KÉK HÍREK
A Rovatból

Milliárdos exdiplomata és 19 éves utasa zuhant le Besenyei Péter repülőjével

A ráckeresztúri repülőszerencsétlenség egyik halálos áldozata a volt szingapúri nagykövet. 19 éves utasával együtt vesztette életét a szerencsétlenségben.

Link másolása

A korábbi szingapúri magyar nagykövet lehet a ráckeresztúri repülőbaleset áldozata – írtuk meg korábban mi is. A Blikk forrásai ezt most megerősítették. Azt írja a lap:

A 60 éves Magyari József, illetve a 19 éves utasa vesztették életüket a szerencsétlenségben.

Magyariról azt írják, korábban diplomataként, konzulként is szolgált, egyetemen is oktatott. A lap szerint milliárdos üzletember volt, aki számos céget, köztük egy állami nagyvállalatot is vezetett.

A baleset szombaton történt, a rendőröket arról értesítették, hogy Martonvásár és Ráckeresztúr között egy sportrepülőgép eltűnt a radarképről. A keresésben még a Magyar Honvédség légi kutató-mentőszolgálatának helikoptere is részt vett, a roncsokat végül egy mezőgazdasági területen találták meg. Azzal a repülővel zuhantak le, mellyel korábban Besenyei Péter műrepülő-pilóta a fővárosban átrepült a Lánchíd alatt.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


KÉK HÍREK
A Rovatból
Így találtak rá a verőcei hajóbaleset 19 éves áldozatára
A 19 éves éltanuló Marci maradványaira Vác és Sződliget között találtak rá. A kapitány elmondta, hogyan.

Link másolása

A szerdán előkerült fiatal férfi holttestére egy civil kapitány talált rá, aki egy nagyobb hajóval járta a Duna Vác és Sződliget közötti szakaszát, hogy minél hamarabb megtalálja a fiatal áldozatokat.

Arról, hogy hogyan sikerült rátalálnia a holttestre, egy másik hajós számolt be a Borsnak, aki szintén részt vesz a keresésben.

A fiatal áldozatot, Marcit egy nagyobb, családi hajó kapitánya és annak fia találta meg, akik éppen egy hosszabb túráról hazatérve értesültek a tragédiáról.

"Találkoztunk is velük a vízen, és ők maguk mesélték el, hogyan keresték szerdán az akkor még öt eltűnt fiatal testét, illetve hogyan sikerült ráakadniuk a 19 éves éltanuló Marci maradványaira Vác és Sződliget között"

- mondta.

A kapitány a módszerről is beszámolt.

„A nagyobb hajó kapitánya elmondta, hogy már aznap is magasabb volt a Duna vízállása, mint a baleset napján, így arra a következtetésre jutott, hogy célszerű lehet, ha az ártérre fókuszál. Arra jutott, hogy a hajója farával annyira közelíti meg az ártér fáit, amennyire csak tudja, és a nagy erejű hajócsavarok segítségével felkavarja az elárasztott területet. Sikerrel is járt, hiszen Marci testét így adta vissza a folyó.”

- tette hozzá a szakember.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

KÉK HÍREK
A Rovatból
Lelőtték Johnny Wactort, a General Hospital sztárját Los Angeles belvárosában
Egy barátjával sétált haza, amikor észrevette, hogy három férfi megpróbálja ellopni az autója katalizátorát.

Link másolása

Lelőtték szombat hajnalban Los Angeles belvárosában Johnny Wactort, a General Hospital című amerikai sorozat egykori sztárját.

A halálhírt a színész édesanyja erősítette meg. Scarlett Wactor a KABC-nak azt mondta,

Johnny egy kollégájával sétált hazafelé, amikor

észrevette, hogy három férfi megpróbálja ellopni az autója katalizátorát. Ekkor megpróbált közbeavatkozni, a tettes pedig azonnal tüzet nyitott rá, majd elmenekült a helyszínről.

A Los Angeles-i rendőrség egyik tisztje a CNN-nek azt mondta, hogy a lövöldözés szombaton hajnalban, helyi idő szerint 3:25 körül történt. Wactort kórházba szállították, ahol később halottnak nyilvánították. Az elkövetőket még nem tartóztatták le.

Johnny Wactor 2020 és 2022 között alakította Brando Corbin karakterét a General Hospitalban, de emellett feltűnt a Gyilkos elmék és a "Siberia" című sorozatokban is.

via CNN

Link másolása
KÖVESS MINKET:


KÉK HÍREK
A Rovatból
Megtalálták a verőcei hajóbaleset utolsó áldozatát
Véget ért az áldozatok keresése. A rendőrség hétfőn a 18 éves Daniella testét is megtalálta.

Link másolása

Hétfőn megtalálták a május 18-án történt verőcei hajóbaleset hetedik áldozatát is, a 18 éves Daniellát - írta meg a Telex.

- áll a BRFK hétfői posztjában.

A tragédia május 18-án éjjel Verőcénél történt. A balesetben a szállodahajónak ütközött egy motorcsónak, ami azonnal elsüllyedt. A motorcsónakon lévő nyolc ember közül egy olasz férfi kiúszott a partra a Duna kerítéses szakaszánál, a csónak többi hét utasa életét vesztette.

A szállodahajó kapitányát segítségnyújtás elmulasztásával gyanúsítják. Kihallgatták, őrizetbe vették, szerdán pedig bűnügyi felügyelet alá helyezték, nem hagyhatja el Budapestet.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


KÉK HÍREK
A Rovatból
„Úgy csináld, hogy te és ő is »fotózzon«” – Kulcsár Edinát is meghallgatták a dubajozós perben
Hétfőn folytatódott K. Zoltán, P. Szilvia és Sz. Vivien pere, akiket azzal vádolnak, hogy többek között Dubajba közvetítettek ki lányokat. Meghallgatták a korábbi szépségkirálynőt, Kulcsár Edinát is.
FM - szmo.hu
2024. május 27.


Link másolása

Hétfőn folytatódott a Pesti Központi Kerületi Bíróságon K. Zoltán, P. Szilvia és Sz. Vivien pere, akiket azzal vádolnak, hogy ismerőseik köréből hoszteszmunkákra közvetítettek ki lányokat belföldre és külföldre, többek között Dubajba, Abu-Dzabiba, Ibizára, Orlandóba, Párizsba, Saint-Tropez-ba és Monacóba – számol be a Blikk.

A hétfő reggeli tárgyaláson tanúként idézték be Kulcsár Edinát, aki távmeghallgatással vett részt a perben, mivel várandós. Amikor megkérdezték, hogy ismeri-e K. Zoltánt, igennel válaszolt. Megerősítette, ismeri Sz. Vivient is, de P. Szilviát nem. Kulcsár elmondása szerint 2009 körül K. Zoltán ingyenutakat és jó pénzt ígért neki, ekkor vállalta az első utat.

A munka abból állt, hogy minden este buliba kellett járni, csinosnak lenni, jól érezni magát

– mondta Kulcsár a lap szerint. Korábbi rendőrségi vallomása szerint 2009-2010 között Abu-Dzabiban, Marokkóban, Bejrútban, Alexandriában, Kairóban és Míkonoszon is dolgozott. A hétfői meghallgatáson fenntartotta ezt a vallomást, de sok mindenre nem emlékezett pontosan.

„Úgy csináld, hogy te és ő is »fotózzon«”

– idézik azt, amit az ügyész egy 2010-es lehallgatási jegyzőkönyvből olvasott fel, és amit e szerint K. Zoltán mondott Kulcsárnak, aki egy másik lánnyal utazott. Az ügyész szerint a „fotózás” a szexuális szolgáltatás fedőneve volt, amit korábban több tanú is megerősített. Kulcsár állította, soha nem nyújtott szexuális szolgáltatást, noha a fenti kérésre – mint a Blikk írja – a lehallgatott beszélgetés alapján azt válaszolta:

„Jó, oké.”


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk