hirdetés

KÉK HÍREK

Megpróbált betörni egy budapesti lakásba három férfi, mert feldühítette őket, hogy szivárványos zászló volt az erkélyen

Nem jártak sikerrel, helyette LMBTQ-ellenes matricákat ragasztottak a bejárati ajtóra.

Link másolása

hirdetés

Az erkélyre kirakott szivárványos zászló miatt akartak rátörni egy budapesti lakás lakóira néhány nappal ezelőtt - számoltak be róla a Nem tehetsz róla, tehetsz ellene Facebook-oldalon.

Egy Tamás nevű férfi osztotta meg a történetét a nyilvánossággal. Elmondta, hogy miután több helyen is látták, megjelentek a házak ablakaiban, erkélyein kirakva az LMBTQ-közösséget szimbolizáló szivárványos zászlók különböző formában, úgy döntöttek, ők is követik ezt a trendet, és kitettek egy zászlót az erkélyük utcafrontra néző rácsaira.

Július 13-án történt az ijesztő eset, amikor az egyik lakótársa a párjával és annak 2 éves kisfiával tartózkodott az albérletükben.

Este 11 órakor három férfi ütni-verni és rugdosni kezdte a bejárati ajtót, majd a zárat is elkezdték bütykölni, remélve, hogy bejuthatnak a lakásba.

Ekkorra már az egyik lakó riasztotta a rendőröket, akik pár perc alatt a helyszínre is érkeztek. A dörömbölők azonban közben elhajtottak a furgonjukkal a helyszínről.

A férfi szerint a rendőrség nagyon emberségesen és szakszerűen járt el. A vizsgálódásaik után a lakók saját testi épségük megőrzése, valamint a későbbi hasonló betolakodási szándékok elkerülése érdekében azt javasolták nekik, hogy szedjék le a zászlójukat az erkélyről.

hirdetés
Ugyanis mint utólag kiderült, a bejárati ajtójukra LMBTQ-ellenes matricákat ragasztott a három férfi, miközben próbáltak bejutni a lakásba, sőt a lépcsőházban is matricákat helyeztek el.

Tamás később arról is beszámolt, hogy másnap a rendőrök visszamentek hozzájuk és ellenőrizték, hogy minden rendben van-e velük. Biztosították őket arról, hogy bármiféle ismételt atrocitáspróbálkozás esetén azonnal hívhatják őket, és a lehető leghamarabb ki is érkeznek a helyszínre. Azóta kamerákat keresnek a környéken, hátha megtalálják az elkövetők furgonjának rendszámát.

A férfi azt írta, azért osztotta meg a nyilvánossággal az esetüket, hogy felhívják a hozzájuk hasonló, LMBTQ-közösséghez tartozó sorstársaik figyelmét arra, hogy nagyon vigyázzanak magukra, és kétszer gondolják meg, kinek nyitnak ajtót az esti órákban.

"Félelmetes belegondolni, hogy az emberre a saját lakásában akarnak rátörni főleg úgy, hogy egy pici gyermek is tartózkodik az otthon lévők közt. Hálát adok az égnek, hogy nem jutottak be hozzánk, elképzelni sem tudom, hogy hogyan folytatódott volna a történet, ha nem fog ki rajtuk a bejárati ajtónk.

Kérünk titeket, hogy bátran és azonnal hívjatok rendőrt, ha nálatok is hasonló eset történik és nem érzitek biztonságban magatokat az otthonaitokban! Nálunk nagyon normálisak voltak a kiérkező rendőrök, hálásak vagyunk a gyors és mérhetetlenül emberséges közbenjárásukért!" - írta a férfi.

A rendőrség a Telex megkeresésére azt közölte, garázdaság szabálysértés miatt indítottak eljárást ismeretlen tettes ellen.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés

Annyira kegyetlen halálos ítéletet szabtak ki egy pedofil sorozatgyilkosra, hogy a pakisztáni kormány megtiltotta a végrehajtását

A hidegvérű gyilkos hat hónap alatt száz fiatal fiúval végzett. Végül csak azért került börtönbe, mert feladta magát.

Link másolása

hirdetés

Legalább száz gyereket erőszakolt, majd gyilkolt meg a pakisztáni Javed Iqbal, akit letartóztatása után a módszereihez hasonló kivégzésre ítélt a bíróság, írja a Daily Star. A férfi 1999 végén adta fel magát, a következő évben szabták ki rá a példa nélküli halálos ítéletet, amit végül soha nem hajtottak végre.

A történet folytatását csak erős idegzetűeknek ajánljuk.

Fél év alatt száz fiatal fiú megerőszakolását és meggyilkolását ismerte el 1999. december 30-án az akkor 43 éves Javed Iqbal. A pakisztáni férfi saját magát adta fel egy helyi lapnak és a rendőrségnek írt levélben, amiben bevallotta horrorisztikus bűncselekményeit, ami egészen addig senkinek nem tűnt fel. A férfi végül az újság szerkesztőségbe sétálva adta fel magát. Azt mondta, hogy nem mert a rendőrségre menni, mert attól félt, hogy azonnal megölik.

A kegyetlen pedofil sorozatgyilkos 6 és 16 év közötti többnyire utcai koldulásból élő fiúkat csábított a lakására, ahol előbb szexuálisan bántalmazta áldozatait, majd végzett velük. A férfi ezek után válogatott módszerekkel szabadult meg a holttestektől.

Iqbal áldozatairól részletes nyilvántartást vezetett, ami tartalmazta a meggyilkolt gyerekek nevét, életkorát, fényképét, néha pedig még egy-egy ruhadarabot is eltett emlékbe.

hirdetés

Minden idők egyik legkegyetlenebb sorozatgyilkosa a kihallgatás során azt mondta, hogy egyszerűen csak bosszút akart állni a rendőrségen, amiért évekkel korábban gyerekbántalmazással vádolták meg, és úgy megverték, hogy örökre megnyomorodott. Iqbal ekkor döntött úgy, hogy ha az ő anyja sírt miatta, sírjon száz anya is a saját gyerekéért.

A gazdag családból származó hidegvérű gyilkos a tárgyaláson elmondta, hogy egyáltalán nem bánta meg, amit tett. A hat hónap meggyilkolt száz fiú hiánya még csak fel sem tűnt senkinek, állítása szerint éppen ezért akár ötszáz meggyilkolása sem okozott volna gondot neki. Csak azért állt meg kereken száznál, mert ezt a fogadalmat tette korábban saját magának.

Iqbalra a bíróság minden idők egyik legkegyetlenebb halálos ítéletét szabta ki. Ennek értelmében előbb meg kellett volna fojtani a férfit az áldozatok szüleinek szeme láttára, majd testét szimbolikusan száz darabra tépték volna szét, végül pedig egyesével savban oldották volna fel a maradványokat.

Az ítéletet azonban soha nem hajtották végre, mivel kegyetlensége miatt a pakisztáni kormány felfüggesztette a kivégzést. Iqbal végül a saját cellájában akasztotta fel magát 2001. október 8-án, miközben egy másik zárkában az egyik cinkosa is hasonló módon végzett aznap magával.

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
KÉK HÍREK

Letöltendő börtönre ítélték Galambos Lajost

A bíróság 2 év 10 hónap letöltendő szabadságvesztésre ítélte első fokon a zenészt.
MTI - szmo.hu
2021. szeptember 15.


Link másolása

hirdetés

Lopás és vesztegetés miatt

2 év 10 hónap börtönben letöltendő szabadságvesztésre ítélte első fokon a Budaörsi Járásbíróság szerdán Galambos Lajost, művésznevén Lagzi Lajcsi zenész-előadóművészt.

Az ügyészség azzal vádolta Galambos Lajost, hogy egy mocsai lakóházban és egy tatai apartmanparkban éveken át méretlenül vételezte az áramot, a vizet és a gázt, illetve megvesztegette az ellenőröket. A 2017-ben született vádirat szerint Galambos a mocsai és tatai ingatlanokban összesen legalább 30 millió forint értékben lopott áramot, legalább 4,7 millió forint értékben földgázt, valamint legalább 16 millió forint értékben vezetékes vizet.

A bíróság az ügy további két vádlottját - egyikük Galambos Lajos felesége - felmentette, 6 vádlottat pedig szintén lopás, bűnsegédlet, vesztegetés, illetve vesztegetés elfogadása miatt 1 évtől 2 év négy hónapig terjedő szabadságvesztésre, illetve pénzbüntetésre ítélt.

Két esetben végrehajtható szabadságvesztést, 3 vádlott esetében felfüggesztett szabadságvesztést szabott ki, egy vádlott pedig pénzbüntetést kapott.

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
KÉK HÍREK

Bocsánatkérés helyett inkább lerúgott egy nőt egy férfi a mozgólépcsőről, miután nekiment

Valóságos hajtóvadászatot hirdetett a New York-i rendőrség a mozgólépcsős rugdosódóval szemben.

Link másolása

hirdetés

Óriási erőkkel keresi a New York-i rendőrség azt a fiatal férfit, aki még múlt csütörtökön este rúgott le a mozgólépcsőről egy 32 éves nőt, írja a Metro. Az áldozat bűne mindössze annyi volt, hogy bocsánatkérésre szólította fel a férfit, amiért nekiment.

A maszkos fiatal ezek után egyszerűen megfordult, megkapaszkodott a Atlantic Avenue-Barclays Center metróállomás mozgólépcsőjének korlátjába, lendületet vett, majd hatalmas erővel mellkason rúgta a mögötte álló utast.

A megdöbbentő esetről készült videón jól látszik, ahogy a rúgás erejétől a nő egészen a lépcső aljáig gurul, miközben a többi utas elképedve figyelte az eseményeket.

A férfi ezután nyugodtan folytatta útját, mintha mi sem történt volna.

A mellkason rúgott nő bal bokája megsérült, de össze-vissza vagdosta a mozgólépcső az esés közben a karjait és a combjait is. Ennek ellenére az áldozat elutasította az orvosi segítséget.

hirdetés

Az esetről készült videót közzétette a rendőrség, és a város lakóinak segítségét kérte az agresszív férfi felkutatásában:


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
KÉK HÍREK

Nyíltan közölte volt párjával a dunakeszi családirtó, hogy végezni fog velük

Hetekkel előre megtervezhette a dunakeszi hármas gyilkosságot a férfi, aki ellen távoltartást is akart kérni korábbi élettársa.

Link másolása

hirdetés

Többször közölte egykori párjával a vasárnapi tragédia elkövetője, hogy előbb vagy utóbb megöli őt és hétéves kisfiukat – írja Blikk. A lap szerint a férfi folyamatosan fenyegette az asszonyt, valamint barátainak is többször elmondta, mire készül, de ezt ők hihetetlennek tartották.

A nő ugyanakkor már annyira félt volt párjától, hogy távoltartást akart kérni, ügyvédet is felkeresett és azért költözött el édesanyjához, mert ott nagyobb biztonságban érezte magát.

A férfit ismerősei szerint depressziósnak látták, szerintük drogokat is használt. De úgy tűnt számukra, hogy imádja a kisfiát, állandóan vele dicsekedett.

Anyagi gondjai is voltak: régen egy éttermet vezetett, majd vállalkozó lett, a járvány azonban nagyon betett neki – mondta a lapnak a férfi egyik barátja, hozzátéve: nem érti, miért volt féltékeny korábbi párjára, mivel neki is volt már új kapcsolata.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: