hirdetés

KÖZÖSSÉG
A Rovatból
hirdetés

4000 km 400 fa ültetéséért: Lisszabonig biciklizik Budapestről, hogy adományt gyűjtsön

Békési Zoltán a faültetéshez szükséges összeg összegyűjtése mellett a kerékpározás népszerűsítéséért is teker.

Link másolása

hirdetés

Nagy kalandra vállalkozott Békés Zoltán, az xforest.hu környezetvédelemmel foglalkozó portál egyik alapítója: Budapestről Lisszabonba teker a 10 millió Fa, valamint a Nyimi Öko Közösség együttműködésével indított 4000 km - 400 fa kihívás során.

36 napos utazása egyik célja a kerékpáros közlekedés és életforma népszerűsítése a széndioxid-kibocsátás csökkentése érdekében. A másik pedig az út során egy 400 fából álló, a Nyimi Öko Közösség területére álmodott, s a télen a 10 millió Fa támogatásával elültetendő ligeterdő számára szükséges összeg összegyűjtése.

Száz fa már rendelkezésre áll, az ehhez szükséges ezer eurót az xforest.hu biztosította. A kihívás célja a maradék 3000 euró összegyűjtése adományokból. Ha ennél több támogatás érkezik, akkor pedig 400-nál több fát is tudnak ültetni.

Békés Zoltán folyamatosan beszámol útja eseményeiről a Facebook- és Instagram-oldalán. Már Portugáliában van, így lassan célba ér. Az adománygyűjtés célösszegéhez sem hiányzik már sok. Eddig több mint 2600 euró már összegyűlt, így a kihívás szervezői arra biztatnak, hogy aki teheti, támogassa őket, hiszen jó célra fordítanak minden egyes eurót.

Ha segítenéd a faültetési projektet, ide kattintva megteheted!

VIDEÓ: 4000 kilométer 400 fa ültetéséért

# Csináld másképp

Te mit csinálnál másképp? - Csatlakozz a klímaváltozás hatásairól, a műanyagmentességről és a zero waste-ről szóló facebook-csoportunkhoz, és oszd meg a véleményedet, tapasztalataidat!


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
KÖZÖSSÉG
A Rovatból
hirdetés

Titokban kifizette volt barátnője jelzáloghitelét egy férfi, mert a nő szerinte a legjobb anya a világon

Hét évig voltak együtt, közös gyerekük is született. A férfi szerint jó érzés tudni, hogy most már életük végéig lesz fedél a fejük felett.

Link másolása

hirdetés

Már több mint négymillióan látták a TikTokon azt a videót, amiben egy férfi bejelenti volt barátnőjének, hogy 31. születésnapja alkalmából kifizette a nő helyett lakása jelzáloghitelét, írja a The Sun. Shaun Nyland azzal indokolja döntését, hogy Cat a legjobb anya, akit csak látott, és nagyon megérdemli a saját, tehermentes lakást.

A férfi a videóban azt mondja a szülinapi lufik alatt ücsörgő nőnek, hogy azt szeretné, ha ez lenne a legemlékezetesebb születésnapja. Bár már egy ideje nincsenek együtt, de megkereste a bankot, és rendezte a nő teljes tartozását. A lakást innentől kezdve nem terheli jelzáloghitel, vagyis mostantól csak az övé az ingatlan.

Cat eleinte azt hiszi, hogy csak meg akarja viccelni a férfi. Végül az győzi meg, hogy az e-mailjei között megtalálja a tranzakcióról a bank visszaigazolását.

@shaun.nyland

I paid off my ex girlfriends mortgage. She deserves it. ? ##ex ##parents ##birthday ♬ Home - Edith Whiskers

A fiatal pár hét évig volt együtt, közös gyerekük, Leo már hároméves. A kisfiú miatt is próbálták menteni a kapcsolatot, de végül idén áprilisban úgy döntöttek, hogy inkább külön folytatják.

hirdetés

Mivel a kommentelők közül sokan értetlenül állnak a férfi nagylelkű gesztusa előtt, Shaun újabb videókban magyarázta el döntését. Ezekből kiderül, hogy a férfi nagyon hálás Catnek, amiért életet adott a közös gyereküknek. Ráadásul így már mindkettejük feje felett lesz fedél az életük végéig. Amikor eldöntötte, hogy kifizeti a nő helyett a jelzálogot, az járt a fejében, hogy miért ne tenné meg, ha egyszer lehetősége van rá.

Shaun kitér arra is, hogy Cat hatalmas erőfeszítéseket tett az elmúlt időszakban azért, hogy a kisgyerekkel hasonló színvonalon tudjanak élni, mint amikor még együtt volt a férfival. A helyzet pedig sokszor nem volt egyszerű az egyedülálló nő számára, aki gyakran erőn felül teljesített. Eközben Shaun a munkájában olyan áttöréseket ért el, melyek miatt megengedhette magának a hitel kifizetését.

@shaun.nyland

Reply to @bipolarbpdbilly thank you ❤️ ♬ Emotional Piano Instrumental In E Minor - Tom Bailey Backing Tracks


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
KÖZÖSSÉG

Több millió forintos támogatást nyerhetnek az iskolák a Hankook pályázatán

A nevezés október 1-től indul!

Link másolása

hirdetés

A koronavírus-járvány alatt új kihívással kellett megbirkózniuk a diákoknak, a szülőknek és a pedagógusoknak: a digitális oktatással. Nem mindenhol volt zökkenőmentes az átállás, rengeteg bosszúság, előre nem látott nehézség és technikai probléma kísérte a távoktatás bevezetését. Sokszor a budapesti, jobb módú családok is csak komoly nehézségek árán tudtak megbirkózni a helyzettel, az ország szegényebb részein azonban szinte megoldhatatlan feladatot jelentett a helyzet.

A tanárok az elmúlt két tanévben kivétel nélkül kénytelenek voltak nyitni a digitális pedagógia felé, sokuk azonban nemcsak az online oktatás minimális feltételeinek igyekezett megfelelni, hanem komolyabb módszertani fejlesztésbe fogott. Kellett is, hiszen a mai gyerekeket, akik pár másodperces Tik-tok videókon szocializálódnak, egyre nehezebb a hagyományos keretek között motiválni.

Az évről évre változó tematikával jelentkező Hankook Oktatási Pályázati Program idén éppen ezért a pedagógusok előtt tiszteleg, hiszen a 2020/21-es tanév során bevezetett digitális oktatáshoz alkalmazkodni egy olyan kihívás volt, ami magasszintű szakmaiságot és felkészültséget igényelt.

A Hankook pályázata azokat a pedagógusokat és az őket foglalkoztató iskolákat szeretné támogatni, akik a 2020-2021-es tanév során felismerték és kreatívan alkalmazták a digitális oktatás nyújtotta lehetőségeket, valamint eredményesen reagáltak a digitális oktatásra való átállás kihívásaira.

Ha te is azok közé a pedagógusok közé tartozol, akik biztonsággal mozognak a digitális világban, bravúrosan alkalmazták az internet és a technika nyújtotta lehetőségeket az online oktatás hónapjai alatt, és ezt konkrét példákkal alá is tudod támasztani, jelentkezz október 1. és november 2. között a Hankook Oktatási Pályázati Programra, hiszen lehet, hogy pont te vagy az év egyik digitális oktatója!

A pályázat összdíjazása 4.000.000 Ft, melynek keretében 4 kategóriában hirdetnek nyertest. „Az év digitális oktatója – Általános iskolai pedagógus, alsó tagozat”, „Az év digitális oktatója – Általános iskolai pedagógus, felső tagozat” és „Az év digitális oktatója – Középiskolai pedagógus” kategóriákban a Hankook kategóriánként 800.000 forint támogatást nyújt a nyertes pedagógus iskolájának, melyet a digitális oktatás fejlesztésére költhetnek (gépek vásárlása, licences szoftverek, digitábla, tanfolyamok stb.), továbbá 300.000 forint pénzjutalommal honorálja a pedagógust. „Az év digitális oktatója – Közönségdíj” kategóriában a Hankook 500.000 forinttal jutalmazza a szavazás nyertesének iskoláját és 200.000 forinttal a pedagógust.

hirdetés

Részletes információkat a nevezésről a pályázat hivatalos oldalán találhatsz!

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
KÖZÖSSÉG
A Rovatból
hirdetés

Saját lakóotthon felépítésére gyűjt öt fogyatékkal élő fiatal, hogy végre önállóan élhessenek

Jelenleg a szüleikkel élnek, de szeretnének a saját lábukra állni, és nemcsak maguknak, hanem társaiknak is otthont teremteni.

Link másolása

hirdetés

Komoly céllal fogott össze öt fogyatékossággal élő fiatal: szeretnének építeni maguknak egy házat, ahol önállóan, de segítséggel lakhatnak.

Az öt jó barát, Szalay Anna Lilla, Zakál Zoltán, Üveges Kata, Károlyi Gábor és Németh Zsóka jelenleg a szüleikkel élnek, de szeretnének a saját lábukra állni. Anna Lilla és Gábor ráadásul egy pár, 11 éve vannak együtt, és már nagyon szeretnének összeköltözni.

Tervüket a Nem Adom Fel Alapítvány segíti. Olyan kétszintes lakóotthont szeretnének létrehozni, amelynek alsó részén 10 fogyatékkal élő lakik majd önállóan, de asszisztensek segítik a mindennapjaikat, az emeleten pedig autista gyerekek fejlesztésével foglalkoznának. Ezen felül biztosítanának még két üres ágyat rövid távra azoknak, akik hirtelen kerülnek lakhatási válságba.

A telek már megvan hozzá Budapest 11. kerületében, a Mikes Kelemen utcában, már csak tégla kellene nekik, amiből felépülhet a házuk. Ahhoz, hogy álmuk valóra váljon, 400-500 millió forintra lenne szükségük, ehhez kérnek segítséget.

„Tudjuk, hogy nem kevés az összeg, amire szükségünk van, de reménykedünk abban, hogy jó a cél, mivel nem tárgyat szeretnénk, hanem az emberek élethelyzetét akarjuk megváltoztatni vele. Ez tényleg óriási probléma, hogy vannak olyan sorstársak, akikről csak addig tudnak gondoskodni, amíg a szüleik élnek. Azt szeretnénk, hogy egy biztonságos helyre tudjanak költözni, ahol van egy saját apartmanjuk, közösségben is vannak, de szakmai felügyelet is van” - mondta Papp Szabolcs, a Nem Adom Fel Alapítvány szóvivője.

Az öt fiatal az adománygyűjtés népszerűsítésére készített egy kampányfilmet, amelyből kiderül, hogy mindannyian próbálnak valamit hozzátenni a projekthez: ki a spórolt pénzét, a CD-jét, a saját versét vagy éppen a tortareceptjeit ajánlja fel a cél érdekében.

<6div>

Ha segítenél a házuk felépítésében, ide kattintva megteheted.

hirdetés

Forrás: 444.hu

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
KÖZÖSSÉG

A kocsmából rohantak ki újraéleszteni egy idős férfit, megmentették az életét

A két férfinek köszönhetően a mentők stabil állapotban szállíthatták kórházba a beteget.

Link másolása

hirdetés

Újabb sikeres újraélesztésről számolt be az Országos Mentőszolgálat a Facebookon. Egy 70 év körüli férfi a szakrendelőből tartott hazafelé egyik nap múlt héten Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében, amikor rosszul lett és összeesett egy buszmegállóban.

Két fiatal szemtanú gyorsan a közeli italboltba szaladt segítségért, ahol ketten is azonnal cselekedtek. Értesítették a mentőket, és a mentésirányító instrukciói alapján megvizsgálták a beteget, aki nem lélegzett. A két férfi megkezdte az újraélesztést és a mentő gyors kiérkezéséig egymást váltva végezték az életmentő mellkasi nyomásokat.

A mentők ezután emelt szinten folytatták tovább a küzdelmet a férfi életéért, ami az időben megkezdett ellátásnak köszönhetően végül eredményre vezetett, így stabil állapotban szállíthatták kórházba a férfit.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: