derék adagok vannak, és az árakra se lehet panasz. A "baconbe göngyölt szerelem" például 2800 forintba fáj, és egy olyan burgert takar, ami szinte lemászik a tányérról. A sajttal töltött és baconbe tekert hús mellett a zöldségeket sem spórolták ki belőle, és az uncsi jégsaláta helyett például fodros kel emeli a tétet.

De az egyszerű rizses hús vagy a kijevi is izgalmas tálalást kap, miközben az ízek hozzák azt az egyszerű nagyszerűséget, amire ilyen ételeknél vágyunk.

És van sok mentes finomság, így a vegán sem marad éhen. Jah, és a csokitorta! Na azt szintén nem szabad kihagyni!

A Szomszéd kertje sok fővárosi éttermet kenterbe ver, és a környezete is jobb hatással van a lelkünkre, mint a nyüzsgő belvárosé. Ha tehetitek, válasszátok a Balatont ezekben a nyugalmasabb hónapokban. Minden szempontból üdítő változatosságban lesz részetek!
Csopak
Kossuth Lajos utca 97
(30) 769 0528
Nyitvatartás:
Hétfő: 12-22
Kedd- Szerda: zárva
Csütörtöktől Vasárnapig: 12-23

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk

RÓKALAND
Töltött, nutellás, tejbegrízes – a legfinomabb kürtőskalácsokat kóstoltuk az idei fesztiválon
Már a látványuktól is összefut a nyál a szánkban. Te melyiket kóstolnád meg?

Link másolása

Ott voltunk az idei Kürtőskalács Fesztiválon, ahol a legérdekesebb és legfinomabb verzióit kóstoltuk meg ennek a közkedvelt édességnek.

Volt például olyan, amit tejbegrízzel töltöttek meg, de az egyik kedvencünk a Kürtős Csapágy lett, ami egy igazán extra és nyálcsorgató finomság.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk

RÓKALAND
"Van barnamedvénk és farkasunk is" – egy őszi délután a Budakeszi Vadasparkban
Használjátok ki ezeket a szép őszi napokat, és irány a Vadaspark. Rókákkal, medvékkel, de még dinoszauruszokkal is találkozhattok!

Link másolása

Kétség sem fér hozzá, hogy az állatkerteket inkább a gyerekes családoknak találták ki... de két infantilis felnőtt is jól szórakozhat ott.

Nem hiszitek? Nézzétek meg a mi kirándulásunkról készült videót, és ha tehetitek, húzzatok ti is túrabakancsot, és irány a természet!

 

Budakeszi Vadaspark

http://www.vadaspark-budakeszi.hu

Nyitva tartás:

Hétköznap: 9:00 - 15:30 (A vadaspark területét 16:30-ig kell elhagyni.)

Hétvégén és ünnepnapokon:  9:00 - 16:00 (A vadaspark területét 17:00-ig kell elhagyni.)

 

Link másolása
KÖVESS MINKET: