hirdetés

KÉK HÍREK

Mégis kivégezték az egyetlen női halálraítéltet az Egyesült Államokban

Eddig arra is volt esély, hogy Biden hatalomra kerülésével kegyelmet kap, de most már biztos nem.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2021. január 13.

hirdetés

Bár kedden elhalasztották Lisa Montgomery kivégzését, nem sokkal később mégis megkapta a halálos méreginjekciót a gyilkosságért elítélt nő az Egyesült Államokban - írja a New York Times.

Ezzel ő lett 68 év után az első nő, akit szövetségi halálos ítélet alapján végeztek ki az országban. Montgomery kivégzését kedden órákkal a tervezett időpont előtt halasztották el arra hivatkozva, hogy a nő mentális épsége miatt kételyek merültek fel. Az amerikai lapok azt is pedzegették, hogy amennyiben egészen Joe Biden beiktatásáig sikerül halasztani a kivégzést, akár még kegyelmet is kaphat a nő, Amerika leendő elnöke ugyanis ellenzi a halálbüntetést.

Az ország legfelsőbb bírósága azonban kedden hatályon kívül helyezte azt a döntést, amelyet Indiana állam bírósága a kivégzés halasztása érdekében hozott, az ügyész szerint ugyanis a nő csupán színlelte a mentális zavart.

Az 52 éves nő helyi idő szerint éjjel fél kettőkor kapta meg a halálos méreginjekciót. A lap értesülései szerint a kivégzés előtti percekben eltávolították az arcmaszkját, és megkérdezték, kíván-e bármit mondani az utolsó szó jogán, ám a nő nem élt a lehetőséggel. Montgomery jelenleg az egyetlen elítélt női gyilkos volt az országban, aki a halálsoron várta kivégzését.

Még 2007-ben ítélték halálra, miután meggyilkolt egy nyolc hónapos terhes asszonyt, majd a halott nő hasából kivágta a magzatot. A lánygyermek a csodával határos módon életben maradt, múlt hónapban töltötte be 16. életévét.

hirdetés


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
KÉK HÍREK

Megszólalt a győri horrorbaleset néhány szemtanúja, és a kamionsofőr felesége is

A kisautó egy járműveket szállító trélernek ütközött, a benn ülőknek nem volt esélye a túlélésre, miután a roncsban rekedtek, és az kigyulladt.
Fotó: MTI/Krizsán Csaba - szmo.hu
2021. január 15.

hirdetés

Néhány ember próbált segíteni a Győr melletti autóbaleset áldozatain, de már nem tudták megmenteni az égő autóban rekedt négytagú családot.

Az áldozatok a 813-as úton haladtak az autóval, amikor összeütköztek egy gépkocsikat szállító trélernek, eddig még ismeretlen okból. A kisautó, a 800 kilós Daewoo Matiz esélytelen volt a több tonnás teherautóval szemben, amely az út szélére repítette és szinte teljesen összezúzta - írja a Blikk.

A roncs azonnal égni kezdett, füst szállt ki belőle, a benne ülők nem tudtak menekülni.

– A teherautót vezető férfi egyből kipattant és porral oltóval rohant a roncshoz. Mások is megálltak, vagy tucatnyi ember sietett a bajbajutottak megsegítésére

– mondta egy szemtanú a lapnak. Ő úgy látta, hogy három felnőtt és egy gyermek ült az autóban.

Azt mondta, hogy a gyerek még életben lehetett, és megpróbálhatott kijutni a roncsból, de a két felnőtt és egy fiatal már nem mozdult.

hirdetés

Akkor pedig már nem is volt esélyük, amikor lángok is előtörtek, és a motor tűzbe borult.

– Mindenki hátrahőkölt, attól tartottak, hogy felrobban az autó – mondta a Blikknek a szemtanú.

A rendőrség közölte: egy győri család volt az áldozat, a negyvenes szülők, egy 18 éves lány és egy kisgyerek volt az autóban.

Egyelőre nem tudják az ütközés okát, a lap annyit tudott meg, hogy előtte a Matizt nagy tempóval megelőzte egy másik autó. Az még a vizsgálat tárgya, hogy ennek köze lehetett-e a balesethez, vagy megállt-e segíteni a másik jármű.

– Én akkor értem a helyszínre, mire eloltották a kocsit. Füst terjengett, és egy halott feküdt az úton. Nagyon megrázó volt – mondta a Blikknek Dávid, aki nem sokkal a baleset után ért oda az autójával.

Egy Facebook-csoportban megjelent a kamiont vezető férfi feleségének posztja, amelyben ezt írja:

„A férjem vezette a kamiont, és higgyék el, hogy mindent megtett. Oltották a tüzet azokkal a kollégákkal és személyautó-sofőrökkel együtt, akik megálltak segíteni. Több poroltó-készüléket is elhasználtak. Ne bántsák őket! Anélkül is elég nehéz ez lelkileg. Őszinte részvétem a hozzátartozóknak! Borzasztóan sajnálom!”

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
KÉK HÍREK

A mohácsi rendőrkapitány halt meg a reggeli autóbalesetben Pécsen

Dr. Páter Attila 46 éves volt, egy éve vezette a rendőrkapitányságot Mohácson.
Fotók: police.hu - szmo.hu
2021. január 15.

hirdetés

A Mohácsi Rendőrkapitányság vezetője halt meg abban a tragikus autóbalesetben, ami péntek reggel fél 8 körül történt Pécsen, a Nyugati Ipari úton.

A rendőrség csak annyit közölt, hogy két autó karambolozott egymással, az egyik kocsi sofőrje pedig olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen meghalt, egy másik személy pedig megsérült.

Több helyi portál, köztük a Mohácsi Újság.hu is úgy értesült, hogy a halálos áldozat dr. Páter Attila, Mohács rendőrkapitánya. A lap szerint

az alezredes éppen munkahelye felé tartott szolgálati autójával, amikor a karambol történt. Délután a rendőrség megerősítette, hogy dr. Páter Attila tragikus hirtelenséggel, életének 47. évében elhunyt.

Az alezredes 2020. január 16-ától látta el Mohácson a kapitányságvezetői feladatokat, előtte 16 éven át vezette a Pécsi Rendőrkapitányság Közrendvédelmi Osztályát.

"Páter Attila 27 éven át szolgálta hazáját a magyar rendőrségnél. A testület teljes állománya osztozik a család fájdalmában"

- írták.

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
KÉK HÍREK

9 hónapos csecsemő volt a győri horrorbaleset egyik halálos áldozata

A négytagú család rokonlátogatásból tartott hazafelé, amikor a tragikus karambol történt.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2021. január 15.

hirdetés

Mint megírtuk, egy négytagú család meghalt csütörtökön, amikor egy kamion és egy autó karambolozott Győr közelében.

A család tagjai - két szülő és két gyerek - bennégtek az autóban. Néhányan próbáltak segíteni rajtuk, de sajnos nem tudták megmenteni egyikük életét sem. Több szemtanú nyilatkozott is a szörnyű balesetről.

A legfiatalabb áldozat csak 9 hónapos volt, a 40 éves apa és szintén 40 éves élettársa közös gyermeke

- számolt be róla az RTL Híradó.

A szülőkön és a kisbabán kívül az anya 19 éves lánya ült még a kocsiban. A Híradó úgy tudja, a nőnek előző kapcsolatából volt még egy másik lánya is.

hirdetés
Információik szerint a család hazafelé tartott, amikor a tragikus karambol történt. Az egyik áldozat édesanyjánál jártak egy Győrhöz közeli faluban.

A Híradó kereste a rokonokat, de nem voltak otthon.

Az egyik győri középiskola udvarán koszorúval és mécsesekkel emlékeztek a 19 éves lányra, aki a Híradó szerint kertésznek készült.

A tragédia helyszínén, a kanyarban lévő szalagkorlátnál is gyertyát gyújtottak péntek délelőtt.

VIDEÓ: Az RTL Híradó riportja


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés

Halálra vertek egy férfit a XI. kerületben éjszaka

A feltételezett elkövetőt a helyszínen elfogták a rendőrök.
A címkép illusztráció: Pixabay - szmo.hu
2021. január 15.

hirdetés

Egy megvert férfiról érkezett bejelentés a Budapesti Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába csütörtök éjjel - írja a police.hu.

A közlemény szerint előzetes szóváltást követően bántalmaztak egy fiatal férfit a XI. kerületi, Építész utcai telephelyen.

A férfi olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen meghalt.

A feltételezett elkövetőt a helyszínen elfogták a rendőrök.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: