hirdetés

KÉK HÍREK
A Rovatból
hirdetés

Szentendrei polgármester: Először lemondták a riasztást a leégett Spar dolgozói

Megszólalt ugyan a tűzjelző, ám a dolgozók nem láttak sem tüzet, sem füstöt. Végül a beérkező HÉV utasai szóltak, hogy ég az épület.
Fotó: MTI/Lakatos Péter - szmo.hu
2021. április 08.

hirdetés

Ugyan bekapcsolt a tűzriasztó a tegnap este leégett szentendrei Spar üzletben, a dolgozók lemondták a riasztást, mivel az épületet körbejárva sehol sem láttak lángokat vagy tüzet - mondta el a Telexnek Fülöp Zsolt, Szentendre polgármestere.

A tüzet végül a beérkező HÉV utasai látták meg, akik közül néhányan berohantak az üzletbe szólni, hogy valami ég az épületben.

A tűzjelző eközben szólalt meg ismételten. A 2000 négyzetméteres üzletet ezt követően a rendőrök és egy polgárőr ürítette ki, mindenkinek sikerült időben elhagynia a területet.

Fülöp a lapnak elmondta: a vasszerkezet megrogyott, az épület teljesen kiégett, a szomszédságában található kis üzleteket azonban szerencsére sikerült megmenteni.

A károk felmérésén jelenleg is dolgoznak, ahogy azon is, hogy a romokat mielőbb eltakarítsák, és a környező üzletek hamar kinyithassanak.

A szentendrei HÉV-megálló mellett található áruház tegnap este 19 óra után gyulladt ki. A lángokat összesen 24 egység 71 tűzoltója oltotta, amelyeket csak éjfél után sikerült megfékezni.

hirdetés


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
KÉK HÍREK

Penészes kenyérrel etették szülei a 2 éves kisöccsét megölő 13 éves fiút

A 13 éves fiú féltékenységből fojtotta a szennyvízaknába 2 éves öccsét. A gyerekek testvéreinek vallomásából az derült ki, hogy a szülők csak a kisebbeket, különösen a legkisebbet etették és ruházták.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2021. április 20.

hirdetés

Mint azt korábban mi is megírtuk, vádat emeltek egy 13 éves fiú ellen, aki féltékenységből a szennyvízaknába fojtotta kétéves öccsét.

Az eset két évvel ezelőtt történt Taktaharkányban. A hétgyermekes család éppen a házban ünnepelt valamit, a gyerekeket kiengedték az udvarra játszani. Az akkor 13 éves fiút az ügyészség azzal vádolja, hogy kétéves öccsét kegyetlen módon megölte, az udvari emésztőgödörbe dobta.

"A szennyvízakna fedelét felnyitotta, a biztosító betondarabot elvette onnan és levette a műanyagfedelet, majd kezeinél és lábainál fogva megfogta a kistestvérét és beledobta"

- mondta az RTL Híradónak Jogg Zsolt, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség szóvivője.

A 13 éves fiú ezután magára hagyta öccsét, aki megfulladt. A kicsi holttestét csak órákkal később találták meg.

hirdetés

Az ügyészség szerint a fiú féltékeny volt az öccsére, mert úgy érezte, vele nem törődnek eleget. A testvérei vallomásából az derült ki, hogy a szülők csak a kisebbeket, különösen a legkisebbet etették és ruházták.

"Míg vádlott többször éhezett, nem kapott ételt. Amikor pedig ételt kapott, az nem más volt, mint a kukázásból származó, már megbüdösödött, megdohosodott, száraz kenyér"

- fogalmazott Jogg Zsolt.

Az RTL Híradó által megkérdezett pszichológus szerint a kamaszfiú tette mögött a sok sérelem állhatott, ami benne évek alatt összegyűlt.

A 13 éves fiút emberöléssel vádolják, mivel fiatalkorú, legfeljebb 4 év javítóintézeti nevelésre ítélhetik. A fiú anyjával és élettársával szemben is indult eljárás, az ügyészség szerint ugyanis nem gondozták a gyermekeiket megfelelően, így veszélyeztették a fejlődésüket.

VIDEÓ: az RTL Híradó riportja


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
KÉK HÍREK
A Rovatból
hirdetés

Testkamerás civil rendőröket vetnek be a gyalogosok megfigyelésére, 150 ezer forint is lehet a bírság

Ha valaki gyalogosan átmegy a piroson, májustól még könnyebben kaphat nagy összegű pénzbüntetést.
címkép: Sam Saunders/Flickr - szmo.hu
2021. április 22.

hirdetés

Immár nemcsak az autósoknak, motorosoknak kell számolniuk azzal, hogy videós felvétel készül egy szabályszegésről, hanem a gyalogosoknak is. A tervek szerint májustól ők is találkozhatnak majd járókelőnek látszó testkamerás rendőrökkel, mondta Berzai Zsolt alezredes, az ORFK Közlekedésrendészeti Főosztály Baleset-megelőzési Osztályának vezetője a Közlekedésbiztonságnak.

Senki ne azért tartsa be a közlekedési szabályokat, mert akkor éppen ott áll egy rendőr és pont őt figyeli. Májustól a gyalogosok is egyre kevésbé lehetnek biztosak abban, hogy nem éppen egy testkamerával felszerelt rendőr áll mögöttük, amikor mobiljukba merülve átsétálnak a piroson, mert megérkezett a villamos, és amúgy is mesze volt még az az autó…
– magyarázta.

Emellett a rendőrség a Budapesti Autósok Közösségével együttműködési megállapodást is köt, hogy egyszerűbben eljuthassanak a civilek által szabálytalanságokról készített felvételek a rendőrséghez, ezáltal minél több esetben azonosítani tudják az érintett járművek üzembentartóit.

A piroson áthaladást 50 ezer forint közigazgatási bírsággal bünteti a hatályos jogszabály, ha autóval, motorral vagy kerékpárral halad át valaki a piroson. Abban az esetben, ha gyalogosan megy át a piroson valaki, akkor szabálysértés miatt 5 000-től 150 000 Ft-ig terjedő pénzbírsággal büntethetik.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
KÉK HÍREK

Úgy élt a fizetéséből 15 évig egy olasz kórházi dolgozó, hogy nem is járt be dolgozni

A most 67 éves férfi még 2005-ben került Catanzaro egyik kórházába, és már a kezdetektől fogva nem volt hajlandó dolgozni. Összesen közel 200 millió forintnyi pénzt tett zsebre azóta munka nélkül.
Címkép: Google Térkép - szmo.hu
2021. április 22.

hirdetés

Országos rekordot döntött Olaszországban egy férfi azzal, hogy úgy vette fel a fizetését 15 évig, hogy ez idő alatt egyszer sem ment be dolgozni - jelentette az olasz Ansa hírügynökség.

A férfi 2005-ben került köztisztviselőként a catanzarói Pugliese Ciaccio Kórházba, de már abban az évben nem volt hajlandó dolgozni.

A rendőrség szerint a kórház főigazgatóját is megfenyegette, hogy ne jelentse a hiányzását. Miután az az igazgató nyugdíjba ment, már senkinek nem tűnt fel, hogy a köztisztviselő nem jár be dolgozni, mert senki nem is ellenőrizte ezt.

Végül egy rendőrségi nyomozás során derült fény arra, hogy 15 évig felvette a fizetését anélkül, hogy dolgozott volna. Így összesen 538 ezer eurót, vagyis több mint 195 millió forintnyi pénzt tett zsebre 2005 óta.

A most 67 éves férfit hivatali visszaéléssel, hamisítással és zsarolással vádolják, és hat nyomozót gyanúsítanak azzal, hogy szerepet játszottak a csalásban.

Az olasz kormány 2016-ban szigorította azt a törvényt, amely a munkahelyről való "lógást" bünteti, miután több rendőrségi nyomozás feltárta, hogy ez igencsak elterjedt a közszférában - írja a Guardian.

Az egyik nyomozás során például a rendőrök titokban elhelyezett térfigyelő kamerákkal buktattak le 35 embert, akik elvben Sanremo városházáján dolgoztak, de gyakorlatilag legalább két évig kijátszották a becsekkolási rendszert. A felvételeken látszott, hogy két alkalmazott felesége húzta le az ellenőrzőponton a férj belépőkártyáját, míg más dolgozók ugyan ezt megtették maguknak, de aztán munka helyett shoppingolni, szórakozni vagy sportolni mentek. Egy másik nyomozás pedig éppen egy közlekedési rendőrt leplezett le, aki ugyanabban az épületben élt, ahol dolgozott, és volt olyan, amikor egy szál alsónadrágban ment becsekkolni, majd visszafeküdt az ágyba.

hirdetés


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
KÉK HÍREK

Inkább lefotózta és hagyta meghalni a gödörbe zuhant férfit ahelyett, hogy segített volna neki

A szerencsétlenül járt férfi másnapra meghalt, a gödörben találták meg a holttestét.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2021. április 23.

hirdetés

Segítségnyújtás helyett inkább csak lefotózta, majd magára hagyta azt a bajba jutott férfit, aki a XXII. kerületben egy gödörbe zuhant, és nem tudott kijönni belőle. A férfi másnapra meghalt a gödörben fekve - írja a police.hu.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság egy videót is megosztott a tavaly november 6-án történt megdöbbentő esetről. A XXII. kerületi Pék utca és Ady Endre utca kereszteződésénél történt balesetben egy férfi zuhant fejjel előre egy útmenti gödörbe, kijönni azonban már nem tudott. A rendőrség által megosztott videón látszik, hogy egy fiatal férfi elsétál a gödör mellett, majd visszamegy hozzá. A lyukból a bajba jutott kinyúl a férfi felé, aki azonban csak egy fotót készít róla telefonjával, majd tovább sétál.

A szerencsétlenül járt férfit másnap holtan találták a gödörben.

A BRFK segítségnyújtás elmulasztása miatt indított nyomozást ismeretlen tettes ellen.

A rendőrség azt kéri, hogy jelentkezzenek azok, akik látták a fiatal, vékony, magas férfit, aki világos nadrágot és világos felsőt, valamint hosszú, sötét kabátot viselt, vagy bármilyen információval rendelkeznek az esetről. A bejelentéseket a 06-80-555-111-es Telefontanú zöldszámán várják, illetve hívhatják a 112-es segélyhívó számot, de személyesen is tehetnek bejelentést bármelyik rendőrkapitányságon.

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: