KÉK HÍREK

Pedofil képekkel bukott le egy tanár Vilmos herceg gyerekeinek korábbi magániskolájában

Az intézmény lelkipásztori igazgatóhelyetteséről derült ki, hogy gyerekekről készült illetlen fotókat tartott és terjesztett.

Link másolása

Pedofilbotrány tört ki abban a méregdrága brit magániskolában, ahová korábban György herceg és Sarolta hercegnő, Vilmos és Katalin nagyobb gyermekei is jártak – írja a Daily Mail.

A Thomas's Battersea iskolában évi 20 ezer font (közel 9,1 millió forint) a tandíj, és komoly várólisták vannak a bejutáshoz. Az iskola különleges programokat kínál a baletttől és a drámától az idegen nyelvekig, zenéig és művészetig. Az iskolai klubok a LEGO klubtól a fazekasklubig terjednek.

Az intézmény lelkipásztori igazgatóhelyetteséről most derült ki, hogy gyerekekről készült illetlen fotókat tartott és terjesztett.

A 34 éves Matthew Smith-re rátörték az ajtót a lakásán, majd elfogták a rendőrök. A férfi később bűnösnek vallotta magát „gyermekek kizsákmányolásával kapcsolatos bűncselekményekben”.

A brit királyi család két gyermeke nem keveredett a botrányba, ők még a tanár belépése előtt jártak az iskolába. Idén azonban már az Ascot közelében lévő Lambrook Schoolban folytatják tanulmányaikat.

Smith csak az idei tanévben került a Thomas's Battersea iskolába, november 7-én derült ki, nyomoznak ellene. Az már világossá vált, hogy nem ennek az iskolának a tanulói ellen vétett a tanár. A Thomas's Battersea-nél betöltött szerepe előtt Smith a nepáli Katmanduban található British School tanársegédje volt öt évig, de tanított a St Paul's Schoolban is. Oxfordban és Cambridge-ben szerzett diplomát. Egy forrás szerint az iskolából nagyon kevés szülő találkozott vele, mivel csak szeptembertől dolgozott ebben az intézményben.

Az iskola vezetői azt közölték: „Egy percig sem becsüljük alá ennek a hírnek a megdöbbentő és mélyen aggasztó jellegét. Most a diákjainkra, a szülőkre és a kollégáinkra összpontosítunk”. A szülőket megnyugtatták, hogy a férfit azonnal elbocsátották. Közleményükben azt is írták, hogy bár a tanulókat tájékoztatni kell Smith azonnali távozásáról, az iskolának nem áll szándékában „további részleteket” közölni az elbocsátásának okairól.

Az ítélethirdetésre egy későbbi időpontban kerül sor a Southwark Crown Courtban - írja a lap.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk


KÉK HÍREK
Videó: tömegverekedés tört ki az újpesti és ferencvárosi szurkolók között a Népligetben a meccs előtt
Körülbelül száz újpesti ultra, kiegészülve néhány Vasas-szurkolóval, összecsapott a fradistákkal az MVM Dome előtt. A rendőrök közbeavatkozása nélkül nagyobb lett volna a balhé.

Link másolása

Az Újpest-drukkerek többsége különbuszokkal indult a Megyeri útról a Groupama Arénához, hogy megnézzék a vasárnap kora esti Fradi-Újpest összecsapást. Ez elég biztonságos megközelítési módnak tűnt, de voltak azért szép számmal olyanok is, akik vállalták a veszélyt, és egyénileg közelítették meg a helyszínt.

Nyilván egy okuk volt rá: szerették volna összemérni az erejüket a ferencvárosiakkal.

Körülbelül száz újpesti ultra, kiegészülve néhány Vasas-szurkolóval, a népligeti multifunkcionális csarnoknál, az MVM Dome-nál csapott össze bő órával a meccs kezdése előtt ugyanannyi fradistával

- írta meg a Blikk.

A fradisták voltak fölényben a szemtanúk szerint, de az már nem derült ki, mi lett volna a balhé vége, mert megjelent egy nagyobb létszámú rendőri erő, és szétválasztotta a feleket. A lap szerint komolyabb személyi sérülés nem történt.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

KÉK HÍREK
A Rovatból
Tragédia! Egy ukrán férfi kizuhant egy szálloda ablakán Angyalföldön, azonnal meghalt
A Szegedi úton található szállodában történt a szörnyű baleset.

Link másolása

A Ripost cikke szerint egy ukrán nemzetiségű férfi kizuhant egy XIII. kerületi hotelből. A férfi életét vesztette. Az angyalföldi Szegedi úton található Hotel Flandriában történt a tragédia.

A lap szerint a második emeleti szoba ablakkeretét és az ablakpárkányt is hatalmas vérfoltok borították, a rendőrség azonban kizárta, hogy bűncselekmény történt volna.

A BRFK tájékoztatása szerint közigazgatási hatósági eljárás keretében vizsgálják az eset körülményeit.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


KÉK HÍREK
Egy magyar utas verekedett a gépen, 18 órát késett a Wizz Air járata Dzsiddából
Egyelőre nem tudni, mi volt az oka a konfliktusnak. Kairót és Larnakát közbeiktatva érkezett meg a gép végül délután Budapestre.

Link másolása

18 óra késéssel szállt le a Wizz Air egy járata Budapesten, egy magyar utas verekedett a gépen, egy másik utast és a személyzet egy tagját is bántalmazta, írja a Budflyer.

Egyelőre nem tudni, mi volt az oka a konfliktusnak.

"A fapados légitársaság Dzsiddából Budapestre tartó járatának egyik magyar állampolgárságú utasa Kairó felett bántalmazni kezdte utastársát, majd a személyzet egyik tagját is megütötte. A járat kapitánya ezért a gép azonnali divertálását rendelte el Egyiptom fővárosának repülőterére. A lekötözött rendbontó utast azonban csak több mint 2 órával a leszállást követően távolították el a gép fedélzetéről.

Időközben a járat személyzetének a munkaideje a végéhez közeledett, így a repülőgép Budapest helyett Larnaca irányába indult tovább. Cipruson a nagyjából 220 fő, nagyrészt mekkai zarándoklaton részt vett külföldi állampolgárságú utast buszokkal szállították Larnaca, illetve az onnan 50km-re lévő Nicosia egyik szállodájába.

A gép végül az eredetileg tervezett 11:30-as felszálláshoz képest 3 óra késéssel kezdte meg útját Budapestre, ahol 16:30 előtt pár perccel szállt le.

A három kontinensen át tartó utazás összesen 18 órás késéssel zárult.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


KÉK HÍREK
A Rovatból
Putyin csecsen osztaga megerőszakolhatott egy orosz riporternőt, de eltussolták az ügyet
A nővel együtt dolgozó operatőrt megverték, mindketten kórházba kerültek.

Link másolása

Putyin szövetségesei, csecsen katonák állítólag megerőszakoltak egy orosz újságírónőt, Olga Zenkovát Ukrajnában, operatőr társát pedig megverték - írja a Il Mattino alapján a Blikk.

A portál úgy tudja, hogy az újságírónőt január 17-én Zaporizzsja régióban, Melitopolban támadták meg. Éppen operatőr társával, Artyom Jepifanovval együtt ebédelt egy étteremben. Ide tört be a csecsenosztag, akik között állítólag ott volt a csecsen elnök, Kadirov unokaöccse is.

Az operatőrt megverték, több sérülést szenvedett. A riporternőt pedig többször megerőszakolták, ezt egy ukrán város kórháza is megerősítette.

A nő feljelentést tett, és azt kérte, hogy a helyi hatóságok vizsgálják ki az esetet. Ezt azonban - vélhetően a csecsenektől tartva - megtagadták tőle. A riporternő ekkor a munkáltató orosz NTV televízióhoz fordult.

A vallomások alapján az operatőr „közepesen súlyos” sérüléseket szenvedett és kórházba került. A nő szintén kórházban volt, ahol az orvosok megállapították, hogy „szexuális erőszakból származó” sérüléseket szenvedett el. Az esetet azonnal jelentették, de a nyomozás megkezdését elutasították.

Az orosz NTV szintén elhallgatta a történtetek, nem számolt be az esetről, nehogy lejárassák a hadsereget, de megígérték az áldozatoknak, hogy nem felejtődik el az ügy.


Link másolása
KÖVESS MINKET: