hirdetés

KÉK HÍREK
A Rovatból
hirdetés

Úgy megpofozott egy idős férfit egy biztonsági őr a Nyugatiban, hogy a földre esett

Vitába keveredtek, videó is készült róla. A MÁV szerint nem az ő alkalmazottjuk a pofozkodó őr.

Link másolása

hirdetés

Biztonsági őr pofozott meg egy idős férfit a Nyugati pályaudvaron szombat délután, miután vitába keveredtek – számolt be az RTL Híradó. Erről a csatorna egyik nézője készített felvételt.

A videón az látszik, ahogy a két sárga mellényes biztonsági őr hangosan vitatkozik a két idősebb férfival. A telefonnal készült felvételen nem hallani, pontosan min vesztek össze, azonban pár másodperc után durva dolgot rögzít a kamera.

Az egyik őr hirtelen arcon üti a vele szemben álló idős embert, aki a földre kerül. A társát is meglöki, olyan erővel, hogy ráesik a már földön fekvő férfira.

Közben trágár stílusban rászólnak a felvétel készítőjére is, hogy ne kamerázzon.

A másik őr mindezt tétlenül nézi, nem akadályozza meg a bántalmazást.

hirdetés

A két földre került férfi végül lassan feltápászkodik, felveszik a táskájukat, az őrök pedig egyszerűen tovább sétálnak – ítt ért véget a felvétel.

A Híradó megkeresésére a MÁV-nál elhatárolódtak az esettől. Elmondásuk szerint az azóta az interneten is terjedő felvételen látható őrök nem az ő alkalmazásukban állnak, hanem egy külsős őrző-védő cég dolgozói.

"Amint értesültünk erről a felvételről, azonnal felszólítottuk ezt a szerződéses partnerszolgáltatót, hogy vizsgáltassa ki, mi történt pontosan. Egyúttal megerősítettük a korábbi elvárásunkat, hogy semmilyen durvaságnak nincs helye sem a vonatokon, sem az állomásokon"

– mondta el Biber Anett, a vasúttársaság szóvivője.

Egyelőre nem tudni, mikorra lehet eredménye a vizsgálatnak. Így az is csak később derülhet ki, hogy az idős férfiakat bántalmazó őr és társa kap-e bármilyen büntetést a történtek miatt.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
KÉK HÍREK

„Felfoghatatlan” - Egy kisteherautó alá dobott egy kiskutyát egy gyerek Heves megyében

A történteket Dombóvári István osztotta meg közösségi oldalain. Családjával ő juttatta biztonságba a magára hagyott állatot, ami csodával határos módon élve megúszta.

Link másolása

hirdetés

Megdöbbentő esetről számolt be az ismert humorista, Dombóvári István a közösségi oldalain:

"Felfoghatatlan dolog történt velünk ma. Heves megyében egy faluban a szemtanúi voltunk annak, ahogy

egy nyolcévesforma gyerek egészen egyszerűen egy közeledő, robogó kisteherautó alá dobta ezt a kutyust. A sofőr hihetetlen lélekjelenléttel és satufékkel rántotta félre a kormányt. A csodával maximálisan határos módon a kutyus egyetlen karcolás nélkül megúszta a dolgot.

Mi családdal, babával visszafordultunk érte. A gyerek elszaladt, a halálra rémült kutyáért egyetlen szomszéd sem jelentkezett. Betettük a kocsiba, és elvittük a Miskolci Állatsegítő Alapítványhoz, akik ideiglenesen befogadták őt, és remélik, hogy hamarosan szerető gazdára fog találni.

Nem tudom, hogyan fordulhat ez elő, mit kellene máshogy csinálni, hogy egy gyereknek ilyen soha ne jusson eszébe...

- írta bejegyzésében Dombi.

A standupos azt kéri, aki teheti, segítse az állatmenhelyeket legalább egy csomag kutya- vagy macskatáppal.

hirdetés


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
KÉK HÍREK

Két ember meghalt, és legalább 40-en megsérültek egy súlyos vonatbalesetben Csehországban

Két vonat ütközött össze. Az egyik valószínűleg nem állt meg a piros lámpánál. A sérültek közül hét ember állapota válságos.

Link másolása

hirdetés

Összeütközött két személyszállító vonat szerda reggel Nyugat-Csehországban, a német határ melletti Domazlice közelében, két ember meghalt, és mintegy negyvenen megsérültek - jelentette a cseh közszolgálati hírtelevízió.

A televízió szerint a sérültek közül hét ember állapota válságos, több mint harmincan nincsenek életveszélyben. További részletek nem ismeretesek.

A szerencsétlenség helyszínére számos mentőkocsi és négy mentőhelikopter is érkezett - közölte a televízióval a tűzoltóság regionális szóvivője. Petr Poncar azt mondta, hogy egy Münchenből érkező expressz ütközött össze egy helyi járattal. A súlyos baleset körülményeit vizsgálják.

Karel Havlícek közlekedési és ipari miniszter megszakította munkaprogramját, és a helyszínre utazott. A Twitter közösségi portálon megjelent bejegyzésében a miniszter azt írta: a baleset oka valószínűleg az, hogy az expressz Domazlicénél nem állt meg a továbbhaladást tiltó piros lámpánál. A vonatközlekedés Domazlicénél egyelőre szünetel.

Csehországban az utóbbi időben több hasonló vonatbaleset is történt, általában egy-két halottal és egy-két tucatnyi sérülttel. A szerencsétlenségek oka minden esetben emberi hiba volt: valamelyik mozdonyvezető figyelmen kívül hagyta a piros lámpát.

A prágai sajtó azt írta korábban, hogy Csehországban kevés a mozdonyvezető, ráadásul sokan túlterheltek, mert a nagyobb kereset érdekében túlórákat vállalnak, gyakran szabálytalanul. A Cseh Vasutak vezetősége jelezte: felülvizsgálják a mozdonyvezetők munkáját szabályozó rendszert.

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
KÉK HÍREK

Benzinkút kávézójába hajtott egy autó a XI. kerületben

Sérülés nem történt, de felmerült, hogy az autót vezető nő ittas volt.

Link másolása

hirdetés

Benzinkút épületébe, a kávézóba hajtott egy nő gépkocsijával Budapesten, a XI. kerületben hétfő délután - tájékoztatta a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) ügyeletese az MTI-t.

A BRFK tájékoztatása szerint

a Balatoni úton lévő benzinkút kávézójába hajtott be az autós. Senki sem sérült meg.

Felmerült az ittasság gyanúja, ezért a nőt előállították - tudatta az ügyeletes. A rendőrség vizsgálja a baleset körülményeit.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
A Rovatból
hirdetés

Blikk: Emberi mulasztás okozhatta a tragikus metróbalesetet

A lapnak egy korábban ugyanott dolgozó munkás azt mondta, az egyik ottmaradt kolléga tájékoztatása szerint nem az előírásoknak megfelelően rögzítették a szerelőkocsikat, ezért szabadulhattak el a Nagyvárad térnél.

Link másolása

hirdetés

Emberi mulasztás okozhatta a múlt pénteki halálos metróbalesetet a Corvin-negyed és a Kálvin tér között - értesült a Blikk.

A lapnak egy neve elhallgatását kérő dolgozó beszélt arról, hogy mindössze két hónap után épp a nem megfelelően biztosított munkakörülmények miatt jött el az érintett területről, egy nappal a tragikus baleset előtt. A szerencsétlenül járt villanyszerelőt is jól ismerte.

"Egy hete még ott dolgoztam csőszerelőként, a szerencsétlenül járt villanyszerelőt is jól ismertem. Az egyik ott maradt kolléga tájékoztatása szerint nem az előírásoknak megfelelően rögzítették a szerelőkocsikat, ezért szabadulhattak el a Nagyvárad térnél. Ez a mozdonyvezetőnek és az ott lévő munkásoknak lett volna a feladata. Egyébként ezeknek a kocsiknak nincs teteje, olyan, mint egy plató, amin szerszámok vannak"

- nyilatkozta a lapnak.

Az egykori alkalmazott azt is hozzátette:

hirdetés
"Az egyik ott dolgozó elmondása szerint 80-100 kilométeres sebességre is felgyorsulhattak, így Szabolcsnak esélye sem volt a túlélésre".

Bíró Endre, a Metróért Egyesület elnöke a Blikknek azt mondta,

"egy dízelmozdony állt meg a Nagyvárad tér előtt az alagútban, amiről lekapcsolták a két teherkocsit, amik külön irányíthatatlanok. Érdekesség, hogy azon a területen éppen egy nagyon erős lejtő kezdődik a pályán a Deák tér felé. A leakasztott kocsik legurultak és nekicsapódtak a szerelőknek".

Bíró Endre azt is hozzátette, a járművek súlyától függően valóban lehetségesnek tartja az akár 80 kilométeres sebességet is.

A Blikk szerint az elszabadult kocsikon is tartózkodtak emberek, de a teherkocsi a platóról már nem fékezhető.

A közlekedési vállalat már korábban közölte: a baleset halálos áldozata és sérültjei is a felújítást végző vállalkozó szakemberei, akik a kezelésükben lévő munkaterületen dolgoztak a saját eszközeikkel.

A rendőrség vasúti közlekedés veszélyeztetése miatt indított büntetőeljárást, egyelőre ismeretlen tettes ellen.

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: