KÉK HÍREK

Sokkolta Franciaországot a babakocsiban ülő gyereket is megkéselő szír menekült, aki a támadás közben azt kiabálta: „Jézus nevében”

A férfi egy nyakláncot szorongatott a támadás alatt, amelyen állítólag egy feszület volt. A késelésben négy gyermek és egy felnőtt sérült meg súlyosan.

Link másolása

Jézus Krisztus nevét kiabálva késelt meg egy kisgyermeket a babakocsijában a sikoltozó édesanyja előtt az a szír menekült, aki egy francia parkban támadt rá többekre - írja a Daily Mail.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, csütörtök reggel háromnegyed tíz körül történt a támadás, aminek következtében többen súlyos állapotban kerültek kórházba.

Szemtanúk most arról beszéltek, hogy az Abdalmash H-ként azonosított férfi azért támadhatta meg a kisgyerekeket, mert könnyű célpontok voltak a számára. A szíriai férfi egy nyakláncot szorongatott a támadás alatt, amelyen állítólag egy feszület volt.

A támadásról készült videón az látható, hogy késsel a kezében támad neki egy babakocsiban ülő gyereknek, egy férfi azonban ekkor még a hátizsákjával el tudta kergetni. Nem sokkal később azonban visszatért, és ekkor már kétszer meg tudta szúrni a kisfiút az édesanyja szeme láttára.

Ezt követően a parkban tartózkodók kezdték el üldözni a támadót, majd megérkeztek a rendőrök is a helyszínre, akik végül egy kisebb hajsza után meglőtték a férfit, aki a földre esett, ezt követően tartóztatták le. Abdalmash-t súlyos sérülésekkel szállították kórházba, rajta kívül négy gyermek és egy felnőtt sérült meg súlyosan.

Anthony Le Tallec, a Liverpool egykori focistája is szemtanúja volt a támadó után folyó üldözésnek, amire futás közben figyelmeztette egy menekülő édesanya.

„Nagyon meglepődtem, folytattam az utamat, majd hirtelen megjelent előttem a srác, majd megláttam a rendőröket is, akik tíz méterrel mögötte voltak, de még nem sikerült elkapniuk. Olyan közel volt hozzám, hogy félreálltam az útból"

- mesélte, majd miután elhaladt mellette, a támadó nekirohant egy idős férfinak és egy nőnek, az előbbit pedig szintén megszúrta.

Egy közelben dolgozó fagylaltos azt mondta, hogy néhány nappal korábban már látta a támadás helyszínén a szíriai férfit, amint egy padon ült remegő lábakkal és egy nagy fekete táskával.

Chantale Farmer, Annecy alpolgármestere arról beszélt, hogy a városlakókat teljesen ledöbbentették a történtek, ezért létrehoztak egy ingyenes telefonszámot, ahol pszichológiai segítséget kaphatnak azok, akik ennek szükségét érzik.

Yael Braun-Pivet, a Nemzetgyűlés elnöke förtelmesnek nevezte a gyerekek ellen elkövetett támadást Twitter-oldalán,

a francia alsóház pedig egyperces néma csenddel emlékezett meg az esetről.

A támadó nyolc hónapja vált el a feleségétől, korábban 10 évig élt a svédországi Trollhattanban, ahol áprilisban menekültstátuszt kapott. Az állampolgárságot azonban nem kapta meg, ezért távozott Franciaországba. Itt is beadta a menekültkérelmet, ezt azonban a támadás előtt négy nappal elutasították a francia hatóságok a svéd menekültstátusza miatt.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk


KÉK HÍREK
A Rovatból
Videó: hatalmas verekedés volt egy Decathlon áruházban Budapesten
Nem tudni egyelőre, pontosan mi történt. Az áruházat kiürítették.

Link másolása

Egy TikTok videón láthatjuk, hogy egy férfi két biztonsági őrrel dulakodik a Nyugati-téri Decathlon áruházban. A vásárlókat közben megkérik, hogy hagyják el az áruházat „technikai okokból”.

Íme, a technikai ok:

@minasina_01 #Dechatlon #Birkozas #Veszkijaraton ♬ eredeti hang - Minasina

Az egyik komment a videó alatt:

„Nem mindegy, hogy technikai ok, vagy technikai ko, én is megvártam volna az eredményhirdetést.”

Egyetértünk a kommentelővel, kíváncsian várjuk az okot vagy a K.O.-t. Akár technikait is.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

KÉK HÍREK
A Rovatból
Öngyilkos akart lenni, magára robbantott egy gázpalackot egy férfi Dombóváron
A robbanás következtében tűz ütött ki a Zrínyi utcában. A helyszínre a város hivatásos tűzoltói vonultak ki, akik két vízsugárral eloltották a lángokat.

Link másolása

A Blikk információi szerint az eset ma délelőtt 9 óra körül történt, úgy tudni egy férfi véget akart vetni az életének.

A lap úgy tudja, hogy a férfi már többször próbálta meg a saját életét kioltani, ezúttal egy frissen rendelt gázpalackot robbantott fel.

A férfi a robbanás következtében kirepült az ablakon, és súlyos sérüléseket szerzett. A sérültért mentőhelikopter érzett, majd Pécsre szállították egy kórházba, ahol jelenleg altatásban van.

A felrobbantott lakás egy több mint 40 lakásos társasházban helyezkedik el, ahol több védtelen kiskorú és idős ember is él.

A helyszínen készült fotót itt lehet megnézni.

Ha úgy érzed, segítségre lenne szükséged vagy rokonodért, ismerősödért aggódsz, hívd a krízishelyzetben lévőknek rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123 vagy 06 80 820 111 telefonszámot, vagy látogass el ERRE AZ OLDALRA, ahol többféle segítséget kaphatsz.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


KÉK HÍREK
A Rovatból
Kutya ült a volán mögött egy szlovákiai sebességmérő fotón
Egyelőre nem tisztázott, hogyan került oda, gazdáját mindenesetre megbüntették.

Link másolása

Nem mindennapi esetet fotózott le egy szlovákiai sebességmérő kamera.

Az egyik fotójukon egy kutya „mosolyog” a volán mögött az úton haladó kocsiban.

A szlovák férfi, akinek kutyája a sebességmérő kamera által készített felvételen látható, azt mondta, az eb az ölébe ugrott miközben ő vezetett, és nem ő ültette a volán mögé kedvencét – írja az esetet kiszúró Index..

A rendőrség másként vélekedett, elmondásuk szerint ugyanis ez nem lehetséges, mivel a felvételen nem észlelhető hirtelen mozgás jele.

Nem világos, hogy a bírság – amelyet természetesen nem a kutyára, hanem a tulajdonosra szabtak ki – a gyorshajtásért, vagy a háziállat mozgó járműben való rögzítésének elmulasztásáért volt-e kiszabva. A szlovák hatóságok ugyanakkor arra figyelmeztettek: „Még egy kisállat is veszélyeztetheti az életet és az egészséget vezetés közben”.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


KÉK HÍREK
A Rovatból
Fogócskázás közben esett össze a 12 éves kisfiú, nagymamája könnyek között mondott köszönetet az életét megmentő tanároknak
A gyerek életét tanárai mentették meg: míg az egyik tanár a mellkaskompressziót végezte a fiún, a másik a kihangosított telefont tartotta, amin a mentőkkel kommunikáltak.

Link másolása

Fogócskázás közben esett össze a 12 éves Brájen. A gyerek életét tanárai mentették meg: míg az egyik tanár a mellkaskompressziót végezte a fiún, a másik a kihangosított telefont tartotta, amin a mentőkkel kommunikáltak.

A kisfiú a miskolci kórház intenzív osztályra került, és már hiányoznak neki az otthoni ízek a nagymamája legnagyobb örömére.

A történtekről Turóczi Istvánné könnyek között mesélt az RTL híradójának.


Link másolása
KÖVESS MINKET: