KÉK HÍREK

Nyoma veszett egy kokainnal teli hajónak a Csendes-óceánon

Drogcsempész kalózok szállítottak nagy értékű kokaint a hajón, aminek csak egy kis részét tudták lefoglalni, mielőtt a hajó eltűnt.
Illusztráció: Pixnio - szmo.hu
2018. szeptember 12.


Link másolása

Több mint 50 millió dollár értékű kokaint szállító hajó tűnt el a Csendes-óceánon, amely most valahol Pápua Új-Guinea partjainál lehet. Drogcsempész kalózok utaztak rajta, akik akkor hagyták el a fedélzetet, amikor a hajó az Umboi-sziget felé sodródott az óceánon - írja a Vice.

Az értékes rakomány egy részét először egy cápahalász fedezte fel a Salamon-tenger partjainál. A homokban elásva 11 zacskó kokaint talált, amit hazavitt a falujába, ám pár nappal később tetovált ázsiai gengszterek jelentek meg a településen a kábítószert követelve.

A haditengerészet 400 kilométeres tengeri hajtóvadászatot indított a drogkereskedők után, és sikerült is letartóztatni három hong kongi és egy montenegrói férfit. Ám amikor át akarták vizsgálni a hajót, észrevették, hogy a bűnözők gázolajat locsoltak szét a motortérből a fedélzetre, ami igencsak megnehezítette a hatóság embereinek dolgát.

Csak egy kis mennyiségű kábítószert tudtak lefoglalni a hajóról, de feltehetően még 55 csomagnyi kokain van rajta.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk


KÉK HÍREK
A Rovatból
Sokkoló felvétel! Videón, ahogy lelövik a rendőrökre téglát dobáló rablót
A végzetes intézkedés videófelvételét nemcsak tájékoztató jelleggel hozták nyilvánosságra, hanem bűnmegelőzési szándékkal is.

Link másolása

A kaliforniai El Centro rendőrsége kiadta annak az intézkedésnek a testkamerás videófelvételét, melynek során kétszer is rálőttek egy menekülő rablóra, miután az téglát dobott egy járőr irányába - írta meg a police.hu.

Az eset még augusztus 31-én történt, amikor egy férfi belépett a South Imperial Avenue és az Ocotillo Drive sarkán lévő italboltba, kivett a hűtőből két doboz sört, és távozott.

Az üzlet alkalmazottja utánaszaladt, mire a férfi egy téglával megfenyegette a nőt.

Ezek után a helyszínre kiérkező rendőrök többször is felszólították a férfit, hogy álljon meg és dobja el a téglát, de nem jártak sikerrel, sőt a férfi az egyikük felé hajította a téglát.

A járőr elhajolt a tégla elől, majd a következő pillanatban két lövést adott le a támadóra. A 31 éves rabló, Elizandro Vargas a kórházban belehalt a sérüléseibe.

A végzetes intézkedés videófelvételét nemcsak tájékoztató jelleggel hozták nyilvánosságra, hanem bűnmegelőzési szándékkal is. A 330 millió lakosú USA-ban jelenleg 430 millió lőfegyver van a lakosság tulajdonában, és folyamatosan emelkedik a felfegyverkezve elkövetett bűncselekmények száma.

Az alábbi videót csak erős idegzetűeknek ajánlott megnézni!


Link másolása
KÖVESS MINKET:

KÉK HÍREK
Megtalálták a napokban eltűnt 29 éves férfi holttestét
A rendőrség egy 30 éves budapesti férfit hallgatott ki gyanúsítottként, aki a gyanúsítás ellen panasszal nem élt, vallomást nem tett.

Link másolása

A BRFK IX. Kerületi Rendőrkapitányságán 2023. november 30-án egy férfi tett bejelentést, hogy testvére előző nap délután elment otthonról, de azóta elérhetetlen, nem tudja, hol tartózkodik, és a telefonját sem veszi fel.

Egy nappal később, december elsején az életvédelmi nyomozók és a ferencvárosi rendőrök együtt egy Budapest környéki ingatlan udvarán megtalálták az eltűnt férfi autóját, és a ház melléképületében a férfi holttestét is.

A Budapest Rendőr-főkapitányság Életvédelmi Osztálya emberölés bűntett gyanúja miatt rendelt el nyomozást.

A rendőrség egy 30 éves budapesti férfit hallgatott ki gyanúsítottként, aki a gyanúsítás ellen panasszal nem élt, vallomást nem tett.

A kihallgatás végén K. Richárdot a nyomozók őrizetbe vették és kezdeményezték letartóztatásának indítványozását.

(via Blikk)

Link másolása
KÖVESS MINKET:


KÉK HÍREK
A Rovatból
Még több pénzt követelt a favágásért, majd a láncfűrésszel megsebesítette anyját a tiszaderzsi férfi
Az asszony csak azt kérte, hogy vágja össze neki a fát a fia, még pénzt is kínált érte.
Fotó: Police.hu - szmo.hu
2023. december 02.


Link másolása

A családi vitából majdnem komoly tragédia lett - írja a Police.hu.

November 30-án délelőtt a tiszaderzsi asszony 2000 forintot ígért a fiának, ha összevágja a fát. A férfi azonban kevesellte az összeget és vita alakult ki közöttük.

A férfi a nyomaték kedvéért, hogy további pénzt csikarjon ki, beindította a láncfűrészt, majd egy felfelé irányuló mozdulattal megvágta a vele szemben álló édesanyja tenyerét, aki súlyos sérülést szenvedett.

A nő ekkor két 1000 forintost dobott a földre, és vérző kezével azonnal orvoshoz indult. A fia felvette a földről a pénzt és zsebre tette.

A tiszafüredi rendőrök elfogták a bűncselekmény 32 éves feltételezett elkövetőjét, rablás bűntettének megalapozott gyanúja miatt kihallgatták, majd őrizetbe vették és kezdeményezték letartóztatását.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


KÉK HÍREK
A Rovatból
Hörgő hangokat hallott az egyik hullazsákból, teljesen ledöbbent a brazil hullaház alkalmazottja
Az idős nő levegőért kapkodott, pedig órákkal korábban halottnak nyilvánították.

Link másolása

Az eset még november 25-én történt: egy hullaház alkalmazottja szerint az egyik nyugdíjas hulla levegő után kapkodott egy hullaházban Brazíliában - írta meg a 24.hu.

Pedig Norma Silveira da Silvát már órákkal korábban halottnak nyilvánították a brazíliai kórházban.

A holttestnek gondolt élő beteg egy 90 éves nő volt, aki levegőért kapkodott. Az idős nőt visszavitték a kórházi osztályra, egy nappal később azonban meghalt.

A nő korábbi gondozója, Jessica Martins Silvi Pereira még meg tudta látogatni a nőt, miután visszakerült a kórházba. A beteg rövid időre ki is nyitotta a szemét, de később már nem sikerült megmenteni az életét.

Norma családja az eset miatt beperli a kórházat.

A botrányos eset miatt több brazil hatóság és orvosi etikai bizottság is vizsgálatba kezdett.

Link másolása
KÖVESS MINKET: