KÉK HÍREK

Súlyos ítélet: több évre börtönbe kerül a tanárát megkéselő győri diák

Az utolsó szó jogán bocsánatot kért a pedagógustól és mindazoktól, akiknek traumát okozott. Az édesanyja szerint az eljárás alatt is tanult és több tárgyból le is vizsgázott a gyereke, aki szeretne továbbtanulni.

Link másolása

Korábban mi is hírt adtunk róla, hogy 2019. december elején egy 17 éves diák megkéselte 51 éves tanárát a Győri Szakképzési Centrum Jedlik Ányos Gépipari és Informatikai Szakgimnáziumában. A tanárnőt több késszúrás érte, egyebek mellett a hátán, de sérült az alkarja is. Súlyos állapotban szállították kórházba, de az asszony szerencsére túlélete a támadást.

Az eset után az iskola igazgatója azt mondta: "Semmilyen rendszer nem szűrte ki, hogy a 17 éves diáknak problémái lehetnek. Példás, kitűnő tanuló volt". A diáktársai visszahúzódónak írták le, akinek csak egy-két barátja van, és aki bulizni, szórakozni egyáltalán nem jár. Arról is beszéltek, hogy az osztályfőnökével nem volt korábban konfliktusa, és december 5-én, csütörtökön három tanítási órát is várt, mielőtt megkéselte az osztályfőnökét. A támadás oka vélehetőleg az volt, hogy a matematika dolgozatára a tanárnő hármast adott. A késeléses támadást az iskolában tervelte ki, majd várt a megfelelő pillanatra, amikor odament az osztályfőnökhöz azzal, hogy mutasson valamit a füzetében. Ekkor szúrta meg hátulról, majd a kezét is. A kést végül egyik osztálytársa csavarta ki a kezéből.

"Nem adott magyarázatot magára a támadásra, nem tudja, miért szurkálta meg a tanárnőt" - mondta el a trágyalás előtt a fiú ügyvédje, aki szerint az emlékezetkiesés okának megállapítása mellett azért is sürgős védence igazságügyi elmeorvosi szakértői vizsgálata, hogy az eldöntse, alkalmas-e a fiú egyáltalán a börtönre vagy a letartóztatás körülményei miatt további pszichés sérülés éri. Később az is kiderült, hogy a 17 éves diák szorongva járt iskolába, jelezte is a szüleinek, hogy valami nincs rendben, akik kértek időpontot szakemberhez, de oda már nem jutottak el a történtek előtt.

A fiú 2020 januárjában bocsánatkérő levelet írt az osztálytársainak és az osztályfőnökének.

Az ügyben hétfőn hoztak ítéletet - írja a Blikk.

A Győri Törvényszéken a bíróság emberölés kísérlete miatt 5 év börtönre ítélte, amit a fiatalkorúak börtönében kell letöltenie. Az ítélet felének letöltése után feltételesen szabadulhat.

A szakvélemények megállapította, hogy a matematika és fizika szakos B.-né N. Mónikát három késszúrás érte. Egy a lapockáján, ami a tüdejét is elérte, ezért vérmellet és légmellet kapott, a másik kettő ugyan a nyakára és a mellkasára irányult, de mivel védekezett, a karját szúrta meg a bicska.

Az ügyész elmondta, hogy a fiú jó tanuló és maximalista. Szorongott a teljesítménykényszere miatt és elképzelhetetlen volt, hogy négyesnél rosszabb jegyet kapjon. Dr. Faragó Péter védőügyvéd úgy vélte, hogy az átlagosnál magasabbak voltak a szülők elvárásai és ez okozhatta, hogy a tanuló rossz döntést hozott. Nem akarta megölni tanárát és nem is tervelte ki a bűncselekményt, csak meg szerette volna leckéztetni.

H. András végül a tárgyaláson is bocsánatot kért súlyos tettéért:

"Sajnálom azt a lelki és a testi fájdalmat, amit a tanárnőnek okoztam. Sajnálom azokat, akiknek traumát okoztam a bűncselekménnyel és akiknek részt kellett venniük az eljárásban miattam. Kívánom, hogy fel tudják dolgozni a történteket. Bánom, amit tettem. Bűncselekményt követtem el és ezért bűnhődnöm kell"

– mondta az utolsó szó jogán.

A tanárnő korábban azt mondta, hogy megpróbál megbocsátani, de ehhez idő kell. Úgy vélte, hogy a súlyos büntetés nem teszi semmissé a történteket, ezért nem kívánja, hogy börtönbe kerüljön a volt diákja, mert attól fél, hogy így elkallódik. Szerinte nem büntetésre, hanem segítségre van szüksége a fiúnak. Azt sajnálja azonban, hogy a szörnyűséget a többi osztálytársnak is végig kellett néznie.

H. András édesanyja korábban arról beszélt, az elmúlt évek során nem vette észre, milyen nyomás alatt van a fia, mert ha pszichológusi vagy orvosi segítséget kap, akkor megelőzhető lett volna a baj. A fiú az eljárás alatt is tanult, több tárgyból is előre hozott érettségit tett, és szeretne továbbtanulni egyetemen, mérnök-informatikusként akar majd elhelyezkedni. Jelenleg terápiára jár, és több szakember is megvizsgálta, hogy még egyszer hasonló dolog ne fordulhasson elő.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk


KÉK HÍREK
Talpig fehérben érkezett a tárgyalásra – vallomást fog tenni a 322 milliós csalással vádolt Fekete Dávid
Az egykori megasztáros 2022 júliusa óta házi őrizetben van, előtte összesen 14 hónapot töltött előzetes letartóztatásban.

Link másolása

A keddi tárgyaláson tesz vallomást a bíróság előtt Fekete Dávid. Az egykori megasztárost 322 millió forintos csalással vádolják - írja a Blikk.

Feketét 2021 májusában tartóztatták le, az ügyészség többek között

nagy kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalás miatt emelt ellene vádat.

Összesen 14 hónapot töltött előzetes letartóztatásban. Az első tárgyaláson ártatlannak vallotta magát tavaly novemberben.

Július óta házi őrizetben van, innen érkezett a kedd reggeli tárgyalásra, ahova a Blikk szerint talpig fehérben, egy nagy iratköteggel érkezett, feltehetően a vallomásával.

A bíró kérdésére elmondta, hogy

két munkahelyen is dolgozik, havi 300 ezer forint bevétele van, ebből 100 ezret fizet gyerektartásra.

A gyerekeivel rendszeresen találkozik, hetente többször is nála vannak.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

KÉK HÍREK
Lezuhant a 8. emeletről egy férfi egy budapesti építkezésen, de zúzódásokkal megúszta a balesetet
Leszkocki István igazi túlélő, öt éve egy totálkáros autóból szállt ki egy kisebb vállsérüléssel.

Link másolása

Lezuhant a nyolcadik emeleti állványról egy budapesti építkezésen egy 26 éves férfi, de csodával határos módon zúzódásokkal megúszta a balesetet - számolt be róla az RTL Híradó. Leszkocki István öt éve már túlélt egy súlyos autóbalesetet is.

A férfi reggel 8 órakor kezdett egy IX. kerületi építkezésen:

az állványon állt a nyolcadik emeleten, és készítette elő a szigeteléshez az anyagokat. Ekkor azonban megrándult a térde.

A Híradónak azt mondta, hogy hallotta a kattogást, és egyből rosszul lett, elkezdett émelyegni, és tudta, hogy ez nem jó.

„Azon nyomban leültem, vettem mély levegőket, hogy oxigént kapjon az agyam.”

Miután kicsit jobban lett megpróbált felállni, akkor azonban megint belenyilallt a fájdalom a térdébe, és elájult.

Az ötödik emeleten tért magához, és nem is értette, hogy mi történt.

Mindene fájt, a karja zsibbadt, attól félt, hogy megsérült a gerince, és lebénult. A mentők azonban megnyugtatták, hogy nincsen ekkora baj.

István fej- és végtagsérüléseket szenvedett, a helyszíni ellátás után viszonylag stabil állapotban szállították traumatológiai osztályra, ahonnan hétfőn ki is engedték. Azt mondja, nagy szerencséje volt, hogy az ájulás után nem az utca felé a szabadba, hanem a fal és az állvány közé esett be.

„Mindenki mondja, hogy túlélő vagyok, hogy egy ilyen eset után itt tudok állni és beszélni.”

A fiatal férfi öt évvel ezelőtt már túlélt egy súlyos autóbalesetet is: akkor egy totálkárosra tört autóból szállt ki egy kisebb vállsérüléssel.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


KÉK HÍREK
Döbbenetes családi tragédia: megölte a kislányát és a feleségét, majd önmagával is végzett egy brit férfi
A párnak korábban már volt dolga a rendőrséggel, igaz, akkor a férj vádolta a feleséget azzal, hogy megütötte őt.

Link másolása

Vasárnap hajnalban találták meg az angliai Epsom Főiskola igazgatójának, Emma Pattisonnak, valamint kislányának és férjének a holttestét az otthonukban - írja a The Guardian.

A 45 éves Emma és férje, a 39 éves George egy, az iskola területén lévő házban éltek. A rendőrség az eddigi nyomok alapján úgy gondolja, hogy

a férj ölte meg a feleségét, valamint a hétéves, Lettie nevű kislányukat, majd önmagával is végzett.

A nyomok szerint másnak nincs köze a gyilkosságokhoz.

Megtalálták a gyilkos fegyvert is, ami a férfi nevén volt regisztrálva. A rendőrség azt is megerősítette, hogy négy nappal a gyilkosságok előtt felhívta őket a férj, hogy bejelentse az új címüket.

A BBC úgy tudja, hogy szombaton késő este az asszony zaklatottan felhívta az egyik családtagját, de mire utóbbi odaért hozzájuk, már halott volt az egész család.

Kedden az is kiderült, hogy a párnak már volt dolga a rendőrséggel.

2016-ban ugyanis a férj azért hívta ki a rendőröket, mert a felesége állítása szerint megütötte őt.

Az asszonyt ki is hallgatták, de aztán a férj gyorsan visszamondta a vádakat, és semmiségnek nevezte az esetet - írja a Daily Mail.

Pattison szeptemberben lett az iskola igazgatója, ezt a posztot korábban még nem töltötte be nő. Ezt megelőzően hat évig volt a londoni Croydon Középiskola igazgatója. A férje könyvelő volt, októberben új céget alapított, főleg otthonról dolgozott. Az előző cége (aminek igazgatója és legnagyobb részvényese volt)

tetemes adósságot halmozott fel: 2021 októberéig több mint 14 ezer fontos (6,2 millió forintos) tartozása volt.

A 2022-es adatokat később fogják nyilvánosságra hozni.

Az igazgatónő decemberben a diákoknak nyilatkozott egy podcastben, ahol többek között arról beszélt, hogy milyen nagy változást jelentett a családjának az új munkahelye.

"Elköltöztünk, vettünk kutyát, új állásom lett nekem és a férjemnek is, pedig ő ezt nem tervezte. A kislányom is új iskolát kezdett, szóval tényleg sok minden megváltozott, de most minden nagyszerű. A főiskola sok minden segített, mindenki nagyon kedvesen fogadott" - mondta.

Ha úgy érzed, segítségre lenne szükséged, hívd a krízishelyzetben lévőknek rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123, vagy 06 80 820 111 telefonszámot, vagy olvasd el ezt az oldalt! Amennyiben másért aggódsz, ezt az oldalt ajánljuk figyelmedbe.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


KÉK HÍREK
Óriási hógömböt gurítottak az úttestre, csúnya baleset lett a vége
A 22 éves férfi és gyerekkorú társa súlyos kárt okoztak egy arra haladó autóban, most akár börtön is várhat az idősebbre.

Link másolása

A Győri Járási Ügyészség vádat emelt egy 22 éves férfi ellen, aki gyermekkorú társával egy hótömböt rakott ki az úttestre, aminek később egy autó neki is ütközött – írja az Ügyészség honlapja.

A vádirat szerint a 22 éves férfi és a gyerek 2021 decemberében éjfél körül egy Mosonmagyaróvár közeli település utcáján sétáltak, havas, hideg időben. Ekkor észrevettek egy kb. 50 cm élhosszúságú átfagyott hótömböt, melyet kigörgettek az egyik forgalmi sáv közepére, majd távoztak.

Nem sokkal később arra haladt egy személyautó, amely a sötétben, a szemerkélő esőben későn észlelte az úttesten lévő hótömböt, és az elkormányzás ellenére is nekiütközött.

A járműben az ütközés miatt kb. 40 000 forint kár keletkezett. A vád szerint a vádlott és gyermekkorú társa olyan akadályt létesített a közúton, amely alkalmas volt arra, hogy az ott haladó járművekkel ütközés révén sérüléssel járó balesetet eredményezzen.

Az ügyészség a felnőttkorú elkövető ellen közlekedés biztonsága elleni bűntett miatt emelt vádat, ez akár három évig terjedő szabadságvesztéssel is járhat.


Link másolása
KÖVESS MINKET: