KÖZÖSSÉG
A Rovatból

Ezzel a szívhez szóló gesztussal tisztelgett Suhajda Szilárd emléke előtt egy parasportoló

Patkás Tamás nyílt vízi paraúszó a Mount Everest magasságával megegyező távot, 8850 métert úszott le vasárnap az elhunyt hegymászó tiszteletére.

Link másolása

A Mount Everest magasságával megegyező távot, 8850 métert úszott le vasárnap Patkás Tamás nyílt vízi paraúszó, hogy ezzel tisztelegjen Suhajda Szilárd emléke előtt.

„Ma egy rendhagyó edzésem volt az Ikrényi tavon, melyen Suhajda Szilárd emlékére leúsztam a Mount Everest magasság távját a 8850 métert. A FINA szabályzata szerint megállás és kapaszkodás nélkül 4 órát voltam a vízben. Sport baráti tiszteletből szeretném ezt az úszást ajánlani, egyben részvétem a családnak!”

– írta Facebook-oldalán a sportoló.

Patkás Tamás 1994-ben egy üzemi baleset következtében vesztette el mindkét lábát a MÁV győri rendező pályaudvarán. A rehabilitációt követően elképesztő akaraterőről tanúságot téve megtanult művégtagokkal járni és autót vezetni is. Később az ország egyetlen nyílt vízi paraúszójává vált.

Suhajda Szilárdról szombat délután derült ki, hogy nem találta meg az értő küldött mentőcsapat, így lényegében semmilyen esély nem maradt arra, hogy életben van a békéscsabai hegymászó.

(via Index)

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk


KÖZÖSSÉG
A Rovatból
„A mennyországban éreztem magam, de a pokolban kötöttem ki” - Zsolték ikreket vártak, de elvesztette a feleségét és egyik gyermekét
Tőzsér Zsolt és Kadlót Szilvia két éve kapta a nagyszerű hírt, hogy ikreik fognak születni: a pedagógusként tanító leendő édesanya és a párja az egész világot át tudták volna ölelni örömükben. Aztán 2021. november 27-én eljött az idő, de a szüléskor komplikációk léptek fel.

Link másolása

„A mennyországban éreztem magam, de a pokolban kötöttem ki. Voltak rossz gondolataim, de menni kellett előre, erősnek kellett maradnom a kislány miatt”

mondta a Blikknek Tőzsér Zsolt a szörnyű tragédiáról, amit átélt.

Tőzsér Zsolttal és Kadlót Szilvia két éve kapta a nagyszerű hírt, hogy ikreik fognak születni: a pedagógusként tanító leendő édesanya és a párja az egész világot át tudták volna ölelni örömükben.

Aztán 2021. november 27-én eljött az idő: a szüléskor komplikációk léptek fel, és az ikerpár egyike, Zsoltika holtan született, míg a testvérét, az agyvérzést kapó Annuskát újra kellett éleszteni. Közben az édesanya is életveszélyes állapotba került, kilenc nappal később pedig a szervezete feladta a harcot, ő is elhunyt.

"A koronavírus miatt az életemért küzdöttem otthon, amikor november 22-én a párom sem érezte jól magát, ezért az anyukájával bementek az ügyeletre, s nála is megállapították a fertőzést. A várandóssága 34. hetében járt, a lába be volt dagadva, de a babák ultrahangos ellenőrzésén túl nem vizsgálták meg, nem vettek tőle sem vért, sem vizeletmintát. Megfigyelés helyett veszélyeztetett terhesen, vírusosan hazaküldték"

- idézte fel a történteket Zsolt.

"Úgy 17 óráig kihúzta mindkét baba életben, ám fél órával később egyikük meghalt, míg a másikukat, Nusikát újra kellett éleszteni. Zsoltikának hivatalosan nincs is neve, ki sem adták a holttestét, ő hivatalosan nem is létezett..."

– mondta a férfi a lapnak.

"Szilvi ezután élet-halál között lebegett, majd december 6-án leállt a veséje, a mája, és elhatalmasodott rajta a koronavírus-fertőzés. Ebben a kilenc napban már nem tért magához többet. Azt gondolom, az első hibát akkor vétették, amikor nem készült laborvizsgálat, másodjára pedig, amikor öt nappal később nem végeztek rajta azonnal császármetszést.

Nyolc órát volt a halál árnyékában. Úgy talán mindkét baba életben maradhatott volna"

- emlékezett vissza Zsolt.

A férfi közjegyzőn keresztül beadta a vizsgálati anyagot a Nemzeti Szakértői és Kutató Központba. Ha ott megállapítják a mulasztást, büntetőeljárást indíthatnak.

Aki támogatni szeretné a tragikus sorsú családapát, Kadlót Flóriánné számlaszámára utalva megteheti: 11773418-01034248. IBAN: HU82 1177 3418 0103 4248 0000 0000. Swift kód: OTPVHUHB.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

KÖZÖSSÉG
A Rovatból
„Amit találok, azt eszek, szedtem már tyúkhúrt is” - Havi 25 ezer forintból élt, 48 kilósan halt meg a hajléktalan Mátészalkán
Lászlóval szeptember elején forgatott az RTL stábja, a férfinak akkor már csupán 500 forintja maradt a hátralévő napokra. Deák László a forgatás után, a múlt héten elhunyt.

Link másolása

Az ország legszegényebb régiói között van Mátészalka, ahol durva körülmények között élt egy hajléktalan, aki 48 kilóra fogyott le, miután havi 25 ezer forintból próbált megélni.

Néhány önkéntes, például a Mátészalkaleaks nevű csoport megpróbált rajta segíteni, és az RTL Házon Kívül műsora is forgatott vele, de László, a súlyos beteg férfi a forgatás óta meghalt.

Lintényi Levente, a Mátészalkaleaks alapítója és barátja, Szabó Richárd segíteni mentek a város központjába: nagy szükség volt erre, László ugyanis mindössze 25 ezer forint segélyből élt.

"Hát, amit találok, tulajdonképpen azt eszek. Én megeszek mindent. Én már szedtem tyúkhúrtól kezdve sóskát, minden baromficsírát összeszedtem, csináltam ilyen salátákat. Gombát szedek magamnak, vagy szedtem, hogyha volt"

– mondta akkor László, aki mindössze 48 kilót nyomott, és már az érettségiző öltönye is lógott rajta.

Nagyon sokan segítettek Lászlónak. Az adományokból több heti élelmiszer gyűlt össze, a Mátészalaleaks nevű csoport szerzett neki új gázpalackot, hűtőt pedig Fótról küldtek neki. Le akarták cserélni a kályháját is, de előbb a kertet akarták rendbehozni. Víz nem volt az otthonában.

Lászlóval szeptember elején forgatott a stáb, a férfinak akkor már csupán 500 forintja maradt a hátralévő napokra. Deák László a forgatás óta, a múlt héten elhunyt.

A Mátészalkaleaks közösségi oldalán emlékeztek meg a férfi haláláról.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


KÖZÖSSÉG
A Rovatból
Esztergomi robbantás: üzent a meghalt kommandós felesége
A 34 éves korában meghalt TEK-es özvegye még fel sem fogta, hogy mi történt. A család számára gyűjtést szervezetek a kollégák.

Link másolása

Összetört férje elvesztése után, de hálás a sok segítségért – ezt üzente az esztergomi robbantásban meghalt TEk-es özvegye, miután gyűjtés indult a két kisfiával egyedül maradt családanyának, írja a Blikk.

Az özvegy még fel sem fogta a történteket, de minden erejével azon van, hogy a gyerekeket a lehető legmegfelelőbben ellássa.

A 34 évesen elhunyt Kónya Gábor Lajos hét éve dolgozott a TEK-nél. Az RTL szerint egy hathónapos és egy három és fél éves gyermeket hagyott hátra.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk

KÖZÖSSÉG
A Rovatból
Bródy János, Nagy Ervin és Demszky Gábor is ott volt az Iványi Gáborék mellett kiálló szolidaritási eseményen – fotók
A Szolidaritási Akción több ismert zenész, színész és aktivista is fellépett: ott volt Pankotai Lili, Falusi Mariann, Galkó Balázs és Erdős Virág is.

Link másolása

A Noár mozgalom szolidaritási eseményt szervezett Iványi Gábor és munkatársai mellett október 1-jén, a Megbékélés Háza 25. születésnapján, a Megbékélés Háza Templom kertjében.

A Szolidaritási Akción számos ismert zenész, színész, aktivista és politikus is részt vett.

A teljesség igénye nélkül ők mind részt vettek az eseményen: Bródy János, Falusi Mariann, Galkó Balázs, Nagy Ervin, Demszky Gábor, Kuncze Gábor, Pankotai Lili, Erdős Virág.

Az esemény leírása szerint a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség számos intézményt tart fent, köztük szociális, oktatási, egészségügyi, családsegítő intézményeket, amikkel több mint 20000 embernek segítenek. Ezt az államtól átvállalt munkát a rendszerváltás óta, sőt bizonyos fontos részeit már azt megelőzően is teljes szívből végezték.

Iványi Gáborék nem kapták meg az államtól azt a normatívát, ami a különböző szociális feladataikért járna nekik. A közel ezer munkavállalójuk többsége már két hónapja nem tud fizetést kapni, közülük 10% már fel is mondott.

A Szolidaritási Akción vasárnap tartották, itt lehet visszanézni az élő közvetítést.

ITT VANNAK HELYSZÍNI FOTÓINK AZ ESEMÉNYRŐL:


Link másolása
KÖVESS MINKET: