hirdetés

KÖZÖSSÉG

Matektanárja fogadta örökbe a vesedonorra váró amerikai kisfiút

Az önzetlen pedagógusnak köszönhetően a kisfiú egy csapásra minden reményt visszanyert.
hirdetés

Sürgősen vesedonorra lett volna szüksége Damiennek, a 13 éves coloradói kisfiúnak. Mivel azonban állami gondozásban élt, és nem volt állandó lakhelye, eddig a várólistára sem kerülhetett fel - írja az Iheartintelligence. Ez most szerencsére a matektanárjának köszönhetően megváltozhat.

Finn Lanning nem gondolta volna, hogy egyszer még apa lesz, de aztán megismerte Damient:

Az új diákok egyike volt, szorgalmas, okos, vicces gyerek. Az egyik osztályomba került, így alkalmunk nyílt megismerni egymást.

A coloradói AXL Academy tanára azonban sokáig nem tudta, hogy a fiú egy ritka autoimmun betegségben, úgynevezett fokális szegmentális glumerulosclerosisban szenved: 8 éves korában a veséi leálltak, így azóta dialízisre szorul.

Mivel Damien állami gondozásban élt, arra sem nyílt esély, hogy vesedonort szerezzenek a számára. Ez ugyanis csak akkor lett volna lehetséges, ha tartós lakhelye van, ahol nyugodtan lábadozhat a beültetést követően.

hirdetés

Egy nap Damien azzal a hírrel jelent meg az iskolában, hogy akkor jött utoljára, mert kórházba kell vonulnia.

„Amikor először elmondta, megszólalni se tudtam. Elmondta, hogy ott kell hagynia az otthont, ahol addig lakott, és a kórházban fogják elhelyezni, mert egyelőre nem tud máshová menni. Emlékszem, hogy ott ültem mellette, és nem tudtam mit mondani”- meséli Finn.

A férfi végül úgy döntött, meglátogatja a fiút a kórházban. Amikor megtudta, hogy a helyzet miatt levették a várólistáról, azonnal magához vette, hogy otthont biztosítson neki.

“Nem volt tapasztalatom szülőként, de képtelen voltam félrenézni. Soha nem gondoltam, hogy apa leszek!” - mondta.

Damien először szkeptikusan állt új otthonához, mivel korábban mindenütt rossz tapasztalatok érték

„Az előző két helyen azt mondták nekem, hogy tartósan ott maradhatok, és miután csalódtam, Finnről sem gondoltam, hogy állandó otthont adna. Szörnyű, de vannak akik így viselkednek: magukhoz vesznek és utána kiraknak” - mesélte a fiú.

Ám azóta már két év is eltelt, aminek során Finn bizonyított apaként: a ma 15 éves Damien vidámabb és egészségesebb, mint valaha:

A kialakult helyzetről pedig csak annyit tud mondani:

„Olyan, mint egy valóra vált álom!”


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
KÖZÖSSÉG

„Esetünk van, úgyhogy gyere!” – elmondták a mentősök, miért nem csatlakozhatnak még a népszerű tánckihíváshoz

Az egyik mentős majdnem táncra perdül, Győrfi Pál énekelni kezdi az ismert számot az Országos Mentőszolgálat videójában.
hirdetés

Egyre többen csatlakoznak a Jerusalema tánckihíváshoz, ami Dél-Afrikából indult egy fülbemászó dallal, a kihívással pedig az emberek azt próbálják üzenni: az élet szép, még a világjárvány idején is. Az Országos Mentőszolgálat egy rövid videóban mondta el Facebook oldalán, hogy egyelőre miért nem csatlakoznak a kihíváshoz.

A videóban felcsendül az ismert dallam, az egyik mentős táncra készül, Győrfi Pál belekezd a dal egyik részletébe, ezt követően azonban oda szól a táncra készülő társának:

Esetünk van, úgyhogy gyere!

Így végül elmarad a kihívás teljesítése. A mentősök táncra perdülésének még nincs itt az ideje – teszik hozzá a videóban.

"Gépkocsivezető bajtársaink 42 millió kilómétert vezettek a Covid járvány kezdete óta és még mindig nem sok idejük jut az internetes kihívásokra. Munkájukban, a forgalomban résztvevők segítségére vannak utalva, ezért a Közlekedési Kultúra Napján sem kérhetnek mást, csak, hogy VEDD ÉSZRE A MENTŐT és segíts a forgalomban, hogy előbb odaérhessünk!" – írták a bejegyzésben.

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
KÖZÖSSÉG
A Rovatból
hirdetés

Levélben mondott köszönetet a királynő a hétéves kislánynak, aki aggódott miatta Fülöp herceg halála után

Francesca hároméves kora óta rajong a királyi családért.
Fotó: The List/YouTube - szmo.hu
2021. május 16.

hirdetés

Egy hétéves kislány megosztotta, hogy a királynő válaszolt a képeslapjára, amit még Fülöp herceg halálakor küldött neki - írja a Daily Mail.

A darlingtoni Francesca Woodcock mélyen együttérzett a királynővel, aki múlt hónapban veszítette el a férjét, és aggódott amiatt, hogy Erzsébet egyedül marad.

“Francesca nagyon érzékeny és gondoskodó. Amikor Fülöp herceg meghalt, az első mondata az volt: szegény királynő most egyedül van” - mesélte Stefanie Woodcock, Francesca édesanyja.

A kislány ezért levelet írt az uralkodónak, amit el is küldött a Buckingham Palota címére.

Ezek után nagy örömmel fogadta, hogy a levélre válasz érkezett:

hirdetés
“Szívből köszönöm a kedves szavakat és az együttérzést a férjem halála kapcsán” - állt a Fülöp herceg képével díszített képeslapon, amit a királynő Elizabeth R-ként írt alá.

“Nem igazán számítottunk válaszra. Most szeretné felhívni a királynőt, de kétlem, hogy erre lehetőséget kapna” - mondta az anyuka.

A kislány rajongása a királyi család iránt még hároméves korában kezdődött, és részben onnan ered, hogy Erzsébettel egy napon ünnepli a születésnapját.

“Francesca azt mondja, büszke magára - és lehet is! Igazán nagy szó, hogy választ kapott” - tette hozzá Stefanie.

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
KÖZÖSSÉG

Egy vödörnyi kisrókát mentettek ki a kútból sátoraljaújhelyi rendőrök

Az állatoknak szerencsére nem esett bajuk.
hirdetés

A Sátoraljaújhelyi Rendőrkapitányságra hétfőn délután két óra előtt érkezett bejelentés arról, hogy a város külterületén az Orémusz dűlőben rókakölykök estek egy kútba. A helyszínre kiérkező járőrök megállapították, hogy a bajba jutott állatok egy elhagyatott ingatlan kútjába zuhantak, ezért a katasztrófavédelem segítségét kérték - írja a Police.hu.

A helyi hivatásos tűzoltók a rendőrök segítségével a kis rókákat kiemelték, majd az illetékes gyepmester jelenlétében megállapították, hogy azok egészségesek, ezért őket szabadon engedték, a kutat pedig deszkákkal fedték le.

Videó a kisrókák mentéséről:


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
KÖZÖSSÉG
A Rovatból
hirdetés

Károly herceg: Idén sok családban, az enyémben is lesz egy üres hely az ebédlőasztalnál

„Mélyen elszomorít ez a helyzet, és a szívem szakad meg azokért, akik elveszítették a szeretteiket” – tette hozzá a brit trónörökös.
hirdetés

Károly herceg a Ramadán vége előtt videóüzenetben szólt a muszlim közösséghez, amelyben elmondta, az elmúlt időszak mindenki számára súlyos kihívást jelentett, és tisztában van a járvány muszlim közösségre gyakorolt hatásaival is, szúrta ki a HVG.

Ebben az évben sok családban, például az enyémben is lesz egy üres hely az ebédlőasztalnál, és a barátok sem ölelhetik meg egymást az ünnepen. Mélyen elszomorít ez a helyzet, és a szívem szakad meg azokért, akik elveszítették a szeretteiket

– mondta Károly, utalva édesapja, Fülöp herceg halálára.

Videó: Károly herceg üzenete


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: