hirdetés

KÖZÖSSÉG
A Rovatból
hirdetés

Csont és bőr volt a sorsára hagyott kutya, gyönyörű, boldog ebbé változtatta megmentője

Olyan borzalmas állapotban volt az állat, amikor rátalált, hogy a fajtáját sem lehetett megállapítani.

Link másolása

hirdetés

"Emlékeztek még? Ez az a kutya, amelyet 10 hónapja találtam" ezzel a posztszöveggel tett közzé fotósorozatot Facebookon és instagramon egy indonéz fiú.

Rico Soegiarto olyan szörnyű állapotban lévő kutyát vitt haza és kezdett el gondozni, akibe gyakorlatilag csak hálni járt a lélek. Történetüket a Bored Panda is megírta.

Aki járt már valaha Balin, az láthatta, hogy a csodaszép szigeten sok a kóbor kutya. A kormánynak elég nehéz dolga van, ha el akarja kerülni például a veszettség elterjedését, de az ott élők kiveszik a részüket a kutyák megmentéséből. A balinézek ugyanis a hindu vallás követői, és a szent írásuk a Mahábhárata megemlékezik Yudhishthira királyról, akit a hű kutyája a másvilágra is elkísért.

A Mahábhárata ere vonatkozó részlete:

Amikor ideje eljött, a hindu Yudhishthira király négy fivére és a feleség, Draupadi jelenlétében elvégezte a halotti szertartást, szétosztotta javait és elindult a végső útra.

„Az öt fivér, királyával, így ment ki Hásztinapurán,

hirdetés

Hatodik Draupadi asszony, egy kutya volt a hetedik”

Négy fivére és Draupadi meghalt útközben. Végül már csak a kutya követte Yudhishthirát. Ekkor odajött hozzá Indra isten és ezt mondta az elhunytakról és az élőről:

„Földi testük letették már mind,

testedben a mennybe jutni csak neked szabad.”

Yudhishthira:

Tedd akkor legalább: ezt itt, ki sorsom hű barátja volt,

felvihessem kutyám; szánom őt, Múltak és Jövők Ura!”

Fordította: Lakatos István

Amikor a 26 éves Ricco a kutyát megtalálta, a szerencsétlen állat leírhatatlan állapotban volt. Legyengült, a testét sebek borították, a bőre lötyögött a csontjain, és egyáltalán nem lehetett tudni, hogy életben marad-e.

A fiatalember belenézett a kutya drágakőként ragyogó kék szemébe, és eldöntötte, esélyt ad neki.

Homeless dog . Ill do my best to rescue you poor baby ?. #petlover #homelessdog #getwellsoon

Rico Soegiarto (@ricoocir) által megosztott bejegyzés,

Ricco hazavitte a kutyát, megetette, vizet adott neki, lenyírta a bundáját, állatorvoshoz vitte. Megszabadították a bolháktól és kullancsoktól.

Gondosan etették a kutyát, ápolták a bundáját. A kutyus a Hope (Remény) nevet kapta a szerető gazditól. A törődésnek köszönhetően gyönyörű nőstény lett a kutyából, visszatért az életöröm a tekintetébe, kinőtt a selymes szőre, most majd' kicsattan az egészségtől.

A gazdi gondosan dokumentálta Hope felépülését és átváltozását, és videót is készített arról, hogy most milyen állapotban van az egykor reményvesztett kutya.

VIDEÓ: Így néz ki most Hope, az elhagyott, legyengült kutya:


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
KÖZÖSSÉG

Ismét átélhetjük az adományozás örömét az Auchan plüsshódjaival

Elindult az Auchan karácsonyi jótékonysági akciója: ismét ellepték az áruházakat az aranyos plüss hódok, megvásárlásukkal támogathatjuk a Tűzoltó utcai Gyermekklinikát.

Link másolása

hirdetés

Idén harmadjára segíthetünk az Auchan ikonikus plüss hódjaival, akikkel ez alkalommal rendhagyó formában, életünk valódi hőseit megformázva találkozhatunk az áruházlánc polcain. A korábbi években Júlio, majd Júlia néven megismert kis figurák most orvos, mentős, ápoló és nővér egyenruhába bújtak. Ezzel szeretne tisztelegni a vállalat az egészségügyi dolgozók előtt, akik általában is, de a járványhelyzetben különösen nagy erőkkel dolgoztak értünk.

A játékok megvásárlásával az előzőekhez hasonlóan idén is a Semmelweis Egyetem II. számú Gyermekgyógyászati Klinikájának a munkáját támogathatjuk.

Júlióval 2019-ben találkozhattunk először, abban az évben az összegyűlt adományból a Klinika egy életmentő beavatkozásoknál nagy segítséget nyújtó röntgenkép-erősítő berendezést vásárolt. A következő évben Júlióhoz csatlakozott kistestvére, Júlia, aki szintén nagy sikert aratott a vásárlók körében; a támogatásból egy újabb nagy értékű műszert, egy modern ultrahang készüléket szereztek be.

Idén a korábbiakhoz hasonlóan ismét minden eladott kis plüss után 500 forinttal támogathatjuk a Tűzoltó utcai Gyermekklinikát, ez alkalommal egy kültéri rehabilitációs játszóteret szeretne felállítani az intézmény.

A felépülés lelki aspektusa nagyon fontos, a kicsiknél talán még inkább, mint a felnőtteknél. Az ő életükből a kezelések alatt és a lábadozás időszakában sem hiányozhat a mozgás és a játék, így a felépülő kültéri installáció különösen nagy segítséget jelent majd.

A kedves külsejű, pihe-puha kis plüssjátékok egyszerű, de nagyszerű ajándékok akár a karácsonyfa alá is. Megvásárlásukkal örömet szerezhetünk annak a személynek, aki kapja és egyben az adakozás jóérzését is átélhetjük. Az üzenetet pedig adjuk tovább gyermekeinknek is, hiszen így segíthetjük őket abban, hogy maguk is felfedezzék az adományozás örömét.

Az Auchan plüsshódos kampánya az adományozásnak egy egészen új módját kezdte meghonosítani hazánkban, amikor is egy egyszerű vásárlói döntés szükséges csupán ahhoz, hogy jótékonykodjunk. Mindemellett abban is biztosak lehetünk, hogy a megfelelő helyre kerül az adományunk. Ez különösen fontos szempont, hiszen sokunkban merül fel a kétely, hogy vajon valóban olyanokhoz jut-e az adomány, akik rászorulnak, így viszont ehhez kétség sem fér.

hirdetés

A szeretnivaló játékok már elérhetők és a készlet erejéig 1990 forintos áron megvásárolhatók az összes Auchan áruházban.

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
KÖZÖSSÉG

Kevesebb mint fél kilóval jött világra egy koraszülött kisfiú, 10 százalék esélye volt a túlélésre, de ma már teljesen egészséges

Az amerikai kisfiú a 23. hétre született. Az orvosok hiába mondták a szülőknek, hogy búcsúzzanak el tőle, bennük fel sem merült, hogy elveszíthetik a gyereküket.

Link másolása

hirdetés

A fél kilót sem érte el annak a babának a súlya, aki mindössze a terhesség 23. hete után látta meg a napvilágot az amerikai Kalifornia államban - írja a Daily Mail.

Édesanyját, a 30 éves Jessica Doxley-t egy életveszélyesen magas vérnyomást okozó, terhesség alatti betegséggel diagnosztizálták. Sürgősen, császármetszéssel kellett kiemelni a babát, akinek alig 10 százalékos esélye volt a túlélésre.

Kaio 2017. július 7-én született meg, mindössze három héttel azelőtt, hogy Kaliforniában a terhesség elvetetésének határidejét a 26. hétre módosították.

A kisfiú hat hetet töltött lélegeztetőgépen, valamit két és fél hónapot inkubátorban, hogy az anyaméhhez hasonló közeget biztosítsanak neki. November 13-án, néhány héttel karácsony előtt térhetett haza, ekkor már 4 és fél hónapos volt.

“Soha nem merült fel bennem, hogy feladjam a kisfiam életét. A császármetszés után az orvosok közölték, hogy ugyan Kaio életben van, de valószínűleg már nem sokáig, így behívtak minket a férjemmel, hogy búcsúzzunk el tőle. Bennünk azonban ez fel sem merült. Eldöntöttük, hogy élni fog”

- mesélte az édesanya.

hirdetés

Egy héttel Kaio születése után Jessicát kiengedték a kórházból, és azt a feladatot kapta, hogy minden nap anyatejet kell termelnie, így mentve meg a kisfiú életét.

Kaio kórházi tartózkodása alatt Jessica a tejet otthon egy speciális fagyasztószekrényben tárolta, mielőtt bevitte volna hozzá. A kisfiú az idő múlásával egyre erősebbé vált, miközben a szülei folyamatosan mellette voltak, és imádkoztak, hogy életben maradjon.

Most, négy év elteltével Kaio egészséges, vidám gyerek. Történetével Jessica arra szeretné felhívni koraszülöttek anyukáinak figyelmét, hogy nem szabad önmagukat hibáztatniuk:

“Sokáig azt hittem, az egész az én hibám, mivel az én testemről volt szó. Úgy éreztem, elbuktam, és nehéz elengedni ezt az érzést, amikor az ember gyermeke szenved. Amíg Kaio kórházban volt, én pedig otthon, a szívem mindig ott volt mellette. Néha felriadtam, bepánikoltam, és hajnali 4-kor a kórházba siettem hozzá. Igazi csoda volt, amikor végre hazahozhattuk”

- mondta.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
KÖZÖSSÉG

„Messze több volt, mint Etus a Szomszédokból” – Rengetegen búcsúznak Csűrös Karolától

Vujity Tvrtko, Németh Kristóf, Pásztor Erzsi és Ujhelyi István is megemlékezett a 85 évesen elhunyt művésznőről.

Link másolása

hirdetés

Sorra búcsúznak az ismert emberek a szerdán elhunyt Csűrös Karolától.

Vujity Tvrtko megemlékezésében kiemeli, hogy a színésznő sokkal több volt, mint Etus a Szomszédokból — bár bejegyzését ő is „Isten Önnel, Etus ...” mondattal kezdi.

„Messze több volt, mint Etus a Szomszédokból. Tucatnyi játékfilmben és tévéfilmben szerepelt, a színpadon komoly és bohókás szerepekben is brillírozott, szinkronszerepeinek száma szinte megszámlálhatatlan. Mégis, az emberek többsége talán a Szomszédok-teleregény bölcselkedő "Tyúkanyójaként" zárta a szívébe. Alakításaira az aprólékos kidolgozottság és a végtelen színészi alázat, megjelenésére elegancia és méltóság volt jellemző. Egy nagy generáció hatalmas egyénisége, életünk fontos része hagyott itt minket. Isten nyugosztalja, Drága Művésznő!”

– írja a riporter.

hirdetés

Szintén búcsúzik pályatársától Németh Kristóf, akik ráadásul együtt is szerepeltek a sorozatban. Mivel Németh karaktere Etus unokájának, az Ábel Anita alakított Julcsinak csapta a szelet, még közös jeleneteik is voltak.

„Kézcsókom Művésznő! Szia, Karcsi...”

– írja a színész, utalva a Csűrös közismert becenevére.

Csűrös Karola másik pályatársa, a Szomszédokban szintén szereplő Pásztor Erzsi az Origónak bővebben is mesélt a színésznő utolsó heteiről.

„Én most voltam nála, november 6-án, a születésnapján köszöntöttem, Tóth Enikővel mentünk el hozzá. Nem volt jó állapotban, sajnos... Tudtam már egy ideje, hogy nem akart élni, amióta ágynak esett”

– mesélte a lap megkeresésére. Hozzátette: „Néha jó kedve volt, amikor bohóckodtam neki, megnevettettem, de telefonon is sokat beszélgettünk. Önmagát bezárta, ezzel a betegséggel élt együtt, a depresszióval, amit talán nem is akart legyőzni. A lába is fájt, járt hozzá gyógytornász... Őszintén szólva, nem lelkesedett semmiért. Neki az Ádám volt az élete. Volt olyan időszak, amikor külön voltak, de visszafogadta, és utána is rajongva imádta Ádámot”.

A politikusok közül elsőként Ujhelyi István emlékezett meg a 85 évesen elhunyt Érdemes Művészről egy „Viszlát Etus” mondat kíséretében.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
KÖZÖSSÉG

Tűzoltóautó kosarából kérte meg párja kezét a magyar tűzoltó

Kollégái segítségével, az erkélyen keresztül lepte meg a barátnőjét.

Link másolása

hirdetés

A nagyatádi Széchenyi térre vonultak a tűzoltók, szokatlan okkal: Horváth Richárd tűzoltó őrmester a kollégái segítségével, a tűzoltóautó kosarával feljutott a barátnője erkélyére, ahol megkérte a kezét. Martina nem is sejtette, hogy ilyesmire készül a párja, eléggé meglepődött, amikor Richárd teljes felszerelésben megjelent az emeleti lakás teraszán.

A "hozzám jössz feleségül?" kérdésre természetesen "igen" volt a válasz.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: