KÉK HÍREK
A Rovatból

Súlyos ügy: A szocialista Molnár Zsolt és Baja Ferenc volt miniszter is a gyanúsítottak között

A gyanú szerint a szocialista képviselő Baja Ferenc volt miniszterrel együtt egy BKV-s tenderen induló cég döntéshozójától súlyos pénzeket kértek, hogy ne akadályozzák politikai befolyásukkal a pályázat megnyerését.

Link másolása

Volt minisztert és szocialista országgyűlési képviselőt is gyanúsít az ügyészség egy meglehetősen súlyos ügyben - írta meg a Blikk.

A gyanú szerint Baja Ferenc volt miniszterrel együtt egy BKV-s tenderen induló cég döntéshozójától súlyos pénzeket kértek, hogy ne akadályozzák "politikai befolyásukkal" a pályázat megnyerését.

A Legfőbb Ügyészség hétfői közleménye szerint Polt Péter legfőbb ügyész – a befolyással üzérkedés bűntette és más bűncselekmények miatt a Központi Nyomozó Főügyészségen folyamatban lévő nyomozás eredményeként – indítványt tett az Országgyűlés elnökénél Molnár Zsolt országgyűlési képviselő mentelmi jogának felfüggesztésére.

Az ügy lényege röviden:

BKV 2019 elején közbeszerzési eljárást indított a telephelyein teljesítendő informatikai üzemeltetés és fejlesztés szolgáltatásra. A közbeszerzési eljárásra egy kft. tett ajánlatot.

Baja Ferenc 2019 júniusában Budapesten találkozott a kft. működésében jelentős befolyást gyakorló férfival.

A volt környezetvédelmi miniszter a férfitől 30 millió forint készpénzt kért azért, hogy a szerződés létrejöttét és fenntartását ne akadályozza.

Molnár Zsolt ezután megkérte a volt minisztert, hogy az ő részére is kérjen 40 millió forintot azért, hogy a szerződést ő se támadja.

Miutána a kft. megnyerte a tendert, a már említett férfi 2019. augusztus 6-án, Budapesten 40 millió forintot adott át Molnár Zsoltnak.

A felmerült bizonyítékok alapján a legfőbb ügyész az Országgyűlés elnökénél indítványozta Molnár Zsolt országgyűlési képviselő mentelmi jogának felfüggesztését.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


KÉK HÍREK
A Rovatból
Tömegveredekés tört ki egy budapesti plázában, egy szemtanú szerint két fiatal ruházata nem tetszett a többieknek
A rendőrök vetettek végett a verekedésnek, tizenegy embert állítottak elő, csoportosan elkövetett garázdaság bűntett megalapozott gyanúja miatt indult eljárás.
Fotó: Nagy Bogi - szmo.hu
2024. április 10.


Link másolása

Tömegverekedés volt kedden a Westend bevásárlóközpont tetőteraszán - tudta meg a Metrolpol.

Tinik estek neki két idegen fiatalnak. A verekedés percekig tartott, végül a rendőrség kiérkezett és elfogták a támadókat.

Egy szamtanú a portálnak elmondta: "Mi épp moziba készültünk a barátommal, amikor láttuk, hogy valamit sokan figyelnek, így odamentünk mi is. Kiderült, hogy egy csomó fiatal, ilyen 16-18 évesek ütnek-vernek két másikat. Megdöbbentő, de több fiatal lány is volt köztük. Aztán mondták a szemtanúk, hogy már hívták a rendőrséget. Közben egy férfi megpróbálta szétválasztani a balhézókat. Szerintem ő az egyik üzletben dolgozhatott".

A lap úgy tudja, hogy azért tört ki a verekedés, mert a fiataloknak nem tetszett a másik kamaszok öltözéke.

"Nem sokkal később a rendőrök magukkal vitték őket, gondolom a kapitányságra, kihallgatni. A pláza be van kamerázva, biztosan felvették, a történteket. Azt mondták, hogy

azért estek neki a két idegen gyereknek, mert azok más stílusban öltözködnek. Úgy gondolom, hogy nagyon szomorú, ha egy gyerek képes ilyet tenni egy másikkal, teljesen mindegy, hogy milyen okból. Ez vérlázító. Remélem, a két megvert tini jól van…

– mondta a szemtanú.

A BRFK a lap megkeresésére azt írta:

„Megkeresésével kapcsolatosan tájékoztatjuk, hogy 2024. április 9-én 17 óra 30 perckor érkezett bejelentés a Budapesti Rendőr-főkapitányságra, hogy egy terézvárosi üzletközpont tetőteraszán több ember összeverekedett. A rendőrök a helyszínről 11 embert előállítottak a VI. Kerületi Rendőrkapitányságra. Az ügyben csoportosan elkövetett garázdaság bűntett megalapozott gyanúja miatt indult eljárás, melynek során a VI. kerületi nyomozók 10 embert hallgattak ki gyanúsítottként”.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

KÉK HÍREK
A Rovatból
Megszólalt a hírhedt skálás gyilkos: „Engem csak a halál visz ki innen, nyugodjanak meg” – 30 éve van rács mögött a kegyetlen bűnöző
A Blikknek mesélt életértől, brutális bűntetteiről és börtönéletéről az 1990-es évek egyik leghírhedtebb bűnözője.

Link másolása

A magyar kriminalisztika történetének egyik legkegyetlenebb párosa volt Bene László és Donászi Aladár. A két férfi követte el például a skálás gyilkosság néven elhíresült rabéltámadást, és ők ölték meg a sárszentmihályi polgármester, Tóth Tamás fiát is.

Miután elfogták őket, Donászi a börtönben öngyilkos lett, ám Bene László most, több mint 30 évvel az 1992-es gyilkosság után is börtönbüntetését tölti.

Bene most a Blikk Nyomon vagyunk! című sorozatának mesélt életéről, az elkövetett bűncselekményekről és börtönéveiről.

Mint kiderült, Bene László apja hegedűművész, édesanyja pedagógus volt, így családi körülményei egyáltalán nem predesztinálták arra, hogy a bűn útjára lépjen. „Józan ésszel felmértem, milyen lapokat osztott nekem a sorsom. Nem kételkedtem, nem reménykedtem: a rossz oldalt választottam, elkötelezett bűnöző lettem” – vallott a Blikk kamerái előtt a kegyetlen gyilkos.

Viszonylag szenvtelenül mesélt a skálás gyilkosságról is, amely során egy egyetemistát megöltek, egy taxisosőrt pedig súlyosan megsebesítettek. „Nagy traumát okozott a skálás dolog, mert egy lövés volt megbeszélve, de tízet adtunk le. Donászi képzelgett, nem tudtam akkor még, hogy skizofrén. Azt is mondta, megcsinálja egyedül, de agyonlövi mindhármat”. Nem sokkal később azonban egy Székesfehérvár közeli erdőben lőgyakorlat közben Bene is ölt: arra járó vadászokat lőttek agyon.

Mint meséli, életét az úgynevezett átmeneti részlegen, ahol a szabad életre készítik fel őket a társaival. Önellátóak, még saját konyhájuk is van. Bár a büntetését már tíz éve letöltötte, a nyilatkozatai miatt mégsem engedik ki a rácsok mögül.

„Valószínűleg elviselhetetlen lett volna az élet, mert én úgy nem tudnék élni, hogy megismernek és megrémülnek vagy éppen autogramot kérnek tőlem. Jól van ez így, ahogy van. Engem csak a halál visz ki innen, nyugodjanak meg”

– nyilatkozta a skálás gyilkos.

A Blikk megszólította a meggyilkolt egyetemista, Sádt Győző édesanyját is, aki elmondta: „Bene a szuper-ellenszenvet akkor vívta ki, amikor arról beszélt, hogy ő úr az élet felett. Ha kiengednék, az unokáimat félteném tőle, nem magamat. Hogy mennyi bosszúvágy van benne, nem tudom. Én üzenni csak normálisan gondolkodó embernek tudok, neki nincs mit üzennem.”

A skálás gyilkosról szóló teljes riportot ITT lehet megtekinteni.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


KÉK HÍREK
A Rovatból
30 milliós luxusautó, tízmilliók készpénzben – őrizetbe vették az egyik fővárosi tankerület gazdasági vezetőjét
Nemcsak pénzt, hanem például Forma-1-belépőket is szívesen elfogadott a gazdasági vezető, aki a közbeszerzési eljárásokat manipulálta.
Maier Vilmos - szmo.hu
2024. április 11.


Link másolása

Egy fővárosi tankerületi központ gazdasági vezetőjét a budapesti nyomozók vesztegetés, vesztegetés elfogadása, valamint „versenyt korlátozó megállapodás közbeszerzési és koncessziós eljárásban” bűntett megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vették, és kezdeményezték letartóztatását, írja a police.hu.

Az ügyben három vállalkozót szintén gyanúsítottként hallgattak ki, ők szabadlábon védekezhetnek, de a gyanúsítottak köre az eljárás során még bővülhet.

A BRFK gazdasági bűnözés elleni főosztályának adatai szerint

a tankerületi központ gazdasági vezetője az általuk kiírt közbeszerzési eljárásokat úgy manipulálta, hogy azokon az előre kiválasztott vállalkozások nyerjenek,

valamint a központ felügyelete alá tartozó intézmények kiadásainak igazolására fiktív számlákat állíttatott ki.

Hivatali helyzetével visszaélve a gazdasági vezető több tízmillió forinthoz juthatott így, de nemcsak pénzt fogadott el, hanem például több mint kétmillió forint értékű Forma-1 belépőt, vagy egy harmincmilliós luxusautó használati jogát is.

A nyomozók április 9-én az érintett tankerületi központban, valamint több vármegye rendőreinek bevonásával további 27 helyszínen egyszerre hajtottak végre akciót: iratokat, adathordozókat, több mint 63 millió forintot és külföldi fizetőeszközt foglaltak le, valamint két ingatlant zár alá vettek, mintegy 75 millió forint értékben.

A rendőrség videót is közölt az elfogásról:


Link másolása
KÖVESS MINKET:


KÉK HÍREK
A Rovatból
Sérült gólyából akart ebédet főzni két ember Nyírlugoson
A férfi és a nő el akarta lopni az áramütés miatt röpképtelen madarat, aminek valószínűleg már tojásai is vannak. Végül a rendőröknek kellett közbeavatkozniuk.

Link másolása

Videó is készült azokról a gólyatolvajokról, akik úgy gondolták, hogy megesznek egy sérült madarat a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Nyírlugoson.

„Lehet, lesz belőle egy húsleves”

– ezt egy férfi mondja a felvételen.

Azt is hallani, ahogy a szemtanú vitatkozik vele és egy nővel, felszólítva őket, hogy hagyják békén a sérült állatot. A madarat korábban az áram rázta meg, ezért nem volt képes elrepülni. A tolvajok egyébként felháborodtak azon, hogy egy férfi videóra vette az esetet.

A rendőrük végül közbeavatkoztak, így megmenekült a gólya, ami vélhetően egy tojó, ami már a tojásait is lerakta. A szerencsés kimenetelű történet végén a madár a debreceni madármentő állomásra került.

A videót a Tények hozta nyilvánosságra. A teljes riportot ITT lehet megnézni.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk