News here

KÉK HÍREK

Meghalt a kisfiú, aki egy pillanatra sem mert magára maradni

A halálos beteg kisfiú a fürdőszobaszőnyegen várta, amíg az édesanyja zuhanyozott. Az anyuka szívszorító bejegyzésben búcsúzott tőle.
Metro - szmo.hu
2017. április 08.


Link másolása

Szívbemarkoló képpárral emlékezett meg a Facebookon egy anyuka kisfia két hónappal ezelőtti haláláról. Ruth Scully szerint a kisfia már a mennyben van, de számára valóságos pokol volt ez az elmúlt két hónap.

"Két hónap. Két hónapja tartottalak a kezemben, ekkor hallottam utoljára, mennyire szeretsz. Két hónapja puszilhattalak meg utoljára. Két hónapja nem öleltelek. Két hónapnyi színtiszta pokol" - írta az édesanya a szívszorító bejegyzésben.

Nolan Scully-t 2015-ben diagnosztizálták rosszindulatú lágyrészdaganattal. A kisfiú 18 hónapon keresztül küzdött minden erejével a rák ellen, február 7-én azonban végleg elment. Ruth beszámolója szerint Nolan egy pillanatra sem akarta elhagyni az oldalát,

így amikor zuhanyozott, a kisfiú a fürdőszobaszőnyegre kuporodva várta, hogy végezzen. Most már azonban csak az üres fürdőszobaszőnyeg fogadja reggelenként a gyászoló édesanyát.

Mielőtt Nolan utoljára kórházba került február elsején, napokon keresztül képtelen volt enni és inni, és állandóan hányt. Ruth érezte, hogy nagy a baj, és szerinte még Nolan is tudta. Amikor leült a kisfiú orvosaival, látta a szemükben a fájdalmat. Közölték vele, hogy a rák minden kezelésnek makacsul ellenáll, a daganat "futótűzként" terjed a kisfiú testében.

Elmagyarázták, hogy kezelhetetlen a betegsége, és valószínűleg már csak napjai vannak hátra.

Az édesanyára ekkor várt élete legnehezebb feladata: el kellett mondania Nolannek a rossz híreket. Ruth a Facebookon azt is leírta, hogyan zajlott ez a beszélgetés:

"- Nolan Ray, mi a mama munkája?

- Hogy vigyázzon rám!

- Kicsim... Itt már nem tudok vigyázni rád. Csak majd a mennyországban.

- Szóóóval, akkor elmegyek a mennyországba, és játszom majd, ameddig odaérsz! Ugye eljössz?

- Hát persze! Nem szabadulsz meg tőlem ilyen könnyen!"

A kisfiú a következő néhány napot többnyire alvással töltötte, amikor pedig ébren volt, az anyukájával játszottak, rajzfilmeket néztek a YouTube-on, és a halála előtt néhány órával még egy végrendeletet is összeállítottak. Ebben a kisfiú megfogalmazta, milyen temetést szeretne, mit hagy a barátaira és a családtagjaira, végül pedig azt, hogy szeretné, ha az emberek rendőrként emlékeznének rá.

Az utolsó este Ruth megkérdezte a kisfiát, nem bánja-e, ha lezuhanyozik. Azt mondta neki, két pillanat, és vissza is jön. De abban a pillanatban, ahogy becsukta a fürdőszoba ajtaját, Nolan mély álomba zuhant. Amikor Ruth végzett, az orvosok már a kisfiú ágya körül álltak, és közölték az anyukával, hogy már nincs mit tenni.

Ekkor azonban csoda történt.

"Odarohantam, beugrottam mellé az ágyba, rátettem a kezem az arcára" - írja az anya a bejegyzésben. "Ekkor az én angyalkám vett egy mély lélegzetet, kinyitotta a szemét, rám mosolygott, és azt mondta: 'Szeretlek mami!' Majd felém fordította a fejét, és 11 óra 54 perckor elment, míg halkan énekeltem neki."

Az anyuka a bejegyzéssel nemcsak a saját történetét szerette volna megosztani. Azt szeretné, ha az emberek sokkal nagyobb figyelmet fordítanának a rák elleni harcra. A fényképpárt is azért választotta ki, mert úgy gondolta, ezzel megfoghatja az emberek figyelmét.

"
A kisfiam félt elmenni mellőlem, még akkor is, amikor zuhanyozni mentem. Most azonban én félek a zuhanyozástól, mert már csak egy üres fürdőszobaszőnyeg vár ott, ahol egykor az én tökéletes kisfiam feküdt az édesanyjára várva.

Címkép: Facebook


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


KÉK HÍREK
A Rovatból
Kiderült, hogy kóborolt el, és mit csinált éjjel a hidegben az a hatéves kislány, akit vasárnap óta kerestek Pérnél
Zóra 10 kilométert gyalogolt, éjjel pedig az erdőben aludt. Végül egy siklóernyős bukkant rá hétfőn.

Link másolása

A kutyáját követte játék közben, de aztán a sűrű ködben már nem talált haza az a hatéves kislány, akire végül hétfőn egy siklóernyős talált rá - írja a Blikk.

Ahogy arról mi is beszámoltunk, Zóra vasárnap délután, nagyjából négy órakor tűnt el Pérről, a Kánvási dűlőben lévő tanyáról. A kislányt ezután nagy erőkkel kezdték keresni, és végül egy a kutatásban résztvevő siklóernyős szúrta ki fentről, ahogy a gyerek a péri reptér közelében ácsorgott.

Mehringer Szabolcs később azt mondta, hogy neki is van egy hatéves gyereke, így átérezte, min mennek keresztül a szülők.

„Éppen csak felemelkedtem, és megláttam a kislányt. Amikor leszálltam hozzá, nem volt megijedve, nem is sírt. Békésen ücsörgött. Elmesélte, hogy egy fa tövében töltötte az éjszakát, most pedig napozik”

- mondta a hős siklóernyős.

"Nagyon aranyos volt, gyorsan megvizsgáltam, nincs-e baja, de szerencsére nem volt. Mondta még, hogy ma az anyukája dolgozik, mire azt válaszoltam: biztos nem, téged keres minden erejével. Megöleltem és nagyon megkönnyebbültem" - tette hozzá.

Azóta az is kiderült, hogy Zóra tegnap délután a kutyájával ment ki játszani, majd az állatot követte egy darabig, de a nagy ködben eltévedt.

A gyerek összesen 10 kilométert gyalogolt, éjjel pedig az erdőben aludt, mivel nem talált haza.

A testhőmérséklete alig 36 fok volt, amikor hétfő délelőtt megtalálták.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

KÉK HÍREK
Megtalálták a Győr mellett eltűnt kislányt
A gyermek épen és egészségesen került elő.

Link másolása

Mi is megírtuk, hogy vasárnap 16 óra körül egy Péri tanyáról eltűnt egy kislány.

A gyerek felkutatása sikeresen záródott november 14-én a délelőtti órákban - írta a police.hu.

A gyermekre Pér községben lévő repülőtér környezetében találtak rá a keresők a nagy erőkkel végrehajtott összehangolt művelet eredményeként.

Túróczi Zóra vasárnap délután, nagyjából négy órakor tűnt el Pérről, a Kánvási dűlőben lévő tanyáról. A kislányt nagy erőkkel kezdték el kutatni, a kereséshez a Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat szakemberei is csatlakoztak. Állítólag egy kutya után indult el otthonról, szerencsére az időjárásnak megfelelően felöltözve az rtl.hu szerint.

A kislány egészséges, azonban a körülményekre tekintettel a mentőszolgálat munkatársai kórházba szállították.

A keresésben résztvevőknek köszönetünket fejezzük ki a kitartó és eredményes munkájukhoz!


Link másolása
KÖVESS MINKET:


KÉK HÍREK
Lövöldözés volt reggel a Nagykőrösi úton, egy furgonból lőtték a rendőröket
A rendőrök egy fehér furgont üldöztek, amiből tüzet nyitottak rájuk, az Ecseri piacnál állították meg a járművet végül.

Link másolása

Lövöldözés volt hétfő reggel az M5-ös autópálya budapesti bevezető szakaszán: a rendőrök egy fehér furgont üldöztek, amiből tüzet nyitottak rájuk.

A Blikk azt írja, hogy a Rádió 1 reggeli műsorába telefonált be több hallgató, jelezve a történéseket. Elmondásuk szerint egy fehér furgon menekült a rendőrök elől az M5-ös bevezető szakaszán.

A hatóságok végül a Nagykőrösi úton, az Ecseri piacnál állították meg a járművet.

A rendőrség későbbre ígért tájékoztatást az ügyben. A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) reggel nyolc óra körül azt írta, hogy az M5-ös bevezető szakaszán az autópiacnál sávlezárásra kell számítani hatósági intézkedés miatt.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


KÉK HÍREK
Videón, ahogy a kommandósok elfogják a Budapesten lövöldöző embercsempészeket
Az M5-ösön akarták ellenőrizni az autójukat, de ők továbbhajtottak és tüzet nyitottak a rendőrökre. Végül Kispesten fogták el őket.

Link másolása

A TEK kommandósai fogták el hétfő reggel azt a két embercsempészt, akiknek az autóját az M5-ösön akarták megállítani a rendőrök, de ők elhajtottak és tüzet nyitottak rájuk – derül ki a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) közleményéből. Több lövés is dördült, de az akcióban senki nem sérült meg.

Ahogy arról mi is beszámoltunk,

lövöldözés és autósüldözés volt hétfő reggel az M5-ös budapesti bevezető szakaszán.

A rendőrök egy fehér furgont vettek üldözőbe, amit végül az Ecseri piac közelében sikerült megállatni.

A BRFK most azt írja, hogy a magyar rendszámú Ford Transitot reggel 7 óra 22 perc körül az M5-ös autópályán, Inárcs közelében akarták ellenőrizni a járőrök a Nemzeti Nyomozó Iroda információi alapján.

A kisteherautó sofőrje azonban figyelmen kívül hagyta a felszólítást és tovább hajtott, a kocsiból pedig több lövést is leadtak a rendőrautó felé.

A rendőrök üldözőbe vették a Transitot, amit végül Budapest határában sikerült megállítani. Ezután a sofőr és a mellette ülő férfi bemenekült egy közeli erdőbe. Eközben további lövéseket adtak le a rendőrök felé, az egyik rendőr pedig figyelmeztető lövést követően viszonozta is a tüzet.

A BRFK ezután lezárta a területet, a helyszínre pedig csapaterőt, kutyás egységeket, nyomozókat és helyszínelőket irányítottak. A hajszába bekapcsolódott a Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti egysége is, akik

végül 8 óra 21 perckor a XIX. kerületben elfogták a két, magát iraki állampolgárnak valló férfit.

Ellenük embercsempészés és hivatalos személy elleni erőszak miatt indult eljárás.

A kisteherautóban 21 illegális migráns utazott. A BRFK közleménye szerint a lövések következtében sem ők, sem az embercsempészek, sem a rendőrök nem sérültek meg.


Link másolása
KÖVESS MINKET: