hirdetés

KÖZÖSSÉG
A Rovatból
hirdetés

Érintésmentes menüvel támogatja a Coca-Cola a hazai éttermeket az újranyitás után

A Coca-Cola által kifejlesztett felület segítségével az éttermekben egy QR-kód beolvasásával böngészhetjük a menüt a telefonunkon.

Link másolása

hirdetés

Tavasszal végre eljött a pillanat, amit olyan sokan vártak: kinyithattak kedvenc éttermeink, bisztróink, büféink és bárjaink, hogy újra együtt élvezhessük a teraszukon a finom ízeket egy pohár jéghideg Coca-Cola társaságában. Annak érdekében, hogy teljesen biztonságosan rendelhessünk a helyszínen, a Coca-Cola kifejlesztette saját, okostelefonon használható, érintésmentes menüfelületét, melyet ingyenesen bocsát a hazai éttermek rendelkezésére. Ha tehát legközelebb beszélgetés helyett a telefonjába mélyedő asztaltársaságot látunk egy étteremben, ne ítéljük el őket: lehet, hogy csak a menüt böngészik.

Az éttermek és vendégeik számára is kényelmesen, biztonságosan használható, érintésmentes menüt a Coca-Cola Magyarország fejlesztette, ezzel támogatva a hazai vendéglátóhelyeket az újraindulásban. Az üdítőitalgyártó vendéglátó partnerei számára kínálja fel a szolgáltatást, teljesen ingyenesen. Már több étteremben is elérhető a lehetőség, köztük olyan népszerű helyeken, mint a budai Alessio Kávézó és Étterem és a szentendrei Dunakorzón található Trattoria Cardinale étterem. A felület Magyarországon készült az Isobar Budapest közreműködésével, nagy sikerét tapasztalva azonban hamarosan a szomszédos országok vendéglátósai is használatba vehetik.

„Az eddigi tapasztalat azt mutatja, hogy a vendégeknek tetszik, alapvetően nagyon nyitottak az újdonságokra, és ennek a felületnek egyszerű a használata, ami külön öröm, hosszú távon is hasznos lesz. A vírusjárvány óvatossá tette az embereket, tehát higiéniai, elővigyázatossági szempontból is abszolút van létjogosultsága ennek az új, érintésmentes konstrukciónak” – foglalja össze szakmai meglátásait Forrai Miklós, a budai Alessio étterem tulajdonosa.

„Nagyon pozitív a vendégek visszajelzése: nemcsak a fiatalok kaptak rá az online menü használatára, de a szenior vendégeink is előszeretettel használják. Mi szeretnénk végleg ki is vezetni a mindennapos használatból a hagyományos étlapot, bár még többen ragaszkodnak a papírformához, a visszajáró vendégek már nem is kérik. Nagyon praktikus, hogy pl. a kínálatunk frissítésénél nem kell újra megszerkeszteni és nyomtatni a választékot, csak lefrissítjük a rendszert. Emellett megkönnyíti a pincérek munkáját is, hiszen kimaradhat egy kör, amikor a pincér kiviszi az étlapot és vár a rendelés felvételére” – mesél tapasztalataikról Győri Emese, az Old Negresco Étterem üzletvezetője.

Az érintésmentes menü létrehozásához a vendéglátóhelyek egy felhasználóbarát, teljesen testre szabható – saját arculattal megjelenő, képekkel és logóval színesíthető – felületen keresztül vihetik fel a rendszerbe étel- és italkínálatukat, illetve az étteremmel kapcsolatos további hasznos tudnivalókat. Ezt követően már csak annyi dolguk van, hogy az étterem számára generált QR-kódot kihelyezik minden asztalhoz. A kódot bármely okostelefon kamerájával egyszerűen le tudják olvasni a vendégek, és így saját telefonjukon tudnak válogatni a menüből.

A Coca-Cola az érintésmentes menü beállításához szükséges alkalmazás mellett az étterem egyedi QR-kódját tartalmazó asztali promóciós anyagokat, a rendszer használatát elmagyarázó videós tartalmakat és az e-mailes „hot line” támogatást is térítésmentesen bocsátja a vendéglátóhelyek rendelkezésére.

hirdetés

„Szolgáltatói szempontból is nagyon örülünk ennek a lehetőségnek, mert kifejezetten felhasználóbarát, praktikus, a beolvasandó QR-kódot a tányéralátétekre is kitettük, így minden újonnan érkezőhöz eljut az információ. Könnyen személyre szabhattuk az étlapot, az oktatás után önállóan szerkeszthetjük, frissítjük” – számol be az új lehetőségről Neszményi Béla a Bistro 17 képviseletében.

„Tavaly az újranyitáskor azzal segítettünk a vendéglátó partnereinknek, hogy egyedi plakátokkal hívtuk fel az éttermekre, bisztrókra a figyelmet. Idén pedig már azt kerestük, hogy mivel tudnánk minél biztonságosabbá tenni a rendelést – így jutottunk arra, hogy egy komplex webes felületet fejlesztünk, ami az éttermek számára könnyen kezelhető, gyorsan frissíthető és személyre szabható, mindemellett vendégeik számára extra higiéniát biztosít. Ezzel fenntarthatósági célokat is szolgálunk, hiszen ez a megoldás kevesebb papírhasználatot eredményezhet”

– tette hozzá Kölcsei Gergely, a Coca-Cola Magyarország marketingvezetője.

Mostantól tehát, ha érintésmentes menüvel rendelkező étterembe látogatunk, az asztalhoz ülve kapjuk elő okostelefonunkat, olvassuk be a kihelyezett QR-kódot, és már válogathatunk is a kínálatból. A választható ételek és italok mellett a napi menüt, a wifikódot, a fizetési lehetőségeket és a szervízdíj összegét is megtalálhatjuk. Beköszöntött a nyári meleg, elkezdődött a vakáció, a vendéglátók finom ételekkel, hűsítő italokkal várják vendégeiket, akik kikapcsolódnának egy kellemes estén, az érintésmentes menüvel pedig biztonságosan meg is rendelhetik a kiválasztott finomságokat.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
KÖZÖSSÉG

Az Aldi egyik pénztárosa minden idők legszexibb szupermarket-dolgozója a tiktokozók szerint

Csak azt nem tudja senki, hogy pontosan melyik németországi üzlet kasszáinál lehet találkozni a szőke szépséggel.

Link másolása

hirdetés

Már több százezer rajongója van a közösségi oldalakon az Aldi egyik német pénztárosának, aki leginkább szépségével hívja fel magára a figyelmet, írja a The Sun. A fiatal nő TikTok-oldala tele van olyan videókkal, amikben ismert számokra tátog és táncol, de a legnagyobb sikert mégis az a felvétel aratta eddig, amikor a pénztárgép mögött ülve imitál éneklést.

Elaine Victoria videóját eddig több mint 11 millió alkalommal nézték meg a közösségi oldalon. A kommentelők többsége azonnal megfogadta, hogy soha többet nem vásárol másik hálózatnál, csak ahol ilyen csinos pénztárosok dolgoznak. Egy másik rajongó azt írja, hogy 100 kiló krumplit fizetne ki egyesével a kasszánál, ha egyszer véletlenül ahhoz a pénztárhoz kerülhetne, ahol a csinos nő foglalkozik a vásárlókkal.

Akad olyan hozzászóló is, aki szerint a nő egyszerűen a Miss Aldi 2022 címet érdemli meg. Érthető módon a legtöbben mégis azt kérdezik, hogy melyik üzletben dolgozik pontosan a szőke kasszás.

Elaine Victoria kihívó kasszatáncát itt lehet megnézni:

@elaine.victoria

Das war am selben Tag ALDI ich mach meine Videos mehr an der Kasse ?##foryoupage ##aldinord ##fyfyfyfy ##foryoupageofficiall

hirdetés
♬ original sound - The Forgotten Songs


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
KÖZÖSSÉG

„Csak ma öt kutyát altattam el, egyikük sem volt se öreg, se beteg” – megrendítően ír az ebek kényszerű eutanáziájáról egy állatorvos

Bejegyzésében arra hívja el a figyelmet, hogy támogassuk az állatmenhelyeket és ne vegyünk, hanem fogadjunk örökbe kutyát.

Link másolása

hirdetés

Elszomorító Facebook-bejegyzésben írt egy Angliában élő állatorvos arról, hogy milyen sok egészséges állatnak kell meghalnia azért, mert az emberek cserben hagyják őket - számolt be róla a Daily Star.

A sorok azután kívánkoztak ki belőle, hogy egy nap alatt öt kutyát kellett elaltatnia, és nem azért, mert az ebek betegek, öregek, sérültek vagy agresszívek lettek volna.

Tökéletes, egészséges, normális kutyák voltak. Semmilyen más ok nem volt arra, hogy ma meghaljanak, mint az, hogy az emberek cserben hagyták őket

- kezdte az állatorvos, aki szerint a háziállatok, különösen a kutyáknál már túlszaporodás tapasztalható, amivel sok ember még mindig nincs tisztában.

„A kutyák, akiket ma elaltattam, nagyon izgatottak voltak a találkozástól. Szerencsésnek érezték magukat, amikor valaki foglalkozott velük a kenneljükben, és talán, de csak talán, olyan szerencsések is voltak, hogy elvitték őket egy sétára. Csak csóválták a farkukat és ugrándoztak örömükben”.

Mint írta, kollégáival igyekeztek megkönnyíteni az ebek számára az eutanáziát. Vagy a kenneljükben adták be nekik az injekciót, vagy kivitték őket a fűre, hogy mielőtt végleg elalszanak, tehessenek még pár lépést a szabadban.

hirdetés
Az utolsó pillanataikban mindig elmondom nekik, hogy sajnálom, és megígérem nekik, hogy vigyázni fogok a barátaikra, testvéreikre, kölykeikre, és mindent megteszek, hogy otthont találjak nekik. Addig is látogatom őket, hogy ellenőrizzem, jól gondoskodnak-e róluk. Ezek triviális szavak ahhoz képest, amit mondanom kellene nekik, de nehéz bocsánatot kérni tőlük, amit pedig annyira megérdemelnek abban a kis időben, amíg az élet kiszáll a testükből.

Hangsúlyozta, hogy nem az állatmenhelyeket és az állatmentő szervezeteket hibáztatja azért, mert sajnos sok kutya jut hasonló sorsra. Nekik ugyanis nincs választásuk. Ha nincs több helyük, valahogy csinálniuk kell. Még ha ilyen szívszorító módon is.

Annyira sajnálom, hogy sok kutya úgy születik erre a világra, hogy nincs számára hely. Sajnálom, hogy nem elég szépek, vagy nem olyan fajtájúak, hogy valaki hazavigye őket. Sajnálom, hogy hónapokon vagy akár éveken keresztül számtalan ember megy el a kenneljük mellett és nem választják ki őket, vagy inkább vesznek valahol máshol egy kölyökkutyát

- írta.

Elmondása szerint ő maga is keményen dolgozik azért, hogy minél több kutyának találjon otthont, ő maga is már nyolc ebet befogadott. Szerinte azonban hiába tesz meg ő is mindent az elhagyott, kidobott, magukra maradt kutyákért sok más emberrel együtt, összefogásra van szükség ahhoz, hogy a kutyák túlszaporodási krízisét kezelni lehessen. Arra kérte mindenkit, hogy önkénteskedjenek a hozzájuk legközelebb lévő állatmenhelyen, adományozzanak számukra, és támogassák az ivartalanítási programokat, de a legfontosabb, hogy ne vegyenek, inkább fogadjanak örökbe egy kutyát.

„Tényleg remélem, hogy még ebben az életben olyan világban élhetek, ahol egy egészséges állatot nem kell elaltatni azért, mert nincs otthona, nincs számára hely a menhelyen sem, és nincs elég erőforrás az ellátására. Nem vagyok benne biztos, hogy valaha megérem, hogy ez lesz a valóság, de azt tudom, hogy sosem fogom feladni”.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
KÖZÖSSÉG
A Rovatból
hirdetés

Gulácsi Péter ismét gyógyíthatatlan beteg gyerekeknek ajánlotta fel a teljesítményéért járó pénzdíjat

A magyar válogatott kapusa nem először támogatja a lipcsei Bärenherz hospice-t.

Link másolása

hirdetés

Gulácsi Péter már többször bebizonyította, fontos számára a jótékonykodás. Korábban például feleségével együtt úgy döntöttek, 25 millió forinttal járulnak hozzá egy gerincvelő-izomsorvadásban szenvedő magyar kisfiú gyógykezeléséhez. A magyar válogatott kapusa ráadásul a kis Zsombinak ajándékozta egy aláírt kesztyűjét, amit a családja licitre bocsáthatott az adománygyűjtésük részeként.

A focista most ismét nagylelkű gesztust tett. Tavaly ő teljesített a legjobban a német élvonalbeli labdarúgóbajnokság (Bundesliga) a kapusok közül, hiszen neki volt a legtöbb kapott gól nélküli mérkőzése. Ezzel kiérdemelte a „Fehér Kesztyű” díjat, zsinórban másodszor.

Az RB Leipzig kapusa 7500 eurós (~2,6 millió forint) pénzdíjat is kapott az elismerés mellé, amit a gyógyíthatatlan betegséggel küzdő gyermekekkel foglalkozó lipcsei Bärenherz hospice javára ajánlott fel.

Ráadásul ez nem az első eset, hogy így tett, hiszen amikor tavaly szintén elnyerte ezt a díjat, akkor is a Bärenherznek adta a pénzt.

Forrás: M4 Sport

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
KÖZÖSSÉG

Leégett a vadonatúj házuk, de az eljegyzési gyűrű megúszta, a férfi még aznap este meg is kérte párja kezét

Az amerikai párt lesújtotta, hogy álomotthonuk lakhatatlanná vált a tűz miatt, de az eljegyzésnek köszönhetően mégis boldogan zárták a napot.

Link másolása

hirdetés

Életük legszebb és egyben talán legrosszabb napja is volt egy fiatal amerikai párnak az eljegyzésük napja.

Sean Matthews és Kellie Stanley az Észak-Karolina államban található Fuquay-Varina városában élnek. Tavaly lett kész az álomházuk, ahová 13 éves kutyájukkal, Memphis-szel költöztek be. A pár szeptember 4-én este vacsorázni ment egy közeli étterembe, ám a randit félbeszakította egy hívás. A szomszédjuk a házuk ajtókameráján üzent nekik, hogy az utcafronti verandájuk lángokban áll.

Szerencsére alig 10 percnyire voltak az otthonuktól, ezért azonnal hazasiettek. Addigra a szomszédok kimentették a házból a kutyát és elzárták a gázcsapokat, miután szerencsére a garázsból a házba vezető ajtó nem volt bezárva, így be tudtak jutni az épületbe. Rögtön hívták a tűzoltókat, addig pedig a szomszédokkal együtt igyekeztek a kerti locsoló slaggal oltani a tüzet.

Szavakkal nem tudom elmondani, milyen volt azt látni, hogy a szomszédaink összefogtak és segítettek megmenteni az otthonunkat és a kutyánkat. Alig tíz percre voltunk a házunktól, és láttuk, ahogy fekete füst száll fel felette

- mesélte a Fox Newsnak Kellie Stanley.

Amikor sikerült eloltani a tüzet, a pár bemehetett körülnézni, hátha maradt valami a házban, amit nem pusztítottak el a lángok. A nő legnagyobb örömére megtalálta a bibliáját, a férfi pedig nagyon megkönnyebbült, amikor meglátta, hogy az eljegyzési gyűrű, amit a tűzálló széfben tárolt, sértetlenül megúszta az esetet.

hirdetés

Seant a történtek sem tántorították el attól, hogy megkérje barátnője kezét. Még aznap este, a családjuk jelenlétében letérdelt Kelly elé, akit ez teljesen váratlanul ért. Természetesen igent mondott, így legalább a napjuk végére egy kis öröm is jutott.

Tudtam, hogy hosszú hónapok, sőt talán csak egy év múlva költözhetünk vissza a házunkba. Mivel ott volt a családunk, a barátaink és a szomszédaink, tudtam, hogy jó darabig ez az utolsó alkalom, amikor mind együtt lehetünk az otthonunkban. Nagyon erős volt bennem az az érzés, hogy úgy akarok elmenni innen, hogy Kelly már a menyasszonyom"

- magyarázta el az újdonsült vőlegény.

Párja abszolút nem számított ilyen fordulatra a történtek után, de természetesen nagyon boldog volt.

„Miután beköltöztünk, az volt a célja, hogy a házunkban kérje majd meg a kezemet, hiszen az otthonunk nagyon sokat jelent számunkra” - mondta meghatottan.

Mindketten nagyon sajnálják, hogy szinte teljesen vadiúj otthonuk óriási károkat szenvedett és jó időre lakhatatlanná vált. A legfontosabb azonban szerintük az, hogy nekik és kutyájuknak nem esett bajuk, ráadásul a kocsijuk is megmaradt, és azért akad még néhány ruhájuk is, ami nem veszett oda a tűzben.

Az emberek nem is tudják, mit mondjanak nekünk. 'Sajnálatos, hogy elveszítettétek a házat, de gratulálunk az eljegyzésetekhez'. Mi is ugyanígy érzünk. Végül csak sikerült a magunk javára fordítani az estét, és kihozni valami pozitívat belőle ahelyett, hogy a tragédiára fókuszáltunk volna

- mondta a menyasszony.

A pár egy pár napig hotelszobákban és rokonoknál húzta meg magát, most pedig egy barátjuk házában laknak ideiglenesen. Októberben költöznek majd be egy lakásba, ahol addig maradnak, amíg a házukat lebontják és újra felépítik. Egyik szomszédjuk adománygyűjtést indított a GoFundMe oldalon, hogy segítsen rajtuk. 25 ezer dollárt akar gyűjteni nekik, és már több mint az összeg fele, 13 500 dollárt össze is dobtak az adakozók.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: