KÉK HÍREK

Szökés és elfogás: nem tartott sokáig a gyilkos unoka útja Veszprémtől Ausztriáig

A 27 éves férfi késő este ölte meg nagyanyját, de csak hajnalban menekült el. Az osztrák hatóságok rövid időn belül elfogták.


A Blikk korábban már írt arról, hogy vasárnap délután holtan találtak egy idős nőt veszprémi otthonában. Most újabb részletek közölt az esetről. A gyanú szerint a 27 éves

K. Christopher 20 késszúrással végzett a nagymamájával, majd Ausztriába menekült,

ahol az osztrák hatóságok az európai elfogatóparancs alapján még aznap elfogták.

Az áldozat, egy 78 éves nő, az ágyban feküdt, amikor a támadás érte. A TV2 Tényeknek nyilatkozó barát elárulta, hogy a fiatal férfit egy időre be is fogadta a nagymamája, amikor a feleségével külön költöztek, és sokáig segítette pénzzel is.

„Gyerekkorában, kamaszkorában is kicsit agresszív volt”

– mondta a család ismerőse, aki hozzátette, hogy korábban a nagymama nevelte az unokáját, mert problémás gyerek volt.

A holttestet az áldozattal szemben élő lánya találta meg. A férfit egy közúti ellenőrzés során igazoltatták, így került rendőrkézre Ausztriában. A riportból kiderült, hogy

a nőt késő este ölték meg, de az unoka csak hajnali ötkor menekült el.

Mint kiderült, K. Christopher korábban Ausztriában dolgozott, ezért választhatta ezt az útvonalat.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


KÉK HÍREK
Így buktatta le a polgárőr a kézilabdasztár feltételezett gyilkosát: Azt éreztem, valami nem stimmel, hazudik
Simsik Cynthia volt párja furcsa ellentmondásokba keveredett, nem volt nehéz tőrbe csalni. A települést teljesen sokkolta a gyilkosság híre.


Ahogy arról beszámoltunk, hétfőn megtalálták a múlt szerdán eltűnt kézilabdázó, Simsik Cyntia holttestét. Kedden a rendőrök már őrizetbe is vették a sportolónő párját.

A Párkány mellett lakó Simsik Tibor a rendőrségen jelentette, hogy lánya nyomtalanul eltűnt, miután furcsa üzenetet kapott tőle, ami öngyilkossági szándékra utalt. Ez teljesen idegen volt Cynthiától, így az apa azonnal lánya barátjához, Cs. György nagymegyeri házához sietett, de Cynthiának ott sem volt nyoma.

A rendőrség eltűnésként kezelte az ügyet, így bevonták a szlovák polgárőrséget is, akik minden felszerelésüket bevetették az eset megoldására. Kristian Szedlak, a nagymegyeri polgárőrség elnöke a Blikknek mesélt a részletekről: „Cs. György azt mondta, már átkutatta a házat, a pincétől a padlásig, de nem talált semmit. A rendőrök hittek neki, mi pedig elkezdtük átfésülni a környéket.”

A keresés szombaton már tíz kilométeres körben folyt, bokroktól a romos épületekig, drónokkal és gyalogos kutatócsoportokkal. Kristian Szedlak szerint már meg kellett volna találniuk Cynthiát, ha igaz lett volna Cs. György állítása, ezért saját nyomozásba kezdett.

„Szombat este felhívtam Cynthiát barátját, és megkérdeztem, elképzelhető-e, hogy valaki autóval vitte el. Gyuri örült a lehetőségnek, de éreztem, hogy valami nem stimmel. Egy óra múlva ismét hívtam, és kitaláltam egy történetet egy tanúról, aki látott egy nőt, aki hasonlított Cynthiára, sporttáskával stoppolni Magyarország felé. Gyuri ekkor már azt mondta, pontosan ez a táska hiányzik”

– mesélte a polgárőr.

A rendőrség vasárnap éjjelre tervezte az akciót, de már napközben figyelték Cs. György házát. Este átmásztak a kerítésen, megbilincselték a férfit, majd beengedték a kutatókat, akik a garázsban megtalálták Cynthia holttestét, fekete fóliába csomagolva. Cs. György először azt vallotta, hogy a lány öngyilkos lett, ő pedig pánikba esett, és elrejtette a holttestet. A bíróság letartóztatta, és emberölés miatt is eljárás indult ellene.

„Hihetetlen, hogy egy kétgyerekes apa erre képes. Gyurit rendes embernek ismertük, de ez a hazugság elfogadhatatlan” – mondta a lapnak Róza néni, az egyik szomszéd.

Sooky Marián, Nagymegyer polgármestere szerint a városnak nem ilyen hírekkel kellene bekerülnie a médiába. „Nagymegyer az egyik legbiztonságosabb felvidéki település, és az is marad” – mondta el a település első embere.

Cynthia korábban másfél szezont játszott a Debrecen élvonalbeli együttesében. Varga József, az edzője így emlékezett rá: „Fiatal tehetségként került a klubhoz, nagyon lelkes, jó kedélyű ember volt. Nagyon megdöbbentett a tragédia.”

Link másolása
KÖVESS MINKET:

KÉK HÍREK
A Rovatból
Meghalt egy férfi egy zsolnai panzióban – 12 órán át kerülgetniük kellett a vendégeknek
Meg kellett várni az ügyeletes orvost, aki azonban nem siette el a dolgot. Az elsődleges vizsgálatok alapján nem rendszerhiba, hanem emberi mulasztást történt.


Szürreális és egyben tragikus jelenet játszódott le egy szlovákiai panzióban, ahol egy férfi rosszul lett és meghalt.

A családjának 12 órán keresztül várnia kellett az orvos érkezésére, így a holttestet sem mozdíthatták meg, amit a vendégeknek is kerülgetniük kellett.

Az Egészségügyi Felügyeleti Hivatal (ÚDZS) szerint ez rendkívüli eset, ami valószínűleg emberi mulasztásnak köszönhető. A hivatal szerint az eset kivizsgálása folyamatban van.

A Paraméter alapján az eset Zsolnán történt: Jozef értesítést kapott, hogy édesapja rosszul lett a panzióban. Mire odaért, a mentők már megkezdték az újraélesztést, de az sajnos sikertelen volt, és a férfi életét vesztette. Az orvosi jelentés megírása után közölték a hozzátartozókkal, hogy a holttest elszállítására csak az orvos érkezése után kerülhet sor, aki azonban csak 12 órával később ért a helyszínre.

Ez idő alatt Jozef édesapjának holtteste letakarva feküdt a panzió padlóján, miközben a többi vendég körülötte mászkált. Jozef embertelennek és ízléstelennek nevezte a helyzetet.

Az ÚDZS szerint az ilyen helyzetekben az orvosnak néhány órán belül el kell végeznie a szükséges vizsgálatokat. Jozef elmondása szerint az orvosi vizsgálat mindössze öt percig tartott, és amikor megkérdezte, miért tartott ilyen sokáig az orvos érkezése, a doktor azt mondta, szabadnapja volt, és valószínűleg nem találtak mást, aki helyettesítette volna.

Az ÚDZS szerint azonban ez az információ téves, mivel ha egy orvos nem tudja elvégezni a holttest átvizsgálását, valakinek helyettesítenie kell őt, és abban az időben Zsolna megye számos járásában több orvos is szolgálatban volt.

A hivatal szerint emberi mulasztás történt, ezért az esetet kivizsgálják. Amíg az orvos meg nem érkezett, a holttestet rendőrök őrizték. Az információk szerint a rendőrök azt mondták Jozefnek, hogy a szóban forgó orvossal már többször előfordult hasonló eset:

egyszer például 15 órát kellett rá várniuk az utcán, miközben esett az eső.

via Blikk


Link másolása
KÖVESS MINKET:


KÉK HÍREK
A Rovatból
„Tibi bácsi úgy bordán rúgta a 6 éves fiamat, hogy az bepisilt edzés közben”– újabb súlyos vádak az erőszakos karateedzővel szemben
Gyűlnek a megszólalók, akik súlyos vádakkal illetik a múlt héten egy kisfiút felrúgó edzőt.


A jászberényi karateedző, A. Tibor neve az utóbbi hetekben vált hírhedtté, miután egy szolnoki kalandparkban felrúgott egy hétéves fiút. Azóta sorra szólalnak meg a férfi korábbi áldozatai, miközben ő váltig állítja, hogy soha nem volt erőszakos – legalábbis a legutóbbi eset előtt.

Az RTL Híradó legújabb felkavaró riportja szerint azok a gyerekek, akik korábban a hétéves kisfiút felrúgó edzőhöz jártak, most egy új egyesületben vagy másik jászberényi karateklubban sportolhatnak tovább. A hírt a karateszövetség főtitkára is megerősítette, aki azt is elmondta, hogy kivizsgálják a volt tanítványok panaszait, mivel az elmúlt napokban tömegesen jelentkeztek az edző korábbi áldozatai.

A vádak között nem egy olyan történet is napvilágot látott, amely szerint az edző brutálisan bánt a hozzá járó gyerekekkel. Egy különösen megrázó eset szerint az edző úgy megrúgott egy hatéves gyereket, hogy az bepisilt.

A fiú édesanyja döbbenetes részleteket árult el a riportban:

„Hátranézett, hogy látja-e még valaki, ekkor el kezdett zokogni a kisfiam” – mesélte az édesanya.

„Azt kérdezte, kimosom-e a nadrágját, merthogy pisis. Kérdeztem, hogy mitől lett pisis... Mondta, hogy Tibi bácsi úgy bordán rúgta az edzésen, hogy bepisilt ott, az edzés közben.”

Az édesanya szerint a bántalmazás tavaly tavasszal történt. Azóta egyre többen szólalnak meg az agresszív férfi ellen, sőt, volt olyan is, aki szexuális erőszakkal vádolta meg az edzőt. A rendőrség a nyomozás érdekeire hivatkozva nem közölt részleteket, így az sem derült ki, hogy kihallgatták-e már a férfit.

Az RTL Híradó riportja a témában

Link másolása
KÖVESS MINKET:


KÉK HÍREK
Őrizetben Simsik Cyntia barátja – már halálokozás és hullagyalázás miatt nyomoz a rendőrség
Szűkszavú tájékoztatást adtak a hatóságok az ügyben.


Vasárnapról hétfőre virradó éjszaka találták meg egy nagymegyeri házban a 31 éves kézilabdázó, Simsik Cyntia holttestét, akinek eltűnését múlt héten szerdán jelentették a hozzátartozói.

A rendőrség kedden reggel a közösségi oldalán közölte, hogy halálokozás és hullagyalázás ügyében indítottak nyomozást

– írja a Parameter.sk. Az ügyész beleegyezését követően a rendőrség őrizetbe vette a nő 44 éves barátját.

Mint mi is megírtuk, a nő holtteste műanyag zacskóval volt átcsavarva, amikor rátaláltak. Ekkor már legalább öt napja halott volt. Ráadásul a holttest abban a házban volt, amit korábban már átkutattak érte.

Az édesapa szerint Simsik barátja azt mondta a rendőröknek, hogy a nő felakasztotta magát. Amikor észrevette, megijedt, leszedte, műanyag zsákba csavarta, majd a háznál lévő aknába tette, később pedig visszavitte a házba. Hogy ebből mi igaz, azt egyelőre nem tudni: a hatóság a folyamatban lévő nyomozásra hivatkozva egyelőre nem közöl bővebb információkat.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk