hirdetés

KÉK HÍREK

Segített megjavítani egy idegennek a biciklijét, közben jött rá, hogy tőle lopta el percekkel korábban

Néhány matrica miatt fogott gyanút a 64 éves tulajdonos, aki helyben jött rá, hogy kirabolták.

Link másolása

hirdetés

[sz]Képünk illusztráció, fotó: Unsplash/Alejandro Lopez[sz]

Éppen az éjszakai műszakból tartott hazafelé John Devlin, amikor egy elromlott kerékpárt szerelő idegent látott meg az út szélén. A 64 éves glasgow-i férfi félreállt, hogy segítsen a kormány megjavításában a bajba jutott bringásnak.

Már majdnem végeztek a munkával, amikor a segítőkész skótnak feltűnt néhány ismerős matrica a bicikli vázán, majd a saját bukósisakját is észrevette a kerékpárra csatolva, írja a Daily Star.

Devlin ekkor felkiáltott:

„De hisz ez az enyém!”

A lebukott tolvaj ekkor inkább menekülőre fogta a dolgot, és ijedtében elszaladt. Paul Hartey végül nem jutott messzire, a rendőrök elfogták. A június 18-án történt biciklilopás ügyében a napokban már az ítélethirdetés is megvolt: a kormánnyal szerencsétlenkedő tolvaj 15 hónap börtönbüntetést kapott, miután beismerte tettét.

hirdetés

A tárgyaláson kiderült, hogy Devlin felesége reggel fél hétkor arra kelt, hogy valaki betörté a fészerbe, és szanaszét szórta az ott talált dolgokat. A férje alig 10 perccel később indult haza a munkából, és útközben botlott a kormánnyal bajlódó Harteyba.

Az ügyetlen tolvaj a bíróság előtt azzal védekezett, hogy kábítószer hatása alatt állt, és fogalma sincs, hogy mi történt azon a nyári hajnalon.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
KÉK HÍREK

Hadházy: Milliókat érő végrehajtói praxisok miatt keveredhetett vesztegetési ügybe Völner Pál

A független képviselő arról posztolt, mi állhat az Igazságügyi Minisztérium államtitkárának lemondása mögött.

Link másolása

hirdetés

Mint azt megírtuk, az Ügyészség kedd reggeli közleménye szerint megalapozott a gyanú arra, hogy Völner Pál a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar (MBVK) elnökétől hosszabb időn keresztül, rendszeresen, alkalmanként 2-5 millió forintot kapott.

Völner a gyanú szerint ezért cserébe a jogkörével visszaélve vállalta, hogy konkrét ügyeket intéz a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnöke kérésének megfelelően.

A 444.hu felidézi, hogy a végrehajtók körüli botrány már hónapok óta dagad. November 12-én a Blikk írta meg – akkor még névtelenül –, hogy a köztestület egyik magas beosztású vezetőjére és végrehajtóként dolgozó feleségére a Liszt Ferenc repülőtéren csaptak le a rendőrök. Később a 24.hu arról számolt be, hogy a fenti dátum óta teljes a hírzárlat arról, hogy büntetőeljárás alá vonták az MBVK elnökét, Schadl Györgyöt.

Szintén a 24.hu tudta meg, hogy az ügy gyanúsítottjait régóta figyelték a hatóságok: a Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) tájékoztatása szerint a vádhatóság már szeptember 16-a óta folytat nyomozást. Ezelőtt – tehát a nyár folyamán is – a Nemzeti Védelmi Szolgálat végzett felderítést, ennek nyomán kezdett nyomozni a KNYF ősszel.

hirdetés

Hadházy Ákos december 5-én arról posztolt, hogy Schadl hetek óta elérhetetlen, így a letartóztatásáról szóló hírek is igazak lehetnek.

"Még izgalmasabb, hogy a nyomozó szerv a Központi Nyomozó Főügyészség. A szervezet honlapján olvashatóak azok a kiemelt ügyek, amelyeknél ők az illetékesek. Nyilván nem jön szóba például a bíró elleni emberölés, a felsorolt esetek közül csak a kormánytag megvesztegetése életszerű"

– írta a független képviselő, aki szerint tény, hogy a végrehajtói karban a trafikosztáshoz hasonló átrendeződés folyt az elmúlt években. Ennek keretében sok végrehajtótól elvették a jogot, mert nem volt jogi diplomájuk. Hadházy hozzáteszi: egyrészt vicc, hogy enélkül is űzhették ezt a szakmát, másrészt viszont az így felszabadult zsíros bizniszért megindult a harc.

"Több helyről érkezett, bár meg nem erősített információ, de könnyen elképzelhető: Schadl pénzért adhatta a végrehajtói helyeket, de ehhez az Igazságügyi Minisztérium egyik vezetője felé is tejelnie kellett" – állítja Hadházy Ákos.

A végrehajtói praxisok igencsak jövedelmezőek: a budaörsi SCHADL és TÁRSA Végrehajtó Iroda 2020-ban például 356 millió forintos forgalom mellett 134,4 millió forint nyereséget könyvelhetett el.

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
KÉK HÍREK

Lefejezte a saját nővérét egy tinédzser Indiában, miközben az anyja tartotta a lány lábait

Az áldozat a család szándékai ellenére házasodott meg, két hónapos terhes volt.
Fotó: Pexels/Pixabay (illusztráció) - szmo.hu
2021. december 08.


Link másolása

hirdetés

Letartóztattak egy tinédzsert Nyugat-Indában, miután lefejezte 19 éves nővérét. A lány lábait eközben édesanyja tartotta a rendőrség beszámolója szerint – írja a CNN.

A meg nem nevezett áldozat a család szándékai ellenére házasodott meg, és két hónapos terhes volt, amikor kivégezték.

„A lány és férje hivatalosan is összeházasodtak, összeköltöztek a férjével, és onnantól nem tartották a kapcsolatot a családdal” – mondta Kailash Prajapati a rendőrség képviseletében.

Az áldozat teára invitálta otthonába anyját és testvérét. A találkozó során öccse elővett egy sarlót, négyszer lesújtott rá vele, majd lefejezte. A rendőrség jelentése szerint az anya eközben fogta a lány lábát. Ezek után a fiú a fejet kivitte a ház elé, és a testet a lakásban hagyta.

Az eset során a férj is otthon tartózkodott, mivel épp betegeskedett. Éppen aludt, és csak a zajra riadt fel. Az anya és fia őt is megtámadták, ám neki sikerült elmenekülnie.

hirdetés

A gyilkosok nemsokára önként feladták magukat, a rendőrök ezután érkeztek ki a helyszínre és találtak rá a levágott fejre. A nőt fogva tartják, fiát – mivel még kiskorú – javítóintézetbe küldték.

A tények alapján klasszikus becsületgyilkosságról van szó, amelynek során saját családtagjai gyilkolnak meg egy lányt vagy nőt, azzal a magyarázattal, hogy szégyent hozott rájuk. Indiában csak a 2020-as évben 23 ilyen esetre került sor.

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
KÉK HÍREK

Ugrott a jogsija, mert egy másik autós felvette a szabálytalanságot

Úgy fest, a szabálytalankodóknak már nem csak a hatóságok által kihelyezett kamerák miatt kell aggódniuk.

Link másolása

hirdetés

"Záróvonalon áthajtva, a szembejövő sávban kerülte ki a pirosnál várakozó kocsisort egy sofőr a fővárosban. A veszélyes manővert az Örs vezér térnél egy másik jármű fedélzeti kamerája rögzítette" - áll a BRFK Információs Portál Facebook-posztjában. Ebben azt is leírták, hogy az autó sofőrje ne kérjen jogsit a Jézuskától, ugyanis tőle sem fogja visszakapni.

Az alábbi felvétel alapján indítottak eljárást, sikerült beazonosítani a szabálytalankodó sofőrt.  A szabálytalan autós a piroson való áthajtás miatt közigazgatási bírságot, míg a többi közlekedési szabálysértés miatt pénzbírságot is kapott, valamint a járművezetéstől eltiltották.

Az interneten rengeteg fedélzeti kamerás videóra lehet bukkanni, amelyek eleinte főleg Oroszországból származtak, mostanra viszont úgy tűnik, hogy nálunk is egyre népszerűbb ilyen eszközzel felszerelni az autókat. A Bp-i Autósok Közössége YouTube-csatorna tele van Magyarországon felvett balesetekkel és szabálytalanságokkal, amiket mind civil sofőrök rögzítettek. Ezeket pedig a rendőrség is felhasználhatja, hogy bírságot szabjanak ki, így már nem csak a hatóságok által elhelyezett forgalomfigyelő kameráktól kell tartaniuk a szabálytalankodóknak.

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
KÉK HÍREK

Körözési toplistás bűnözőt fogtak el Gyöngyösön

A férfi a büntetésének letöltését nem kezdte meg, eddig bujkált a hatóságok elől.
MTI - szmo.hu
2021. december 07.


Link másolása

hirdetés
Magyarország ötven legkeresettebb bűnözőjének egyikét fogták el Gyöngyösön

- tájékoztatta a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense kedden.

Mezeiné Kovács Nikoletta közölte: a rablás miatt keresett férfit szombaton fogták el.

A 31 éves helyi férfit az Egri Törvényszék tavasszal ítélte jogerősen kilenc év fegyházra, ám büntetésének letöltését nem kezdte meg, eddig bujkált a hatóságok elől - tette hozzá.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: