KÉK HÍREK
A Rovatból

Videón, ahogy leszakad az erkély és szörnyethal az Erdogant megverő török ellenzéki párt alelnöke

A felvételen az látható, ahogy Mehmet Palaz másokkal együtt ünnepel egy erkélyen, majd az leszakad alattuk. A török önkormányzati választáson legtöbb helyet szerző ellenzéki párt, a CHP vezetőhelyettese szörnyethalt a balesetben.

Link másolása

Ünneplés közben halt meg Mehmet Palaz, a török önkormányzati választáson legtöbb helyet szerző ellenzéki párt, a CHP vezetőhelyettese.

Az X-re felkerült egy videó a szörnyű balesetről: a felvételen az látható, ahogy Palaz másokkal együtt ünnepel egy erkélyen, majd az leszakad alattuk.

A balesetben nyolc másik ember is megsebesült.

A 24.hu cikke emlékeztet rá, hogy Recep Tayyip Erdogan elnök 21 évvel ezelőtti hatalomra kerülése óta nem volt még példa arra, hogy országosan vereséget szenvedjen egy választáson a hatalmon lévő Igazság és Fejlődés Pártja (AKP).


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


KÉK HÍREK
A Rovatból
Halálos ítéletet küldtek Orbán Viktornak, bíróság előtt kell felelniük
A csoport tagjai azok a szülők is, akiknek kisgyerekét korábban elvették a hatóságok, amiért nem voltak hajlandók anyakönyveztetni és beoltani.

Link másolása

Halálos ítélettel fenyegette meg Orbán Viktort egy szélsőséges csoport, ami miatt most bíróság elé kellett állniuk – írta meg a Telex.

Az ügy hetedrendű vádlottja, H. Á. a mai kihallgatáson azt mondta, a PI-körnek nem voltak politikai céljai, nem akarták megdönteni az alkotmányos rendet. A férfi, és felesége, B. I. korábban azzal lettek ismertek a médiában, hogy a hatóságok 2020-ban elvették tőlük kisgyereküket, akit nem voltak hajlandóak anyakönyveztetni és beoltatni sem. Végül 2021-ben kaphatták vissza a kicsit.

H. Á. hivatkozott egy orvos ismerősére is, aki azt mondta a házaspárnak, hogy a zsidóknak nem kell beoltatniuk magukat: „Mondjátok, hogy zsidók vagytok, mert a zsidók nem oltakoznak!”

H. Á. és férje még 2019 októberében kerültek közel Posta Imréhez, aki többek között olyan elméletekkel hívta fel magára a figyelmet, hogy a magyar hatóságok nem tekinthetőek legitimnek, mert Magyarország jó ideje nem önálló állam, hanem egy 2004 óta New York-ban bejegyzett cég.

A hétfői bírósági tárgyaláson az egyik vádlott azt mondta:ű

„Orbán Viktor nyugodtan mondhatja, hogy haljon meg bárki, de amíg nem jelenti föl őt valaki, nincs belőle ügy”.

A szélsőséges szervezet korábban 33 közéleti szereplő, köztük Orbán Viktor miniszterelnök megölésére hívták fel követőiket. Az ügy tárgyalása április 24-én folytatódik.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

KÉK HÍREK
A bicskei ügy után itt az újabb pedofilbotrány: két gyereket is szexre kényszerített egy pesti gyermekotthon dolgozója
Egy 14 éves fiú és egy 14 éves lány volt a férfi áldozata. Ez lehetett az az ügy, amire Magyar Péter hívta fel a figyelmet egy Facebook-bejegyzésében.
FM. Kép: Police.hu - szmo.hu
2024. április 23.


Link másolása

Letartóztatták egy XV. kerületi gyermekotthon egyik dolgozóját, mert szexre kényszerített egy 14 éves fiút és egy 14 éves lányt. A 24.hu úgy tudja, hogy a férfi gyermekfelügyelőként dolgozott az intézményben.

A Fővárosi Főügyészség keddi közleményében azt írta: a férfi tavaly tavasszal – a hatalmi helyzetét kihasználva – szexuális cselekményt végzett egy felügyeletére bízott kiskorúval az egyik budapesti gyermekotthonban.

A megalapozott gyanú szerint a férfi egy másik gyerekkel is többször szexuális cselekményt végzett, aki nem a gyermekotthonban lakott. Az ügyészség szerint bizalmi viszonyt alakított ki vele, szeszesitallal és kábítószerrel kínálta, majd kihasználta a kiskorú bódult állapotát.

A férfi egy alkalommal, amikor a kiskorú elutasította, meg is ütötte.

Az őrizetbe vett férfit szexuális visszaéléssel, valamint kiskorú sérelmére elkövetett szexuális erőszakkal és más bűncselekményekkel gyanúsították meg. A nyomozási bíró – osztva az ügyészségi álláspontot – 1 hónapra elrendelte a letartóztatást, a végzés azonban egyelőre nem végleges.

A 24 úgy tudja, hogy ez volt az az ügy, amire Magyar Péter hívta fel a figyelmet három héttel ezelőtt egy Facebook-bejegyzésében, és az érintett dolgozót azóta ki is rúgták a gyermekotthonból.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


KÉK HÍREK
A Rovatból
A Facebookon kereste egy kétéves kisfiú szüleit a rendőrség, egy kismotoron találtak rá a szombathelyi forgalomban
A lengén öltözött gyerek egy forgalmas közút külső sávjában „motorozott”, ott figyelt fel rá egy arra autózó.

Link másolása

Megszökött otthonról egy kisfiú, és Szombathely legforgalmasabb útján hajtotta a kismotorját szombaton kora este, a Zanati út külső sávjában – számol be a Nyugat.hu.

Rendhagyó módon a Facebookon kért segítséget a Vas Vármegyei Rendőr Főkapitányság az internetezőktől szombaton 19:24-kor. Így próbálták megtalálni az életveszélyes helyen „motorozó” fiút.

Akciójuk sikerrel járt, a gyerek egyik hozzátartozója a Facebookon látta meg a kisfiú fotóját és azonnal jelentkeztek a rendőrségen.

A 112Pressnek nyilatkozott az a férfi, aki megtalálta a gyereket. Kaposvári Ákos elmondása szerint a szombathelyi a Zanati úton tartott a belváros irányába, amikor az aluljáróban, a négysávos út külső sávjában meglátta a lábbal hajtható biciklin vele egy irányba haladó, egyedül közlekedő, lengén öltözött kisfiút.

„Sok autó elhaladt a gyerek mellett, én pedig úgy ítéltem meg, hogy veszélyben volt. Kitettem a vészvillogót és megálltam, hogy megkérdezzem, mit csinál ott. Több közlekedő dudált, amiért akadályoztam a forgalmat, egy férfi pedig kikiabált, hogy "Mi a k... anyádat csinálsz?" Szerintem láthatták, hogy egy gyerek is van az úttesten”

– nyilatkozta a férfi.

„Nem sokkal később egy barátom is megállt, illetve érkezett egy idősebb hölgy, aki levette a kabátját és ráterítette a vacogó kisfiúra, akin póló volt és zoknicipő. Amikor kérdeztük, akkor elmondta, hogy egyedül van és nem tudta megnevezni a szüleit, vagy hogy ők hol vannak.”

A rendőrség később megtalálta a hozzátartozókat, és a nem az időjárási viszonyoknak megfelelően felöltözött fiút biztonságban hazavitték.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk

KÉK HÍREK
A Rovatból
Szívszorító: ezek voltak a sushi mérgezésbe belehalt anya utolsó szavai
Donna Ventura egy órával azután lett rosszul, hogy családjával egy sushi étteremben vacsoráztak. Két hétig haldoklott.

Link másolása

Kéthetes haláltusa után hunyt el egy montanai nő tavaly, miután mérgező gombát evett egy sushi étteremben – írja a New York Post. A 64 éves Donna Ventura halála után szinte napra pontosan egy évvel özvegye, Jon Ventura árulta el, mik voltak felesége utolsó szavai.

„Nem tudom, meddig bírom még, hogy mi lesz velünk, nem bírom a fájdalmat”

– idézik Donna Venturát. A nőnek eddigre nemcsak létfontosságú szervei álltak le, de már beszélni sem tudott. Utoljára ezt írta férjének és fiuknak:

„Szeretlek”.

Ventura egy órával azután lett rosszul, hogy családjával a Dave's Sushi nevű étteremben vacsoráztak. Rajta kívül még 51-en kaptak ételmérgezést, melynek egy másik halálos áldozata is volt. Egy szakértői jelentés szerint a Kínából importált kucsmagomba okozta a mérgezést, ami megelőzhető lett volna a gomba megfelelő elkészítésével. Az étterem az eset után mindössze egy hónappal újranyithatott.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk