KÉK HÍREK
A Rovatból

Pornófilmet nézetett a kisfiúval, majd arra kényszerítette, hogy vele is csinálja ugyanazt – élete végéig börtönben maradhat a férfi

A férfit már korábban kétszer elítélték, a törvény értelmében erőszakos többszörös visszaeső. Így az újabb súlyos bűncselekményért kötelező az életfogytig tartó szabadságvesztés kiszabása vele szemben.

Link másolása

A tettes első fokon életfogytiglant kapott: a Győri Fellebbviteli Főügyészség szerint az elsőfokú ítélet helybenhagyását indítványozzák abban az ügyben, amelyben egy férfi szexuális bűncselekményt követett el egy gyermek ellen.

A férfit erőszakos bűncselekmények miatt korábban már kétszer elítélték, de úgy tűnik, ennek semmiféle hatása nem volt.

A tettes még 2022. május 16-án a délutáni órákban jutalom ígéretével a lakóhelyére csalt egy, a buszmegállóban várakozó 11 éves kisfiút. Ezt követően vele szexuális cselekményt végzett.

"Amikor a gyermek segítségért kiabált, illetve megkérdezte, mikor mehet haza, a vádlott bántalmazta és megfenyegette őt. Mivel elégedetlen volt a sértettel, ezért a telefonján egy pornográf videót mutatott neki, majd felszólította, hogy ő is azt csinálja. Időközben a szülők a rendőrségen bejelentették a gyermek eltűnését. Hajnali 5 óra után a férfi elengedte a gyermeket, aki az iskolába ment, ahonnan aztán értesítették a rendőrséget"

– áll a közleményben.

A Győri Törvényszék a vádlottat szexuális erőszak bűntette miatt életfogytig tartó szabadságvesztésre, illetve 10 év közügyektől eltiltásra ítélte, továbbá végleges hatállyal eltiltotta bármely olyan foglalkozás gyakorlásától, amelynek keretében tizennyolcadik életévét be nem töltött személlyel kerülne kapcsolatba.

A Blikk emlékeztet rá, hogy mivel ilyen bűncselekmény miatt korábban már kétszer elítélték, a törvény értelmében erőszakos többszörös visszaeső. Így az újabb súlyos bűncselekményért kötelező az életfogytig tartó szabadságvesztés kiszabása vele szemben.

Az ítélet ellen a vádlott és védője felmentésért, illetve enyhítésért fellebbezett. Az eljárás másodfokon a Győri Ítélőtábla előtt folytatódik.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


KÉK HÍREK
A Rovatból
Megtalálták a verőcei hajóbaleset hatodik áldozatát
A tragikus baleset május 18-án éjjel Verőcénél történt. Egy szállodahajónak ütközött egy motorcsónak, ami azonnal elsüllyedt. A motorcsónakon lévő nyolc ember közül eddig hat embert találtak meg.

Link másolása

A Budapesti Rendőr-főkapitányság a közösségi oldalán közölte vasárnap este, hogy megtalálták a verőcei hajóbaleset újabb áldozatát. A férfi 30 éves volt.

- áll a posztban.

Ő a hajóbaleset hatodik halálos áldozata, egy 19 éves nőt továbbra is eltűntként tartanak nyilván.

A szállodahajó kapitányát segítségnyújtás elmulasztásával gyanúsítják. A kapitányt kihallgatták, őrizetbe vették, néhány napja pedig bűnügyi felügyelet alá helyezték.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

KÉK HÍREK
A Rovatból
Rolleres tragédia Szabolcsban: meghalt egy férfi a végzetes balesetben
Egy kátyú okozta a végzetes balesetet. A mentőszolgálat munkatársai súlyos-életveszélyes sérülésekkel szállítottak kórházba, de az életét már nem tudták megmenteni.

Link másolása

Vasárnap délelőtt felborult egy rolleres Nyírtelken. A helyszínre mentőhelikopter is érkezett, de a szakemberek hiába küzdöttek érte, a rolleres életét már nem lehetett megmenteni – írta meg a szon.hu.

Az Országos Mentőszolgálat a lap megkeresésére azt írta, a helyszínre mentőegységet és egy mentőhelikoptert is riasztottak.

Egy középkorú férfi sérült meg a balesetben, a megyei lap információi szerint a balesetet egy kátyú okozta.

A mentőszolgálat munkatársai súlyos-életveszélyes sérülésekkel szállítottak kórházba, de az életét már nem sikerült megmenteni.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


KÉK HÍREK
A Rovatból
Tizenketten sérültek meg a Qatar Airways járatán, miután légörvénybe került a repülőgép
Hat utas és a személyzet hat tagja sérült meg egy turbulencia következtében. A repülőgép Törökország fölött került légörvénybe.

Link másolása

Tizenkét ember megsérült, miután a Qatar Airways Dohából Dublinba tartó járata vasárnap turbulenciába került – írta meg a CNN.

A járat magyar idő szerint nem sokkal 14 óra előtt szállt le Dublinban, ahol rendőrök, tűzoltók és mentők várták az utasokat.

A dublini repülőtér közleményében azt írta, a turbulencia során 6 utas és a személyzet 6 tagja könnyebb sérülést szenvedtek. A Qatar Airways QR107-es járata Törökország fölött repülve került légörvénybe.

A szerencsétlenség előtt néhány nappal történt az a baleset, amelyben 104 utas megsérült, egy szívbeteg férfi pedig meghalt a Singapore Airlines egyik járatán, amikor súlyos légörvénybe keveredett a repülő. Erről korábban itt írtunk.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk

KÉK HÍREK
Mountain Dew-val töltötte meg kislánya cumisüvegét, aki meghalt a cukorbetegséggel összefüggő szövődmények miatt
A kislány 2022 januárjában halt meg a Cincinnati Children’s Hospital Medical Centerben. A vád szerint a kislányt meg lehetett volna menteni, ha a szülei nem hanyagolják el. Az anyát 13 és fél év börtönbüntetésre ítélték.

Link másolása

A 41 éves Tamara Bankst 13 és fél év börtönbüntetésre ítélték, miután bűnösnek vallotta magát a lánya, Karmity Hoeb halálának ügyében – írja a 24.hu a Daily Mail-re hivatkozva. A kislány édesapja is bűnösnek vallotta magát.

Az anya Mountain Dew-val – azaz koffeintartalmú szénsavas üdítőitallal – töltötte meg kislánya cumisüvegét, a négyéves gyerek később cukorbetegséggel összefüggő szövődmények miatt hunyt el a kórházban.

Az ügyész szerint ez „az egyik legtragikusabb eset, amivel valaha találkoztam.” Kiderült továbbá, hogy a kislányt elhanyagolták, megfelelő orvosi ellátást sem kapott, sőt nem etették rendesen. Hoeb napokkal a halála előtt súlyos egészségügyi problémákkal küzdött, viszont szülei nem hívtak segítséget.

A kislány állapota addig romlott, amíg leállt a légzése, anyja csak ezután hívta a 911-et. Az orvosok később rövid időre újraélesztették, de nem sikerült megmenteni a kislány életét. Hoeb halálát diabéteszes ketoacidózis okozta, amely átterjedt az agyára.

A kislány 2022 januárjában halt meg a Cincinnati Children’s Hospital Medical Centerben a kezeletlen cukorbetegség szövődményei miatt. A vád szerint megelőzhető lett volna a halála, ha szülei foglalkoznak a diabétesszel.

A Daily Mail kiemelte: a Mountain Dew legkelendőbb, 12 unciás (kb. 3 és fél deciliteres) kiszerelése majdnem 50 gramm cukrot tartalmaz.


Link másolása
KÖVESS MINKET: