KÖZÖSSÉG
A Rovatból

Felvállalta, hogy hajléktalan a barátnője, megőrül az internet a magyar influenszerért

Menyhárt Dávid csatornáján hajléktalanokkal beszélget a mindennapjaikról, sokszor pénzzel is segít nekik. Párját ebédelni hívta meg, de végül a lány fizetett.

Link másolása

Felrobbantotta a netet a fiatal magyar influenszer TikTok-videója, amelyben felvállalja, hogy a barátnője hajléktalan.

Menyhárt Dávid amúgy sem számít egy tipikus influenszernek:

a 19 éves fiú csatornáján olyan videókat készít, amelyben hajléktalanokat szólít meg, beszélget velük a mindennapjaikról, sokszor étellel és pénzzel segít nekik.

„Természetesen nem azért lettünk egy pár, hogy jobb marketingje legyen a videóimnak, ez is csak olyan volt, mint a legtöbb kapcsolat, két ember találkozott és szimpatikusak lettek egymásnak” - mondta a találkozásukról a fiú a Ripostnak. Dávid azért akarta egy videóban elmondani, hogy párja hajléktalan, mert elejét akarta venni a rosszindulatú pletykáknak.

A TikToker azt is elárulta, hogy éppen a szokásos kisfilmjét készítette és ebédelni hívta el a lányt, akivel szó szót követett, végül a hölgy hívta meg őt. Dávid szerint a párját sokan vádolták azzal ismeretlenül, hogy a pénzéért, a jobb körülményekért van vele.

„Ez már azért sem igaz, mert szinte sosem engedi, hogy helyette fizessek, általában felezzük a számlát.”

A fiú szerint mások rosszindulatúan a barátnője nem létező ápolatlanságát emlegetik, ami szintén nem igaz:

„ő minden körülmények között a nagybetűs nő akar lenni, tiszta, ápolt, sőt sminkeli is magát”.

Dávid azt mondta, hogy már egy hónapja egy párt alkotnak és hamarosan a szüleinek is szeretné bemutatni a kedvesét. Az elsődleges tervük azonban, hogy munkát szerezzenek a lánynak, aki cukrász és azért küldték el a munkahelyéről, mert megtudták, hogy hajléktalan és szállón lakik.

Dávid bejegyzésére már 3,7 millió lájk érkezett, és a hozzászólások többsége is inkább támogató. Volt aki például azt írta neki:

„Én 10 éve vagyok együtt egy anno hajléktalannal, mára a fiam apja.”

@menyus_king_team Jobb, ha tőlem halljátok az igazságot. #legyenmenoakedvesseg #szeretet #csakegykisszeretet ♬ All I Want - Kodaline


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk


KÖZÖSSÉG
„Egy-két évig bennem volt, hogy meg kéne nézni azt a hegyet” – Erőss Zsolt özvegye tíz éve már átélte azt, amit Suhajda Szilárd családja most
Sterczer Hilda gyászát dolgozza fel a vasárnap este az RTL-en látható Mélységek és magasságok című film.

Link másolása

Szinte napra pontosan 10 évvel Suhajda Szilárd halála előtt hunyt el Erőss Zsolt és Kiss Péter. Erőss özvegye, Sterczer Hilda akkor ugyanazt élte át, amit az elmúlt egy hétben Suhajda Szilárd feleségének kellett: szerelme soha többé nem tért vissza a hegyről. Hilda gyászáról mozifilm készült Magasságok és mélységek címmel.

Tíz év telt el Erőss Zsolt halála óta, halálának körülményeit, az itthon maradottak vívódásait, küzdelmeit a Magasságok és mélységek című film mutatja be, ami Erőss Zsolt özvegyének visszaemlékezései alapján készült.

Egy hete egy másik feleség és kisfiú gyászol, újabb magyar hegymászó, Suhajda Szilárd vesztette életét a Himalája havas hegycsúcsai között. 3 nap eltéréssel 10 évvel később, mint Erőss Zsolt.

"Az ember azzal szembesül egy ilyen halálkor, vagy akár egy nagyobb balesetkor, hogy ezek szerint nem vagyunk sérthetetlenek. Én biztos voltam benne, hogy ha van ember, aki jól tud nyolcezrest mászni és nem fog vele soha, semmi történni, az Zsolt. És ha vele történhet egy ilyen baleset, akkor bárkivel"

– mondta Sterczer Hilda, Erőss Zsolt felesége még évekkel korábban a Fókusznak.

Hozzátette, miután a férje meghalt, „egy-két évig ez bennem volt, hogy meg kéne nézni azt a hegyet, ami Zsoltnak az utolsó mászása volt, hogy milyen is az a hegy, ami elvette tőlem Zsoltot.”

„Én biztos voltam benne, hogy Zsolttal soha semmi nem fog történni” – Sterczer Hilda gyászát dolgozza fel a vasárnap este az RTL-en látható Mélységek és magasságok.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk
KÖZÖSSÉG
Nagy vitát váltott ki a közösségi oldalakon Suhajda Szilárd halála
Közben rengetegen emlékeznek meg a hegymászóról. Szülővárosában, Békéscsabán vasárnap több százan rótták le kegyeletüket.

Link másolása

Sokan támadják a Mount Everesten eltűnt hegymászót, amiért családapaként ekkora kockázatnak tette ki magát és családját. Az RTL híradójának nyilatkozó pszichológus szerint a Suhajda Szilárdhoz hasonló emberekben rendkívül erős a motiváció a nagy erőfeszítéssel járó kihívásokra. Szerinte inkább a szélsőséges reakciókkal van gond.

Közben rengetegen emlékeznek meg a hegymászóról. Szülővárosában, Békéscsabán vasárnap több százan rótták le kegyeletüket.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


KÖZÖSSÉG
A Rovatból
Óriásplakáttal búcsúztak el osztályfőnöküktől egy mosonmagyaróvári iskola végzős diákjai
A kreatív és vidám elköszönéssel bizonyára sokakat megleptek a ballagók, tanáruk pedig a Facebookon köszönte meg a megható üzenetet.

Link másolása

A mosonmagyaróvári Piarista Gimnázium, Általános Iskola és Óvoda egyik nyolcadikos, végzős osztálya óriásplakáton köszönt el osztályfőnökétől, Pozsgai Esztertől.

A hatalmas molinón az alábbi felirat olvasható:

„Eszti néninek tisztelettel jelentjük. Az osztály létszáma 20, hiányozni fog! Köszönjük!”

A tanárnő a Facebookon köszönte meg a megható üzenetet: „Nekem van a legklasszabb osztályom! Köszönöm, nagyon-nagyon! Hajrá, Piarista 8. a!” – írta bejegyzésében Pozsgai tanárnő.

(Forrás: Röviden)


Link másolása
KÖVESS MINKET:


KÖZÖSSÉG
Ezzel a szívhez szóló gesztussal tisztelgett Suhajda Szilárd emléke előtt egy parasportoló
Patkás Tamás nyílt vízi paraúszó a Mount Everest magasságával megegyező távot, 8850 métert úszott le vasárnap az elhunyt hegymászó tiszteletére.

Link másolása

A Mount Everest magasságával megegyező távot, 8850 métert úszott le vasárnap Patkás Tamás nyílt vízi paraúszó, hogy ezzel tisztelegjen Suhajda Szilárd emléke előtt.

„Ma egy rendhagyó edzésem volt az Ikrényi tavon, melyen Suhajda Szilárd emlékére leúsztam a Mount Everest magasság távját a 8850 métert. A FINA szabályzata szerint megállás és kapaszkodás nélkül 4 órát voltam a vízben. Sport baráti tiszteletből szeretném ezt az úszást ajánlani, egyben részvétem a családnak!”

– írta Facebook-oldalán a sportoló.

Patkás Tamás 1994-ben egy üzemi baleset következtében vesztette el mindkét lábát a MÁV győri rendező pályaudvarán. A rehabilitációt követően elképesztő akaraterőről tanúságot téve megtanult művégtagokkal járni és autót vezetni is. Később az ország egyetlen nyílt vízi paraúszójává vált.

Suhajda Szilárdról szombat délután derült ki, hogy nem találta meg az értő küldött mentőcsapat, így lényegében semmilyen esély nem maradt arra, hogy életben van a békéscsabai hegymászó.

(via Index)


Link másolása
KÖVESS MINKET: