KÖZÖSSÉG
A Rovatból

Súlyosan beteg idős pár kilakoltatását akadályozták meg az AVM aktivistái

A Város Mindenkié aktivistái mellett Jámbor András országgyűlési képviselő és az alpolgármester is ott volt, mikor a rendőrség és a végrehajtó megjelent. Végül a végrehajtó felfüggesztette a kilakoltatást, amíg a bírósághoz felterjesztett kifogást elbírálják.

Link másolása

Jámbor András szerdán a közösségi oldalán írta meg, hogy A Város Mindenkié és a Szikra aktivistáival közösen jelentek meg egy 18. kerületi lakásnál, hogy megakadályozzanak egy kilakoltatást.

A politikus azt írta:

„A 77 éves, súlyos, krónikus beteg nagyapát és a 66 éves, súlyos, krónikus beteg, ápolásra szoruló nagymamát hajléktalanná válás fenyegeti. Egy olyan eljárásban, ahol állításuk szerint tegnap tudták meg, hogy kilakoltatják őket. De úgy tudták meg, hogy a kilakoltatási végzés nem is az ő nevükre szól!”

Szerinte a kilakoltatás nemcsak igazságtalan, hanem jogsértő is, mivel a lakásban lakó többgenerációs család nem kötelezettjei a végrehajtási eljárásnak, és a vonatkozó kúriai állásfoglalás szerint annak jogereje nem is terjed ki rájuk.

Hozzátette: „A fideszes kilakoltatási maffia, a Völner-ügy kapcsán korábban nem véletlenül szólaltam fel és kezdeményeztem eseti vizsgálóbizottságot. Az elmúlt 12 évben újságíróként és politikusként is számtalan kilakoltatást néztem végig, ahol jogsértő, vagy gyanúsan jogsértő volt a kilakoltatási lejárás.”

Azt követelte, hogy rendezzék végre a végrehajtási eljárásokat, és „csukják be a kapukat, amiket a Völner féle maffia nyitott!”

Szerda délután a Mérce már arról számolt be, hogy

sikerült az akció, az aktivisták megakadályozták a kilakoltatást.

VIDEÓ: A kilakoltatás megakadályozásáról

A Mércének az idős nő elmondta, hogy ők 1991 óta élnek a lakásban. Nemrég jelent meg egy végrehajtó és közölte, hogy ki akarnak lakoltatni egy férfit, akit ők nem is ismernek.

A végrehajtáshoz fél kettőkor megjelentek a rendőrök. A helyszínen jelen volt Jámbor András országgyűlési képviselő is, aki maga is beállt az élőláncba, valamint Petrovai László kerületi alpolgármester, aki az önkormányzat nevében vett részt, ami szintén ellenezte a magáningatlanból tervezett kilakoltatást – írja a portál.

Majd a végrehajtó is megjelent és közölte, hogy az „ügy nem tartozik a sajtóra” és emiatt felfüggesztette a kilakoltatást. Azt is elmondta, hogy a bírósághoz felterjesztett kifogás elbírálásáig időt nyertek a lakók.

Jámbor András a közösségi oldalon azt írta:

„Győztünk! De felháborító, hogy ha az AVM és az Utcajogász nem segít az idős párnak, akkor a törvénytelen kilakoltatás lezajlott volna!

Ezért kell átnézni a végrehajtó kar ügyeit, ezért kezdeményeztem erről eseti bizottságot! Nem lehet, hogy a törvények csak a "fent" élőket védjék!”


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk


KÖZÖSSÉG
A Rovatból
Balogh Levente kifizette egy földrajztanár 1,5 millió forintos tartozását
A Cápák között legutóbbi adásában Balogh Levente elmondta, hogy nem értelmezhető üzletileg a vállalkozás, de azt vállalta, hogy kifizeti a tanár másfél milliós tartozását, és cserébe nem kér semmilyen részesedést.

Link másolása

Elindult a Cápák között új évada, amelynek legutóbbi adásában többek között Mándli Péter földrajztanárt ismerhették meg a nézők, aki egy olyan applikációval jött, amelynek célja, hogy rendhagyó módon tanítsa az embereket az aznapi dátumhoz köthető érdekes tényekkel.

A tanár 2016 nyarán kezdte el gyűjteni az információkat, és idén indította el webapplikációját, melyre összesen másfél millió forintot költött eddig. Ennek fejlesztéséhez további 5 milliót kért a befektetőktől, amiért cserébe 20 százalékos tulajdonrészt ajánlott fel a vállalkozásából.

"Az a dilemmám, hogy ebből akkora sztori nem tud kerekedni, ami a befektetőnek megtérülést hozna. Ha a befektető akar ebből először jóllakni, akkor az meg egy unfair helyzet, mert te leszel az, aki ezen dolgozik. És csak azért dolgozni, hogy ez megtérüljön, közben meg te vagy a tanár, aki értéket ad, és teremt valamit. Üzletileg ebbe én nem tudok befektetni, de közben meg veled a szívem"

– mondta Balogh Petya, majd kiszállt a földrajztanár által kínált üzletből.

Végül Balogh Levente is megerősítette, hogy számára sem értelmezhető üzletileg a vállalkozás, de azt vállalta, hogy kifizeti a tanár másfél milliós tartozását, és cserébe nem kér semmilyen részesedést.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

KÖZÖSSÉG
A Rovatból
Esztergomi robbantás: üzent a meghalt kommandós felesége
A 34 éves korában meghalt TEK-es özvegye még fel sem fogta, hogy mi történt. A család számára gyűjtést szervezetek a kollégák.

Link másolása

Összetört férje elvesztése után, de hálás a sok segítségért – ezt üzente az esztergomi robbantásban meghalt TEk-es özvegye, miután gyűjtés indult a két kisfiával egyedül maradt családanyának, írja a Blikk.

Az özvegy még fel sem fogta a történteket, de minden erejével azon van, hogy a gyerekeket a lehető legmegfelelőbben ellássa.

A 34 évesen elhunyt Kónya Gábor Lajos hét éve dolgozott a TEK-nél. Az RTL szerint egy hathónapos és egy három és fél éves gyermeket hagyott hátra.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


KÖZÖSSÉG
A Rovatból
Gyűjtés indult a két pici gyereket maga után hagyó, 34 évesen hősi halált halt rendőr családjának
A gyűjtést szervező alapítványt egy rendőrnő alapította egy kolléganője halála után, hogy nehéz helyzetbe került rendőrcsaládoknak nyújtson támogatást. Most Kónya Gábor Lajos családjának szeretnének segíteni.

Link másolása

Kónya Gábor Lajos 34 éves kétgyermekes édesapa halt meg szerdán este az esztergomi robbantásban - számolt be róla az RTL Híradó. A férfi hét éve szolgált a terrorelhárítóknál, a belügyminiszter hősi halottá nyilvánította.

Kónya Gábor Lajos állhatott a legközelebb a robbanáshoz, így esélye sem volt túlélni.

A holttestét csütörtök hajnalra sikerült kiemelni a romok alól.

A ZoNa Alapítvány most gyűjtést indított a hátramaradt kèt pici gyermek részére:

Az alapítványt Kosztolánszkyné Alexa Hajnal, a BRFK Bűnügyi Főosztályának főnyomozója hozta létre, hogy nehéz helyzetbe került rendőrcsaládoknak nyújtson támogatást. A nemes kezdeményezést egy kolléganője betegsége és halála után hívta életre.

„Egy jótékonysági összejövetelt szerveztem az ismerősök körében, kire-kire rábízva, hogy milyen mértékben tud hozzájárulni a közös felajánláshoz, majd az összegyűlt adományt átadtam a megözvegyült férjnek. Ebből az eseti kezdeményezésből, az itt megtapasztalt segítségnyújtás örömét megismerve döntöttem el, hogy a hasonló helyzetbe került rendőrcsaládoknak máskor is megpróbálok támaszt adni”

- mondta korábban a nyomozó az indulásról. Az alapítvány nevét két kislánya, Zoé és Léna neveinek összevágásából alakította ki.

A robbantásban megsérült, nem intenzív osztályon ápolt rendőröket Pintér Sándor belügyminiszter is meglátogatta a kórházban a rendészeti államtitkár és a Terrorelhárítási Központ főigazgatója kíséretében.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


KÖZÖSSÉG
A Rovatból
Három hónappal az esküvőjük után halt meg rákban az angol kapus felesége, meghatóan tisztelegtek előtte csapattársai
A kedd esti Derby County-mérkőzésen róluk szólt minden. A kapus pár hete szerződött a csapathoz, és nyáron volt az esküvője is.

Link másolása

A Derby County futballistája, Josh Vickers több éves küzdelem után elvesztette feleségét, Laurát, aki rákban halt meg.

A 27 éves Rams-kapus, (a csapatot így hívják a helyiek), aki az Arsenalban kezdte pályafutását, az Instagramon dokumentálta felesége, Laura hosszas küzdelmét, beleértve a számos kemoterápiás kezelést - írta a Daily Mail.

Josh egy érzelmes posztban osztotta meg a szívszorító hírt, hogy a felesége meghalt, mindössze három hónappal azután, hogy összeházasodtak.

„Annyiszor próbáltam leírni, és még mindig nem találom a megfelelő szavakat, nem tudom, hogy valaha is fogom-e. Kedd este a feleségem elvesztette a rák ellen folytatott hosszú küzdelmét...”

- írta.

„Laura a legerősebb, legbátrabb és legszeretetreméltóbb ember, akivel valaha találkoztam. Mindazok ellenére, amin keresztülment, végig mosolygott, és soha nem hagyta, hogy bármi is akadályozza abban, hogy jól érezze magát, és életre szóló emlékeket szerezzen. Sírtunk, nevettünk és táncoltuk át magunkat néhány nehéz időszakon” - tette hozzá a megtört játékos.

„Minden együtt töltött pillanatot meg fogok becsülni az első találkozástól kezdve egészen addig a pillanatig, amikor békésen eltávoztál. Tudom, hogy figyelsz rám, és továbbra is inspirálsz minden nap” - írta még a posztban.

Természetesen Vickers csapattársai is megosztották támogatásukat, Martyn Waghorn egy csapatfotót posztolt a „mindannyian veled vagyunk, haver” felirattal, a Rams pedig „Josh 31” feliratú mezben melegített be a Carlisle elleni mérkőzésre. Aztán a meccs 18. percében James Collins gólja után a magasba tartották a feliratot.

A klub az X-en (a korábbi Twitteren) tisztelgett Vickers előtt, és a győzelem után megosztott egy csapatfotót, amelynek felirata egyszerűen így szólt: „Joshért”.

A kapus mindössze 13 hete írt alá a Ramshez, a hírt akkor az Instagramon keresztül jelentette be, mondván, hogy „nagyon örül” a váltásnak. Alig három héttel korábban, június 1-jén posztolt a Laurával való esküvőjéről.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk