KÉK HÍREK
A Rovatból

Videón, ahogy leszakad az erkély és szörnyethal az Erdogant megverő török ellenzéki párt alelnöke

A felvételen az látható, ahogy Mehmet Palaz másokkal együtt ünnepel egy erkélyen, majd az leszakad alattuk. A török önkormányzati választáson legtöbb helyet szerző ellenzéki párt, a CHP vezetőhelyettese szörnyethalt a balesetben.

Link másolása

Ünneplés közben halt meg Mehmet Palaz, a török önkormányzati választáson legtöbb helyet szerző ellenzéki párt, a CHP vezetőhelyettese.

Az X-re felkerült egy videó a szörnyű balesetről: a felvételen az látható, ahogy Palaz másokkal együtt ünnepel egy erkélyen, majd az leszakad alattuk.

A balesetben nyolc másik ember is megsebesült.

A 24.hu cikke emlékeztet rá, hogy Recep Tayyip Erdogan elnök 21 évvel ezelőtti hatalomra kerülése óta nem volt még példa arra, hogy országosan vereséget szenvedjen egy választáson a hatalmon lévő Igazság és Fejlődés Pártja (AKP).


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


KÉK HÍREK
A Rovatból
Ráckeresztúri repülőbaleset: megszólalt a fiát elvesztő édesanya
Újabb részletek derültek ki a ráckeresztúri repülőszerencsétlenségről. Az is kiderült, hogy az utast testvére engedte maga elé, aki ennek köszönheti az életét.

Link másolása

Újabb részletek derültek ki a ráckeresztúri repülőszerencsétlenségről, melyben az eddigi hírek szerint a 60 éves milliárdos exdiplomata, Magyari József és utasa életét vesztette. Az AcNews úgy tudja, egy országos bajnok ejtőernyős két fia is repült volna utasként a gépen. A lap szerint az első, tragédiával végződő út előtt az idősebb fiú ezzel engedte maga elé testvérét:

„Menjél csak, szállj fel előbb te!”

Az áldozat a korábbi hírek szerint 19 éves volt, az AcNews cikkében is ez az életkor szerepel, ám a Blikk most egy 26 éves halálos áldozatról ír. Előbbi lap elérte az áldozat édesanyját, aki ezt nyilatkozta:

„Hiszek Istenben. Most Isten segít nekünk a gyászban, hogy elviseljük ezt a mérhetetlen tragédiát.”

A baleset okát egyelőre vizsgálják, a Blikk információi szerint a pilóta műrepülő-elemeket gyakorolt szombaton, ez végződött szerencsétlenséggel. Egy úgynevezett orsófigurát repült – írják –, ami azt jelenti, hogy a repülőgép hossztengelye körül körbefordul. A művelet könnyen dugóhúzóban végződhet, vagyis szinte irányíthatatlan zuhanásban. Az AcNews számára nyilatkozó szakértő szerint a pilóta a manőver közben elveszíthette eszméletét: az extrém nehézségi terhelés miatt úgynevezett G-lockot kaphatott.

„A roncsok alapján a helyszínen képtelenség volt azt is megállapítani, hogy hogyan ért földet a gép”

– nyilatkozta ugyancsak a Blikknek a Martonvásári Önkéntes Tűzoltóegyesület munkatársa. Őket riasztották a tragédia helyszínére, hogy segítsenek a repülő maradványainak és az áldozatok testének kiemelésében. A repülő olyan mélyen fúródott a földbe, hogy munkagépekre is szükség volt ahhoz, hogy minden darabját meg tudják találni.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

KÉK HÍREK
A Rovatból
Ezt mondta az utolsó szó jogán a Deák téri kettős gyilkosság vádlottja: „Legrosszabb rémálmomban sem gondoltam volna, hogy ilyen ügybe keveredek”
Az ügy első-, másod- és harmadrendű vádlottjai az utolsó szó jogán őszinte megbánást tanúsítottak és részvétüket fejezték ki az áldozatok hozzátartozóinak. Az ügyben április 29-én várható ítélet.

Link másolása

Megbánták tetteiket, legrosszabb rémálmaikban se gondolták volna, hogy ilyen ügybe keverednek - mondták az utolsó szó jogán a Deák Ferenc téri kettős gyilkosság vádlottjai a Fővárosi Törvényszéken hétfőn a Telex beszámolója szerint.

Április 29-én várható ítélet az ügyben, a hétfői tárgyalási nap nagy részét a védői perbeszédek tették ki.

Mint ismert, négy évvel ezelőtt, 2020 májusában csapott össze két rivális társaság a Deák téren. Az egyik csoport egyik tagja kést rántott és több szúrással megölt két embert a másik csoportból. Cs. Krisztián elsőrendű vádlott, aki éppen a 18. születésnapját ünnepelte, a késelés után elfutott, de a rendőrök nem sokkal később elfogták és őrizetbe vették egy társával együtt.

A lap szerint az ügy első-, másod- és harmadrendű vádlottjai az utolsó szó jogán őszinte megbánást tanúsítottak és részvétüket fejezték ki az áldozatok hozzátartozóinak.

„Legrosszabb rémálmomban sem gondoltam volna, hogy ilyen ügybe keveredek”

– mondta az ügy elsőrendű vádlottja, Cs. Krisztián az utolsó szó jogán.

A másodrendű vádlott, J. Marcell külön megkérdezte a bírótól, hogy odafordulhat-e az áldozatok hozzátartozóihoz, majd őszinte részvétét fejezte ki nekik és azt mondta, ha tehetné

„visszaforgatná az idő kerekét”.

J. Marcell jövőbeli terveiről is beszélt az utolsó szó jogán, el szeretné végezni a középiskolát és szakmát is szeretne tanulni.

J. Dániel, Marcell ikertestvére szintén sajnálatát fejezte ki a történtek miatt, de a másik két vádlottal ellentétben ő úgy fogalmazott, hogy „rosszkor volt rossz helyen” és nem akarja elveszíteni jelenlegi munkáját. Azt mondta, az eset óta józan életet él, „alkoholt is csak alkalmanként fogyaszt”.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk

KÉK HÍREK
Betörtek a Louis Vuitton-boltba az Andrássy úton hétfő hajnalban – alaposan kipakolták
Egyszerű, de hatékony módszerrel dolgozott a tolvaj: szinte egyben betörte a kirakat üvegét. A rendőrök még vizsgálják, mennyi kár érte a boltot.

Link másolása

Hétfőre virradóra valaki betörte az Andrássy úti Louis Vuitton luxusbolt kirakatának üvegét, és kipakolta az ismert luxusboltot – írta meg a 444.

Egy felhasználó már fel is töltött a TikTokra egy videót, amin az alaposan lepusztított bolt látható, és gumikesztyűs rendőrök, amint éppen helyszínelnek a boltban.

@jocicserg #louisvuitton #rablás #andrassystreet #budapesteniskezdodi #baszadkiforyouba❤️? #baszdkianekedbe ♬ eredeti hang - csergöjoci

A 444 megkérdezte a Budapest Rendőr-főkapitányságot (BRFK) a részletekről. Ők elárulták, a bejelentés hétfőn hajnali 2 óra 50 táján érkezett a betörésről. Azt még nem tudni, a tolvajnak hány luxuscikket sikerült elvinnie, a rendőrség közlése szerint „a kárérték megállapítása folyamatban van.”

A BRFK lopás bűntett gyanúja miatt rendelt el nyomozást ismeretlen tettes ellen.

Információk szerint a nagy erejű ütés hatására a luxusbolt kirakata lényegében egyben zuhant be a helyiségbe.

Link másolása
KÖVESS MINKET:


KÉK HÍREK
A Rovatból
48 embert kellett evakuálni Kaposváron, hatalmas tűz volt a város legnagyobb lakóépületében
Mihályka Szabina, az igazgatóság szóvivője az MTI érdeklődésére beszámolt arról, hogy a város hivatásos tűzoltói eloltották a tüzet, így az nem terjedt tovább, de az érintett lakás feletti ingatlan füsttel telt meg.
Fotó: Getty Images - szmo.hu
2024. április 15.


Link másolása

Tűz keletkezett Kaposvár legnagyobb lakóépületében, a Sávházban hétfőn, emiatt 48 embernek kellett ideiglenesen

elhagynia az otthonát - közölte a Somogy Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság a honlapján.

A szervezet szerint a lángok a társasház 2-es lépcsőházának nyolcadik emeletén, az egyik lakás erkélyén csaptak fel.

Mihályka Szabina, az igazgatóság szóvivője az MTI érdeklődésére beszámolt arról, hogy a város hivatásos tűzoltói eloltották a tüzet, így az nem terjedt tovább, de az érintett lakás feletti ingatlan füsttel telt meg.

A tűzoltók 48 embert menekítettek ki a 2-es lépcsőházból, a lakásokat átvizsgálták és átszellőztették.


Link másolása
KÖVESS MINKET: